Тръмп не подаде ръка на Меркел при срещата им

Първата среща между Доналд Тръмп и Ангела Меркел доведе до донякъде неловък момент, след като той не й стисна ръката пред фотографите в Овалния кабинет.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп не подаде ръка на Меркел при срещата им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За ръкопляскане са нужни две ръце. Китайската мъдрост е приложима и за приятелското ръкостискане. Германия разбра,че няма да може да ръкопляска занапред само с една ръка.

Това знак ,че меркел си е заминала като политик.... Наред е следващият...

Как да пуснеш ръка на такава мъжествена булка, айн-цу цвайн-цу дрън?Честно казано, винаги е приличала на надзирателка в женски лагер. Тези хора нямат ли специалисти-коафьори, козметици или по дрескода? Поне една ютия да ударят по дрехите й...

От отбора на Цецка Цачева малко ...

ПРОСТАКЪТ ТРЪМП ! КРАДЕЦ И ПРЕСТЪПНИК избран в САЩ, страната на ИЗБЯГАЛИТЕ от Европа -ПРЕСТЪПНИЦИ , осъдени на смърт ! ТРЪМП Е ПРЕСТЪПНИК потомствен !!!

не всички в щатите са престъпници все пак, но истината си е такава.

Как така няма да й подадат ръка?Та Цяла Европа пълзи в краката й!Всички тук правят какви ли не коментари и изводи но Меркел се прави че нищо не е станало и поука няма да си направи."едно баба знае това си бае"" ТИ ГО ПЛЮЕШ А ТО МИСЛИ ЧЕ ДЪЖД ВАЛИ"ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ!ПЪКЛЕНИЯТ ПЛАН ЩЕ БЪДЕ ОСЪЩЕСТВЕН.

Тръмп просто не е лицемер, каквито са повечето европейски и световни "лидери".

И АЗ НЕ БИХ ПОДАЛА РЪКА НА ТОЗИ ТРАВЕСТИТ-ПРЕДАТЕЛ НА ЕВРОПА!!!ГНУС МЕ Е!!!

Меркел открито подкрепяше Хилъри и агитираше против Тръмп .... Тръмп поне не крие своята неприязан към Меркел. Това е правилният отговор към европейското лицемерие - бизнеса ще си върви, но дето се вика "Просто се*с, обаче без любов"!

Е как да и я подаде като преди туй си е барал оная работа....

направо да назначим някои от нашенските обединени български патриотари за канцлер на германия ,че да миряасат на вече!ето нашият човек в българия -румен радев вече e наш!

от дълбокопровинциална и селско тарикатска провинция- тип андрешко на нашенските коплексирани глупаци никои не взема мнението на сериозно!кaмо ли за отношението между германия и сащ!

До info: Ти да не си министър на истината...кретен!

Меркел даде 70+ Милиона Евро кампанията на кандидата на Джордж Сорос -Килъри Клинтън ! Меркел даде държавни пари за единия претендент за Президент на САЩ ! Републиканката дясна Меркел подкрепи ,демокритическият "ляв" кандидат Меркел ! Меркелска Германия подкрепя и Джордж Сорос -нечовекът ,поробил Изт. Европа чрез Цветни "Революции" и опитал такава и в САЩ преди месеци ! Е! Как Тръмп да стисне ръката на тази отиваща си глупачка ? САЩ вече започват Разследване на Сорос и цялата му Мафия ..Отворено Общество + Разсейките му !

Хиляди извинения, милорд! Действително в словоблудствата няма преки заплахи, но пък есето за хората, човекоподобните и животните е достойно за анализ от психоаналитик. Така на prima vista мога да кажа, че става въпрос за избиване на големи комплекси!

Тиа е човек на Георги Сорос каква рака да и подаде,кофти ,Гошо е лосш човек.

за госопоя меркел не се притеснявам по ме притесняват нашенските главатари!нашата къща и на нашите граждани са потърпевши жертви на статуквото!тоест виждаме сламката в очите на другия но не виждаме гредата в нашето око!що за наглост и дебелоочие се питам аз!

а вижте нашенските елитни представителни политици -румен радев и боико борисов,как се подмазват на путин.меркел и тръмп!прегръдки,потупвания,целувки,ръкостискания за инвеститори еврофондове и долари,газ петрол,строителство туризъм земеделие за бедняшката колиба на корумпираните поитици от българия!

да подадеш ръка на комсомолката, унищожителка на европа - меркел е все едно да си бръкнеш в гъза с ердогански юмрук за да имаш с думи: пет, мерцедески деца с дебели, дебилни мустаци..

то и волен сидеров и другите обединени патриотари също са били комсомолци,а даже и бкп и дс агенти,но това въбоще не им пречи да плюят по другите!

и джентълмен не е този... Страшно просташко...

за някои български патриотари това даже е похвално!

На 2 май бабето е на червения килим в Москва но на доклад ли що ли ? Остава бай Дончо и той да отиде но не е късно.Юнкерчо и МогеринитУ са по дребни рибки нали началничката им ще бъде там :)

Майка щом Тръмп не се ръкува с Меркел смятай тази в какво се е забъркала. Тя затова ли сега ще тича при Путин?

на конското от Тръмп са ѝ наковали канчето, така че по време на пресконференцията тя много гузно и мазно говореше за подобряване на отношенията с РФ. Чак да му домилее на човек, как се върти като фурнаджийска лопата това комсомолско секретарче....

тъпи и безмислени коментари на 2/3 трола, жълтокафяви на цвят..... А като никога дописката , макар и кратка е много поинтересна от изхожданията отдолу. Трамп бил такъв, онакъв Меркел цвете не мирисано , направо вмирисано, че и нашия живот вмириса...Германия при Меркелс станала чудо не видяно, въпреки, че Европа при 3тия райх и по ужасни и големи чудеса е преживяла.... смях през сълзи!!!

Бай Дончо набий и манерката на баба Меркел ако много шава покажи и Канцлер акт и ще се кротне като гълъбица :)

все още не е видял пресконференцията им, тя баба си е като припикано мушкато, меко казано.

симо

Както Горбачов навремето.

В САЩ това не е задължително.

Никъде не е задължително по света, тъпак! Никъде и никой по света не може да гте задължи да се здрависаш, ако не искаш, но хората, нормалните хора обикновено си подават ръката и се здрависват като се срещнат, особено когато единият е поканил другия на гости, АКО НЕ СА ХВАНАТИ ОТ ГОРАТА, разбира се.

ПОдават си ръка в европата и америка. Иди се дрависяй в Япония и Китай или Индия.

какъв кошмар! Бабундела сега няма да може да спи. е то не се плуе, пикае и с..е в кладенеца, от който пиеш вода! всички немски парцали, наречени медии са се изказали вече по въпроса, хак им е! Евалата на Тръмп! доказва, че има принципи и правила на поведение и, че когато се премине границата има последствия.

jingiby

С този жест, Тръмп показва на ЕС, че САЩ мат много сериозни резерви към този съюз и водената от него политика в момента. Затова той публично отказва да се ръкува с премиера на най-развитата държава в Европа. Сигналът е ясен: тези които съсипват Европа и разбиват единството на съюза, създават реална опасност за световния ред и не са добре дошли в САЩ.

Във висшето общество,в дипломацията нещата не се назовават пряко.Там се дават знаци! Тръмп не подаде ръка на Меркел не от простотия,невъзпитаност или не знаене на протокола /за целта има предостатъчно съветници и служители по протокола/ С това той ДАДЕ ЗНАК. И то ВТОРИ ЗНАК.Първия беше като отложи посещението и във сряда. Това е знак към цяла западна Европа,към немските политици,към немския избирател и към самата Меркел! това е краят на Меркел! Америка начело с Тръмп не желае Германия начело с Меркел. Това е знак,че ако Меркел остане на власт,това ще се отрази и на НАТО в Европа,и на ЕС, и на Германия.

Искаш да кажем, че Америка и президентът на Америка са тези, които свалят и назначават и канцлера на Германия, и управляват ЕС, така ли? Ами защо тогава Путин критикува Меркел и ЕС, а не обърне "конструктувните си критики" дирекнто към Тръмп, бе тъпак, и защо червените тролове и Москва се скъсват да лъжат и нападат точно Меркел, а венцехвалят Тръмп? А това, че Тръмп е простак е всеизвестен и доказан факт, ОСВЕН РАЗБИРА СЕ ЗА ПРОСТАЦИТЕ И СЛЕПИТЕ, ИЛИ ЗАВИСИМИТЕ! "ГРАБНИ Я ЗА П.ТКАТА!!!"

Прав си - Москва не би трябвало да плюе по Меркел - доблестната комсомолска лидерка на пастор избягал от ФРГ в ГДР... И що така КГБ плюе по другарчетата от ЩАЗИ? :))) И не се вълнувай толкова, че ще си докараш някой удар или инфаркт... :)))

ТОВА Е ЗНАК КЪМ СОРОС И СЛУГИТЕ МУ,КОМУНИСТИТЕ ОТ ЗАПАДНА И ИЗТОЧНА ЕВРОПА....ПОКАЗВА ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЯХ ЧРЕЗ МЕРКЕЛ,КАКВОТО СА СИ ЗАСЛУЖИЛИ. ТРЪМП Е ПРЯМ ЧОВЕК,А НЕ ЛИЦЕМЕРНА ПОДМЕТКА!

мека му е китката и не иска Меркел да разбере

Меркел му е показала жълт картон,казала му е че европа ще затвори пазарите за Америка и САЩ приключват(да одят да търгуват с Русия - да ама руснаците бедни и немат пари)

По-скоро Обратното - маймай Са доуточнявали Прилагането на СЕТА.

Ами ако беше малко по-четящ, сигурно щеше да знаеш, че Германия продава в САЩ повече автомобили отколкото в Европа. Карай - пропаганда да става! :)

Истината е, че Тръмп е простак и с манталитет на дребен хитрец и ментрарджия, но с огромни комплекси и патологичноего, който обаче е имал щастието да се роди със "златна лъжичка" в устата, на татко момчето, и се е научил с лъжи, наглост инахалство и измами да пробива и постига желаното в живота, и най-вече и особено внимание и лъскави неща и жени, и място под прожекторите, за да чеше болното си его! А точно такива са най-желаните за комунистическите и особено руските служби и за Москва, за кагебистите, защото техният психиологически профил е просто перфектен за манипулиране и контролиране, особено ако онези отлично познати ни другари подходят сероизно по въпроса и се подготвят ОТ ГОДИНИ, КАКТО СИ МУ СЕ ПОЛАГА - все пак става дума за президентския пост на Америка, и приложат ЦЯЛАТА СИ ГАМА ОТ ТРИКОВЕ, ПРИЙОМИ, МЕТОДИ И УМЕНИЯ ЗА КУПУВАНЕ, "МЕКО" ШАНТАЖИРАНЕ, ПОДГОТОВКА НА ОБЕКТА ЧРЕЗ НЕГОВИ НЕ ПО-МАЛКО АЛЧНИ И ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ ХОРА И МНОГО ВНИМАТЕЛНО ИЗУЧАВАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПОРОЦИТЕ ИМ ЗА "ДЕЛИКАТНБО НАПОМНЯНЕ" ВЛАСТ И СЛАВА ЛИ ИСКАТ, И ПАРИ, МНОГО ПАРИ, ИЛИ ... ПУБЛИЧЕН ПОЗОР! И това всичкото САМО "СРЕЩУ ДРЕБНИ УСЛУГИ" В ТОЧНИЯ МОМЕНТ! СРЕЩУ НИЩO ПОВЕЧЕ - САМО СРЕЩУ "ДРЕБНИ УСЛУГИ", ПРИ ОТПРАВЕНИ ... ОФЕРТИ, НА КОИТО ... НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ!!!

Звучи ! ...и както Всички знаем и очакваме Отново Да стане - Акълът на Овалния иде Винаги от/откъм Отава.

О, че тя простотията ходи по хората, не по животните! Ето, като тъщата на Обама, която сега разследват за опит за измама в особено големи размери. Поискала от правителството на САЩ пенсия от 160 000 долара защото... гледала децата на БО и МО докато той бил президент...

Така е, прав си, но с малки корекции. Първо - не става дума за Обама, а за Путин. Второ - не става дума за тъщата на Обама, а за авера музикант и внезапен офшорен милиардер на Путин, който дори и сам не знаеше колко пари имал и от къде точно са му дошли! ЗА РАЗЛИКА ОТ АВЕРА МУ ПУТИН, КОЙТО НЕ САМО МНОГО ПОДРОБНО И КОМПЕТЕНТНО ОБЯСНИ ОТ КАКВИ БИЗНЕСИ СА, НО И ...ЗА КАКВО ЩЕ БЪДАТ ПОХАРЧЕНИ В БЪДЕЩЕ, И ЧЕ ЗА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ МИЛИАРДИ ЩЕ СЕ ВНЕСАТ ... МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ И ПРЕДИМНО ДУХОВИ, ЗА ВСИЧКИ РУСНАЦИ В РУСИЯ ЗА ДА СЕ ПОВИШИ МУЗИКАЛНАТА ИМ И ДУХОВА КУЛТУРА! Щото в Русия всички други проблеми са решени, та остана само този за музикалната им култура! Трето - не става дума за поискани от правителството и бюджета пари от порядъка на няколко стотин хиляди долара, А ЗА ОТКРАДНАТИ НЯКОЛКО МИЛИАРДА ДОЛАРА ОТ НАРОДА!!!

Сега разбирам защо малоумните руски подлоги крещят неистово в защита на Тръмп по форумите. Само че да беше истина това дето го каза, щеше да е добре за тях. А истината е че Тръмп е много лесен за манипулиране, само че Русия е много далече. И тия дето наистина го манипулират са мноооого близо и те манипулират целия свят, та една Русия няма да им е проблем както и се видя от случките в Украйна.

Ами не е лицемер, след като го критикува толкова много в Европа, защо Меркел е толкова кротка, като отиде в САЩ.

С Путя,ще се целуват в устата-многократно...

Какво ги свързва ? Нон перформинг лоанс.

Вчера във link беше побликувана снимка "Тръмп се ръкува със Меркел.

нюз.бг побликува снимка от ръкуването на Тръмп и Меркел

Голямо, надуто, нацупено и високомерно дете - или просто Тръмп

Малко цифри и факти за размисъл. Червените тролове и путинофили, а и тръмпофилите в Америка много обичат да славословят Тръмп колко велик бизнесмен и какъв голям милиардер бил - добре! И това някак си го използват като аргумент, че той (щял да бъде) е добър президент. Наскоро по странен начин изтече една, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, САМО ЕДНА от данъчните декларации за Доналд Тръмп по медиите и телевизиите, тази от 2005 година. Тръмп отчаяно и упорито крие доходите си и платените върху тях данъци, Той е единственият американски президент досега, който нарушава желязната традиция всеки американски президент преди да встъпи на поста си да разкрие имотното си състояние и тези декларации, тоест всеки американец да види какво точно притежава когато всртъпва на този най-висок пост! Тръмп отначало избягваше въпроса, след това заявяваше, че щял да ги разкрие ако Хилъри Клинтън разкрие и публикува цялата си електронна поща!?!?!?!, след това обеща, че непременно ще го направи веднага след като стане президент. Един от редовните му припеви бе и е, че не можел да ги разкрие, докато продължавали ... ОДИТИТЕ МУ, тоест че бил проверяван от IRS и че нямал право да го направи докато продължава проверката, което по принцип е така! КОЕ ОБАЧЕ НЕ Е ТАКА! Първо - и досега няма НИТО ЕДИН ДОКУМЕНТ ИЛИ ОФИЦИАЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ДОНАЛД ТРЪМП Е ПРОВЕРЯВАН И ОДИТИРАН! Второ - той може спокойно да представи ОФИЦИАЛННИЯ И СТАНДАРТЕН ДОКУМЕНТ, С КОЙТО Е УВЕДОМЕН ЧЕ ЗАПОЧВА ОДИТА МУ, но той дори и това по някакви причини упорито не прави! Трето - той няма право да публикува ДРУГА информация за проверяваните му документи, НО ОТЛИЧНО ЗНАЕ, най-малко от финасновите си съветници, ЧЕ МОЖЕ ДА ПУБЛИКУВА ... ПЪРВАТА СТРАНИЦА ОТ ДАНЪЧНАТА СИ ДЕКЛАРАЦИЯ, инфромацията от която е достатъчна да се види каквото е нужно!

Задължен ! ...а кат Се сети Човек че Се начисляват Свирепи Лихви за всеки Наноцент Неплатен данък...че и Всяка година Експоненциално...

Четвърто - НЕ САМО, ЧЕ ТРЪМП, а и всеки американски гражданин има това право да предоставя поне тази информация, но ТОЙ ГО И ПРАВИ - ВСЕКИ АМЕРИКАНЕЦ Е ДЪЖЕН ДА Я ПРЕДОСТАВИ НА КУП ДЪРЖАВНИ, ФИНАСНОВИ И КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ ПРИ МНОГО СИТУАЦИИ, като теглене на заеми, сключване на някои договори и пр., а да не говорим за бизнесмен!!!

Абсолютно ! ...което отново Ни адресира Откъде е Имал финансиране.

Четвърто - НЕ САМО, ЧЕ ТРЪМП, а и всеки американски гражданин има това право да предоставя поне тази информация, но ТОЙ ГО И ПРАВИ - ВСЕКИ АМЕРИКАНЕЦ Е ДЪЖЕН ДА Я ПРЕДОСТАВИ НА КУП ДЪРЖАВНИ, ФИНАСНОВИ И КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ ПРИ МНОГО СИТУАЦИИ, като теглене на заеми, сключване на някои договори и пр., а да не говорим за бизнесмен!!!

Гнуслив е бай Тръмп. Знае,че на Маркел ръката не е чиста, защото се е здрависвала с много джихадистки ръце.

Голям простак бил този Тръпм, бе!

Без нов бюджет и аз бих се помислел ...

Меркел,просто е с много класи над идиота Тръмп!И времето неумолимо ще го докаже...

Възможно, Моисе... СилноВъзможно... - ама много ИзлишноДеликатна таз Ангелка...

То това се вижда и от Космоса и е пределно ясно за всеки, освен за тъпи и прости платени тролове, откровени идиоти и кретени, тоест путинофили, тръмпофили и всякакви подобни -фили и безмозъчни същества. При всичките несъвършенства и грешки на Меркел, тя най-малкото е и се държи като нормален човек, а не като разпасано човекоподобно, което непрекъснато бълва лъжи, глупости и закани! Този същият с Оранжевата Перука забърка големите лайна и се опитва да прати всички, вкл. и службите за зелен хайвер и да ги занимава с глупсотите и лъжите си с абсурдните си обвинения, че президентът Обама лично го бил подслушвал и сега вече близо седмица хората му не знаят как замажат нещата. А историята тепърва ще се размирисва, защото подобно нещо не може да се отмине с лека ръка от никого. Вече няма нито един по-сериозен орган, институция, служба или американско служебно лице който по един или друг начин да не призна, че Тръмп лъже, освен тези около него, разбира се!

Леле, леле, колко ругатни, обиди, мръсни епитети, закани, споменаване на части от отделителната (този път май липсва размножителната) система в писанията на един защитник на възпитанието и добрия тон!

Типичен реднек с немски и шотландски произход.

Все пак Тръмп си е баш милиардер- бизнесмен, а Меркел - бивш комсомолски секретар! За какъв чеп да й подава ръка?! Освен това заради кашата дето забърка с т. нар. "мигранти" тя по-скоро заслужава МОЩЕН ШУТ по задните части, а не ръкостискане!Браво на Тръмп!

Защо кретенията върви ръка за ръка с патреотизъма?!?

Ммм...при 150М (финансова 2004/5та) на които НЕ е платил Поне 40-50% от данъците... И ! - Имайки предвид че Е ВсеОще В одит отн.ВсичкиСледващи години - Дали има Наличности ?!

2005 година Тръмп съди един автор на книга за него, за Тръмп, в която показва и доказва, че Тръмп много и постоянно лъже и преувеличава, особено по отношение на състоянието му. Тръмп се засяга, че в книгата пише, че той, че Тръмп всъщност лъже, че е милиардер. Тръмп започва дело и предявява иск за 2 милиарда долара :) срещу автора на книгата! В съда се доказва, ВКЛ. И С ДАНЪЧНИТЕ МУ ДЕКЛАРАЦИИ, че той няма милиард долара (пари и активи), че не е дори и на половина милиардер, а че притежава около 250 милиона долара (което пак са си много пари, но са много далеч от милиард) Там в съда Тръмп изсипва поредната си порция лъжи и откровени глупости, като например че "състоянието му се епроменяло с промяната на настроението му" !?!?!, че "той сам оценявал името си на 2 милиарда долара" и т.н.... Тръмп губи в съда!!! Обажалва на по-горна инстанция, и ... ПАК ГУБИ! Това са фактите, а изводите всеки сам да си направи!

А Путин като бивш комсомолец, и като бивш кагебеец - а, чакай малко, то бивш милиционер всъщност няма - КЪДЕ ТОЧНО ЩЕ ГО СЛОЖИШ В ТАЗИ КЛАСАЦИЯ, БЕ ЕВТИН ТРОЛ И ТЪПАК? И как точно един комсомолец и убеден комунист става за нула време милиардер, бе олигофрен! И същевременно винаги бил работел и милеел за хората...

Защото това правят НОРМАЛНИТЕ ХОРА, КОГАТО СЕ СРЕЩАТ И КОГАТО НЯКОЙ Е ПОКАНИЛ НЯКОГО В КЪЩАТА СИ И ГО ПОСРЕЩА, БЕ ИДИОТ!

Абе мисли преди да пишеш глупости...Тръмп бил милиардер,а Меркел комсомолски секретар.Човек няма избор къде да се роди,но когато е изправен пред избора как да живее ,Меркел го е направила.Тръмп не е създал,а е наследил бизнеса от баща си и междувременно няколко пъти го е фалирал ,а каква е държавата Германия при Меркел? Дали сега сгреши само времето ще покаже.

Майката на Тръмп е от Шотландия, а дядо му и баба му по бащина линия са от Германия. Поредното доказателство, че това е държава, която е съставена от имигранти, но е против имигрантите.

По тази тъпа логика би трябвало САЩ да не са държава!

То за САЩ става въпрос, ако не си разбрал. И защо да не е държава? Просто е тъпо да си лицемер!

Тръмп си обича американският народ,за рзлика от теб.Направи тъка,че германците не смеят да възразяват,живеят на страх,жените да се съобразяват с облеклото,цензуера в медийте,някой методи на Хетлер ползваш,не само че ще унищожиш Германия,а и Европа.Проклетс да си кукундрелко.

Тръм си е циркаджия и тарикат и винаги ще си остане такъв, без маниери и с афинитет към просташките изяви, шеги и поведение, които много се старае да прикрие с надутост и блясък, но не му се удава. И респективно се харедва на себеподобните, лумпените и простаците, които обичат да си избиват комплексите за сметка на другите. Това е повече в областта на психологията и психиатрията и вече има добри анализи по темата.

Да. ...и Всички се надяват Зетя&Щерката да го попонормализират.

И в България се намират такива, които много се харесват на електората.

да не е подала ръка на тромп, все пак етикетът изисква Дамата да подаде първа ръка на кавалера ?

Е да, ама това не пасва на опорните точки на червените тролове и боклуци, я ги виж как са се празнили тук и каква помия отново за излели тук във форума! Реакциите им под всяка статия за Тръмп са абсолютно същите като под тези за Путин, така че човек не може да ги сбърка! Те нали и "Клуб на почитателите на Тръмп в България" си направиха, тъпанарите...Без да схващат и оптат да вденат динамиката на времето и смисъла на това, което става в Европа и по света и че докато го направят може да им се наложи да обърнат палачинката и да плюят там, където са лизяли. Но тези долни същества очевидно не са не само от най-схватливите, но и от най-гнусливите!

"ВОЛЪТ КАТО РИЕ, ПАДА НА ГЪРБА МУ!"

, ил биволица... Баш кат 'нашта' Ниновица !

600 /шестстотин/ милиона население и високотехнологични лидери като Германия е ужас както за 300 милионните САЩ, така и за 130 милионния путлеристан.

ако всички европеици бяха стегнати като германците и прагматични като британците, предприемчиви като холандците, европа щеше да е сред звездите и недостижима! забележете, че и трите споменати държави са германи - няма славяни, няма романи сред тях. що ли?

добре в техните общества и икономики, все пак в България се намира и по някой прусак ?

Дискретно : - в Америка - Има Сериозна Германска Диаспора (от Юкон и нюфитата, та до Аржентина...Нойес Швабен да Не пипаме ;-) ...и Казват - освен стека, другото Масово е хлябРъжен+телешко/говеждо+кис.краставички.

Баси типнята! Направо изкърти тъпомера! Поздравления! Давай още!

Между друго това, което пише колегата е истина, и то всеизвестна и неоспорвана! Американският естаблишмънт като представител на едрия бизнес в Америка винаги е бил против обединена Европа, още дълго преди създаването й, още при зараждане на идеята (Де Гол). Ако не си откровен идиот сигурно си спомняш и прочутата изпусната и изтекла фраза" "F.ck the EU" Тя не бе случайна, тя изрази отношението на американските управления към ЕС, истинското отношение. Тръмп просто го изкара на повърхността и го направи видимо дори и за идиоти като теб и останалите путинофили, които си умират от кеф като видят проблем за обединена Европа!

номенклатурни отрочета, които чакат да им падне поредния гювеч, сега пък от вражеска Америка ?????

Имате предвид 'наште'Тук Платените ?! - Определено ! (то тоз Вестттерн Юнннионн н' е ссслучччаен ;-)

ПРАВ Е!! Баба ГДР-Меркел вкара цяла Европа в невероятен филм и не заслужава уважението на президента на вселената!!

Откакто Тръмп стана президент с помоща на руските служби и Путин ли бе? А Обама не бе президент на вселената, и следващият след Перуката пак няма да е за вас, а:)

Просто не и подаде втори път ръка .......... което едва ли е толкова голям проблем когатро се срещат лидери на двете най-силни икономики в света !? Цървулите ги коментират !!!!!