Многохилядни протести срещу ТТИП в Европа

В редица европейски столици имаше протести срещу плановете на ЕС за Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП) със САЩ и Канада.

Обратно в новината

Коментари - Многохилядни протести срещу ТТИП в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако американците искат да търгуват с и във европа ,трябва да го правят по европейските закони,ако европа иска да търгува с и във америка ,трябва да е по техните закони.Ако те искат да наложат на наша територия своите закони,то това си е завладяване без военни действия,все едно да ни превземат без да водят война.КАК НЯМА ДА Е СЕКРЕТНО ТА ТОВА Е ИНВАЗИЯ

От новите връзки на Европа със САЩ. Канада и др.и създаването на свободна търговска зона ще загубят потребителите на цяла Европа защото:1.няма да се спазват стандартите 2.ще навлязат нови ГМО и няма да има контрол на продуктите.САЩ да си стоят в Америка.Усетили сме вкуса на техните нездравословни храни и напитки.

Не се залъгвайте, ще ни продават американски боклуци made in China.

За съжаление, никой политик или управляващ, вече не го интересува, какво искат хората! Така наречената "глобализация", зад която се крият едрите хегимонистични корпоративни интереси, отдавна е в ход. ТТИП, така или иначе ще стане факт, просто защото зависимостта от САЩ по отношение на управлението на Европа, както и на политиците й, никога не е била толкова силна... Ясно е едно - щом въпросното "недоразумение" е по инициатива и предложение на САЩ сами преценете, в чия изгода е!...

Белгийска и Френска бира - Произведена за Локалния пазар в Америка, а Американска - в Белгия и Франция (Факт !) Фолксваген, Тойота, Нисан, Волво - произведени в Америка за Локално потребление, а Жива парса от продажбите - към Европа (Факт !) Развойна Дейност в Симбиоза ЕС-Америка (Факт !) ... Е, засега И задунаистическа шашмалогия (ТроянскоКоние) в ЕС.

консумират американска бира в Европа?! Иначе за другите: Отдавна има фабрики за производство на коли и от двете страни на Атлантика и в момента. Развойната дейност и тя е така отдавна...не разбирам за какво говорите?! Никой не плаща транспортни разходи на никого! Усещам че сте дезинформиран!

Нещо сте пообъркан с фактите г-не ! В Белгия, във всяка будка за бира има по 80-100 вида. Един американски модел (будвайзер или корона) няма никакъв наин да бъде закупен и забелязан, ако не е много евтин. Производството на автомобили - сложен въпрос. Тези марки произвеждат в САЩ в която от 53 автомобилни производителя през 50-те са останали 4 сега, където като си купиш не американски автомобил местните власти те гледат на криво, където самите заводи са регистрирани и плащат по-голямата част от данък печалба в САЩ (за разлика от САЩ корпорациите които изнасят печалбите си в САЩ). Нещо тази работа не е като онази Дървосекачю !

Да е просто да се натрие носа на Русия, която сключи нещо подобно с азиатските страни...

Какви стандарти в България, най-зле сме от целия ЕС и сигурно вече сме по-зле и от аборигените. Съсипахме икономиката си и отдавна сме сметището на останалите държави.

Определено, Колега ! - 'резултатите' от 'управлението' на 'наште'. --> Двустъпковата !, е Задължителна-и-Неотменима.

След 25 години "демокрация" и източване на държавата под абсолютния диктат от 1992 г. на САЩ, мантрата, че те "... наште са виновни " не върви дори за БГ тузмециите. Тази мантра и лъжа е много лесно оборима - НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО ФАЩ СА НАТРАПИЛИ И ВЪВЕЛИ ДЕМОКРАЦИЯ - РЕЗУЛТАТИТЕ СА СЪЩИТЕ - РАЗСИПАНА СТРАНА, УНИЩОЖЕНА ДЪРЖАВА, УНИЩОЖЕНА ЗДРАВНА И ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМИ, ЗАТВОРЕНИ ПРЕДПРИЯТИЯ, ЗАГРАБЕНИ И КОНЦЕСИОНИРАНИ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ КОИТО СЕ ИЗНАСЯТ НА БЕЗЦЕНИЦА, НАРКОТИЦИ И КАЗИНА !

какво представлява меркел и чии интереси обслужва става все по-ясно за все повече хора в ес. дали обаче "просветлението" ще настъпи преди тя да си свърши "работата", това е главния въпрос.

това би било началото на края на ЕС. Като цяло да дадеш конкурентно предимство и да предоставиш за употреба всичките си консуматори на най-големите си конкуренти е пълна идиотщина. начи цяла седмица няма да ми стигне да обяснявам защо. и това да и кажа на тъпата патка меркел, че ва отвориш още по широко и вратата за внос на външни финансови кризи е точно обратното на това, което казваш.

Ако позволите, Колега - Партниране, а Не купуване. ... Просто се замислете : - Имат ли Характерни специфичности Америка и Европа ? - Е ли Вече Реалност производството на Европейската автоиндустрия в Америка ? - Е ли Вярно че Американски лагер (бира) се ползва Масово в Европа, а Европейски - в Америка ? (Защо Тогава да се оскъпява от транспортни разходи ?)

сигурен съм, че ти живееш в сащ. такава повърхностност другаде не може да вирее. транспортни разходи на бирата?? ти в ред ли си? никой не спира и днес някой, който иска да отвори завод в Европа да го направи. тук говорим за внос, протеционизъм и вносни такси. това едно на ръка, второ говорим за либерализация на капиталовия и най-вече пазара на безмислени финансови инструменти, които и без това са прекалено свободни и точно те ни донесоха тъпата криза, която между другото ще ни се види малка сравнено с това, което ще се случи с ттип. трето идват мерките за стандарт - в европа има здравни,э качествени, и морални норми на производството , които в сащ не съществуват - примерно забрави за 30 дена платен отпуск на компаниите в Европа, когато трябва да се конкурират със 80 часовите работни седмици на нелегалните работници на САЩ, Мексико или Китай....

Хората - просто се притесняват за Хляба-си. ... а Хората които Правят Нещата - има Много да Се учат . ---- Дискретно : - миналата седмица Започна И Транс-Тихоокеанско Споразумение.

та значи САЩ лимитират физичиските лица, които пребивават на територията им по всякакъв начин, проверяват им всяка консерва, която внасят и изнасят и задължават гражданите си да плащат данък доход на сащ, дори яко си вадят дохода другаде, но изведнъж искат техните компани свободно да си щъкато изнасят, внасят, консолидират, финансират и капитализират където си поискат? но факинг уей!

Отпраскахте бин-биля Финансово-Фискални Неща, Колега !, ама щом Сте рекли : - 'Купувай Американско !' - е Воистине-Смислен подход... И както Всички Виждаме --> у Нас - Тръгна 'Купувай Българско !' - Никой НЕ се интересува дали Конкретен Човек си носи в багажа неща за Лична консумация/потребление --> ама Баш у Нас - 'наште' разцъкват Тирове ! - Данъците - Ако съответните Две страни имат Съответните Данъчни споразумения (което Е част от Споразумението) --> Данъкоплатецът Избира Къде да Си плати данъка !

Това е опита за създаване на търсения от евреите Нов световен ред. С новата организация ще се узакони монархическата власт на американската еврейска хунта, която в момента управлява САЩ. Главните робовладелци, Уолстрийт и американските корпорации. А включилите се, ще си гарантират робският статус. Или чака ги съдбата на нещастните американски, превърнати в стадо от зомбита.

Всеки "световен ред", който е недолюбван от примати като теб, се оказва гарантирано по-добър от одобрявания от теб.

Аз живея та 16-тия етаж и искам да попитам: -Евреате защо пазарят само от магазини за кашерна храна? -Големците защо ядат само натурални и екологични храни? -Професорите-многознайковци нима не знаят,че особеностите/здравни и физически / на определени групи и национолности се определят от географските и почвени условия при които живеят!?! Та е препоръчително да не се подтикват хората към консумация на храни с ГМО,пестициди, нитрати и т.н,защото не се знае до какво ще доведе това! Резултатите-след не по-малко от хилядолетие!

Вън Америка от Европа!

Е добре де , драги мои тролове . Разбрахме защо например едни германци протестират ... и имат основание .... аМИ ВИЕ .... И вие ли така мислите :))))) Ще се занижи и качеството на великия БГ-износ ли :))) Точно обратното ... Ама ломпенизирания , видиотизиран и крайно-политизиран червенодемократичен трол едва ли изобщо зане какво иска ... да не говорим от кого или пък- защо .. Той просто иска да му се дава...Като в доброто старо време , как даваше БКП-то..:))

Браво ! ---- В Момента - дълбая ЗА Реалното Ни включване, от агри и течности до Високи/Нано технологии. (Парсата и Развойните Начала - Готови.)

Към теб и простия дървар, нарекъл себе си "Дървосекачът": По-малоумни, продажни подлоги от вас двамата идиота, трудно може да се намерят! Продължавайте да дерзаете за жълти стотинки... И без това, вече никой не ви се и връзва на истеричният елементарен пост антикомунизъм... Смешници!

И кат Си го уапътьи целокупнически 'наште' - к'во се Опитвате да персоналничите ?!

Няма елементарен антикомунизъм. Както и няма смислен и "сложен" комунизъм. Антикомунизмът е иманентен на всяко човешко същество, имащо повече от една мозъчна клетка. Безспорен факт.

НЕ на ТТИП, не на трансамериканското робство и скрит шпионаж. Свобода на независимите държави и техните граждани.

Не мога да разбера руското нахалство и наглост. путинофилите са хванали опорните точки, че видите ли, Русия била без ГМО и миротворец. Русия е на ВТОРО място в Света по употреба на ГМО продукти след Китай, Русия изнася терор и тероризъм, Русия е агресор и Русия е наблизо и ние вече сме мишена на Русия. Затова да се преборим с уж приятелите си. За враговете всичко си знаем

нищо освен да сереш, Козяк. Лайнар.

След това следват закони за забрана да си гледаш животни, да сееш семена, които нямат сертификат, унищожаване на малките ферми и стопанства и всички на яслата с ГМО като добитък.

Свинското. Разликата Германия-Франция. - Франция - губи по отношение Крайна цена. ...И за да запази Локалното производство - отива Баш на Американски модел. Ама пазарът в Европа - е тесничък.

Навремето комунистите ни лъжеха за последствията от Чернобил, а сега проамериканските политици мълчат за това споразумение. Те и за бежанците ни промиват мозъците, че трябвало да ги приемем с отворени обятия и ако не го правим, е проява на нехристиянска липса на хуманизъм.

Протестиращите са няколко души от агитката на БСП. Даже не знаят против какво протестират. Комунистическа глупост.

протестират, защото не знаят.

Меркел съвсем е легнала на САЩ. Защо?

Защото има сключени едни тайни договори между Германия и Америка и всеки канцлер се съобразява с тях.

Протестиращите са 20. Много тънко искат да минат другарите.

Ми нямат си "протестна мрежа". Я да викнат Асенчо Генов да видите какво става.

Няколко хиляди са на протест в ЕС, а ЕС е повече от 500млн. Няма как да се съобразяваме с една малка група неграмотници.

200 000 германци са протестирали в Берлин. ТИ ЛИ СИ ПО-ГРАМОТЕН ОТ ТЯХ, СЕЛЯНДУРЧЕ ПРОСТО?????

У нас медиите проститутки с половин уста .Позор!

сега се продават много стоки които са много вредни ! никой не протестира . просто едни хора ги купуват , други не ! с гмо е същото . не ги купувайте , като не искате ! тоя номер със забраните вече не минава !

Между впрочем има полемика за вредата от ГМО между учените! ГМО храните по-вредни ли са от храните, произведени от третирани с хербициди и пестициди растения! Отговорът на науката все още не е даден! Но може да се направи анализ на последствията. Факт е, че в САЩ продължителността на живота е по-висока от тази в България с щест, седем години! Може да се направи разрез на отделни заболявания в САЩ и България. Не агитирам за ГМО, но си мисля, че в България има необоснована научно хистерия!

"необоснована научно хистерия" СЕ ОБОСНОВАВА на измененията в ЧОВЕШКИЯТ ГЕНОМ. Тези изменения водят до цялостно деградиране на ЧОВЕЦИТЕ=ГОИТЕ=ЖИВОТНИТЕ. А крайната цел на целият процес е ЛИКВИДИРАНЕ БЕЗВЪЗВРАТНО НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО. Това е неудобната истина, която всячески се задушава с цензура, медийни манипулации и внушения. ПРИМЕРИ?! "КОНТРАБАНДАТА Е ВРЕДНА ЗА ВСИЧКИ!" и в момента за Сидеров, е съвсем "ВРЕДНА".

FuckTheEU

Науката е достатъчно развита за да даде отговор на въпроса. Щом такъв няма не означава, че той не е открит, а по-скоро някой затваря устата на науката за да не го огласи.

TTIP е ужасяващо. В нета има много добър превод на договора на български, препечатан от Монд Дипломатик. Съдържа осем страници / и това са само допуснатите за публикация текстове/. Съмнявам се, че нашите евродепутати са наясно с клаузите, още по-малко пък тукашните депутати. Този договор НИ ОГРАНИЧАВА ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ-икономика, здравоопазване,финанси,култура и др. ПОДЧИНЯВА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО на интересите на американските компании, вкл. законодателство, приложими закони и др. А бе, който не го е чел, няма представа.... Има го в нета-/разрешените за публикация клаузи/ 8 страници е.... Не разбирам КАК може да се коментира нещо, което не е прочетено...АМИ ВИЖТЕ ГО....

Колега, световният империализъм не спи! Нали целта им е как да навредят на хората!

... ТОВА НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА Н И К О ГА............ АААААААААААААААААААА..........................................................

Дядо Мразе, съсредоточете са да биете случайно попадналите граждани посред нощ пред клека! Мнението ви за делата на Белия дом едва ли ще достигне дотам!

Цветя дарявам - само макове са , ама ... какъв аромааааат .

Безмитната търговия между ЕС и САЩ и Канада е в основата на договора! В резултат на всеки подобен договор, има губещи, предимно производители, за съжаление. Милионите граждани обаче на тези страни са печеливщи! Затова и протестите са крайно непопулярни. В София протестиращите не бяха повече от стотина човека!

Протестират по-будните а те винаги са малко в началото. Стаховете ни са големи,защото не ни показват какво точно ще се подписва. Спец. мен ме е грижа за инвестициите в земеделието. Германия ще я оставиме да се конкурира с американските автомобили,тя е по-богата от нас и може донякъде да се спаси

А някой показал ли е досега някой договор! Освен на съответните министи, в съответното министерство!Ясна е целта на договора, падането на митата! От там нататък се радсъждава, падането на митата дали ще ограничат инвестициите еди къде си, или ще ги увеличат!

FuckTheEU

Определено милионите граждани на сащ са печеливши, тук спор няма. Въпросът е какво да правят милионите граждани на европа, когато ги залеят евтини и некачествени стоки от саш, а европейските производители загубят пазарите си и хората останат без работа.

Наистина повечето сервилни медии отделиха прекалено внимание на "новината" за Сидеров, а по този важен въпрос, засягащ ГМО не дават адекватна информация. Вече започвам да гледам Нова ТВ и да слушам как трябвало да гласуваме разумно, за да си правя извода за кого всъщност не трябва да гласувам. Не искам политици, които сервилничат пред Запада.

Напоследък чувам, че дори и в Щатите има доста хора, недоволни от ГМО. В някои щати не искат да има вериги за бързо хранене от типа Макдоналдс, където се предлага т. нар. junk food. А нашите соросоиди с промити мозъци са готови за жълти стотинки да правят, да струват, само и само да не строшат хатъра на Чичо Сам.Ако приемем, че русофилията е болестно състояние, тогава същото важи и за американофилията - щом американците са казали, че черното е бяло, то значи е така и не подлежи на спор.

смешни са защото месят Русия а тя не е член ЕС и не и пука .Ще страдат малките фирми и производители (вкл. най много в Германия)

Кои ще отцелеят: мега концерните на Германия за коли,BASF, луксозните френски парфюми и вина и това беше. Всичко друго под ножа. Малки държави предимно земеделски ще бъдат съсипани защото не са конкурентни на евтината гмо царевица на Америка. Ще трябва да внасят семена от Монсанто и това беше със земеделито и не става дума за яденето а отглеждането на ГМО

съобщва за къде 250 хиляди потестиращи..

Хората говорят, че били 500хил. Може би и повече.

споко бе .. това не ни касае .. ние нямаме производство благодарение на костов .... какво ще защитаваме с мита... да му мислят германците ....

Интересно е как "профанска мренка" и тук яко е заангажирана. Нови парички са обещани за търтеите. Цяла Европа протестира, но те си навират гагата с тъпизми за Путин, Русия, русофилство. Пишете по темата, соросоидчета. Защо всички обсъждания по договорите са на тъмно, включително и и у нас? Не е проблемът в митата, а в клаузите за защита на инвестициите и решавана на съдебните спорове. ПАРИБА и ФВ плащат милиарди за хатъра на щатските закони, а те ще са водещи в този договор. ГМОтата са измишльотина, чиито последици тепърва ще се проявяват, лекомислено е да се смята че става въпрос само за евтина храна. Достатъчно е да видите крава подобна на хипопотам за да ви се отврати млякото и месото й.

И аз не разбирам защо има хора против икономическото обединение на ЕС и САЩ. При положение, че Русия е безправна Диктатура и тирания, че Русия е на второ място в света по консумация на ГМО китайски храни, че Русия води световна анти-шистова пиар кампания за целите на монополиста Газпром. Русия води война срещу нас в опит за налагане на световно господство и руска тирания навсякъде, където може. Русия е главната опасност за нас - България. Защото народът е казал: Господи, опази ме от уж приятелите, от враговете мога и сам

Tъпак!!!!

Ам' тиквата к'во вика?

Снишаване, снишаване и изчакване да отмине бурята. Но все пак сме за, а утре ще видим. Абе, за бога братя, изчакайте какво ще каже биг-брадър Амбасадора.

Меркел не смее да откаже на САЩ и нека да си взима решенията само за Германия!

Няма да им купуваме храните и нещата ще се нормализират.

За ебано дупе цяр няма...

е ти си знаеш най добре !

FuckTheEU

Ще купуваш, защото няма да имаш избор.

Високото качество на германците, фолгсваген.

Това не е ли същото, което путин прави със старите, руски колонии на Москва в азия?

И какво сега, пак ли колониализъм? Ти да не си мазохист бе, у.род?

Демонстрация на руското ниво. Рашизъм, путинизъм.

развитието на свободната търговия е ок. защо взимат решения на тъмно ?

Да! Толкова е свободно равно и справедливо че е свръх секретно. Какво тайно и иновативно има в свободната търговия? И всъщност защо не е подложено на най широко обсъждане? Очевидно е че стрина ангелина момата олан роско и леля юнка не блестят със свръх интелект...

можеби хората просто им нямат доверие. но нещата се предават от медиите по новоговор. съответно видите ли, страховете ги движели масите. не, че спомената шайка е нарицателно за лъжи, наглост, лицемерие и слабоумие

НЕ на ТТИП. С тези ГМО искат да направят нацията ни дебела. Подпис Цацаров и Делян Пеевски

Нека да се опитаме да разсъждаваме логично. Човек никога не върши нещо без да има мотив, освен ако не е пълен идиот (тази версия също не трябва я отхвърляме) За какво протестират тези хора????? Някой има ли представа? Освен ако не са платени от Кремъл или от местни спекуланти, и едните и другите защото не искат да има пазарни цени, а да надуват цените на монополните си ресурси. И втори въпрос - как точно митата спират ГМО-тата. Какви червени балончета!! (на снимката)

ЦИТАТ: "Нека да се опитаме да разсъждаваме логично. Човек никога не върши нещо без да има мотив, освен ако не е пълен идиот (тази версия също не трябва я отхвърляме)" Защо САЩ толкова държат на това ? И каква ще е ползата за теб, българския бизнес и България от това ?

Отговори: 1.Защо само САЩ да държат на това - договори се подписват от поне две страни (с изключение на договорите подписвани от Газпром и Р.Овч) 2 Ползата ми ще бъде, че обединението на световните диктатури - БРИКС ще трябва да подписва митнически споразумения с поне равностоен опонент, а не Раша с васална задунайска губерния

Dimi

Ако поне малко си запознат с ТТИП ще разбереш, че митата са най-малкото в него... има други много по-сериозни точки във въпросния договор, които реално ще доведат до използване на ГМО продукти и добив на шистов газ. Ако нещо е разрешено в една държава то трябва а в другата не корпорацията която иска да осъществява забранената дейност може да заведе арбитраж срещу държавата, която е забранила тази дейност и този арбитраж се води не от авторитетно международно съдилище а пред избрана група корпоративни адвокати, които могат да наложат глоби на съответната държава ако не разреши тази дейност... има вече пропищяли държави от подобни споразумения със сащ... честито на печелившите

с ТПТИ ще се свалят гаранциите за произхода и качество на храните; ще се заобиколи европейското ембарго върху редица продукти с недоказана безопасност върху човешкото здраве, включително съдържащи ГМО; ще се преодолее отхвърлянето на споразумението за авторските права АКТА

Значи копираното от Путин ТТИП за Азия е добре, но когато е САЩ е много лошо. Платените руски крепостни.

Там договорите са съвсем други. тТм държавите са над корпорациите,това първо. И второ,още по-важно -структурата на руската икономика е по-различна от тази на С. Америка. Резултат -руския пазар е всеяден,т.е. те си внасят огромни количества стоки от совите партньори,да не кажа всичко. Т.е. за онези,които са с Русия е хубаво това,защото имат възможност да изнасят,да продават...! Разбираш ли разликата? Ако си със С. Америка,какво ще ти купят те на тебе? Ти какво имаш да им продадеш? Кажи ми! Живял съм и там ,мисля,че знам за какво става въпрос. Много всезнайковци,ей! Хората си изчисляват отдалече какъв би бил пазарният им баланс ,единствено днешна България видимо не прави нищо подобно-:( Ама то си личи -от 9 млн. души преди 20 год,сега сме към 6 някъде. Няма друга толкова стопяваща се страна в света. Ето това онези "умници" отгоре ни причиняват. То е ясно,и в библията е писано,че когато стадото се множи,значи добър стопани,а за нашите управници,с този резултат,какво може да се каже?

в северна Америка има 27% гладуващи. нищо лично статистика.

Хората говорят, че били 37?

Цаца, цаца ама риба ..., а :):)

И Мексико е в Северна Америка.

вярно е ! затова са тези бежанци от сащ към европа азия и африка ! спасяват се от глада , милите !

този договор е подготвен, като изпълнение на част от плана за нов световен ред.

ГМО ни чака! И всички онези филми за храната в САЩ ще важат и за Европа, ще има диабет и при децата и други ужасни болести!

Никой не те задължава да ядеш ГМО! Ходи на село паси органична трева!

Ти това ли правиш?

zooamigo

ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДЕТЕ С ТРИ ГЛАВИ!

Да ходи на село, ама като ти пробутват ГМО семена все тая.

Защо против?от това по -хубаво няма!ще си пзаруваме даже и по интернет без мито ви казва чичо ви Мито!Против са само мошенниците,чиито интереси ще се засегнат!

И с какво ще плащаме? Ние трябва да произвеждаме,за да имаме. А няма да можем да произвеждаме,защото искаш да си купуваме по и-нет от Америка -:) Обясни ми тоя фокус,моля те -:)

Аутсорсинга на софтуерното производство докарва нелоши пари в България дори в момента. Освен това всички мутри направиха така, че в страната най-разрастващия се сектор на икономиката да е туризма. Щом продължават да наливат тъпите британци по баровете на сънито, значи има сериозна далавера в това. И на последно място, на бананова република какво производство ѝ трябва, какви 5 лева?

Другото хубаво е, че ще можем да пращаме в щатите стоки без онези да плащат мито и това ще ни подобри шансовете като интернет търговци :)

Европа ври и кипи, а нашите продажни медии - нито дума. Вместо това ТВ каналИЗАЦИИТЕ от сутринта дъвчат щуротиите на Сидеров, дюшеш им дойдоха. За това ли ви плащаме, бе сер.семи, да ни държите в информационно затъмнение, когато става дума за стохиляден митинг в Берлин?!? Нима за вас, журналистическите прост.итут.ки, това не е събитие?!?

100 000 в берлин са 3 % от жителите му ! колкото заплащането , наистина руснаците плащате на доста медии у нас , но не на всички , нали ?

iPhone без мито - ще им умре коня на нашите родни прекупвачи, които надуват с 50-100% стоките! Хахахахахаха! "Свободата, Санчо, е велико нещо!"

това, което пишеш не е вярно. Второ, пълното поробване на народите от корпорациите не може да се измери с отстъпка за пластмасова играчка, която и без това нищо не струва. Още едно средство за зомбиране на хората.

Нищо не струва оная смес от лайна и вода в черепната ти кутия. А за другото дето говориш, щом хората дават пари за него (тия пари с труд и времето са си ги изкарали) - значи го ценят, значи за тях струва!

Именно. Но на по-горния индивид кръгозорът явно е силно стеснен и повече от айфони и други зомбиращи пособия не може да обхване. Пълен нещастник и не е само един, за съжаление.

Хахаха... колко сте родните комунета, които се уредихте през годините да сте единствените вносители на редица стоки, за да можете да продавате дънки с 200% надценка като луксозна стока при условие, че същото в САЩ е обикновенна ежедневна дреха за 20-30 долара! Иде край на вашата хегемония и икономическата робия, която наложихте на страната!

Пред робията, която ти готвят САЩ и корпорациите, комунистическата ще ни се види щастливо и задоволено битие. Скудоумието ти пречи да осмислиш случващото се, чети и други информации, а не само това, което ти пробутват в НПО-то.

Глей сега да ти обясня. Фирма отвъд океана внася ГМО у нас. Държавата спира вноса. Оная фирма осъжда държавата и всички ние хем плащаме по присъдата, нем "рупаме" според твоя сладък израз ГМО-тата и се превръщаме в дебели дебили, като тия отвъд океана. Само че, като чета такива като теб, и тук бая народ се е дебилизирал. Дерзайте, Роско вече предварително е подписал ТПТИ-то!

Точно така -ти ще купуваш. Това е целта -ти да купуваш само. Съвсем друго е,да произвеждаш (и да продаваш). Сега разбираш ли разликата? Така както ни нагънаха досега,занапред и цяла Европа ще нагънат в неудобна поза. Отдавна съм на мнение,че в ЕС няма вече истинска демокрация. Всичко е заблуда. Уж има някакви избори за някакъв си европарламент,но от него нищо не зависи. решенията,командването на ЕС се извършва от съвсем други органи ,за които хората на Европа не са гласували,онези са назначени "свише" -:( Имам чувството,че световната мафия отдавна е взела европейското управление в свои ръце,те назначават "правилните" ръководители и така постигат своето. Вече няма да има държави,какво като примерно в Бг е забранено използването на ГМО ,след като в САЩ си ги използват,съответно, ние няма да можем да забраним решение на "по-горна" инстанция като договорът на ЕС ,и така..държавичките и техните закони вече ги забрави...-:(

Ако някой не е разбрал, чрез тези договори корпорациите ще поставят държавите на колене, а хората ще бъдат икономически роби повече от всякога.

И ква е разликата между държава и корпорация, бря? Корпорацията плаща заплати, а държавата ги удържа до над 50% най-често!

Не само зъл, но и ТЪП дух си, щом не си разбрал, че корпорациите искат да НЯМА държави и да командват ТЕ парада в целия цивилизован свят.

DIDA

Ей, наистина, в София имало хора за ВСИЧКО!!! Наистина, че там се изсипват парите от държавата и от Европа...

НЯМА ИЗМЪКВАНЕ ОТ КОЛОНИАЛНИЯТ ГОСПОДАР С.А.Щ. УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ НИ НАБУТАХА В Е.С. БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ КОИТО НА ПРАКТИКА Е ЗАБРАНЕН В БЪЛГАРИЯ СЪЩО ОТ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ.ЩЕ НИ НАПЪЛНЯТ "БРАТЯТА" АМЕРИКАНЦИ С Г.М.О. ПРОДУКТИ И КЛОНИРАНО МЕСО.ВСИЧКО ТОВА СТАВА ПО ЗАПОВЕД НА СВЕТОВНОТОПРАВИТЕЛСТВО ОТ ИЗРОДИ ЦЕЛЯЩО НАМАЛЯВАНЕ ДРСТИЧНО НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА ПОРАДИ ИЗЧЕРПВАНЕ НА РЕСУРСИТЕ.

Сега следва любимата хватка да те обвинят в конспиративни теории?!Ама напоследък почти си прав,макар и малко да пресилваш - добре скроената глобализация и унифицирането на мисли,желания,мироглед и ликвидиране на национално чувство са средствата за бъдещо владеене на пренаселената планета.

Хората дето сте с един крак в гроба, оставете на 20 годишните да решат, какво искаш да правят следващите 40 години! Не като на нас нашите баби ни натресоха 25 години безкраен ДС-комунделско-руски преход!

Сега си зъл дух, защото си на 20, а с пълно дупе лесно се пърди. Ама ако по твоите сметки ти се наложи да мреш на 60 години, друга ще я запееш, само и само да отървеш копчето и да поживееш някоя и друга годинка.

Мравката е колониално животно - трай там и си следвай колонката и без това си еднодневка!