Германия поиска фискален господар на ЕС

Германия предлага разширяване на правомощията на еврокомисаря по икономиката, които да му позволяват да отхвърля национални бюджети като нова голяма стъпка към фискален съюз и нов договор за ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Германия поиска фискален господар на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не шерпи, защо? Германия има работеща икономика, заетост и висок стандарт, а който има хронична морска болест- да не се качва на кораби:)

Не съм икономист, но нали затова се пишат такива статии, малко от малко да разберем. Но не разбирам, защо гърците не излезат от ЕС.Няма да си платят дълговете, но ще започнат начисто и честно. До колкото разбрах искат сега и веднага малко повече от 30 милиарда евро, а за четири години при строги икономии възнамеряват да върнат 14 милиарда.Искат ги милиардите, а не искат икономии. И аз искам така.

Един кораб - не може без капитан и той е само един. Останалите са помощници и екипаж.

Не мисля, че ако има план за дискредитиране на Германия, България може да бъде фактор.

1chovek

Ако искате повторение на 1914-1918 и на 1939-1945 - дайте на Германия тези правомощия. Но после - не се чудете....

за сметките на кръчмата да се назначи кръчмар.

Като искат фискален господар, да им дадем хер Флик.

Голямо безочие! Германия, която първа наруши правилото за 3% дефицит, иска да монополизира ЕЦБ - с други думи печатницата на евра. Стремежа към 4-ти райх е очевиден.

аззз

швабите веднъж се опитаха да завладеят Европа с война, но не успяха, сега се опитват с икономичеаски и политически похвати, но пак няма да успеят....

В бившия СССР уважаваха българите като хора, изкупуваха нискокачествена българска продукция и в замяна даваха петрол и др. суровини на безценица. Нищо от горното не може да се каже, че е валидно днес. Освен това днес Русия е далеч "по-капиталистическа" от БГ, макар, че както и БГ се управлява от втори ешалон комунисти/кагебисти.

Точно си е капитализъм в чистия му вид! На запад е наметнат с кожуха на социална политика! За да има спокойствие ! А липсатат се допълва от опоскването на Източна Европа!

Затова се натискат да "спасяват" Гърция, всъщност си я поробват и колонизират, защото, ако Гръция излезе от ЕС и мине на драхма, вярно, ще имат едни 10-ина, 15 години сигурно мизерни и хиперинфлация, но ще са СВОБОДНИ и независими със собствена фискална система - демек няма да са роби.

Проблема не е за Гърция и за някаква хипотетична свобода, а за компетентно и не толкова крадливо управление на местно (национално) ниво. Идеята е да има някакви принципи и контрол за парите, които се дават. Смятам искането на германците за справедливо, добро и го подкрепям.

Какви глупости ръсиш - хората ти пишат че ще има фискален ГОСПОДАР НА ЕС - какво значи господар помисли .

Евроспециалисти, русофоби, ЮС-приятели, комундета и овчарчета! А сега накъде?

Още ли има заблудени хора, които повтарят мантрата на угодническите манипулативни медии, за неработещите гърци и лапането им наготово. Още ли има заблудени хора, които не разбират каква е схемата? Гърците от никого пари не са откраднали, нито обикновения грък е знаел точно как и защо тия пари идват. Тези пари са набутани на Гърция, чрез продажни поставени парвителства, за да бъде заробена Гърция, както и стана. Простичка схема като при наркоман - първите дозички ей така "от мене" безплатно, нали си мой човек. А като ти сложат примката на врата - плащай, с лихвите, ако не можеш ще ти вземем всичко или ще ни станеш роб.

Така е "А": През последните десетилетия Гърция се управляваше от хора или учили, или родени в САЩ. Връзките им с американската финансова олигархия са известни. Неотдавна в световните новини си дискутираше пример как Голдмън-Сакс ги е ошушкал - дали им заем за 800 милиона щ.д., от които според договора /ситния шрифт, хаха/, 600 милиона трябвало на часа да се върнат в същата банка /Г-С/. Това било баш преди американската криза от 2008... и т.н.

много точен пример за хора с промити мозъци

Що да искат? Ма да не се окаже, че германците не са толкова богати и можещи, ако се окаже, че цяла Европа си затвори пазарите за техните стоки и вериги, а? То 500 млн. пазар е сладко до го имаш под ръка нали? Много ми е чудно от какво ще правят пари тогава "работливите" германци и на кого ще си продават боклуците. Щото бедняка свикнал да живее със 150 евро ще преживее някак си, ама тлъстата баба германка свикнала на 1500 евро и почивки из ривиерата къв ще го дири?

Гераманците знаят 2 и 200 и то още от римско време. А зашто ние не можем да си научим урока ...

Абе Менгемето и ICQ-то, вие кат сте толква богати и умни и притежавате декари "рийл естейт" :))) що не си живеете сладкия живот ами сте тръгнали да ограмотявате нас простите хорица по форумите, дето единствената ни радост е кат преем ше с 10-на минутки ровене из нета в работно време:))) Гледайте си кефа и....ДЕКАРИТЕ :)))) и хич да не ви пука :)))

На твоите години и аз така... Но като позадъртее човек и леко се чалдисва... А ти бъди спокоен, аз кефа си го правя, не чак с толкова бройки, ама докъм 10 пъти по-малко го добутах докъм 40...:О)))!

Никой не иска да "бие шута" на Гърция. Гърция е маша, инструмент, играчка. Гърция НЕ Я ПУСКАТ да излезе. Управление с кризи.

Докато баба Меркел е на власт колко ли още щуротии по пътя към Четвъртия райх ще чуем... и видим!? Едно е сигурно обаче - България с две ръце ще подкрепи идеята. И без това си нямаме собствен бюджет - все някой от някъде диктува на ушенце някому колко и за какво да се харчи... Планът Ран-Ът в действие...

Прави са да искат, че иначе как ще настъпи Новия световен ред? Но и другите страни са прави да им откажат.

и вредно медийно облъчване в убийствени размери са обзели голяма част от коментиращите, които са готови на "добрата"Германия/ЕС/ да предоставят цялата власт и своето съществуване с малоумното очакване на справедливост,достоен живот и честност.Е, нашите са крадци, но не са по-големи от тези в ЕС, които са намерили законни и задължителни форми, за да колонизират не с оръжие, а с указания, директиви, доклади, оценки и т.н. държави като България, които са доведени до разрушена промишленост, евтина работна ръка и колониална администрация в ролята на местна /уж държавна/ власт. Е, затова пенсионерите в Германия взимат не по-малко от хиляда евро на месец,а нашите пенсионери -145 лв. При капитализма едрият ВЗИМА от дребния и това е закон, а как точно се представя пред заблудената колониална маса е въпрос на местната колониална администрация.

+1 Успокоението е, че има още мислещи хора и номера на "управляващата каста" може и да не мине.

Най- точният коментар , много правилно мислене +++++

на всеки да е ясно ,че КОЙТО ПЛАЩА -ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА

Определено!

БГ е периферна държава (колония) в Новата Западна Империя. Не ви ли увират главите, че колкото и да се пънете по форумите, БГ винаги ще се управлява от марионетни правителства в услуга на Запада, а вие ще тънете в мизерия и невежество!

Много се извинявам,че противореча на масата изказвания,но след 24 години плащане на 44% даньк доход безропотно и живеещ в страна с дисциплина и честност в икономиката,никак не е добре на кесията ми моите даньци да отиват за заплащане черният робски труд на бьлгарите в Гьрция,или да плащам кьщите закупени в Англия..или пьк дори да изплащам над десет години стотици хиляди пенсии на починали гьрци..Мир на прахьт им!Така че това се налага мили приятели..поне заради колебаещата се честност обидинена заедно сьс дьржавите в Европа.Нека всеки сам си плаща разходите!

НЕКА ДАДЕМ НАШИЯ ПРИНОС КЪМ СПАСЯВАНЕТО НА ЕС ! ДА ИМ ПРАТИМ НАШИЯ ОБИЧАН ФИНАНСОВ ГЕНИЙ ДЯНКОВ ! ДА СЕ ЛИШИМ ОТ ТОЯ ЛЪЧ СВЕТЛИНА В ТЪМНИЯ ФИНАНСОВ СВЯТ, ЗА СМЕТКА НА ОБЩОТО БЛАГО :) мухахахах , мухахахахахахххх, всъщност като разбрах оня ден за идеята на Галфон Блянков за "ДАНЪК СПЕСТЯВАНИЯ" веднага си прадставих как съм в казармата и тва очилатото ми е новобранец :))))

По-добре ти вземи се прати някъде!

Посоките, в които коментирате, под флага на доктор менгеле, направо вонят:(

Европейският съюз се управлява от ционистката върхушка. Ако продължават така нещата след време няма да има национални държави,а всички ще се управляват от един център,зад който ще стоят "Те". Трябва народите да се събудят и да се започне изграждане на всеобща съпротива. Необходимо е създаването на "Легионите на Изтока",чийто членове ще бъдат всички православни държави,а целта ще бъде премахването на Англо-Саксонската колониална политика и интереси,в отделните държави. Разобличителя

В кои православни държави не управляват евреи?

Гледах едно интервю по телевизията с един Руски мисля че беше някакъв съветник по политическите въпроси,който каза че ако някоя държава открито се опълчи срещу Англо-Саксонската политика ,те ще я подкрепят,както и много други държави ще сторят същото. А специално в Русия за една седмица,те може ли да се справят с тях. Разобличителя до Ddroneg

Румъния?

Трябва да ни е ясно,че това рано или късно трябва да стане,ако разбира се искаме работещ Европейски съюз:аз нямам абсолютно нищо против контрол на разходите,и то особено от германец,в това отношение виж България няма проблем сега за сега,тия тунеядци гърците примерно имат,и не само те,вижте дефицитите на повечето Еу страни членки

Хайде стига с тия гърци. Ти, Стоянчо си средностатистически прост човек, който не може да осъзнае, че такива стъпки са насочени към глобално поробване на народите, каквото никоя антиутопия (ако ти е ясна думата)до сега даже не е допуснала. Разбира се ти може и да си герберски платен писач, но това не променя нещата - дали ближеш щото това ти е присъщо или за пари - вкусът е един и същ!

Герберски, мерберски, но ние сме в съюза не заради ГЕРБ, така че не го намесвай!

Това е елегантен начин Германия да бие шута на Гърция. Поставя условия, които са неприемливи за останалите страни и после казва "ето - ние искахме да спасим Гърция, но другите не дадоха"

Каракачанката Бъфи иска да ми прати хора в Москва да ме напляскат, а най-голямата централа на ЦРУ е в София .... И аз се питам дали печелите от това ...

Народите са прости и избират изконно простаци. Интелигентните хора се чудят къде да се скрият от прсотаците. Идва след това време, в което вместо да прегледат кой политик как е затривал държавата, лумпените почват да гледат кой забогатял. Част от забогателите са успели да изработят най-добре продуктте на бизнеса си, сруги са се подкупвали с политици. Народът, индеферентен почва да къса месо от всички забогатели и так аокончателно си проваля възможността за добър живот, за който копнее - най-вече чрез турски и други сериали, излегнат на канапето. На такива хора какво им казваш, освен самоизлишни?

Един от най-богатите канадци вчера каза че американците яко печатат долари и няма скоро да се спрат .... Мислете какво значи това

"Богат канадец" викаш. То бива необразован драскач, то бива заблуден, амо ти направо изпокърти всички мивки. Това е официално решение на федералния резерв на САЩ от 13 септември 2012. Гласувано с 11 "за" и "един" против. По-точно - ще пускат 40 млрд. всеки месец до средата на 2015 година. т.е. общо 1 360 000 000 000 щ.д. Целта е да се запази ниския лихвен процент за да се облекчи пазара на ипотеките. При тях средния лихвен процент при ипотекиране е малко над 3%, за сравнение в България е над 7%, тоест ние, българите, плащаме повече от двойна лихва за ипотеките си.

Ще ни касае, когато Брюксел почне да печата неудържимо евра. А това неминуемо ще се случи, ако Германия вдигне ръце...

Германците се опитват да спасят хрантутниците в ЕС от... тях самите. Забравяйки, че насила можеш само да ВЗЕМЕШ, не и да ДАДЕШ! Гледах тази сутрин "справедливия" гняв на Венизелос против "кръвопийците" от тройката. Та и кърлежите в ЕС започват да се гневят против Германия, че... не иска да дава повече пари хей така, на юнашко доверие. Колкото и бавни да са в международен план някои процеси, питам се докога ще продължава този абсурд-да задължават този, който работи и спазва дисциплина, да плаща за пройдохите? Комай точно в тоя валутен съюз НИКОЙ не иска повече да влиза, дори и "винаги готовата" България! Да не говорим за Полша, Швеция и Обединеното Кралство...

А бе IQ 0.145 що не се попиташ как се натрупа дългът на Гърция. Той не се ли формира от банките, на които бяха пробутани от Германия лоши кредити и срещу което сега искат да им изкупят държавата. Ти може и да знаеш, че има държавен и частен дълг, който обаче, еврочиновниците нахендрят на държавата, в която са банките (можеш да видиш пример с България). Така, че всички си беше номер на германскити правителство - хем се спасиха от кризата, хем си напазаруваха без пари една държава. Има още много такива (включително и България е на опашката) и на Меркел и се услади лапането.

Четвъртият райх иска да дирижира положението в ЕС. Ще му позволят ли ? ЕС е корупрана и бюрократизирана система. така не може. Може, може ама до кога. Прав е Камерън.

Братле, не може да едни да бачкат и да са дисциплинирани, а други, като нас и гърците да грабят и цуцат...

Ние не грабим, поне засега. Е, преди от тройната се надяваха че ще има яко пълнене на гушите но бързо им спряха кранчето.

Що не? България беше добре по време на Третия райх!

на България: Винаги с Германия - никога против Русия!

Евалла! Нито едно заяждане помежду ви. Изказване на сериозни мнения и анализи! Уважение помежду ви. Браво! Е, малко правопис, но бива!

Като говорим за правопис - 'евала' се пише с едно 'л' ;-)

Ако тази идея се осъществи, това ще е ГОЛЯМ Шанс да се отървем от нашите политици във финансовата сфера, аз лично не искам повече да ме управляват Български политици, те са по-алчни, по-корумпирани, по-дебелооки, по-безродни от всеки чужденец, който би дошъл от европа, затова с радост бих приел такъв мениджмънт от Германия. Вместо да ходим да живеем при техния стандарт, те ще дойдат да ни помогнат да го построим тук. С нашите мърши това няма да стане, нагледахме им се 23 години вече.

След 20 години чуждопоклонници като тебе ще оценят какво направи през този мандат Дянков за България! Ако си обективен, разбира се, а не си от шайката, която се упражнява в плюене по всички сайтове...

От горчив опит видяхме, че ни смучат "наши и чужди гости", но виждам, че най-свирепи са "нашите", българските българи гости, затова пиша така. Има народи, на които можем да се възхищаваме, и от които можем да научим добри неща, не трябва да отхвърляме видимо добрите неща, само заради самочувствие без покритие.

АБСОЛЮТНО ТОЧНО!!!!

браво! следващата стапка е да закрием дарявата и без това желанието на великите сили да се разширяват не е истинало още след иивв *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Германия е постигнала спорен жизнен стандарт за сметка на другите народи и след 2 опустощителни войни, милиони жертви и милиони гастарбайтери които сега никой не иска и са ОГРОМНА социална бомба. Не НИКОЙ освен слугинажа не иска да плати този стандарт за некоя германска марка, а те да ходят там и да мият краката на немците.

Ибаси колониализма! :D

абе германците сто не вземат да излезат от еу и да оставят всички мурзеливи и крадливи нации да се оправят....

КанцлекрКата.Die KanzlerIN. Ангела Меркел е жена, професията . както и постът имат форма за женски род.Вденете най-сетне и се засрамете от глупостта си.

Швабите се самозабравиха, ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕМ ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО ОТ ТО Я ИЗМИСЛЕН ЕС ! Шабите не са се променили изобщо от втората световна война насам ! Просто сменят тактиката ! ИСКАТ ДА НИ ЗАРОБЯТ ЧРЕЗ ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД ! ОТКЪДЕ НА КЪДЕ НЯКАКЪВ ШВАБА ШЕ ДИКТУВА КОЛКО ДА Е ПЕНСИЯТА НА БАБА МИ И КОЛКО ДА МИ Е ЗАПЛАТАТА ??? ЕС МИРИШЕ НА ХИТЛЕР !

колега менгеле в дълбоко заблуждение си, ес не мирише на хитлер , а на онзи етнос,който той вкарваше по концлагерите си.

ами то стото досега все сънародници са диктували...та затова баба ти взима 1з0 лв

Щом отказваш ШВАБАТА да ти гледа в канчето, НЕ ГО ПОДАВАЙ(КАНЧЕТО) ДА ТИ СЛАГА ШВАБАТА ЕВРА В НЕГО!!!

Ти за мойто канче не се притеснявай аз си го пълня сам от как съм завърши училище и си го пълня много по-добре от доста умници като теб. Хайде да не си губим времето да се изкарваме кой е по-умен. Кат ти гледам ника на теб тва ти е някакъв комплекс. Ако кандидатстваш при мен за работа и видя в CV-то ти IQ-не знам си колко просто ше го хвърля в коша. Аз назначавам хора, които могат да правят нещо на практика, а не такива дето са назубрили теорията. Не знам колко ми е IQ-то и не ме интересувам, но знам в каква къща живея и каква кола карам, така че предлагам ти да си татуираш IQ-то на челото да могат хората да разберат какъв умник си а аз простия ще си карам скъпата кола и ше си плувам в басейна в двора на къщата...нека ми нали съм прост :))

Оня ден пуснахме и втората тръба от газопровода "Северен поток" до Германия ... Обема е 50 милиарда м3 на година .... Смятаме да го вдигнем до 100 милиарда м3 на година с още две тръби ...... Въобще отношенията ни с германцита са чудесни .... Така че в новия Райх отпред ви чака Кака Меркел, а отзад ви чакам аз :)

Дните на ЕС очевидно са преброени. Въпроса е кога ние ще се освестим да започнем да се готвим за неговия край

И на мене ми намирисва

Първо, нима не е ясно че голяма част от "законните правителства" в държавите в ЕС са некадърни и се вижда до къде я докараха с популизма си. Второ, никой не е казал, че този предполагаем комисар ще бъде непременно германец, макар че е логично и няма да е зле.

Хехеее, това и в СИВ го нямаше, да живее новият строй. Да живее Адолф бавно към концлагерите. Продажници в България колкото щеш, как няма да сме съгласни. Пак ние, ще плащаме и на сегашните и на предишните глупостите.

Ако прочетеш малко история ще разбереш че концетрационите лагери са измислени от Ленин!-Соловецкия манастир е превърнат в конц. лагер по негова заповед.

А Ленин кой го измисли. Или не знаеш как в минал през Германия в специален влак с протекцията на Кайзера

Dobromir Dimitrow

Концентрационните лагери са измислени по време на Англо-бурската война в Африка през 19 век А в началото на 20 век Османската империя ги прилага спрямо арменците.

преди години не успяха да завладеят Европа,но сега може и да успеят

така ще е, след като в Гърция посрещнаха с такова неуважение моята наследничка Меркел

А в Гърция защо не се справят сами без парите на германците???? Ти знаеш ли колко работят германците и колко гърците, като коментираш?

Понеже работя за една от големите строителни компании в Германия, нека ти кажа, че немците не са се преработили. Тъй като съм работил и в България и мога да сравнявам, мога да кажа, че българите работят не по зле от немците, само дето българине получава 300 еврака, а немеца 3000.

Абе явно Хитлер не е виновен а просто гермаците са си такива...

АБСОЛЮТНО ЗА! България, Гърция, Испания... Някой трябва да ги командва, сами не могат да се оправят. Южняшки манталитет и глупост.

Меркел се опитва да създаде нов Райх в Европа. Резултатът ще е същият, както преди! На германците не им се работи заради щенията на този или онзи Фюрер. На тях им се живее-спокойно и доволно.

На германците не им се работи заради гърци, испанци портогалци италианци и т. н. т.

Германците работят за Канцлера. А Канцлера решава къде да отидат парите-отбелязаните по-горе от Вас нации. Вниквайте в написаното, мненията ни НЕ СА различни.