Възходът на идеята за джихад в Германия

Джихадистката идея е във възход в Германия от две години особено сред младите имигранти, среда, в която извършителят на атентата в Берлин се е развивал.

Обратно в новината

Коментари - Възходът на идеята за джихад в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tака и трябва да бъде! В Западна Европа все още източноевропейците ги имат за по-нисши и от най-долната световна измет, затова напълно си го заслужават. Но по 10-15 човека е нищо. Това трябва да стане ежедневие във всеки град. Да са им честити пришълците!

А Меркел продължаяа да вкарва ислямисти в Европа.

"Както и България няма да приеме никого, за който не се знае, дали е български гражданин!" Браво на охранителите на българската граница - приемат само терористи с паспорти за да се знае къде да ги връщат (регистрирането е по паспортите на терористите).

Неблагодарници! Страната им е дала подслон , а те правят джихад.

Швабите съвсем са изперкали : броят "радикализираните" (т.е. знаят кой е такъв!) и си ги държат дома... А те естествено се размножават - всеки, на когото нему дават блага като на германец, е обиден, унижен и гневен. И поради религиозната си зомбираност не се знае накъде ще му прищрака кухината на раменете му...

"и си ги държат дома" Само че не тези паразити не могат да бъдат изселени, понеже нямат документи и държавите (било то Германия, Франция или България) не могат да докажат, кой от къде е. Примено не може някой да бъде изселен в Тунис, след като не може да се докаже, че паразита е от Тунис! Както и България няма да приеме никого, за който не се знае, дали е български гражданин! Отделно дори и да се докаже, кой от къде е, държавите от където те идват, не ги искат обратно!

Светът е съществувал, благодарение на спазването на правила. В наши дни някой самопровъзгласил се за важен си прави каквото поиска и си въобразява, че може лесно да експериментира с механизмите и правилата. Вече не само се вижда, че тези експерименти са нереалистични, но дори проличава ясно тенденция на една сериозна загуба на контрол върху цялата ситуация. Също както да си правиш експерименти на ядрента физика, без да знаеш какво правиш, как да контролираш и как да се предпазиш при евентуална авария!

Нищо толкова изненадващо в политиката на Меркел,ако се окаже, че наистина би мола да е дъщеря,създадена от замразени сперматозоиди на Хитлер.Не съм прочел опровержение по така поднесената в медииното просторанство."А дали е така кой ще ни каже,аз вървя по света и подсвирквам си даже".

Да не би Путин да е създаден от замразени сперматозоида на Сталин?

Само че проблема със Салафистите не се ограничава само до Германия! Радикални салафисти има и в Англия, Франция, Испания, Италия, Русия... има и в България, има в цяла Европа! Салафизма и Уахабитизма (така се нарича официалната ислямска религия в Саудитска Арабия) са еднакви! Уахабитизма възниква през 18 век. Саудитска Арабия финансира и радикализира Салафистите, като целта е ликвидиране на Европа и ислямизирането й!

"През юни според негови разследвания броят на радикализираните ислямисти е достигнал 9200 души, от които 1200 склонни да извършат насилствени акции. Сред тях пък 549 са определени като опасни, също като Анис Амри" вижте моля ви се само как пишат че всичко знаят, знаят ги мръсните джипадисти какво искат да направят и ги държат ,държат ги да правят атентати, това са малоумници или хора от службите които си защитават бюджетите иначме нямам обяснение защо ги държат тези хора в Германия, какво допринасят те за увеличаване на брутния вътрешен продукт това са хора ненужни , излишни които само точат социалната система на Германия...махнете ги от там веднага !!!..колко сте само толерантни държите си ислямисти джихадисти в Германия бе госпожо Меркел ..махайте ги веднага веднагаааа

Тези джихадисти са родени в Германия, така че няма къде другаде да ги върнат. Те са се върнали в родината си след посещението им във Сирия.

Такива животни трябва да се унищожават веднага и на място

и по животински!

ЕС какъвто го знаем е вече история или по-скоро труп. Надушвам го, имам сетива за история, а и не е нужно да си екстрасенс. Спомням си през далечната 1975, когато комунизмът беше в "разцвет", бил съм 15 годишен, един ден просто разбрах, че това чудо е приключило и няма бъдеще. С който го споделих подскачаше и казваше че съм луд. СССР изглеждаше по-траен и вечен от Хеопсовата пирамида. Дойде перестройката на Горби, отново напомних-комунизма е труп. Отново ме заляха аргументи, че съм глупав, че това е само козметика. Сега Меркел прави изкуствено дишане на призрак и това отново не се вижда от никого. Отново скачат невежите и говорят как ЕС е ок, Германия ще се справи и т.н. За да добиете чувство за история, трябва да сте поживели повечко. Почвайте с минусите сега, много се забавлявам, защото съм го гледал този филм.

"Западът" е в дълбока криза-екзистенциална, духовна, икономическа, демографска и още сто аспекти на безвъзвратно отиваща си империя. НАТО съществува единствено за да облагодетелства лобита и да получават заплатки едни трудоустроени чиновници. Враг няма, Русия не е враг и никого не заплашва, освен ако не се пробвате да се закачате, но с мечки малцина се бъзикат. ЕС е изпята песен. Коя е единствената сила в света, носител на нормалност и във възход? (Две са всъщност, но играят заедно). Много скоро ще замолим учтиво да сме с тази сила и тя ще ни приеме, въпреки че я е гнус. Сами няма да се справим, не и ние, не и в този свят. Обречени сме да сме сателити. Онова, около което гравитираме сега се разпада. За щастие има друго, около което да се въртим. Има и вариант-свободно разпрашаване из Космоса на историята.

НАЙ-АДЕКВАТНИТЕ И ТОЧНИ КОМЕНТАРИ+++++++++++++

това се отнася за цялото човечество а не за "Запада" само. кризата е в ценностната система на хората и в невъзможността старите рамки да удържат човешките амбиции..

у4аства активно в унищожението ни.Молитвите ти не са за българите, а за силните на деня. Пътувай.

приключва баба ти, светът е немислим без континентални обединения, четете повече и мислете...

Обединения ще има естествено. Въпросът е около кой център. Западът се разпада и не може да играе роля на център повече, а и не иска. Тръмп не иска да харчи пари за глупости, защото има спешни задачи в САЩ, където нещата не са розови. САЩ пускат ЕС по пързалката на свободно падане. ЕС не е способен да съществува и разпадът му ще е по-бърз, отколкото си мислите. Когато падна комунизмът, всички бяха изненадани. Защото не мислят. Така става с измислените ценности. Кое не е ясно, не знам.

Организираната от САЩ и ЕС "Арабска пролет" унищожи светските режими. Стандарта на живот в Тунис, Либия, Сирия и Ирак беше близък до този в ЕС. Сега в тези страни цари анархия тероризъм. Ако Европа не вземе мерки навреме - това я чака.

Колкото и парадоксално да звучи това е положителна новина. Даже е добра идея немските служби да подпомогнат радикализацията. Колкото повече нарастват кръвопролитията и золумите толкова повече намалява вероятността сегашните лидери на ЕС да останат на местата си. Накрая кръвопролитията трябва да завършат с логичния си край - депортиране в посока Африка и близък изток на всякаква измет, влязла на територията на ЕС след 1970г.

Справедливото решение на въпроса с мюсюлманската орда в Европа трябва да се постигне със дълбокия и пълен смисъл на девиза "ARBEIT MACHT FREI", като към програмата за дематериализиране на тези радикални елементи трябва да се включат и такива хуманни партии и организации заедно с електората им като ДПС, ДОСТ , ЕВРОРОМА И БХК.

. До неотдавна с такова огромно самочувствие се отличаваха и ислямистите в Сирия, понеже цивилизованият Запад ги беше обявил за борци за свобода. Слава Богу, че нещата напоследък се промениха и както показа и случващото се в Алепо, когато има твърда решимост от страна на нормалните държави, джихадистите са принудени да бягат. Точно този урок трябва да бъде научен от европейските политици. Срещу ислямистите трябва да се действа безкомпромисно. Не бива да има никакво уважение към правата им или към различността им. Всеки, който е вдигнал оръжие срещу мирни граждани, няма никакви права. Колкото по-бързо европейските ръководители осъзнаят тази проста истина и вземат необходимите мерки срещу всички форми на ислямски екстремизъм, толкова по-добре. Не го ли сторят, нормалните европейските граждани ще намерят достатъчно категоричен начин да покажат, че не харесват политическото статукво. И че са решени радикално да го променят.

След атентата в Берлин дойде поредният залп неадекватни реакции от страна на политици, журналисти, общественици. От две години те като зомбирани повтарят едни и същи клишета: нас не ни е страх, няма да се откажем от нашите ценности, няма да затворим границите, няма как да не победим терористите със силата на духа. Подобни лиготии наистина вървят, ако например се произнасят на някой NGO семинар. Когато обаче срещу теб стоят не едноклетъчни либерали, а фанатизирани терористи това говорене е напълно безсмислено. Убийците и терористите разбират единствено езика на силата. Ако гражданите на Европа искат да победят в тази война, те трябва да спрат да размахват плюшени сърчица и мечета, трябва да приберат сълзливите плакатчета по шкафовете и да принудят политиците си да вземат решителни мерки срещу тероризма. Европейските ръководители пък трябва да престанат с призивите от типа: Елате всички. Ние можем да ви приемем! и да установят строг контрол по отношение на мигрантските потоци. Който е преследван поради своите религиозни, политически или каквито и да било други убеждения, е добре дошъл. Всички останали, моля, прибирайте се обратно. Само така може да бъде спряно безконтролното проникване на терористи в европейските държави. А опитите на ислямистите да се доберат до Европа ще се засилят. Ислямистките групировки губят войната в Сирия и техните членове ще направят всичко възможно да се установят на места, където ще им бъде много по-лесно да действат. Благодарение на сбърканата си мулти-култи политика Европа отдавна се е превърнала в място, където всеки джихадист се чувства в свои води. Нещо повече, понеже мултикултуралистите постоянно ни повтарят как трябва да уважаваме различните, джихадистите освен че ни устройват атентати, вече имат съвсем легитимни претенции да се държим уважително към тях, защото и те са различни.

Откаченото бабе нанесе толкова поразии на Германия, че десетилетия няма да им стигнат да се оправят.

Абсолютно съм съгласна с коментара" СУГЕСТОЛОГИЯ" , а би могло да се коментира и популярното" черна магия", в която мюсюлманите са майстори и имат много общи корени на ЗЛОТО! Но нали сме си "Тома Неверни", не се опитваме и да разчоплим тая гнилост и да не говорим, че има цели отдели в тайните службици, които знаят за какво става въпрос!!! Но е най-лесно да си бъркат в гъза и да си получават ГРЕШНИ ПАРИ в заплати от нашите данъци...., нали така? И докато ние тъпанарски си траем и мълчим, а не грабнем ТЕСЛАТА и да им резнем главите, НА НИКОЙ няма да му ПУКА, дали народа ще гине и ще е ЖЕРТВА! Премиерът в оставка преди да напусне ДА ИЗГОНИ ДО ЕДИН нашенските НЕЗАКОННО НАТРЕСЛИ СЕ И БЕЗ ДОКУМЕНТИ ПРЕСТЪПНИ джихадисти, които той БЕЗОТГОВОРНО ни НАТРЕСЕ!

"...джихадисткия салафизъм в Германия - много малобройно салафитско течение и по принцип обявяващо се за ненасилие..." тия счупиха тъпомера. ненасилствено искам да им отрежа главите и да играя футбол с тях. на авторите на тоя бисер. за салафитите имам други идеи

А защо им трябваше да викат тези хора в уредената си страна!? Сирия е остатъчно далече от Германия, защо беше нужно да се ангажират? И докато при Сирия става въпрос наистина за бежанци, какво беше това, заради което допуснаха на своя територия икономически имигранти от близкия, средния изток и Африка!? На колкото и състрадателни да се правят, не могат да приютят целия свят у тях. А това, че приютиха всякаква сган /нямам предвид бежанците, а радикални и радикализиращи се ислямисти/ е абсолютно необяснимо от гледна точка на здравия разум. В желанието си да помогнеш на едни хора в беда, да приравниш всякакви престъпници към тях и да напълниш страната си с фанатици си е безумие. Какво всъщност са очаквали като приемаха без проверка всички идващи от район във война, че ще идват само добрите а лошите ще си стоят там ли!? В желанието си да направят добро, пуснаха злото в страната си. Сега да му мислят! Лошото е, че заради едно глупаво решение тегли цяла Европа. И цивилизацията, такава каквато я познаваме и произтича от Европа в дългосрочен план реално е заплашена от унищожение.

Заради сорос

Danke tante Merkel! Да издигнем мемориал на баба Меркел, тази тотално изгубила връзка с реалността, изтрещяла баба!

Вижте Камерън, пък ако щете и Борисов.От един неуспех подадоха оставки.Вижте Меркел и онова сороско изчадие Юнкер-магаре да ги оножда , не мърдат.Е, това ли са ръководителите на ЕС?

ПОЛИТИКАТА НА МЕРКЕЛ,УНИЩОЖАВА ХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ!!!

Самата идея да се говори за възход на джихада в Германия, лидера на ЕС, би следвало да изглежда като безумие! За съжаление не е! Вярвам ,че германската нация все още е много силна и може да смачка това явление с голяма решителност! За целта е необходима спешна смяна на неолибералния модел и политиците, които го обслужват!

Казано просто, трябва да дойде Националсоциалистическата партия на власт в Германия и да заработят някои музейни комплекса от преди 75 години.Много добра идея с проверени възможности.Тогава арабските и мюсюлмански общости ще бъдат устроени за вечни времена.

Самата идея да се говори за възход на джихада в Германия, лидера на ЕС, би следвало да изглежда като безумие! За съжаление не е! Вярвам ,че германската нация все още е много силна и може да смачка това явление с голяма решителност! За целта е необходима спешна смяна на неолибералния модел и политиците, които го обслужват!

добре е ,че в германия поне имат добър опит с пещите ,да му мислим ние ...

Цитираните цифри са силно приблизителни и неточни. Като имате предвид, че либерастка институция ги посочва, то смятайте, че реалната цифра е поне х 3. Това са отявлените, които се следят. А кой и с каква технология може да надникне в останалите ислямски глави? А кой може да предвиди утрешния ден с каква скорост могат да се радикализират и критките, в какъв мащаб и темп? Щом един мюсли мисли така, защо и другите да не го мислят? Милион са сега, след 20 години ще са поне 6-7 и то ако не идват нови. Утрешните родени там ще бъдат ли интегрирани, какво ще е в главите им, какво ще говорят в джамиите и в техния ютуб? Привиждат ми се милионни армии джихадисти-комплексирани, озлобени срещу богатите бели с хубави жени и коли или греша? Привиждат ми се гета с банди джихадисти, воюващи за халифат и много въоръжени. Най-кротките изобщо нямат намерение да работят-открито говорят, че са гости на Меркел. Смятате ли че това е последния атентат там? Смеете ли да се разходите до Германия? Какво ще си мислите за германците, ако изберат отново Меркел? Прав ли е Юнкер като казва, че не е редно да подозираме всички мюсли? Ок ли е ЕС? Какво правим в тази организация и какво точно очаквате от нея?

АКО ЦИОНИСТИ И УАХАБИСТИ ИМАТ ОБЩА ИСТОРИЧЕСКА РЕФЕРЕНЦИЯ ЗА КОНЦЛАГЕРИТЕ , В БЛИЗКИЯ ИЗТОК МОЖЕ ДА НАСТЪПИ МИР ?

Как в своите Родини са бедстващи истрадащи,а като цъфнат в Германия и получат всичко на готово започват да мислят за джихад?!

Как пък никой в прав текст не каза, че проблемът е самия ислям.

Още ги канете! Запалихте Европа! Ненормалници такива....!

Религията е основната причина! Това го каза етнически арабин и му прави чест!

вижте ги само как пишат , че 9200 се знаят че са потенциални джихадисти от тях не знам колко си са се поддали, от тях 545 могат да взривят Германия и ей така си ги пишат и знаят и нищо не правят как може бе веднага тези 9200 души на влака веднага и да се изселят в пустините веднага ..да но няма да го направите защо така службите си защитават бюджетите мръсни боклуци такива

Възходът на псевдотерора ислямски е в полицейските психопатични глави.

какво бубуникаш бе,в кофите не може да ти се чуе гъгнявия глас

Много интересно, защо "Чрез чатовете и електронни имейли" не се радикализират християни или будисти, а само безработните "травматизирани" ислямисти..!?

елате, елате....

Тая силно ислямизирана Германия само Радикализира невинните либерални афганистанци. Германия е вредна за тези невинни души. Ама Меркел, елате та елате. Няма не искам! Всички мигранти да дойдат в Германия, та да ги радикализираме.

Болен руски мозък е редактпра.

земи се изсери по бръже че капе по тебе

пак помията им свъши

И ТАКА СКОРО НЯМА ДА ИМА И НЕМСКА НАЦИЯ А САМАТА ГЕРМАНИЯ ЩНЕ СТАНЕ МЕКА В ЕВРОПА - ТОВА Е ЗАРАДИ ФАЩ ЗАЩОТО И ТЕ СА ВЕЧЕ ТАКИВА - АМЕРЕКАНЦИ ТОВА НЕ Е НАЦИЯ А ФИКЦИЯ - СЪЩО Е ЗА НЕГРИТЕ В АФРИКА - АФРИКАНЦИ

Meine Liebe deutsche Volks. Muslimischen Feinde.... сигурно така би започвала речта на Хитлер по наше време.

Meine Liebe deutsche Volks Muslimischen Feinde.... сигурно така би започвала речта на Хитлер по наше време.

Виждаме, че Германия яко го е закършила!? Без "Чичко Сталин" дали ще се оправи??... вече я "оправи" един път...

От краят на ВСВ, Европа се превърна в един голям експеримент с неясно бъдеще.Въпреки усилията на Европейските лидери да се постигне обединение, това няма да се случи преди кукловодите да си стиснат ръцете..

нима си мислехте, че ше ги засмучете във вашата матрица на рластта и ше станат хора с 3 работи и 5 заема? Мърморкел, имам за теб една новина. Сичките мигранти са там да ислямизилат и заповедват. Арбайт махт фрай, ариецо!

Мангалите са дошли за готови пари и лесен живот. Банките ще ги хванат за резания. Никога не биха работили за неверници.

а честито на меркелицата и немците,а бай адолф вече прави 300 оборота в минута в гроба