Германия с рекордно ниска безработица

Германия ще регистрира най-ниското равнище на безработица от 1992 г. благодарение на силния си икономически растеж.

Обратно в новината

Коментари - Германия с рекордно ниска безработица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно колко още ще търщят Франция и Германия останалите страни от ЕС. Те си харчат рационално парите за иновации, технологии и образование, а останалите харчат за какво?... не се знае точно какви са ползите от масрафа. Строим си молове все едно ще се изпотрепем да пазаруваме в тях. Купуваме си блузка произведена в Турция или Китай примерно и се радваме на страхотния кич, кефим се колко сме дръпнали с материала. А за фондове за земеделие и производство да не говорим, конкурентно способност никаква. Разбирам защо предприемачите предпочитат да си купят с парите някой джип поне да не остане капо, нали единствената диплома е шофьорската книжка. Редно е по развитите и работещи страни да се оттарват от останалите!

Немците са мотора, а ние ... обора ...

Германците са сила голяма. Това е мотора на Европа.

Бъдещето е на ОБРАЗОВАНИТЕ нации. В кризата Германия не е икономисала нито евро от наука и образование. Там управляващите са наясно, че нямат друг начин да се преборят с външната конкуренция, освен като залагат на високата принадена стойност - нови технологии, иновации, технологично обновяване на производството. Условията за развитие на образованите млади хора привличат знаещи и можещи специалисти от изток и от запад, и от БГ, които работят с желание за развитието на германската икономика. А нашите управляващи залагат само и единствено на ефтината ни работна ръка - нямаме никакъв шанс на това поле при конкуренцията на огромния Китайски пазар на работна сила.

интересно как тогава всички окрази на германиа достигнаха Баден-Вюртемберг по качество на образованието, че даже го минаха. да да... знам какви ще ги "изхвълиш" - паднало му нивото на него и за това го настигнали... бла бла.

Германише арбайтише абсолютише капутише и без насише не печелише . Зер гуд, я-яа! Шьон, ама Хелмут...ако го помните.

Да не би да са започнали сами да си чистят каналите и откодните ями? В такъв случай - браво, доживяхме немец да се сгъне в кръста!

еи... германеца зимно време не само чисти пред блока си снега, ами и на алеята до него. ти кога последно си хващал лопата, че му търсиш сметка. работят много повече от всеки българин. ако си мислиш че стоенето пред компа за да пишеш в дир.бг е работа - много се лъжеш. Излез на вънка пък после плямпай простотии.

Такова нещо е постигал само ефрейтор Адолф Шикелгрубер през 30-те години! Затова, да не би.....?

германците са непоклатими както винаги

историята да не започва от 1945 година?

Здравейте, Браво на Германия, но тя развива икономика, а не като нас банки и туризъм. Дайте да работим само за банките, да си връщаме кредитете ок спестяванията, а за развитие на икономиката, чакаме пари от вън. Но кой ще ги върне и на каква цена- като купуваме стоките на Европа и развиваме тяхната икономика. Нашите фирми да затворим , да продадем за скрап и това.

Само цифри. Напишете ЗАЩО Германия има силен икономичекси растеж. Що не чака като нас да дойде някой да инвестира? Има собствени капитали. Има голяма икономика. Високотехнологични производства. Възможност да смейкчава вътрешни и външни шокове. Голямм икономичекси растеж чрез строителство и туризъм няма да подтигнем. Пак ще кажа-е нашаат икономика са се оформили две технологични пространства-нашето и европейскпто. Ако ние не работим по по унифицирането им-няма да станем богати. Испания е туристическа държава, но е значително по-бедна от Германия. какво значо 6.5 милиарда от туризъм? Тов ане е някаква фрапираща цифра. Особено като се има предвид, че туризмът е основен източник на БВП. Г-н Дянков има добър поглед за нордическите странии-аспект иновативно развитие. Да да се съсредоточи на техния на техния пример.