Гърция: Не сме се отказали от репарациите от Германия

Гърция никога не се е отказвала от искането за военни репарации от Германия за Първата и Втората световни войни.

Обратно в новината

Коментари - Гърция: Не сме се отказали от репарациите от Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и аз не съм се отказъл да си хвана за гадже Taylor Swift ! .... ама кой ме "бръсне"

браво на гарця

Изпразнете джобовете на дъртата нацистка!

Официалната позиция на император Василий II Българоубиец е била, че водената от него война в България не е срещу българския народ, е срещу цар Самуил, като възмездие за убиството на по-големия му брат Арон. В наши дни такива мотиви биха охарактеризирали ромейския василевс като образцов демократ и борец за мир и общочовешки ценности.

И ние си искаме Беломорието, което никога в историята на Гърция не е било гръцка територия. Преди установяването на Първото Българско Царство тези земи са били на траки и славяни, после на византийци, а накрая, след като сме разгромили всеки чужд крак, са били в състава на България до Втората Световна Война. Тогава Великите сили отново ни удрят звучен шамар, с отнемането на повече от половината от територията на Родината ни, в т.ч. и земите от Кавала до Александрополис - в същност, Дедеагач, Гюмюрджина, Ксанти, Кавала, Драма, Серес - всички тези райони до ден днешен пазят спомени за българщината. Старите хора говорят български, техните дипломи, църковни свидетелства и нотариални актове са издадени от Царство България. Така че, малаките да спрат да просят нови заеми, които никога няма да върнат, а да се хващат да работят. Лошото е, че и ние няма да си получим обратно Беломорието.

е било винаги българско нали??

очакваме ООН да създаде нарочен съд за престъпления срещу човечеството за 15-те хиляди ослепени български войници по заповед на военнопрестъпника Василий Втори Българоубиец.

Нека гърците да се огледат и да видят колко милиона гърци са с немски пенсии и колко имат и немско гражданство и колко от децата им остават в Германия за винаги!Ще се окаже,че Гърция е огромен длъжник на Германия,а претенциите и са наивно смешни и непостежими!

Германската златна кокошка снася насила яйца, а гръцката крадлива сврака се хвали със чужди деца и двете петела очакват да ги посети някой ден,но други извън ЕС разказват, че от МВФ е одавна той скопен.Така не остава много време до предречения ден и място няма да стигне в тенджерата на Бай Еврен.Затова-НЕ убивайте петела ШАНТЕКЛЕР, защото ще потрябва все за нещо-той е българин, а почистете първо собствения ви килер!Макар, че няма справедливост на този низък свят, трудът го прави по-оптимистичен и богат

Понеже един юнак тук, ИНФОРМАТОРА, задавен в плювните си крещеше, че гърците никога не са казвали, че светът им е длъжен за това, че са дали на света демокрацията преди 2500 години, нека прочете дали Ципрас и Варуфакис не изказваха такъв аргумент през м.февруари на тогавашните преговори с омразната им тройка :)))

Да не си чел нЕкой доклад на Блейр по въпроса а??:):):)))) Това което са казали е,че е малко "любопитен" фактът,как Балканският Полуостров,с такъв принос в Цивилизацията(което означава,че тук не живеят аборигени)са на такъв хал,начело с Гърция! Издъхвате леко едни хора,в стремежа си да приложите отново-известния-двоен стандарт..:):)))) Едни,да платят без да питат кой взе парите които дължат,а други,аксиоматично не дължат нищо,защото "стара работа",разбираш ли...:):):))) Но,ако проследиш малко немската телевизия и преса,ще видиш,че дори немските граждани вече,са по-склони да "чуят" оплакванията на Гърция,защото техните управляващи,много неща са им криели досега! П.П. Никога не крещя:):)))) Най малко,когато "разговарям" с такива за които знам,че логиката е непознато понятие...:):))))) просто говоря на тях,за да слушат околните! Слава Богу,в България-дебилите не са много...

Лъжеш, не е вярно! ... Не може да е вярно! ... Дали пък не е вярно? ... Ужас, сигурно е вярно!

Има едно "чудо",наречено "правна приемственост".... При днещна Италия и Рим,няма такова нещо... При днешна Германия и Хитлеровата-има!! Законите,са ясни и точни!!

Няма да се косите батковци!! "Демократите" от форума,сте "справедливи" пичове и не харесвате "недомлъвките" и "измъкванията"-нали??:):)))) Та,викате,дълговете на Германия,са стара работа а?? Добре де!! Дългът на Гърция,не е създаден за един ден и то,вчера...... Дайте да сметнем,каква част от него е "стара работа" бе!:):)))) Не е много-едни 150,000,000,000-200,000,000,000 евро,не повече...:):):))) Или,викате,Косово не е като кр....ъъъъъ гръцкият дълг,не е като да е германски а??:):):)))))))

Я пробвай пак, ама се опитай да вложиш и мисъл в бръщолевенето.

Именно!! Прав си!! Прилагайки логиката на "стара работа",се превръща в бръщолевене... Това беше и моята цел! Или,зависи от това,кой прилага тази алабалистика??

Ние - понеже от много акъл на политиците ни - винаги си връщахме репарациите. Германия, която също загуби и двете световни войни обаче, никога не е плащала репарациите си. И НЕ САМО НЕ ГИ Е ПЛАЩАЛА, но САЩ и Западна европа чрез плана "Маршал" помогна финансово и материално Германия отново да си стъпи на краката. Това е то двоен стандарт.

Естествено. Помага се на можещите и знаещите. Наглите и мързеливите да се оправят както могат. Това е положението.

Какво е положението? Германия да спази международните закони. А после който иска да и помага, а не да се правят на разсеяни.

TIREX

златцето на германия украйна и ред други държави е в сащ не им го връщат даже не им дават да го видят българското също...изводи?

ти недей, че император Галериан е от едно село до тогавашна София! да не ни поискат на нас репарации!

Банкови лобита от ционистки и неофашистки робовладелци купуват продажни политически елити в определени държави и после, айде връщай с поколения напред! Ние на Мутро-Боце трябва ли да връщаме 16-те милиарда заем!? Той пита ли ни дали да го вземе!? И чу ли ни като казахме не!?

Браво Ципрас!!!! Народа на БЪЛГАРИЯ е с вас!!!!!! НЕ на ционисткия еврейско-гейски "съюз" англо саксите искат да унищожат ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ,но са се объркали тотално!!!!! С нам и Бог.

Посраните комуноидни същества пак се напъват в свински възторг.....пенсии,гледайте си памперсите и катетрите,че само смърдите

Брово и от мен ... чакаме 30 юни..а после 13 и 14та пенсия на края на годината

..не е лошо да помечтаем за един български Ципрас....лесно е да нападаме Гърция и гърците,но с това няма да станем по богати и страната ни да е просперираща на Балканите...сравнете техните села,с нашите....нещо да ни говори това?...дори и "фалира" в Гърция в което силно се съмнявам,те винаги ще бъдат силни защото са единни....независимо дали са преди или след нас...не приемат проекта -тяхно право е да не го приемат, а не наше да осъждаме тяхното решение ...

ти не си в ред... нали 45г. имаше един Ципрас в България - казваше се Т. Живков и какво стана? - лаiна и пак лаina

никой не трябва да си връща дълговете! никой не е задължен с нищо за неща, които са се случили преди раждането си!!! реално Тези дългове са правени по незаконен начин и превръщат в роби и неродените "гои". ако евреите искат да поспечелят още пари на гърба на негрите, циганите и гоите -доите - сами ще трябва да се потрудят на памуковите плантации. това е то!

а ние кога ще си искаме откраднатите от съветската армия богатства изнесени през 1945визирам целия златен резерв на БНБ изнесен за Москва

Светът бил длъжен на Гърция, понеже те били дали на света демокрацията преди 2500 години :))) :))) Разбрахме, че Германия отделно им е длъжна, нищо че има съответно споразумение от 1960 г. за репарациите и тя си ги е изплатила. Утре ще се окаже, че и ние сме длъжни на Гърция, понеже преди 1000 години сме ги били тормозили нещо. Виж, от Турция не смеят да искат репарации за Константинопол, който турците им завзеха преди 600 години, защото Турция не е Германия и няма да си поплюва, ако гърците предявят безумни искания към тях.

като на човек с ,,евреиски ник,, да ти обясня??? седемдесет и три процента от дългът са лихви!!! нещо като нашите осем млр. дето ще ги върнем двадесет и четири!!! съвсем случаино всички тези политици дето взимаха заемите са като с ,,твоето име,,!!! ,,евреичета,, навсякъде!!! православните плащът!!! но идва ,,видовден,,!!!

православието и панславизмът в съюз с гърците (мегали) ни изядоха главата още 1860г..., който не знае да чете история

Научи се на правопис бе, неграмотнико. Не може да пише, ама тръгнал да дава акъл.

Не зная какво са направили евреите на комуноидите(за нацисти зная) но те и двете терористични организации еднакво ги мразят...явно най-тъпите хора от ляво и от дясно силно мразят по-умните от тях......не съм евреин,не съм нито православен нито католик а вие малоумни зомбита продължавайте да си измисляте конспирации за да си оправдаете ниският интелект

Дори и да ги получат (в една друга вселена, не тази в която живеем) след 3 години пак ще са на изходна позиция. Това пак са изказвания за вътрешна употреба. Така ще им се обясни на гърците, защо не стана както го обещавахме. Да бяха казали предварително, че смятат да вземат пари като репарации от Германия и така да се финансират. :) п.п. Аз къде да заведа дело, че баба ми е изгонена от Гърция, защото семейството й не е искало да се гърчее, пък гърците това не ги е кефело?

ТЕЗИ СА РЕШИЛИ, С ЛАНСКИЯ СНЯГ ДА ПРАВЯТ ПЪРЗАЛКИ. САМО ЕДНА КОМУНОИДИОТСКА ГЛАВА МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ПОДОБНА ТЪПОИЯ!!!

з00 милярда евро репарации искат малаките и случаино точно толкова кредити дължат ...пито платено

на кредиторите стотици милиарди, тем се правят на велики. Ще има препарации из гръчките администрации.

Някои коментатори, прибързано дават грешни оценки за гърците. Освен мързел, узо и сиртаки, те имат и някои други национални качества. Като история, с която никой не може да се похвали. Понеже не съм специалист по история, нека някой ми посочи причината, поради коята Германия нападна Гърция и направо я опустоши. Идва време да се плащат грешките и престъпленията на историята. Защото за престъпленията на нацизма няма давност. За това запомнете-НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ГЪРЦИТЕ. Приятен ден.

Синьорче, гърците освен че имат история, благодарение на факта, че са се появили папирусите като евтини носители, те дотогава са крали от историята от българската история и митология, фалшифицирането и унищожаването на българските източници! А за кражбите на народ, на държавата ни, за геноцида и асимилацията на българите в Гърция знаеш ли нещо, синьорче обичливо? Най-измамната държава света

Когато отидох в Гърция на море за първи път(беше през 2003г) по пътя ми направи впечатление,че по много от хотелите се веят освен гръцките и германските знамена.....нещо не разбирах и като отидохме в нашия хотел и там така та попитах гърка защо са немските знамена пред хотела-само за немци ли е?А той каза,че ако не са те да вдигнат туризма на крака е нямало какво да ядат .......коментара си е за вас

Тръгвай, синьоре, и ходи да дадеш пари на Египет, понеже те имат още по-голяма история. Аман от глупости! Парите, синьоре, не се дават по исторически заслуги, а за произведен продукт.

Каква инфраструктура и имала Гърция, че да й бъде разбита?! И какво е направила Германия през ПСВ? Германия се е набутала в Гърция в последните 20 години със стотици милиарда евро, тези мулета искат да шибат маймуните във въздуха! Мерекл, Шойбле, закопайте ги бе, какво се церемоните с тая гадна държавица?

Не сте се отказали хубаво, ама до края на месеца че си платите ли?

Българите с пот на чело са платили всички репарации и контрибуции на съседните държави -с пари, в натура и територии. Няма прошка до ден днешен за нито стотинка. На Полша опростиха 20 млрд. дол. от общо 40, дълг натрупан след Втората световна война. Дойчетата се ослушват и в резултат на разделението на страната не са си платили Хитлеровия гяволък. Сега ще организират цветна революция срещу Ципрас и Сириза с помоща на ЕС и МВФ. Ще катурнат със сила Гърция и ще я пратят в кереча. Тази перспектива става все по възможна.

А Кьонигсберг къде е?, А източна Прусия? Германия също губи територии и плаща репарации след като е разграбена от победителите.

Ми ще плаща, като си е избирала перко за канцлер, ще плаща.

Айде пак глупости!!

Гладна кокошка ПРОСО сънува.....

Да поискат и от Груевски, той е наследник едновременно на Тутанкамон, Александър Македонски и Юлий Цезар, може да се смили над тях.

Объркал си адреса! Аз съм този! И имам замък у горната маала откъдето се види фсичко! Така, че внимавай кво праиш по форрумите!

нападаме гърците, че искали пари от ЕС? Ако наистина са взети пари от тях през войните, зако да няма компенсации?Или големите могат само да вземат много, а да подхвърлят трохи! Нека това да ти отвори очите и на нас, защото като се обърнем назад, всеки ни крал и соил под някакъвпредлог! Ами репарациите! Ами откъснатите български територии?!

Нападаме гърците не,защото искат пари ами защото не връщат и ние ще трябва да им субсидираме тъпотиите с нашите данъци. Репарации може да иска всеки от всеки за всичко въпросът е да избереш момента за да не ставаш смешен.

Защо Германия продължава да изплаща обезщетения на Израел за холокоста? Защо Израел не се обърне към фюрера и наследниците му? Да мерим с един аршин, а?

я покажи къде го пише че Германия ПРОДЪЛОЖАВА да изплаща обезщетения на Израел? Сега ли си го измисли?

През 2013 Германия ПОДАРЯВА на Израел две подводници клас Делфин и продава на цена под себестойност два военни кораба МЕКО. Предстои доставката на още поне четири подводници, като цената ще е между нула и малко над нула в каквато валута си избереш. И така от 1953 насам - марки, злато, техника, каквото се сетиш.

"Византийски номера".

........Гърция: Не сме се отказали от репарациите от Германия.... България трябв ада иска репарации от : франция, англия, германия, италия, САЩ и от всичките си съседи!

За какво бе плужек? За това че сме решили да завладяваме светът с Хитлер и са ни наритали задниците ли? Лафа за жабата дет дигнала крак и нея да подковават е жалиден на 100%.

!!!

Когато беше СССР -гърците да бяха си поискали репарациите!? А те си 'пичеха' дупетата по островите! Сега - да продават островите, а Халкидики -на ръшите!!/ Те имат влечение към полуостровите......

Гърците пак ще са си гърци, а ние пак ще сме си цигани, нас никой не ни бръсне за слива...защото сме си подлоги!

Циганите сте си цигани, независимо от нищо. Как искаш някой да те бръсне за слива, след като сам се определяш като циганин? С циганския манталитет си обречен на мизерия. Чакай някой нещо да ти дает (или да те оправи). И междувременно се оплаквай как все си излъган и онеправдан. Циганска му работа.

ТАКА Е ДА...ПОДЛОГА СИ!

За "НИЕ" не знам ! Но за теб е сигурно!Щом го казваш, няма да лъжеш Я.

балами? Защо до сега не сме поискали от Турция 1000 милиарда репарации и още 400 от византийците? Скромно. Само по 2 милиарда за година. Щото гърчулята имат други разценки - по близо 100 милиарда за година, от германците.

Голяма наглост от страна на Германия!Откраднала е пари от Гърция,сега с тези пари им дава заеми ,с висока лихва!

МНОГО ЗНАЙШ ТИ КОЙ КАКВО Е ОТКРАДНАЛ...АМА ПЛЯМПАШ

Доколкото разбирам Гърците искат да се преразгледа делбата на света след втората световна война. Дали обаче това ще бъде от полза за тях. Дали наистина ще получат нещо? Да си спомним само какво отмъкнаха от България и как се разправиха с населението.

Германия да цака, да не се услушва!

Няма такава наглост... По тази логика, след като времат тези пари от немците, да ни върнат и на нас парите, от заграбената хазна на Самуил. Естествено, с лихвата за 1000 години... веднага една комисия в МФ да сметне точната сума и искът да бъде предявен на гръцкото МФ...!

Извинете, но не може ли просто да спрете да преговаряте с идиоти, защото вече на всички взема да ни писва? След като населението им има толкова пари в банките, недейте да мислите за техните пенсионери и социално слаби. Гърция нито е бедна държава, нито е в бедствено положение или хуманитарна криза. Хайде да им се даде възможност да излязат от еврозоната и да се капсулират, за да видят кон боб яде ли и да спрат за "изнасят" нео комунизъм сред умствено-ограничените избиратели в другите държави от ЕС.

Моля, когато ходите на море в Гърция (това и аз го практикувам постоянно), плащайте навсякъде с кредитни карти - в хотела, в ресторантите, във всички магазинчета. Време е гръцкото селянин да започне да плаща данъци върху реалните приходи, а не да ви тика в ръцете хвърчащи бележчици.

Няма механизъм за излизане от еврозноната (без да се излезе и от съюза). Спестяванията на гърците, наистина са реалност. Но при дефоут и въвеждане на локална валута, те ще се стопят много бързо. Но за едно си прав. На виски вече ни писна. Като не им изнасят условията, да прекратяват преговорите и толкова. Сега цял месец ще слушаме за жертвите които е направила Гърция. А ако получат тия мизерни 7 милиарда, то на есен циркът ще се повтори.

Просто отлагат неизбежното, а то е малко да понамалят заплатите и пенсиите си. Но пак ще бъдат много по напред от нас.

Ок, да правят каквото си поискат. Да излизат, да влизат, само вече да не ни занимават с простотиите си, защото проблемът е, че разни малоумници в другите държави (като Подемос) набират сила. И не е проблемът, че набират сила, а че не предлагат реални решения, освен да харчат чужди пари. Продължавам да НЕ проумявам защо гърците искат заем от ЕС (и то по такъв нагъл начин), при положение, че част от населението им има толкова много пари. Да вземат заем от богаташите си - да емитират облигации на вътрешния пазар. Ако 3една държава няма пари за пенсии след като години наред е вземала заеми, а част от населението и има толкова много пари в банките - това автоматично значи, че въпросните заеми през годините са били окрадени (чрез различни схеми) от голяма част от богаташите им. Не може да не създадеш механизми да спреш кражбите, а на всяка половин година да търсиш заем за пенсиите. Тези хора (и хората, които ги подкрепят и им се възхищават) са абсолютни идиоти.

Браво на Гърците, това са хора, а не мърша като нас българите!

Да се асоциираш с хора, които не са от твоята черга, не е прилично.

Мърша може да си ти, и това си е твой проблем. Иначе и тук си имаме такива борци за права - викаме им цигани, но за наше щастие няма шанс да имаме циганин за премиер.

Какво стана с обещанието на Меркел, че ако Мутрьо спечели изборите ще помага? Изпрати ли специалистите? И колко им плащаме?

Тези, които богатеят за сметка на по-бедните държави са управниците на тези държави. България е един от най-добрите примери. Напротив, Германия е пример как добри управници са правят народа си богат.

Независимо от това дали са прави или не, гърците показват, че имат достойнство и защитават своите национални интереси. Те дръзнаха да застанат срещу дъртата Европа, макар да е известно, че по-мързеливи от тях няма. Вече говорят и за компенсации от страна на Германия. Въобще, показват характер, смелост и разбира се византийска хитрост. Каквото и да се случи, Западът ще им даде пари. А ние къде сме? Макар че има ДОГОВОР за компенсация на изгонените и изклани от турците българи от Източна Тракия, ние не смеем да поискаме от Турция полагащите ни се компенсации. А ограбването ни от страна на Европа наричаме демокрация и еврогейски ценности. Същото е и по отношение на циганите, който вече, благодарение на блудницата Европа и нейните НПО, се превърнаха в народ в народ с негов парламент (мешере), закони, начин на битуване и ударни групи. С други думи, гърците се борят за себе си, а ние се борим срещу нас самите.

Как "каквото и да се случи" кореспондира със "западът ще им даде пари"? Май не осмисляш правилно последиците от евентуален дефоут. При нас се наблюдава много интересен синдром. КОмуноидните схващания все още са живи, и всеки с пари е лош и тъп. Бедния, е беден щото не му се дваша шан и е редно да не му се търси отговорност и т.н. Та по-простата част от обществото, изпада във възторг от "героичното" поведение на Гърция (по скоро на Ципурата). Истината е, че Цупурата си гони собствения интерес (рейтинг). А какво ще стане с Гърция му все тая.

Да знаеш как Гърция влезе в ЕС?

То както е тръгнало и от България ще поискат репарации за дето навремето си прибрахме нашите земи(Беломорието и Македония)! Въпреки че сме си ги платили веднъж.:)

Репарации няма да има! Ще има препарации!:)))

Такова хрантутене и хварлихме на тия мързели десетилития наред и сега няма да получат нищо.