7.8 по Рихтер: Най-силният трус от 100 г. удари Турция, много загинали и в Сирия (видео)

Епицентърът е на 27 км от двумилионния град Газиантеп, в страната е обявено бедствено положение от четвърта степен

Обратно в новината

Коментари - 7.8 по Рихтер: Най-силният трус от 100 г. удари Турция, много загинали и в Сирия (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля че и едното и другото земетресения са предизвикани изкуствено. Жалко за нещастните хора и в Турция и в Сирия. Много,много жалко!!!

Редно е да помогнем на братския турски народ, с каквото можем

Защо само на Турция? Една трета от жертвите са в Сирия. ФАКТ! А-а-а, може би защото в Сирия управлява Асад и там има руска база?! Друго си е страна от НАТО, макар и с диктатор като Ердоган. Все пак е наш кучи син! На него ще съчувстваме. На сирийците - не! Типично западно лицемерие и двоен стандарт! 100 държави искат да помогнат на Турция. А на Сирия? Или сирийците са "получовеци" и не заслужават милосърдие?

ЕРДОГАН ДА ИДЕ ДА СЕ ПОМОЛИ НА ГОСПОД В ДЖАМИЯТА СВЕТА СОФИЯ !!!

Ужас, 7,8 по Рихтер си е страхотия. Особено с последвалото 7,5 вторично земетресение. Дано не съм прав, но при тази картина, жертвите ще са много, хиляди.

турците се опъват на американците и нато за швеция и ...

А 1999 г. на кого са се опъвали, бе, експерт??? Аман от дебили с интернет връзка!

при 7,8 по рихтер направо съм изненадан, че толкова малко сгради са рухнали. Недай Боже при нас да се случи подобно бедствие. Последните години контролът по строежите е толкова занижен, че направо не ми се мисли каква трагедия би била. Да не говорим, че при старото строителство, предприемчиви българи са бутали стени, комини, какво ли не за да превърнат апартманентите си от 2 стайни в тристайни или от едностайни в двустайни.

Как става тая работа - буташ стена и стаите от две стават три? Би ли ми го нарисувал...

Бог е УДАРИЛ турците.. Време е и армията на България и Гърция да ИЗГОНИ всички Мююлмани от Европа....

Срещу природата никой не може да се бори. Обаче ако не е природата, тогава е проблем.

Браво.. Нека мрът турците...

В България спешно трябва резерват за генетичните българи. Хиляди заличени села, болници и училища за 30 г. В малкото останали селца от 100 къщи пушат 2-3 кумина. Няма ги хората от бедност ..

Пострадали са предимно региони населени с кюрди. Жална им майка ако разчитат на хуманитарна помощ от Анкара.

Дано се окажем свестен съсед и помогнем с каквото е възможно.не само съболезнования да им изпрати властта!

Така е - свестните съседи трябва да се поддържат. Те на нас всячески и организирано ни изпращат нелегални джагали през границата, сега ние да им пратим от същото.

Вай, аллах! Сакън, аркадашлар! Дето се вика - таз година 7,8, догодина 8,7...

Ама не знаеш къде.

Е, до голяма степен се знае кои са изтеглили късата клечка, когато са се "настанявали" по разломите.

lu4ka

А на Балканския полуостров най-сеизмичните зони са Чирпан И София. Така че 8,7 не е добро пожелание.

Дребна душичка си ти.

Такъв съм - дребните душички имаме работа по Кърджалийско, Хасковско, Ямболско и Бургаско, в резултат на което сме си формирали отношения към Турция. Вие широкоскроените съчувствайте, тръшкайте се, преживявайте и т.н.

погледнете строителството в Чили и това в Турция. В Чили стават по-силни земетръси и поражения има тук-там. Ама тук някой превъзнасят турците, а те си остават мундари по природа.

Ти за турски цимент чувал ли си? И тук има бая внос от него, та добре, че сме по-малко земетръсни, иначе...

lu4ka

Мурдар.

Турция незабавно трябва да излезе от НАТО, защото последното иска с неконвенционални оръжия да дестабилизира страната, за да я направи фронт в бъдеща ТСВ!

Горките хора само това им липсваше след всичко друго, което им се изсипа на главата в тоя район. От Алепо да не си послефните има няма 20 години.

Единствения народ който е на етап заличаване в собствената си държава и в Украйна са българите. Катаклизмите по света сега започват за всички които поробваха, избиваха, рязаха земя... Когато обявиш война на Бог и избиваш народа му,. С какво ще плащат погубените християнски души? С злато?..

То се знае, Турция е земетръсна зона, плочите точно там се врязват една в друга. Мине не мине време и там стават мощни земетресения. Лошо, станало рано сутринта, хората по къщите, много жертви. Голямо тегло на хората там, дано държавите наоколо помогнат с каквото могат.

Силата на природа понякога е по-силна от силата на бомбите! Дано при нас такова бедствие не идва, но скоро четох че някой си гатател казал, че бомбите ще ни се разминат, но след войната ще ни удари земетресение, което ще се равнява като да са ни ударяля бомби :(

България е длъжна да помогне на Турция, но истинска голяма помощ. Както се казва, добрият съсед в нужда се познава

може ам вече си дадохме 3те генератора на СРМ

България първо да помогне на себе си.

При американогейският, демократичен неолиберализъм ,сама на себе си няма как да си помогне.Да не е барон Мюнхаузен.Няма как да за една година да се преодолее ,борисовото безвремие

Когато разгневиш Господ .. колко векове всички са срещу старата християнска цивилизация, дала вяра на милярди хора. В България българите вече са на изчезване след 600 г. Геноцид. И заличават малкото останали без арабски българи в Украйна. Напълниха гробищата с християни за нищо. Дронове, танкове, оръжия..

Поредния християнин-самарянин. Как все такива си противоречат в едно изречение, обаче са “добри християни”

Това е работа само на сатаната Путин. Нема кой друг да е. Бати мръсникът! Но ние сме спокойни - двамата първи севтовни дебили, пардон - лидери - Байдън и Зеленски са излезли с изявления.

Тъй ли бе? Аз пък си мислех, че е ХАААРП на гадните американци :–))

Русофил врътка си задника кога и как му изнася. И религиозност му е от дъжд на вятър

Така е, който поддържа сатаниста Путин Господ го наказва, па дори и Аллах да му викат. Той е всемогъщ и справедлив! Да се готвят скоро московчани и ленинградчани да посрещнат и те Божия гняв

Нещо не съм чувал за много земетресения в Москва и Петербург. Изглежда имат споразумение с Господа.

спасител на Европа от семитски набези, амин!

Турците са готин народ. Държавата им се стараее да се развива максимално, но все ги спохожда някакво нещастие. Дано БОГ е милостив и да няма други жертви.

За народа си прав (мнозинството поне) но държавата им е някакво жалко подобие на султанат в момента

Когато разгневиш Господ .. Църква Света София..

Удари ли 7.8 по Рихтер в Малинова Долина... изгоряха ни инвестициите.

Нека 10 по рихтер удари и спонсора на османците -юдея!!!

Чета коментарите и отново се убеждавам, че сме най-тъпото, злобно и ограничено племе на света.

Абе, не е точно така! Идиоти има навсякъде, а и те са добре видими на фона на нормалните хора. Простотията винаги изпъква много добре. Ама си е верно, че има много измет, де!

Интересно, сградите строени 70-те години и преди това са здрави, а всичко строено през 90-те и по-нови са на сол. Това икономии на арматура и цимент ли е?

Не, тва са новите противоземетръсни норми, на които старите сгради не отговарят - шайби, бетони и т.н., пък като друсне и "кво стана"...

Горките хора! Пред лицето на природата всички до един сме нищожни. ... Абе, как може да пишете такива потресаващи коментари?!! Не ви ли е срам? Всичко това може да се случи и в България! Може вашите къщи да се стоварят върху вас докато спите и да измрат близките ви! Елементарно състрадание се иска в случая. Нарича се още човещинка. Ама то галошът не може да бъде състрадателен! Може да бъде само мега тъп!

Срещу природата не може да се върви! Това е лошо, много лошо! От снимките ми направи впечатление, че уличното осветление не е спряно и няма една изгоряла лампа. А ако беше пълен мрак....???

Белият дом изрази съболезнования за загиналите в Турция и Сирия. Президентът Джо Байдън нареди да бъдат оценени възможностите за финансова помощ за засегнатите от трусовете райони. - ха, и от кога се загрижиха толкова?!?!

Защо ли тоя усран дебил не помогна на нашенци след наводненията? Не само не помага, а с войната която води с Русия ни довлече още по- голямо бедствие - украинците!

Удариха ги с ХАРП. А сега явно ще действат в добрите американски традиции. Така едно време дали помощи на бедстващите индианци. Подарили им одеала с бубонна чума. А сега пак следват такива дарове. Но трябва да създадеш нужда от тях. А на криминалистически преведено: убийците се връщат на местопрестъплението. Поиздадоха се малко.

Тъпи червени дебили, защо тогава се изнасяте все при Джо Байдън и лижете подметките му за долари, а не отидете в смръдлива, кръволока раша, А !? ЕПМ и си затваряйте устата и се молете да не се стовари върху вас народният гняв, че тогава ще пълните гащите и ще квичите на умрело, долнопробна чел рвена паплач !

Алах ви обича фанатизирани мюслита

През България не минават разделения на земни пластове. Има в Турция и то цепещи се. В Гърция. В Румъния. Най-силното отчетено земетресение е в Чили с 9.5 по Рихтер. И преди това има много силни (като пак в споменатият Алепо, дето имало 230 000 умрели 1138 г.), но не и тези уреди за мерене. Скалата по Рихтер била на логаритъм от 10 и всяка следваща степен била 10 пъти по-мощна от предната. И американският континент(и) се отдалечават от Европа и Африка, но от другата страна се забива плоча отдолу.

недоучко?

Сега като търся даже не дават по Румъния, където съм виждал. Но в Турция и под тях са 3 земни плочи.

Айде сега скъпото правителство ако обича - моментално екип доброволци търсачи с кучета, пожарникари и медици да отлитат с правителствения самолет на момента. Стига с тия патрони и дизел за усрайна. Да помогнем на наистина нуждаещите се!

Едното няма нищо общо с другото, овчи русосифилистичен мозАк!

Война и разрушения по Сирия а сега и земетресение :-(

Господ да им дава сили на комшиите да преодолеят това ужасно изпитание. Прави впечатление обаче, че на снимките има напълно разрушена сграда и точно до нея съвсем здрава, сякаш нищо не станало. Та си мисля, че докато не почнат да пълнят затворите с бетонизатори такива трагедии ще се повтарят в бъдеще, за съжаление!

Молете се и тук да не ни сполети, че много измет по българските земи

Да изчисти Земята ни от тази измет, този път!

Смърт за вас турци като поткрепяте Путин така ви се пада

Алооо психиатри те.. Защо спите

в турско говорящите райони на България през изминалата седмица!? Това е голям грях. Моля турската държава да се самосезира за тия, едни от виновниците на бедствието!

Гладни бехме, изядохме псетата. Оттървахме хората. Така трябва да стане във всеки град.

Няма как да няма възмездие превземането на християнската столица Константинопол. Смърт за неверниците,смърт за поклонниците на Алах.

не си Константин. Евреин си. Трол. Разделей и владей. Турция не ще да слушка Вашингтон. Преди седмица две отказа да напалага санкции на Русия. И сега е нападната с ХАРП. И сега Америкън троловете ни захапаха, на основа историческа памет трябва да скачаме на Турция за кефа и личното благосъстояние на американските евреи. Троловете вече са получили задача. Трябва да ни настроят да скачаме на Турция. С Украйна не успяха много. А като скачаме на Турция, има вероятност да си го получим. И таа да бъдем наказани, че не искаме да пращаме войски, като доблестните поляци и не искаме да спонсорираме Украйна. Ето това значи коментара на америкън трола. Ако забележите, вече доста е успял да нацвъка. А няма и да се спре.

Първо е ХААРП - High Frequency Active Auroral Research Program. Второ... Молим ти се не пиши глупости... А в Турция чакат земетресение от момента, в който Св. София стана джамия. Хората там си го говорат помежду си. Че Ердоган се е престарал само и само да си увеличи и сплоти електората. За разлика от нас в Турция са силно вярващи и знаят какво е Божият гняв.

Да не дава Господ! Жалко за хората .... Редно е нашата държава да изпрати спасителна помощ. Молете се тук да не се случи нещо подобно, че ще е голяма трагедия ...

Да ти сера в устата,селяк,пропаднал

Няма как да стане. При нас няма линни на които се срещат континентални плочи

А Симитли през миналия век? Същият магнитут.

Правете си колиби , те оцеляват .

Господ ги наказа и ще продължава да ги наказва! Смърт за Османската империя!

Моля, пийте си хапчетата РЕДОВНО

Каква османска, каква импирия - турция, турци. Престанете с тези политкорекни приказки.

Ако в София стане такъв земетръс кое ще оцелее ... Итонг ... ?

Мавзолеят бил построен за 6 дни. А го разрушаваха с взривове за 7. Сградите тук май а предвидени до 8 по Рихтер.

Мавзолея беше оная сграда, в която имаше труп, на който се кланяхме ли?

в София, да помете крадците и лъжците барабар с разбойниците, които окрадоха парите и живота на истинските хора.

Пак HARP на 10 км дълбочина, както винаги. Боклуци.

е на 10 км. дълбочина. Нещо има там.

Цитат от статията: "Хората в Дамаск и в ливанските градове Бейрут и ТРИПОЛИ избягаха на улицата"...

Уикипедия! Триполи (на арабски: طرابلس‎ – Тараблус) е вторият по население град в Ливан.; Както и Холмс има и в Либия и в Сирия.

Електорато на ДъПъСъ отече ....

Ти заеби, още 2-3 земетресения в Турция, и електората на ДПС ще намалее със 70%-80%.

софийското поле да бъде ударено от 8 по рихтер, и да бъде вертикално - хем ще изпопадат блядофилите от високите етажи, пирамидата ще се разцепи и ще има хляб за проектантите, които ще проектират хем ново, хем " начисто",! Дано тръсне яко!

И данъците с които те храним всеки месец ще спаднат.

Лоша новина. Дано няма много жертви и Бог с пострадалите.