81-годишна жена даде 29 хиляди долара за "пътен инцидент" в САЩ

Излъгали бабата, че синът й е блъснал жена на пешеходна пътека и е причинил смъртта й

Обратно в новината

Коментари - 81-годишна жена даде 29 хиляди долара за "пътен инцидент" в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

29000 си е сериозна сума. Само с наемен труд не се събира. В края на краищата -имала дала. Ако бяха в банка трудно щеше да ги даде.

Е как по нощите без да ходиш до банка събираш 29000 долара? Кой по дяволите държи толкова пари под дюшека? Аз съм с 20лв до края на месеца и некви стинки дрънкат в пералнята? Тоя Американски син не знае ли че бабата държи една торба пари в раклата че да и лаже да ги внесе??

Велилотърновска област е меката на тези измамници от години. Полицията прекрасно знае кои са и с какво се прехранват. Цели фамилии от 10 души и повече със скъпи коли и луксозни къщи, но без нито един ден трудов стаж. Как става това?

Пак измамниците шетат и грабят наивните старци... Но защото тук, в нашата кочина, дори и да хванат този изрод, "печени" адвокати и съдии ще го пуснат без присъда или само с условна. А при съседите, хванаха неотдавна в Турция и в Гърция наши телефонни измамници, единия след 24 часа осъден набързо за 11 години затвор, другият наш мошеник за 10 години. И без обжалване, без бавене, още от втория ден след присъдата и двамата изроди тъкат наровете в кауша, и чакат да ги ухажват и радват другите пандизчии. А там няма да ги бавят... Та, защо у нас процъфтяват телефонните измами, ами, защото "честният" съд им дава рамо...

Тази новина какво ни интересува?

Ми то не е добре да се радваш на чуждо нещастие и определено не се радвам. Но не мога и да съжаля. Не че е от моето съжаление има някаква полза, но и това не мога. Сега, ясно, остаряват, оглупяват, някои повече някой, не чак. Ама пустият гяволък д минат метъра с подкуп, да уредят, да прескочат, да оправят тяхното чаве щото е Убило човек. Ми, как да ги съжалиш. Не, че нещо ще се оправи с моето съжаление де

Баба Седерастка кат е чула чий от ПОСОЛСТВОТО и сий спомняш за Кафявия елит

Българските пенсионери са приспани от дългите години на соца когато милицията практически не допускаше подобни случки. За това кълват на гола кукичка.

Комунизъм и сигурност и милиционери нема от 30и няколко години. Тази е била на 40 и няколко тогава га падна комунизма От тогава е само смяна на мафията. Пусто винаги е минавала ред

Така става, някой като реши да си спести 80тина долара банкови такси годишно и вместо това опре на баба си.

Те българските банки се усраха вече с тези такси. Почти няма начин да си ползваш собствените пари без да им платиш на тях. Изкривява се самата идея за съществуването на банките. Те трябва да печелят основно от разликата в лихвите, а не от таксите. Преди време погледнах таксите на една от банките. Само графата СЪДЪРЖАНИЕ беше 3 страници, а останалото цяла книга. Хората вече НЕ могат да се ориентират в тази "джунгла" от такси. Ей за това българите работещи по чужбина не искат да си вкарват парите в български банки. Тези такси помагат на отделните банки да спечелят, но на практика спъват държавата като цяло, защото спъват постъпването на много повече пари.

По принцип си прав, това което аз имам пред вид е оценка на риска и да избереш по-малката злина.

Проблемът тук е, че държи парите си кеш в къщи. Да пробва да изтегли 30 000 долара от банката. Ще има: - пълнете това - декларирайте за какво ще ги ползвате - заявете на ДАНС, че парите няма да се използват за незаконна дейност - заявете пред НАП - платете такса 3% + 2000лева за броенето И накрая: "...айде елате утре" Познай дали измамата ще се случи

У кочината къде всеки живее за дребната шашма, измамата и келепира това си е напълно в реда не нещата. И гледайки коментарите тука как Ганю одобрява кражбата, ми не се чудете че сички крадат бе. От бай Иван къде гепи плочки у жалката фирмичка къде бачка до премиера сички изпечени мошеници. Жената сигурно сина и от САЩ и ги е пратил тия пари да не живее като скот с 300 лева пенсия...

ㅤ

Баси пенсионерите!!! Станали на по 100 години с по няколко десетки хиляди "излишни" за доброволни "дарения" и после мрънкат, че пенсиите им малки! Е, как да им повярвам??!

Специално тази измама толкова пъти я разобличаваха,повтаряха де не се дават пари,обясняваха-няма друго нещо за което да сме толкова предупредени години наред.И пак има хора дето се връзват-ами те са си виновни,какво друго да се направи за да не се подлъгват разни възрастни хора.Дали сме толкова затъпели и оскотели,или сме глупави,или има друга причина?Нямам обяснение.

Подобни пенсионери НЕ че тат новините из интернета. Те само гледат сапунки по телевизията и новините пак по телевизията. С други думи, това което виждаш ти, те НЕ го виждат. Те виждат съвсем други неща. Трябва да се отчетат и други елементи. Например възрастово оглупяване - това не е обида, просто на човек мозъка не действа така както на по-млад. Тези хора дори да са чули за подобни измами или позабравят за това или в тяхната глава битува мнението - "Абе на мен точно няма да ми се случи. Освен това самите измамници предполагам, че просто се пробват. Пробват се многократно на много места. Все някъде номера им минава. Тези измами ще спрат или ще намалеят драстично когато бъдат вкарани по затворите измамниците. Дори ако има възможност за разстрел, след 1-2 разстрела ще се скрият в миша дупка.

Работещи хора не могат да заделят нищо по ежедневие, а 81 годишните за един следобед събират 29 хилки..

Имала дала