88% от българите, пребивавали в чужбина през последните десетилетия, са се завърнали у нас

Това са над 314 хиляди души, най-много - близо 50 хиляди, са се прибрали в родината през миналата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има още една категория българи, сред живеещите в чужбина, която не само статистиката, но и никой в България не споменава и има предвид. И това са онези, които НЕ избират непременно да живеят в една държава, а да кажем притежават имоти, къщи и в чужбина, и в България. И имат възможността да НЕ трябва да живеят на едно място през цялата година и година след година, да живеят където когато поискат (планират), за колкото време поискат! Стига да могат да си го позволят и решат, че това е тяхното желание. Да, разбира се има неща, които трябва да се вземат предвид по отношение на такъв вариант - като официално жителство, данъци, документи,.., но това са формалности! Споменавам нова, защото висля, че тази група българи зад граница ще става все по-голяма през годините…

Да ви имам ''математиката'' дето сте изучили, след като 88% от над милион заминали да търсят прехрана и работа извън България било ''50 хиляди'' от имагинерните ви ''314 хиляди''

Ххаххахаха! О, дааа! Завърнаха се, ама за Коледа и НГ и после обратно! :))) Не познавам нито един интелигентен сънародник с професия инженер, лекар, икономист и т.н., който да се е върнал. Ако дир-ниците визират тези хиляди, които през целия си престой са миели чинии или са боядисвали огради и бордюри, тогава може. Те и в БГ правят същото.

Пълна лъжа

Д бе,да! Кога това? От я5 г. Съм в чужбина и не мисля да се връщам!!!

Ти си от 12%

Са в шок от цените!

Вече сме 9 милиона за хартиените бюлетини

Това е лъжа!!!

Ебаси и фалшивата новина

около 100% от емигриралите цигани са се върнали. забъркайте го с емигриралите българи средно 88 процента. така и с пребитите жени. всяка трета (бруто) била пребивана.. аз попитах повече от 15 познати... нема такова нещо. обаче първата мургавелка каза 'бие значи обича'. тъйцък за статистиката.

Но поне се отвориха много възможности, който иска може свободно да се изнесе, учи, твори Въпрос на личен кзбор какво ще правиш

В бг останаха само кретени и пенсионери :) Вижте си Политиците само какви са, а европа ви праска яко. Даже в шенген не ви искат.

като те гледам с кви претенции идваш, може би си пенсионер?

Ти си бай гоч

пребивавали не е емигрирали.... просто само 12% от пребивавалите са успели да не се се върнат.... щото от емигриралите едва ли и 2% са се върнали....

Да бе… как пък не… освен това ще е добре да се каже дали са над 65 годишни, защото лично познавам 3ма, които се върнаха но си взимат Белгийската пенсия и много си им е добре тук… да, те са се завърнали, като някой мои роднини, защото след пенсия в БГ с парите от запад си е много ОК.

Кой ги съчинява тези небивалици?

Завърнали са се. Като туристи за две седмици. Какви са тия новини?? То се усеща как държавата се топи

Мъртвите гласоподаватели вече не са достатъчни, трябват и "завърнали" се

Ами от 400 000 ТУРИСТА са се върнали 370 000! Ура? Само 30-тина хиляди ТУРИСТА са се изубили нейде за последните 42 години (според обявения период). А тия 2-3 милиона ЕМИГРАНТА не ги броим. Щото от тях я са се върнали 30 000, я не. Ма дир-а съвсем слезе в канала на жълтата преса. Екипа да хвърля шнорхелите и смело да слага тежководолазните кост'ми, че съвсем ще се задуши....

Това са пълни глупости!!! Никой не се е върнал от чужбина а продължават да напускат България !! А защо ли ами защото тук е ад и ще става още по лошо!!! Факт!!!!!!

НСИ подготвя фалшификацията за следващите избори - тези "завърнали" се ще "гласуват" в България.

Вярвате ли на тази глупост?

Пълни глупости по дани от чешка полиция хората които пребивават законо в Чехия са 570000.това са хора с регистрацията към чешка полиция а колко има който работят бес регистрация

Глупости. Познавам поне десет души извън БГ Българи напуснали пре последнитя 20 години и нито един не се е завърнал. Да не би да броят летелите обратно за по няколко седмици на почивка или да видят семейство като постоянно завърнали се? Не биг се учудил

300-400 000 са сигурно само в Германия българите. А русия е минала покрай голяма дестинация... Има-няма 30 000 човека там по данни от последното им преброяване...

Да, ние българите нямаме приятели, познати и роднини в чужбина и не знаем, че трябаше друг да ни го каже. Пълни лъжи. Никой не иска да се връща. Двама приятели скоро си бяха тук, да си оправят документи и се хванаха за главата от цените. На тях храните в нашите магазини са им скъпи. Направете си сметката, как ни щавят.

10+

4 лева паница боб яхния (постен). ПС две кила банани!

Два милиона и половина напуснаха България, триста хиляди се върнали, обаче били 88 процента.

Над 3,5 мил напуснаха ,Ако извадите статистика на отказалите се от Българско гражданство ще разберете колко са завърналитесе.

Щом идва от НСИ значи е напълно достоверно. Интересно резултатите от това преброяване защо една година ги бавеха и ги обявиха чак след изборите.Според НСИ сме малко над 6,5 млн ,имащите право на глас 6,708 -6,6 млн. Инфлацията според НСИ е 18%.

то кой не пребивава в чужбина. не заминалите, завинаги. Е, и от някои десетките хиляди жени останали безработни у нас и работили като слугини в съседна ГР и взели пенсия.

Над 7 млрда евро изпращат бг от чужбина в България и харчат двойно като се приберем. Абе защо не ме хваща носталгията на запад??? Като бях в Украйна преди 20 години един месец и ме беше хванала носталгията...ууу чак земята исках да целуна. Тия които уж се връщат им давам 6 месеца. След това ще изтрезнеят и ще се върнат обратно към запада.

Бабо нас, дай 5 лв да ида на интервю за работа- пуф на машинките или кафе и бира. Ония вън миячите- ей въшльовци още живеете с майките си и бащите си , а и с дядо и баба, един наем не можете да платите. Тока и водата ви ги плащат възрастните и хладилника не го пълните седмично, но го отваряте. Запада са ви виновен..уууу Русия йеее... Цървули такива вмирисани

За това ли цари такава простотия на всякъде. Сега разбрах защо -всичко идва от западната демокрация.

Западната демокрация ли те кара да слушаш чалга и да пиеш рИкия, бе зайчик?

Ей платен дебил, на запад хората работят и не чоплят семки по пейките и да питат бабите си, бабо дай 5 лв за кафе ма. Изродите сте вие които стоите вкъщи неработните и чакате на майките си да ви нахранят. Отваряте хладилника и викате Ко има маймун такъв. Чакате на пенсията на баба си. Правите деца и пуф пак на баба си. Търтеи нещастни не сте способни наема да си платите.

А ти умнико знаеш ли, че на Запад има цели поколения на социални помощи?? Цял живот на социалка. На втория ден вече са издухали парите от социалните помощи за дрога и алкохол.По 3-4 поколения наведнъж - бабата, дядото, сина, дъщерята, внуците, че и правнуците - всички на социалка. Щото много кадърни и работливи, разбииш!

Тия бг които знам някои от тях са на помощи, но и работят нелегално и пак пращат пари в Бг , купуват имоти, харчат в Бг. Тъй че на помощи поколения българи няма. Плащат си наемите, тожите водите харчат и пестят. Имат .

Както нашата статистика може да те излъже друг не може да го направи. Дрън дрън и един мармот завива шоколада в станиол.

Ми прибираме се, че как иначе. Натрупали пари и имоти, сега ни остава сладко да харчим пенсии и дивиденти в просторните ни къщи навсякъде по българските планини и море.

Един от 1300 човека в живота си убива човек. Една на 5000 мечки гризли в живота си убива човек. Статистика: по-безопасно е да срещнеш мечка гризюи отколкото човек. Понеже в последните деситилетия съм посещавал поне десет пъти Гърция, близо толкова Турция и десетина пъти други държави, сигурно ме броят за трийсет човека, които са се върнали.

314 000 души е 88% от българите пребиваващи в чужбина последните 10 години:))))))))) 314 000 не е дори бройката на заминаващите в чужбина всяка година българи. Поредната поръчкова статия, целяща да ни обясни колко хубав е станал живота в България.

айде да не преувеличаваме това са по 1000 души всеки ден без неделя.

миячи на чинии, метачи, прислужници, гледачи на старци, строителни работници и останалите нискоквалифицирани тъпунгери, работили десетилетия някъде на запад, се прибират да си живеят тук охолно от рехавите си за тамошните условия пенсии. Това е чисто голата геронтофилска истина.

Дори описаните от теб имат повече добавена стойност от мрънкачи от твоя ранг живяли в БГ. Толкова си изпаднал, че да мразиш хората, които са си плащали данъците за разлика от пропаднали пройдохи като теб!

и лошо възпитан, че няма как да го проумееш.

Глупавият тук си ти! Очевадно не вижда по-далече от кривия си нос. Що касае възпитанието първо погледни писанието си! Просто си поредния човешки отпадък, който не е постигнал нищо и единствено може да мрази! Срам си за тази държава!

Ходил, мил чинии, плащал наем, изпращал пари на близките си в България, които работейки като лекари и учители не можеха да си платят тока през 2013-та. Реално тогава само престъпниците можеха да си въжат бюджета. Българска реалност!

но освен тях се прибират често и добре печелилите, защото със западна пенсия тук са заможни хора, а там биха че чудили как да си плащат храната и наемите. Има разбира се и много останали безработни, които там биха били бездомници, просещи по улиците, но тях вече си ги описал доста подробно и достоверно.

поредние идиот, който си мисли, че е звезден прах! Пропускаш, че за разлика от такива като теб, хората на запад живеят спокойно! И не им се налага всеки ден да оцеляват в кочината! Ама как да го знаеш като Илиянци ти е Мол ъф Дубай!

Да, но си харчат парите в България. Бъди благодарен на тях за вкарани те финанси в държавата ни, защото разни червени и сини отрочета и тъпи кифли харчат български пари навън, с което за нищо не допринасят за държавната икономика. Всеки лев дошъл отвън е ценен. Пък вие си харчете мизерните спестявания и се правете на големи баровци в смотана Гърция.

Това политическа реклама ли е или просто сайтско мислене, не 88 %са се върнали, а над 18%от българите са напуснали България, а се готвят поне още толкова, ако някой си е дошъл, то е временно, а кой е заминал на вън, дори и сега, и са му помогнали да си намери работа, няма връщане у България, докато власта се управлява от мафията, и се карат само за лични интереси, България изчезва от картата

Помните какво каза Слава Севрюкова, нали? До 2025-та да се връщат всички ;) Че и Ванга го потвърждаваше.

Пич, вземи си оправи образованието и приоритетите!

А ти вземи си оправи задника, че разни едри черни членове го порят :)

Причините са основно Ковид и затруднения достъп до Англия. Иначе нещата са много зле , в строителството е такъв дефицит , че масово внасят работници от Турция .

Дайте и една статисстика, колко чужденци от запада, които преди десетилетия са дошли и са заселили в България, са се върнали в чужбина и колко чужденци са мераклии да дойдат за постоянно да живеят в България сега?! И защо мигрантите не искат да останат в България, ами всички бягат на запад?

Стандартът се вдигна тук, за разлика от оркландия.

ти бавноразвиващ ли си ? как точно ти се вдигна стандарта ?

Дадоха му 3000 за кол център в София и ..ръководи проект като казва йессър по съвещания

Ще съжалявам,ако сред завърналите се са и циганите!

днес да не е 1ви април?

Тези които плюят по България нямат нищо нито в чужбина нито в България и затова ги е яд. Само вижте в YouTube колко чужденци се местят в БГ от къде по богати страни от България и са много доволни.

Преместили сте се чужденци в България бе леке? Тук-таме по някой пенсионер женен за българка. Или тия дето са си купили апартаменти по морето за да изкарат по двадесетина дена през лятото ги броиш за пресели ли се в България? Само в периода 90- 2000 година над 3 милиона българи напуснаха с еднопосочен билет.

Вероятно ТАЗИ СТАТИЯ е писана за ПЪТВИ АПРИЛ, ама по погрешка са я пуснали по-рано ....

Всички умно красиви и ентелигентни ЛГБТ де върнаха. Фактът се доказа на 2.10

Ама не само българите се връщат, хора от цялата планета прииждат на талази в този земен рай. Японци, швейцарци, австрийци и много други идват докато не се е пренаселило с бугари.

Дa be :) Мен лично сте ме преброили 4 пъти! Дебили!

Викаш, точно след преброяването взеха, ме се върнаха Всички у нас! Бре, ти да видиш! Невярна статия, разбираш ли.

Топ 10 на държавите, в които са мигрирали наши сънародници са: Великобритания, Германия, Гърция, Турция, Русия, Италия, САЩ, Нидерландия и Франция На 5 место е Русия....?

в Русия гласуваха 200 души или един на хиляда от гласувалите мигранти , дори в Малта гласувалитебъгари са два пъти повече от Русия. Миграцията към Русия клони към нула, българинът може да е кретен, но не е луд.