6.8 по Рихтер в Гърция (видео)

Пристанището на Закинтос е разрушено, засега няма данни за пострадали хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е как около нас има опасности от големи земетресения ,Македония Турция,Гърция,Румъния,а тук едни чичковци ни успокояваха "че няма страшно" и при нас е спокойно и затова ще строим големи сгради в София защото цяла България ще живее там! Явно никой не мисли,че ако в София удари голям трус държавата трябва да се закрие!Има места в Гърция където по високо от три етажа не може да построиш едва ли е случайно!

PEYTSCH

Природата не е като ЕК. Прошка няма.

Това става по-малко от месец, след като Вартоломей посегна на православието.

се намира в Стамбул, ама удря Гръция!

А на тебе от кога не ти става?

кое православие руското ли?пфффффф недей ме кара да се смея.

Може би е някаква поличба?Станало е на Димитровден. Светът не върви към добро ,дано да няма друго.

Димитровден е днес а не вчера

В близките дни очаквайте в Италия или при нас да друса. При предишните земетресения винаги беше така - като тресне на едното място и до дни удря другото. Дано само не е разрушително!

Молете се да не разрушително и се покайте. Ако принесете в жертва овца, прасе, кокошка, котка, куче и в краен случай хамстер или аквариумна рибка, бог може и да се смили, а може и да не се смили :)))

Приеми, че няма как да редиш камъни докато организираш и контролираш строежа на мост. Кольо Фичето с ръце може да е правил макети, но не е квалифициран работник, а е това, което днес са архитекти, инженери и висш мениджмънт. Всеки архитект ще изрисува която и да е фасада много по- добре от който и да е бояджия, но не това му е работата. Така и Кольо Фичето.

тази нощ имах сън как блока пада , изобщо не съм разбрал че е имало земетресение докато не прочетох сега статията

Тука сме достатъчно треснати от 30г. България е едно райско кътче,но крадците я обезобразиха и продължават. Дано да тресне и тука ,та да прочисти крайбрежието.

не се притеснявай, ще тресне! живееш върху разлом, затова имаш планини, низини, долини, реки... "тих бял дунав", "шуми марица" и "високи сини планини" така ще те тресне, че камък върху камък няма да остане. където е било планина ще стане море, където равнина, ще стане пещера. Те така

се ми е тая ,я живеем на Мизийската плоча да треска у Софето там взимат големи заплати ще си направят нови къщи

ама библията, а тя е писана от лоши хора

Как да не се е усетило тук бе? На 11-етаж блокът се клатеше с отклонение 14 метра и 73 сантиметра наляво-надясно бе!

А милиметрите? ;-)

Не бе, МИЛИЛИТРИТЕ...Като му гледам отклонението, къде пет - шестотин са биле...

Те училищата без това днес минават метър заради 28 Х 1940 - денят на "НЕ". Но браво, очаквах много по-големи поражения при 6.8.

Гледах видеото и съм много впечатлена от строителството на гърците. При 6.8 само паднала мазилка. Поне от това, което се вижда. Браво

Това е защото гърците вярват на инженери, а е на майстори. По принцип и ние знаем как трябва да се строи, но сме толкова умни, че смятаме, че щом някой работи с ръцете разбира повече. С други думи българинът е прост човек.

аф

Сложих ти плюс, защото принципно си прав, въпреки че примерно Колю Фичето е майстор, а не инженер .

да де, ама Кольо е учил от италиански майстори при ходенето си в Албания и Хърватия. Работил е в Истанбул с албански майстори, италиански архитекти и немски инженери

Хм, последното ме хвърли в музиката - нямало било данни да е усетено в България. Дъщеря ми ме събуди, грабнала си телефона и личната карта, вятърният чан вкъщи се звънтеше, полЮлеите се полюляваха, сградата ни и тя се люлееше странично и много продължително. Живея в София на осми етаж.

лъжеш, признай си !

така става като гаджето не може да се измъкне от кревата на дъщеря ти. А знаем що се е люлял полюлея :))

дано не тресе и тука ..

След земетресение в Гърция обикновено тръска някъде и в България или близо до нас, дано не съм прав, обаче почти винаги става така. Дано е нещо слабо и вторично, колкото земята да изпусне енергия.

Дано няма жертви! Иначе гърците ще се оправят.

Дано няма жертви. Господ да пази от жертви, другото ще се преживее. Поне там. За тук не е сигурно.

Бая далеч нема как да се усети в България.