Силен натиск за ”Козлодуй”

Парламентарната Комисия по енергетика прие решение Народното събрание да възложи на правителството да разгледа възможността за отваряне на затворени блокове на АЕЦ "Козлодуй".

Обратно в новината

Коментари - Силен натиск за ”Козлодуй” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дядо Йоцооооо от време оно все към руснаците гледаш ама не виждаш и си сляп като пън. Доколкото разбирам от медицине България няма криза на ел. енергия с наличните мощности дори и в най-студените януарски дни. По тзе дни има значителен износ нта ел. енергия. Тогава за каква криза говорим. Твоите прочути реактори за които си дереш задните части се с живот зо 2011 г когато стават на 30 г. и свършва експлоатационния им срок понятно мой друг. Освен това трябва да се заредят с ново гориво защото наличното няма да стигне. И кой товарищ мой те излъга че това е най евтиния ток. Та по твоята логика ние трябва да имаме най-евтиния ток на света. Да ама не както казва ПБ. И изобщо като те следя по форумите ти си един дървен философ и пишеш на всички теми съвсемкомпетентно Такива всезнайковци като тебе за нищо не стават. Я поне се озапти и намали писането че ще изхабиш клавиатурата си и трябва да купуваш нова.

Изпълзяха. От БСП и ДПС се очаква. Радвам се, че към тях с голи задни части открито се присъединиха Атака и ВМРО. на кой слугуват Каракачанов и Сидеров? На ковачки. Дружно да гласуваме за тях и да изберем отново. Мамата щи ни разгонят. До един са комунисти и агенти. Презирам ги!

А, и последно! Какво направиха тъй наречените демократи, които затвориха Козлодуй, дето грачат като бесни сега, за диверсификацията на България, за да не е зависима от един източник. Аз не се сещам.

Чудо на чудесата! То бива-бива подлизурстване, ама чак пък толкова... Първо си затворихме читавите реактори да угодим на някои в ЕС. Сега пък, когато има правна възможност да ги отворим, да не сме го правели, щото може би сме щели да ги разсърдим. Къде ви е акъла, продажници долни? Кунева и Паси водят в класацията Изобщо не ми дреме за България Бих ги обявила за персона нон грата и да вървят на ... Моньо - на някой от полюсите. Светът е в криза. България - в двойна. Какъв е проблема да направим постъпки в тази посока за признатите от всякакви международни организации за безопасни реактори? Ако ние не си се грижим за страната си, на кой отвън ще му домилее. С това разполагаме сега, защо да не работи за държавата, докато станат възможни алтернативи или нова АЕЦ. Защо?

ОТ КОЗЛОДУЙ ПЕЧЕЛЯТ САМО БАНДИТИТЕ ОТ ИЗНОСА НА ТОК - НЕ НА КОЗЛОДУЙ БЪДЕЩИЯТ ЧЕРНОБИЛ

Бозьо (20.01.2009 г. 18:04ч.) кака ви Миглена Кунева преди години повтаряше, че блоковете на АЕЦ-а не можели да се преустроят НА ПРИЕМЛИВА ЦЕНА! после когато преустройството почти привърши и то (учудващо за България) се оказа доста евтиничко, тя почна да пее, че изобщо технически не ставало. после същата тази Кунева я назначиха еврокомисар (разбирай нещо като министър) и тя се опитва да ни се кара за реакторите. за сведение давам цифри - въпросните 600 млн. евра компенсации за затварянето АЕЦ ги прави с приходите за по-малко от две години, а с отчисленията за извеждане от експлоатация за 10 години. за сравнение 1ви и 2ри блок имат още 10-11 години живот, а 3ти и 4ти имат още 17-19 години. проверките от 2002-2003 година показват, че реакторите са по-безопасни от повечето централи в Европа, вкл. централата в Ловииса (Финландия), коята е с по-модерните ВВЕР-440-213. и докато противниците на АЕЦ твърдят, че тя МОЖЕ да изпусне радиация, то ТЕЦ-овете на Марица-Изто

kradlivi ruski podlogi

ШШшш шефчета,като се натискате,първо питахте ли,къде ще пожелаят да ви го купуват токът.Или идват избори и залъгвате тълпата да гласува за вас,знаейки,че не е възможно да ги отворите.Или ви потрябваха парички на ваши хорица,че до тук опряхте,за да си ги набавите.Когато се доизкупят парцелите,тогава ще строят централи,и ще разпределят и токът и печалбите помеждуси.млъкнете безпътници неграмотни,че извънземните се попикаха от смех.

Това е пълна идиотщина... БСП-тиквениците ИСКАТ да ни изгонят от ЕС, щото разбраха, че като сме в ЕС, много трудно ще крадат.

На хиените замириса на мърша и започнаха да вият

Положительно комисионните дадени от французите за закриване на АЕЦ са много малки. Добре е, че горите на княз Рилски все още имат дървета за износ.

Носталгия!!! Нищо друго не е в подкрепа на отварянето на двата блока!!! Това е чисто и просто носталгия и фалшиво самочувствие. АЕЦ 3-4 не мжое да бъде отворен - защото струва скъпо, следват политически и икономически санкции от страна на ЕС. Милиони за поддръжка, съмнителна полза! Стартирането му отнема месеци. РЕално крайния потребител в лицето на всеки гражданин на страната няма да усети ползите. Тока предимно ще се изнася, печалбите ще отиват къде....? Не се знае! Огромни проблеми с доставката на гориво и със складирането на отработено гориво! Отново АБСОЛЮТЕН РУСКИ КОНТРОЛ. Неакдърниците да си ходят, трябва ни енергийна независимост а по-точно, алтернативни източници на газ, завършването на АЕЦ Белене, от друг изпълнител но не и Русия!!!

До (jaga (20.01.2009 г. 20:59ч.) ти разсъждаваш като ПРОСТ МАНГАЛ!Да се пусне Козлодуй не значи че се работи аз БСП , бе глупак?!.Работи се за народа и неговото обществено благо.Защото пускането на Козлодуй е само в полза на държавата и родината ти, влиза в държавната хазна И ЩЕ ПОДОБРИ ЖИВОТАТИ.Това са приходи от нея, те отиват в социални дейности, подобряват се основните социални услуги!Важното е да разсъждаваш и действат като истинни демократ, каквито са западно европейците и да накараш правителството ти правилно да управлява централата, нейните доходи да бъдат прозрачни пред гражданите, за да не се краде, гражданите да могат да осъществяват ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ над приходите от тази държавна собственост ДА НЕ СЕ КРАДЕ! Такова ПРОЗРАЧОН управление БЕЗ КОРУПЦИЯ на държавна собственост имат развитите европейски демокрации.Научи се да мислиш като тях, да живееш като тях, за да бъдеш богат като тях.НАУЧИ СЕ ДА МИСЛИШ КАТО ЕВРОПЕЕЦ!

до кой ти казва Брато май ядрената физика не ти е силната страна и затова дрънкаш глупости. Горивото на АЕЦ Козлодуи е обогатен уран демек U-235, а така нареченият отпадък е плутонии 239 ... за сведение от него се прави ядренно оръжие....и едва ли ще ни го оставят да го държим на склад.... загряваш ли?

До Нели. Мацкъ за съжаление не осъзнаваш колко си тъпа. Ако коефициентът ти на интелигентност беше маааалко по-голям щеше да си растение.

милярди,милиярди-все нови думи в българския език.

У.Стайз/Обама въведежда подобна лексика/, Вашингтон,Левис,дънк е това/ А де.

У.Стайз/Обама въведежда подобна лексика/, Вашингтон,Левис,дънк е това/ А де.

Атомната централа в Козлодуй трябва да работи с пълната си мощност.Ако няма газоподаване , с какво ще си топлим децата.С печки на ток.виждал съм и изцепалки по панелите, но аз няма да го направя.

И колко ще струват договорите, подписвани от България, ако отвори реакторите? По-малко от тоалетна хартия за онази инсталация в Брюксел. Ще станем известни като държава-лъжец, при това с право.

Атомната централа в Козлодуй трябва да работи с пълната си мощност.Ако няма газоподаване , с какво ще си топлим децата.С печки на ток.виждал съм и изцепалки по панелите, но аз няма да го направя.

... natiska e goliam! Natiskat otgore otdolu otzad.. Nali Ukraina ni go vkarva veche gaza....

комунистите, освен Чернобил, нищо друго не могат да направят !

До Jaga - Абе синя пъпко, що не отидеш в една Англия и там с твоето мислене тъпо , можеш да преживяваш със стари банани и консерви с боб и да се помъчиш с този гъз на раменете си, поне да пазиш равновесие.Монго е лошо такива като теб да бребивават в страната ни.

До Jaga - Абе синя пъпко, що не отидеш в една Англия и там с твоето мислене тъпо , можеш да преживяваш със стари банани и консерви с боб и да се помъчиш с този гъз на раменете си, поне да пазиш равновесие.Монго е лошо такива като теб да бребивават в страната ни.

аиде сега ВСИЧКИ ТЪПАНАРИ 6ТЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВСЕКИ ИДИОТ КОЙТО ИМ ОБЕ6ТАЕ ЧЕ 6ТЕ ГИ ПУСНЕ

Стига сте писали неграмотно.Газ - една газ, не е един гъз.Вашата газът... е покораваща мисъл.

няма по големи боклуци от комунягите но немога да разбера как може да има толкова прост народ да гласува за тях и в същото време да изнемогват с по 100 лв. пенсия знаете ли какво значи БСП - България Страна на Пенсионери това е възможно най - тъпата и олигофренска страна в света да го духат пенсиите

До 1(гого (20.01.2009 г. 20:50ч.)какво решение за белене да се вземе бе нещастник, с маргинален мозък. Белене се строи с ОГРОМЕН ДЪРЖАВНО ГАРАНТИРАН ЗАЕМ ОТ 8 МИЛИАРДА ЕВРО! И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ ГО ИЗПЛАЩА СЛЕДВАЩИТЕ 10 ГОДИНИ БЕЗ ДА МУ СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ. От тези 8 милиарда 20 % ще отидат във джобовете на фирмите изпълнители на ОЛИГАРХИЯТА НИ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ, а не в твоя джоб- той ще бъде ПРАЗЕН! Защото е скъпо строителството на атомни централи, НИКОЯ ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА НЕ СТРОИ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ СЪС ЗАЕМ а само със свои пари!!!!Защото този който дава парите ще МОНОПОЛИРА ЦЯЛАТА ЕНЕРГЕТИКА И ЩЕ ДИКТУВА ЦЕНИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО НА ВЪТРЕШНИЯ И ВЪНШЕН ПАЗАР- ЕДИН ВИД ЩЕ ТИ ОДИРА КОЖАТА, ТАКА, КАКТО ЧЕЗ И ДРУГИТЕ МОНОПОЛИСТИ ТИ Я ОДИРАТ! А Козлодуй е напълно изплатена държавна централа и СИГУРНА И Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ И ПРЕСТЪПЛАНИЕ ДА СЕ ЗАТВОРИ, ЗА ДА СЕ ОТВОРИ НОВА И СКЪПА- БЕЛЕНЕ! Въпросът е друг КОЙ И КАК ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА КОЗЛОДУЙ КАТО СЕ ОТВОРИ- трябва гражданството да знае всеки цент от приходите на блоковете, да има граждански контрол, това се казва ПОРЗРАЧНА ДЕМОКРАЦИЯ и действа от 40 години в развитите европейски държави.С тези приказки ви мъти в главата вашия патрон Костофф, който сега се чуди какво да опозиционирва на управляващите.Миризл сини мозъци!

До 1(гого (20.01.2009 г. 20:50ч.)какво решение за белене да се вземе бе нещастник, с маргинален мозък. Белене се строи с ОГРОМЕН ДЪРЖАВНО ГАРАНТИРАН ЗАЕМ ОТ 8 МИЛИАРДА ЕВРО! И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ ГО ИЗПЛАЩА СЛЕДВАЩИТЕ 10 ГОДИНИ БЕЗ ДА МУ СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ. От тези 8 милиарда 20 % ще отидат във джобовете на фирмите изпълнители на ОЛИГАРХИЯТА НИ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ, а не в твоя джоб- той ще бъде ПРАЗЕН! Защото е скъпо строителството на атомни централи, НИКОЯ ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА НЕ СТРОИ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ СЪС ЗАЕМ а само със свои пари!!!!Защото този който дава парите ще МОНОПОЛИРА ЦЯЛАТА ЕНЕРГЕТИКА И ЩЕ ДИКТУВА ЦЕНИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО НА ВЪТРЕШНИЯ И ВЪНШЕН ПАЗАР- ЕДИН ВИД ЩЕ ТИ ОДИРА КОЖАТА, ТАКА, КАКТО ЧЕЗ И ДРУГИТЕ МОНОПОЛИСТИ ТИ Я ОДИРАТ! А Козлодуй е напълно изплатена държавна централа и СИГУРНА И Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ И ПРЕСТЪПЛАНИЕ ДА СЕ ЗАТВОРИ, ЗА ДА СЕ ОТВОРИ НОВА И СКЪПА- БЕЛЕНЕ! Въпросът е друг КОЙ И КАК ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА КОЗЛОДУЙ КАТО СЕ ОТВОРИ- трябва гражданството да знае всеки цент от приходите на блоковете, да има граждански контрол, това се казва ПОРЗРАЧНА ДЕМОКРАЦИЯ и действа от 40 години в развитите европейски държави.С тези приказки ви мъти в главата вашия патрон Костофф, който сега се чуди какво да опозиционирва на управляващите.Миризл сини мозъци!

И каква е връзката с газа? - ами връзката е ,че заради кризата с газа пускаме АЕЦ -а ,ноооооо сега внимавайте.....тока пак си остава същия.Но който изнася тока - ще си напълни джоба бая твърде много.Но няма да сте вие.Вие не сте в сметката на печелившите.А има и още една връзка - атомите могат да се превърнат в газ и директно - ако АЕЦ-а гръмне.А иначе Соломончето си е за затвора.

Поредната глупост на първанов и БСП,С ЦЕЛ ДА СЪБЕРАТ НЯКОЙ ДРУГ ГЛАС НА разочаровани немислещи ,промити от лъжатата, червени кратунковци.Ами вижте,кенефа създаден от Първанов и бсп,е покрит с черно.Ей, ЧЕРВЕНИ ТИКВИ,осъзнайте се ,ако имате разум.След тъпите изяви на Калфата,сега сме гробището на Европа.Преди поне бяхме още живи ,макар и на турско клекало-сега сме гробище благодарение на тъпаците ПЪРВАНОВ,СТАНИШЕВ,КА И ЧУКУНДУРИТЕ КОМУНОИДИ.

България има собствено ядрено гориво! Прочетете къде е и се добива от години! България продава ток на съседите си, за да храни лумпените, които се зоват зелени! Те искат и алтернативни източници на ток-например от вятър! Нещастниците не се досещат, че дори през зимата и пролетта в България няма непрекъснати ветрове! Освен това вятърните източници на ток замръзват през дните с ниски температури! И последно, но не без значение е, че вятърните перки убиват птиците, чийто път при прелетите /Виа Понтика/ е над България! 1/3 от тока на Дания се произвежда от вятър, а останалите 2/3 от нафта! И последно-най-евтин за България е токът, произведен от АЕЦ! Паси и Меглена Кунева са продажници и не трябва повече да се избират за ЕК или НАТО от името на България! Това е истината, а вие си пишете каквото пожелаете! Гледах тържеството за провъзгласяване на Барак Обама за Президент на САЩ- гледах и завидях на Америка! С речта си той показа на Света, че е достоен Човек да оглави най-голямата държава в Света! Никак не прилича на нашите сдружаващи се опозиционери, които целят унищожаването на България и власт на всяка цена! Да е жив и здрав 44 Президент на САЩ! Дано речта на Обама се преведе и публикува утре във вестниците, за да видите разликата в разбиранията на Обама и нашите ББ, ЯЯ, ВС, МД и ИК, които искат властта!

Много червени тикви има. С тия тикви не сме за ЕС. Да си се кланят на БСПто да си ги цоцат деба олигофрените. Ей прост народ. А ония ще си ходат на Алпите на ски и на моренце в Мексико. Пак да гласувате за тях

Трябва да се вземе бързо решение за АЕЦ Беляне , а не да вдигаме мъртавци за да не си направим нашенски Чернобил да не почерни всяко българско семеиство по някои роднина да си отиде с раково заболяване , а и като знам как действаме при не дай Боже авария направо ми настръхват косите.

МАЛЕЕЕЕЕ тоя ЕС май е по страшен и от Съветския .....голям страх ги гони някой хора не от танкове а да не им се скарат и да не си развалим отношенията е*ати мижитурките .....жалка картинка ....и това от демократите дето уж бяха много смели борбени и граждански активни ....

OTVARIANETO NA BLOKOVETE STE NI POSTAVI V IZOLACIA OT EC !

Ами къде се спират тея централи във Франция я дай пример ей така 2-3 за последните 2-3 години но в западна Европа .А колко милярда ни дадоха ами 600 ама не милярда а милиона а колко загубихме там вече са милярдите не комунисте .....

НА ГОЛ ТУМБАК, ЧИФТЕ ПИЩОВИ....

До БЪЛГАРИН (20.01.2009 г. 19:21ч.), абе тъпанар, да те питам теб, знаеш ли колко западноевропейски страни си КУПУВАТ газта, нефта и всички суровини от Русия ДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ПАК НЕ СЕ ЧУВСТВАТ ЗАВИСИМИ? Знаеш ли защо не се чувстват, ЗАЩОТО ИМАН НЕПОДКУПЕНИ НЕПРОДАЖЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ! А знаеш ил защо ние се чувстваме зависими от нея-ЗАЩОТО ИМАМЕ ПОРДАЖЕН И ОПДУКПЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ И ЦВЕТОВЕ, РОДЕН В ПРЕХОДА- БСП,СДС-ТАТА, ДПС,НДСВ,ГЕРБ това са КАЗИОННИ ПАРТИИ С ПОДКУПНИ И ПОРДАЖНИ ПОЛИТИЦИ НАЧЕЛО. България е губила територии и е изпаднала в 5 войни 20 век, за разлика от останалите европейски народи -само 2 войни, ЗАЩОТО Е ИМАЛА ПРОДАЖЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ И УПРАВЛЯВАЩИ, КОИТО СА НОСЕЛИ ВСИЧКИ БЕДИ НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА Й И СА ПРОДАВАЛИ НЕЙНИТЕ ИНТЕРЕСИ КАТО НОСНИ КЪРПИЧКИ ,ЗА СВОИТЕ ДЖОБНИ ИНТЕРЕСИ. Запомни тези думи от мен! Вие сте от сините комунисти, които не се различават от червените с маргиналния си крадлив мозък! Амин!

Няма да ни поевтинее токът от пускането на 3 и 4 реактори... Единствените печеливши ще са от енергийната мафия на Р.Овч & сие. Само ще си плащаме неустойките, ние обикновените данъкоплатци.Щом политиците в БГ заговорят за нещо- значи имат далавера

ес иска като нас съд и затвор- а знаеме кои отговарят - аец козлудуй. напомняме че за удари под кръста плащат части на тялото далеко от главата - близо до тоалетни чинии. после никой да не се оплаква че му миришело. по курортите от другата страна на земята миризмата няма да се усеща....не се накрадоха тези хора - сега сащ срещу нашия труд ще ги направи и техни граждани. ...искам състезание по правила. има публика която залага.

Швейцария има 5 (пет) ядрени блока в експлоатация. Най-старият действащ е по-стар от нашия 1-ви блок, а най-новият е на годините на нашия четвърти. Щастливи са тези, които си мислят, че може да се живее от мляко и шоколад...... http:

Маме, ама България е едва 1/10 о 1/ 10 таат на Невада ,мари! Аман от умници, дето се обажда от У.Стайз и се пишат за монгознаици и ни дават примери с ПРИРОДНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ДРУГИ СТРАНИ, БЕЗ ДА СЕ СЪОБРЯЗВАТ С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! България не е Невада и не може да стане невада! ПОМИСЛИ МАЛКО ПОВЕЧЕ И ТИ!

Прост народ -слаба държава. Няма да се заемем да си оправим държавицата ами ще преливаме от пусто в празно. Предлагам на всички , които искат да се пуснат старите блокове, като видят че и този път се морят напразно никога повече да не споменават думичките 3 и 4-ти блок на АЕЦ

ЧАКАЙТЕ ДА ДУХНЕ ВЯТЪРА ИЛИ ДА ИЗГРЕЕ СЛЕНЦЕТО, ЧЕ ДА СИ ПУСНЕТЕ ЕЛ.УРЕДИТЕ

Mai mnogo neshta ne znaete.AEC e stabilna,samo se pravi spekulacia za da ne se vidiat gre6kite na nqkoi politici.I kakvo e tova glasuvane s 12 4oveka.Tolkoz li deputati ima??????????Stavat vse po-nahalni i al4ni stavat!SUBUDI SE NARODEEEEE!

Коя и къде има такава държава,която има построени вече мощности,доказано от МАЕ напълно обезопасени, да си позволи лукса да не работят!Та нали от това печелят и икономиките и съответно обществата по света!Такъв случай няма и няма да има!Дължим го на Сакскобургота ,който дойде на готово и няма принос за тази страна от 1 лев,а си позволява да затваря и да давабезценните си съвети!?За Кунева по добре да не говорим!