Берлин анулира договора за подслушване със САЩ

Германия едностранно разтрогна съглашенията с Вашингтон и Лондон, позволяващи на техните спецслужби да следят телефонните разговори и интернет кореспонденцията на територията на Германия.

Обратно в новината

Коментари - Берлин анулира договора за подслушване със САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и тук се слуша нета е момента. В Германия го правят с няколко ПРОЦЕЛИ.... и там е същата каша - навсякъде се подслушва.... Спасение няма, ако се ползват стандартните методи на момуникация....

Комуняги, мръсни червени кратуноиди. Да дойда бързо еврейските цивилни шпиц-команди да пребият няколко германци. Забравиха, че са и антисемити. сега се реши, че трябва да плащат за холокосто ПАК следващите 4 години още 1 милиард. За това, вместо 1, да платят 10. Защото са забравили, че трябва а има господар.

Сащ би подслушвал целия свят.Радвам се че у нас тези неща се промениха след последните парламентарни избори.

"Берлин анулира договора за подслушване със САЩ" - ууууууууууникален виц, Ууууууууууууникален !!! започвам да вярвам, че в пентагона се гаврят с останалите само защото наистина нямат друг избор...

Pesh0

някой страни, имат сила ,да кажат, няма да ни подслушвате . Други не . Хем искате пари за софтуера. Хем ще ни подслушвате , като правим бизнес. Е в България не важи, бизнес не правим . Скоро ще се колим , пука им на черупката за нас .

Коментар от в-к Сега...Та значи Сноудън разкрил как САЩ шпионират всичко което мърда включително и най - близките си съюзници! Германските и френските управляващи са "изумени" и "бесни", искат обяснения от САЩ, но в същото време правят всичко възможно, включително и да преровят самолета на президента на Боливия за да го гепят Сноудън и да го върнат на САЩ? И се оказва, че най - безопасното място за Сноудън е Русия! Сега остава и да му връчат и Нобеловата награда за мир за която е номиниран пък да няма да може да си я получи от страх да не бъде арестуван в Норвегия и цирка ще е пълен! Иначе няма какво да го мислим Сноудън той е вече звезда.. утре ще напише книга и ще стане милионер, ще дава интервюта за тлъсти хонорари ... пък и Аня Чатман вече му се е предложила каквото чета из уеба така, че човека си е уреден. Докато другия Майнинг който не успя да избяга в Русия ще трябва вместо с Аня да се прегръща с някой здрав негър в панделата за следващите поне 20 на години!

крайно време беше, браво на Германците!

Човеко, ако не беше Руският ботуш ние нямаше да сме свободни.

Мислех нещо остро да ти отговоря но реших че не си струва...просто не си ми от категорията

Ограмотете се какво се строи във Висбаден и тогава дрънкайте, нещастници.

като знаеш толкова, кажи какво ти съобщиха братовчедите ти от цял свят. Ние Българите също сме разпилени по цял свят, но вие евреите сте по-комуникативни от нас

Огромен USA обект. Само от USA инженери, работници, материали. Строго охратявана зона. Пиле не може да припари. Е..ти наивните плямпачи.

САЩ все повече ми приличат на СССР! Вземат заеми от Китай и Русия, строят в Германия бог знае какво, а в САЩ Детройт обяви банкрут преди около седмица! И в Афганистан се нахендриха по Съветски ... нали помниш какво стана със СССР няколко години след фиаското в Афганистан!

Константин Йосиф Иречек (чеш.Konstantin Josef Jireček, 1854 1918) e чешки историк. Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. (13.12.1881) Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят. България е с население 2 милиона души, което е разделено на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри. Българите са много мили с чуждите и бързо ги приемат за свои. Бедата обаче е там, че те много лошо се отнасят към своите си. Българите са много неопитни и самонадеяни; със своите детински неразбранщини бъркат развитието и бъдащността на Отечеството си. Всеки иска да стане министър. Във време, гдето всички трябва да се заловят за усърдна работа, за да уредят и възвисят Отечеството си, занимават се с дребни лични препирни. Свидетелство за това са тукашните вестници, които в Европа са съвършенно без пример по своят си див език и стил. Няма възторг, няма самоотвержен патриотизъм, няма горещата любов за истината и за доброто, няма съгласие (рядко можеш да намериш тука няколко души приятели: единът мрази другия и няма по между им съгласие).... в писмо от 20 феврyapи 1880 г. до Симеон Христов Пиротчанец

Забележително е, как масата хора изразяват подкрепа към действията на Германия която отказва да е другарче на САЩ в това дело, но в същото време маса хора в България стават проводник на всякаква американска пропаганда.

Ако се вгледаме внимателно във втората част на написаното от теб и с ръка на сърцето си признаем, че майкопродавците сред БГ населението са винаги на своя пост готови за майко и татко продавство....за справка....България е единствената страна в света в чиито фолклор се пее как Никола вързал старият си баща с дебели въжета и го води да го продаде на пазара за бели парици...като има НПО и др.подобни плащачи ще има и много такива като въпросният Никола от споменатата нар.песен....

Като допълнение към това което казвам имам пълното основание да твърдя че такава склонност към (майкопродавство) имат най вече дегенерати ...хора с неизвестен произход и с неизвестни родители ....

Та значи Германците признават че САЩ са ги подслушвали и били гневни? АМИ ЗАЩО НЕ ДАДОХТЕ НА СНОУДЪН ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ? Той ви даде толкова информация, а можеше и още толкова да ви даде! Браво на Русия те са единствените в Европа които са независими от САЩ не само на думи но и на дела!

Битката с юда ще се случи! И е с предизвестен край. Това е крачка във вярната посока. Браво бели хора!

На нас остана ръбатия обаче в дупето.

Добре че предстоят избори. Иначе Меркел нямаше да отмени съглашението.

тя ли ти каза?

Евала на германците! Най-после някой да каже, че царят е гол т.е. полицейската д-ва САЩ се е оляла в нейните намерения за осигуряване на национална сигурност. Чрез тази мантра САЩ шпионират целия останал свят до безобразие и цинизъм. Срам и позор!

Ако ги няма USA, миризливите мужици ще дерибействат в Германия. Разумният германски избирател, средната класа знае много добре това, та Вашият възторг предизвиква, меко казано, учудване?

Много американски подлоги по тези земи.

Яааа Ариеца Иречек - мелез между бозав шваба (неизвестен баща) и аварка местна БГ порода , стои неотлъчно на пост за да следи страшният Путин да не направи нещо непристойно изотзад (да онодва) на любимата САЩ : )))))))))))))

и тоталното противопоставяне си отидоха още в края на 90-те. И не бива да се допуска някои мухлясали мозъци дори да се сещат за това. Ако не знаете доре е да четете, поне Мужици има само в увредени глави като вашата !!

Защо не му дадоха политическо убежище на Сноудън като са толкова ербаб? Само руснаците имаха куража да го приемат момчето! Даже на китайците им се дръпна л..ното! Евала на Путин мен ако питаш!

Всички удобства на този свят - водопровод, ток, телефон, телевизия, интернет, петрол, който да захранва превозните средства, кредитите от банките - нямат нищо общо с човешката свобода и демокрация. Това е робия на монополи и си вързан с тях доживотно. Я хората по света да не са зависими от гореизброените, какво ли ще стане? :))))) Всичките тия по върховете на властта ше одат да асфалтират :))))

Браво, Меркел. Никакви центробежни сили в Съюза !

Любопитно, но факт : Мерцедес не е германска собственост :)

Арабите отдавна го изкупиха, но функционира на германска територия, по германските закони, в интерес на германския народ! А там мърдане няма!

Още по-любопитен факт - в халетата в Щутгарт на тоя overpriced junk работят нощна смяна злощастни студентчета, вкл. и български такива

е собственост на онези, които печатат пари денонощно

Германия да не забравят, че са федерална република, а освен това и имат много гастарбайтери. САЩ и Англия за всеки случай са подготвили нещата още от плана "Маршъл" насам. Германците го знаят, че са насадени на пачи яйца.

програма ЕШЕЛОН

ECHELON е термин, популярно, използвани за автоматизирано глобална система за прихващане и реле управлява от разузнавателните служби в пет страни: САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия (смята се, че ECHELON е кодовото име за частта на система, която прихваща сателитни комуникации). Докато Съединените щати Националната агенция за сигурност (NSA) има водеща роля, ECHELON работи в комбинация с други разузнавателни агенции, включително Australian отбраната Сигнали дирекция (DSD). Смята се, че ECHELON също така работи с правителството съобщенията щаб на Великобритания (GCHQ) и агенции на други съюзници на САЩ, по силата на различни договори

КАК СЕ ИЗЧИСЛЯВАТ --20%?

Вече с елка ...

Ужасно лесно , но това е спам! Раздели сумата на 1.2. ма се въздържай от въпроси не по темата.

отговарям му на въпроса, то ми цъка минус... Тц тц

Аха, ах.....със всеки следващ слънчев ден пред нас се разкрива все по-мрачния образ на "демокрацията". Ха ха еха хе. А идва зимата!?!!!!

Тъй!?К'вот ти било на душата, излял си го!?Май обаче, ще трябва да се научиш да пишеш коментариите си, по- многостранно и задълбочено!?Като за начало например, какво за тебе е демокрация и какво "демокрация"!?А също и ако можеш, да ни разясниш, същноста на северокорейския тоталитаризъм!?Ако ти е в обсега на познанията ти , де!?

Жегна те, а? :) Няколко прости думи попаднаха точно в целта на опростената структура на вътрешното ти "аз" и подлагат валенциите и на изпитание. Явно си толкова пристрастен към миража на американската "къща с двор" , че на мозъка ти могат да кацат самолети без сътресения. Х ехе хе ехе.

когато спрат да ни управляват евреи и палячовци - купени от тях!

Всички държави трябва да постъпят така. Подслушвнето , естествено, няма да спре. Но забраната ще даде възможност на првителствата да изпозлват събрани докзателства за такова подслушвне, за да намляват чуждия натиск в определени моменти. Полезно е това. А ние? Кога наш политик ще защити български интерес без да се мазни някому?

Брат, разбирам да се селдят и подслушват политици, което пак е кофти особено ако сте съюзници, но го разбирам. Но да се следят обикновени хора, целият им трафик, профилите им в социалните мрежи, скайп, смс, мейли това не го разбирам. Това говори за най-страшната диктатура позната някога на човечеството и е опасно за бъдещето.

Следят се - масово. Най-честия купувач са маркетингови компании. Гадно е , но е факт. Какво да правим по въпроса? Проблема е на лице и трябва да се регулира по някакъв начин.

Уважаеми г-н/г-жа три точки, бихте ли изброили поне три основи бг интереси?

Мога да , разбира се. Цяла стратегия мога да ти представя, освен външно-политическа, също и за икономическо развитие. Интерес към тях, обаче, за сега няма..

да се разобличат евреите в нелегалност и полиците марионетки купени с еврейски пари другите - след това

В България магазините Carrefour събират лични данни на всеки дръзнал да заплати с дебитна карта. Наредбата на БНБ гласи, че търговец е в правото си да откаже плащане, обаче да прилагаш това правило на 100% дори и да купуваш само една вода или тоалетна хартия и да се инатиш да приемеш плащането не е нищо друго освен кражба на данни или желаят да отучат хората на такъв тип плащани. Очевидно, че плащането в брой им дава предимство на укриване на обороти.

Виж ся, колега. Самото плщне с дебитна карта си е събиране на данни - копй, кога , къде, какво и колко си купил. Ти си се седнал да се притесняваш от "събирне н данни" :))

Притеснявам се, че като се добави и адреса от личната карта вече си е точене на средства от нея по интернет. Освен това карта с ПИН няма как да изкараш пари от нея, а те това дават като аргумент. А напротив ако имат адреса вече могат да я източат и прехвърлят закупеното на друг адрес. Другото притеснително вече го писах. Усложняват процедурата която по принцип е по удобна с такава плащане в брой дори за една дъвка, вода или тоалетна хартия. Което никога не се случва със същия тип карти в други държави. Аз ако знам каква е истинската причина няма да повдигам въпроса.

Правилно решение на Берлин. Това е нормална реакция и такава трябва да е тя от всички държави по света. Междубародните правни отношения трябва да са еднакви за всички! Жалко,че ние в Бг сме в неизгодно положение заради продажното правителство (разбира се, същото се отнася и за предишното) ,нас и да не ни питат ,ние сами се предлагаме,да им занесем някаква информация направо в посолството. Даже не им трябва да ни подслушват,ние сами им доставяме всичко наготово -:)

Всички блогъри бегом-марш към Германия. Там само едни служби ще ви преслушват коментарите! Не както тук - всички налични на земното кълбо :)))

от равинската държава ли участваш в дискусията

И най вече в Англия. Ама Сталин го хвана шубето и не посмя да ги окупира и тях и да командирова половината нагличани в Сибир.

Чак пък, толкова страхлив ли да е бил!?Ай стига, бе!?Страхлив комунист!?Туй да го видя, няма да го повярвам!?

Всъщност не е бил страхлив. Просто разумен. И много бързо е преценил че ако отупа и Англия и съответно американския контингент в Европа, файдата ще му е никаква. Излишни жертви и още повече излишни проблеми със окупационните части, които трябва да поддрържа в Европа. А иначе Англия и съюзническият контингент в Европа е бил за един месец работа на Жуков, Конев и Рокосовски. Но явно по- важната цел му е била да си съхрани империята. която е създал.

А и забравих - Сталин не е комунист. Нищо че се нарича такъв. Сталин е повече негър отколкото комунист. Той комунистите си ги пращаше в Сибир. Ама не успя да направи това със всичките.

Хане, сега, когато спря и проекта "Набуко", който е идея на САЩ, кой трябва да падне? Явно тюркското у теб не е само в ника.

Кога ще видим Велика Демократична Америка и тук да сложи слушалките и прангите на петата колона безродници,слугите на мужишката партенка и анадолският налъм-Гея,Бея и Психея!

А 60 пръчки н голо за всеки който не е от твоята партия не щеш ли? Като с братскат н юесей С. Арабия?

това от тората ли го прочете, или равина ти го каза? Иначе, не забелязвам да изразяваш собствено мнение. До админа --- всички го знаят този факт --- защо трябваше да изтриваш репликата ми?

ХАХХАХА...ТЕБЕ МАЙ ТЕ Е СТРАХ ДЪН ТЕ ИЗЛОВЯТ АААА....ГУЗЕН СИ КОМУНИСТИЧЕСКО ЛЕКЕ ТАКОВА

Тази Ваша мисъл отразява прекрасно дълбочината на крехката Ви психика! Продължавайте така задълбочено да ???

Kalin

Евала на Германия всички трябва да го направят това без изключение.

ха-ха-ха чакай и се надявай,беше казал Киркор!!!!!!

анархист-провокатор!

да трябва да бъде така: България е велика!, но като изметем тия чукундури, дето ни управляват и без война ние сме разбити

Кой ти каза, че е без война? Варшавския договор загуби Студената война.

НЕ БЕШЕ ЗАГУБЕНА ВОЙНАТА , А БЕШЕ КУПЕН ГОРБАЧОВ И НЕГОВАТА ВЛАСТНА ЖЕНА РАИСА ГРБАЧОВА ! БЯХА КУПЕНИ ЗА МНОГО ПАРИ , А СЛЕД ТОВА И ЕЛЦИН ИЗЛЕЗЕ ПРЕДАТЕЛ , НО НЕ УСПЯ ДА ЗАВЪРШИ ПЪКЛЕНОТО ДЕЛО ! ДОБРЕ ЧЕ ИМА ЗДРАВО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ПУТИН, ИНАЧЕ ТЕЖКО НИ И ГОРКО !

Не знам, кой загуби студената война. Варшавския договор се разпадна, СССР също. Като се раздели с тези територии, Русия не загуби нищо от ядрения си потенциал и все още тя мове да унищожи САЩ няколко пъти повече, отколкото щатите Русия. От друга страна след като загуби ония територии Русия дръпна рязко напред. От друга страна, главното оръжие, с което разбиха СССР беше ниската цена на горивата. Тази ниска цена обаче даде възмовност на Китай да стане свръхсила, каквато Варшавския договор поради малкото си население никога не би станал. Сигурен съм, ако САЩ мовеха да върнат времето назад, никога не биха се борили за такава победа.

Сега немската администрация трябва да изясни финансирането и целите на неправителствените организации в Германия, а също обективността и независимостта на медиите там.

АМЕРИКА Е ВЕЛИКА! ДА ЖИВЕЕ ЧИЧО САМ!

... за български гражданин трябва да бъде така: България е велика!

Гаргамел

ТРЯБВА НО НЕ Е ТАКА...НЕ МОЖЕ С КОМУНИСТИ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ДА СИ ВЕЛИКА СТРАНА

Ролинг Стоунс решиха да посветят Angie на Меркел. Само така !

Още една стъпка в посока към истинското освобождаване на Германия от американските окупационни власти натрапени след Втората световна война. И още - да може да се разбере от немциите, че Ге-Де-Рейската дружинна ръководителка Меркел е избор на САЩ манипулирайки общественото мнение чрез американските фондации (те са същите като в БГ) и еврейски масмедии.

другарю депесар ,май скоро в Германия ще се освободи място за гастарбайтер?

дребна забележка Голяма част от "американското" присъствие в Германия, са в същност евреи с изфабрикувани в САЩ документи за смяна на самоличността! Почти всички американски обвинители на "нюрбергският процес" са евреи с американски имена. А вземете за пример и България - кога щяхме да разберем, че Първанова е еврейка - ако не се беше издала сама?!? А кои са другите - с подменена самоличност - но грозно сърце и душевност?

Обръщаш наобратно нещата! Поне половината юдеи/банкстери (т.нар. евреи) са германски продукт изнесен после в САЩ; плод на германско-хазарската дружба между народите

Тая глупост с тероризма , звучи смислено само на американците , на мен ми звучи така. "Дайте да ви подслушваме, за да ви пазим от тероризъм който ние сами провокираме и отглеждаме, за да може да лапаме милиарди" и ние сме съюзници с тези хора , Русия си има своя Афганистан ама тези са срали на половината свят.

не оправдавам руските действия в Афганистан, но факт е, че при оттеглянето на войските от там се случи нещо!!! Производството на наркотик и "захранването" на Европа с Афганистански наркотик почти се прекртати. В същото време, наркопазара започна да се заема от южноамерикански кокаин, който не е под управлението на САЩ и ЦРУ! И се случи "случката" 11.09.01, при което САЩ влезе в Афганистан и производството на хероин беше възстановено, а харкопазара на европа - под контрол на САЩ --- --- ? А кой управлява марионетната държава САЩ

Не на половината, а на целия.

Ако начело на страната бяха комунисти като в България, колко щяха да вземат подвнимание ннедоволството на гражданите? Това е голямата разлика между дрмократите и измамните простаци-комунистите!

Май ти е убягнало, че Меркел е видна комсомолка с амнезия, точно като нашите "родни" върли антикомунисти

Забрави за отношението на английските миньори към "желязната лейди" Маргарет Тачър, на каквато се прави сега и Меркел.

У НАС РАЗНИ КЛАКЬОРИ ВСЕ ОЩЕ СМЯТАТ СНОУДЪН ЗА ПРЕДАТЕЛ. СЪЩИТЕ НАЙ-МНОГО РУГАЯТ БИВШИТЕ УПРАВНИЦИ ЗА СЛУХТЕНЕТО. ВПРОЧЕМ ТО СЕ ВИЖДА И ОТ ТАЗИ СТАТИЯ - "В края на юни т.г. стана ясно, че Агенцията за национална сигурност на САЩ е прихващала месечно до 500 млн. телефонни разговора и електронни съобщения на територията на Германия." - КАК СТАНА ЯСНО БЕ ЖУРНАЛЯ? ЗВЕЗДИТЕ ЛИ ВИ ГО КАЗАХА? НЕ СМЕЕТЕ ДА НАПИШЕТЕ ИМЕТО СНОУДЪН ЛИ?

За сметка на това пък ние доброволно си качихме цялата държавна комуникация на израелския спътник.

Браво така трябва, американците си внушават че са господари на света.