Германия легализира марихуаната с рецепта

През март тежкоболните в Германия ще могат да получат рецепта за канабис, като лечението се поема от здравните каси.

Обратно в новината

Коментари - Германия легализира марихуаната с рецепта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е да я легализират,защото болките в ставите са нетърпими. Пия болкоуспокояващи, които ми разсипаха стомаха и се чудя какво да пия. Понякога ми идва да се гръмна от болка. Незнам дали разбирате каква вреда нанасят болкоуспокояващите?

тютюнът е наркотик - обаче канабисът бил лековит...от какъв зор марихуаната не е психоактивно вещество? била помагала при рак, така ли? болките при рак са адски, химиотерапията е невероятно тежка, ,знам го от личен опит, и не ми предложиха марихуана, а морфин - отказах. никакви наркотици. това е принципът. така че запазвам абсолютен скептицизъм относно лековитите свойства и другите аргументи. Както и да е. дано в България не я разрешат - това е психоактивно вещество и хич да не се заблуждават някои, че било лековито и не се привиквало. помагало било... за халюцинации... има литература по въпроса, информирайте се.

Ами разбирам- новите германци докараха вече до нови разпоредби. Така няма да са безработни, а интегрирани.

Дано и в България да я легализират дори и без рецепта. Крайно време е,но като гледам някои коментиращи. Назад сме във всичко.. И в мисленето също. Българинът е с доста стари разбирания не само за марихуаната. Жалко.. Всеки си има глава на раменете и има правото на мнение. Не правя реклама, нито ви казвам да употребявате трева. Пуша вече от 8 години и се чувствам прекрасно. Преди боледувах често, грипове, вируси, но от както редовно пуша усещам тялото си здраво и не помня кога за последно съм посещавала лекар. Поне аз мисля, че е от това. Може и от друго да е,но аз така си го обяснявам. Масово се продава и употребява. Поне да стане легално.

Предполагам, че разрешаваш и на децата си да го правят. Просто за да не боледуват- идиотщините винаги са безкрайни.

БРЦК

По-добре тя да им даде да пробват за да видят ,че не е нищо особено или модерно , отколкото местния училищен наркодилър да им даде да опитат марихуана примесена с пристрастряващи наркотици!

тялото ще е здраво до време, но ти си пуши.

БРЦК

Ако марихуаната беше наркотик или вредна , здравното министерство на САЩ нямаше да я патентова заради многото положителни ефекти които притежава. Това е билка и е забранена едно време поради бизнес интереси!

кажи им го най-накрая. Конопът е бил забранен в полза на друга индустрия...абе всичко е пари, който квото ще да ви говори.

Ето, имало и добри новини по Света!... ;-D

Много реклама правят на този наркотик. Дори само рекламата трябва да е наказуема. И търсят нещо с което да се оправдават, че са наркомани и намират такива обяснения. Тук по едно време протестираха някакви, а от тях не изглеждаше нито един да е болен, а просто тинейджери наркомани. Дори и да помага, може да помагат още много неща и в никакъв случай не трабва да се пуши. Да извличат само активното вещество и слагат в лекарства. Само че някакви люти чушки може да са много по-ефективни срещу рак, само че не ги рекламират така.

точно някакви люти чушки - лютеница - там обаче е така заради пластмасовата опаковка, друг начин да дишаш лепило

Точно от люти чушки извличат вещества. Така че примера бе реален. Вероятно неща действащи шоково на тялото се считат за помощни срещу рак. Иначе и с отрова от скорпиони пробвали дали помога, но още не са стигнали до реално решение. Това и не променя, че отровата си е отрова, както и че наркотика си е наркотик.

Първо - ти си неграмотен. Второ - марихуаната не е наркотик. Трето - трябва да забранят алкохола и цигарите.

Първо, нама значение в ситуацията дали съм грамотен. Разбра ли написаното? Явно си. Значи е свършило работо. Езика е като лопата - просто средство. Литературовед не съм. Второ и трето, марихуаната е наркотик, точно като алкохола и тютюна. Самият факт, че са зависими и затова го прокламират, е показателен. Ако не бе наркотик, нямаше да ги интересува дали е разрешен или не и нямаше да коментират и кликат тук плюсчета и минусчета. Точно от легализираните наркотици се вижда, че наркотиците не водат до нищо полезно и това че са легални. Абсолютна нулева полза. За сметка на това имаш катострофи по пътищата и убити и ранени от тях. В бъдеще и след употреба на марихуана. Има побоища и домашно насилие. Пропадане финасово. Болести тип рак на белите дробове и тровене на околни. Пожари от хвърлени цигари. Замърсяване от същите и пари за чистене. Наркоманите често завършват да крадат, за да си набавят пари за наркотици. От там отиват и на други престъпления. Наркотиците водят само до вреди.

Германистан - американски щат

Сюнета кога ще легализират?

За сега е легализиран само с направление.