5000-6000 деца чакат за място в яслена група в София

Зам.-кмет бе категоричен, че при приема в детските градини не става въпрос за томбола

Обратно в новината

Коментари - 5000-6000 деца чакат за място в яслена група в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъжете, Чобанов! Не правите нищо! Съвсем елементарна математика е да знаете колко деца ще има в София на определена възраст! А за посредственяците, които пишат как София се била пренаселила - от 30 години столицата е единствен център на бързо рзавиващ се бизнес, съответно от 30 години по региони не се предприема нищо за тяхното развитие... Вземете един учебник по География от 1989 година и си направете сметката какво и къде е закрито... По регионите има работа за хора заети в общинска и държавна администрация, такива заети в съдебната система и МВР, също и за лекари. Хора обикновено намират работа с връзки и заплатите им са доста под заплатите в София... Разходите не винаги са по-ниски от софийските, с тази разлика, че поне наем повечето не плащат. Докато не се смени моделът на водене на регионална политика, София ще се пръска по шевовете... Ковид ситуацията доведе до преосмисляне на офис културата - все повече ще има хоум офис базирани хора, което ще доведе и до известен отлив, но това ще стане в близките години...

И като ги знаят какво? Колко от тях не почват ясла? Колко от тях отиват в частна градина? Колко от тях не ходят на градина до предучилищна? Това на боб ли да го видят?

София се пренасели. Като искаш да живееш в София, ще понасяш и плюсовите и минусит. Детските градини не стигат, задръстмания, мръсен въздух, скъпи наеми и жилища....... Ако не ти харесва живей на село или в малките градчета.

Какви ясли, какви детски градини? В жк.Иван Вазов, не е построена нито една градина от моето детство! Даже от съществуващите преди ги дадохте за строителство на блок-визирам "Бяла черква.Защо няма контрол за цените на детските ясли. Може ли 3 души да помагаме да се плаща таксата коята в момента е 800лв. 20 пъти по скъпо от общ.градини? Къде го има това и кой контролира този хаос?Това са пари за издрйжка на дете на 1,5г., а аз като пенсионер се издържам с 500лв.Къде другаде по света има такава простотия?

Закриха детската градина и построиха маса блокове, чиито апартаменти се изкупиха веднага защото е "престижен" квартал. Сега същите хора реват за детски градини и други неща. Да са мислели когато са купували апартаментите. Едно време имаши изисквания. На толкова блока, толкова детски градини, толкова нормални градинки и детски площадки, толкова игрища и т.н. Сега това некомпетентно общинско ръководство работи лошо.

Цената за ЧАСТНИТЕ градини не подлежи на регулация. Това е частен бизнес.

Родителите на тези деца да не чакат ГЕРБ, да излизат на протест, ако искат да направят нещо за децата си.

К'ви ясли, к'ви детски градини ?? Парите отидоха F-16, къщи за гости, апартаменти с асансьори и всякакви други изгъзици. 5,000 - 6,000 деца неустроени Боли го муя Борисов за тях. ОСТАВКА !!

ОСТАВКА НА НЕКАДЪРНОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР

Това е калпаво общинско ръководство. когато некой дошъл в София преди една или две години започне да претендира за общинска детска градина възниква въпросът колко данъци е внесъл в общината, че да иска това. И защо с нахалство да изпревари хилядите софиянци които чакат десетилетия за да им се реши някой проблем. Да ходят в частна градина, Без да им се дават помощи и валчери. Като са дошли да си носят отговорността. Нека да се въведе правилото за 10 последователни последни години регистрация(плащане на данъци) в софия, и тогава да има претенции.

Това е калпаво общинско ръководство. когато некой дошъл в София преди една или две години започне да претендира за общинска детска градина

Хайде бе. В Елхово, Учиндол, Чирпан..... в цялата провинция места колкото щеш. Да си заведят децата по родния кър... Писна ми от тези провинциални хлебарки ! Та на всичкото отгоре и с претенции !

Ти какъв си, кореняк софиянец пето поколение? Дядо ти сигурно с цървули е ходил, но вижте ме, аз съм столичанин... Би трябвало да ти е писнало от алчната и крадлива сган, визирам всички управлявали последните 30 години, която разсипа и унищожи големи части от българската пеовинция! Хората там, оставени без препитание и достъп до елементарни неща като здравеопазване и образование, къде да отидат според теб?!? Нямат голям избор-София или чужбина... Мисли с това, което ти е на раменете, преди да напишеш нещо!

Така ще е - ЖЖ съсипа София с отмяната на жителството. И не само София - вече все по- и по-често се чува мЯкане и във вилната зона !!!

Проблемът дойде от многото провинциалисти, които заляха София, окупираха работните места, накупиха апартаменти или под наем, наплодиха се и направиха тотална инвазия на ясли и градини. Пред блока ми има градина и ясла и мои съседи едвам се уреждат, а разни сульовци от майна си райна си карат децата с колите, запушват, задръстват и какво ли не. Селяшка история.

След като цялата държава работи за София, налага се софиянци да търпят малко дискомфорт.

И как по точно за 1 Седмица, 7 дена, ще намерят места за 3000деца? Магьосници ли са, какво са? И като има недостиг на ясли, защо строите само 2? И къде ги строгите? Има една градина в Илинден, строят я от 2 години. Цяла година нямаше един майстор там. Сега от 2 месеца не можеш да ги спреш да чукат. Т. Е като опре ножа до кокъла и стават нещата.

И това при този НИСЪК прираст на населението и ДЕМОГРАФСКА КРИЗА - Това ли нарича Борисов " ПРЕУСПЯВАЩА държава " и "ОТЛИЧНИК" в ЕС , а неговите слуги повтартят като омагьосни колко бил "велик" и как нямало " алтернатива " , и колко им пречели протестите да се развива и цъфти България ?! Цели 10г УПРАВЛЕНИЕ , КРАДЕНЕ , МАЗАНЕ и ЛЪГАНЕ и накрая чакащи деца за градина - Не Ви е виновен Социализма - ВИНОВНИ сте си Вие че си избирате и търпите такива ТЪПИ управници вече 30г . и НЕ сте никакви "отличници " , а сте на ДЪНОТО във всичко и това ще продължава докато не разберете колко сте ПРОСТИ !!!!!

Напълно съм съгласен с теб. Липсата на детски градини е сериозна спирачка за родителите, които решат да имат повече деца.

Нормално семейство двама женени родители и две деца, повече от 10 години живеем в същия квартал и 12 точки ... И резултата детето не е прието. Какво да се прави? Единия родител да не работи? А после ... Наказват точно работещите родители. А тези които не се женят, по социални критерии ... Накрая какво да правиш? Да се разведеш за да влезе детето ти ли?

Връщате се на село!

Ти би ли се върнал на село, ако имаш добре платена работа в София? И като се върнеш какво правиш там? Ще гледаш пипер и домати ли? А наясно ли си, че в огромна част от селата в БГ няма никакви млади хора и деца, с изключение на такива от малцинствен произход? Това нормална обстановка за отглеждане на деца ли е? Кой е виновен, че тези села изглеждат като след бомбардировка и са потънали в разруха?!?

Държавно подпомагане на неприетите деца за да могат да бъдат записани в частна детска градина.

Ваучери за неприети за 500лв., колкото е издръжката на дете в ясла / градина от държава и всичко ще си дойде на мястото. Някой може ли да ми обясни как една нова градина струва 3-4-5 милиона лв? Със златни тухли ли ги строят? Крадци нагли.

Това са децата на прииждащите на тумби от цялта страна. То не може веднага за техните деца да се строят ясла след ясла. В провинцията ясли, детски градини и учибища затврят врати поради липса на деца. Стойте си там и за децата ви ще има места.

Да седят хубаво, а работа? Или викаш да умират от глад или да робуват за минимална заплата?

Ами работа там няма щото всичко селян се набута в София и там на полето няма кой да работи. А училища и детски градини се закриват щото селджука се е намърдал в София . Ами да си създадат работа бе . Или държавата е длъжна и работа да им осигури а ?

Пълни глупости, има точна статистика по години колко деца са се заселили в София и колко са я напуснали. Последните няколко години броят на напусналите е ПО-ГОЛЯМ от броя на заселилите се деца, а преди това разликата е била минимална в полза на новодошлите, т. е. не там е проблемът! Всичко започна с масовата продажба и закриване на общински детски заведения по времето на Мафиянски през 90-те години на миналия век. Оттогава повече от 20 години се сумилира загриженост за проблема, но направеното е крайно недостатъчно. Това е така, защото Столична община се управлява от изключително алчни, нагли и некомпетентни плужеци, които е крайно време да си ходят! Не може за най-важния капитал на една държава-децата, да няма достатъчно места в общински детски заведение и около 30% от тях да са отвън... Много родители не могат да си позволят частни градини, където таксите започват от 700 лв. и практически нямат таван. Тези хора са в пълна безизходица, отделно много от тях, именно поради този недостиг на места не смеят да си помислят за второ дете, ако въобще имат някакво... Това е ужасяващо, това ли заслужават децата ни? Какво ни чака като етнос с тази ниска раждаемост, някой замисля ли се?!

Егати държавата щом по-лесно влизаш в Университет отколкото в детска градина

3 мандата Фандъкова Клозеткова уж строи детски градини и ясли но единственото което ппави е да усвоява пари в нейния джоб. Всички до сега построени градини са върху стари градини. Върху нови парцели няма. Но като дойде ножа до кокала с протестите и дадоха 65млн лв но пак не вярвам, че Клозеткова ще построи нещо за децата. Най много да си построи и тя някое незаконно барбекю като Бойко и Доган.

А ти какво направи за града, в който живееш? Само глупости да говориш ли можеш, а? В демократичните общества има и задължения не само права!!

Плащат си данъците. Не е работа на гражданите да вършат работата на кмета.

Не мога да разбера родители, които дават детето си на ясла. Истински садизъм да водиш малко дете в ясла, когато то трябва да е до майка си.

Глей сега, повечето от нас правим деца за "да има". После все пак трябва да се ходи на работа и да имаме личен живот.

Да, много е лошо цял ден да е с връстници, да си играе и обучен педагог да им измисля занимания... По-добре е да си седи в къщи при мама и по цял ден да гледа телевизия!

Гетото София. Меката на всички мекащи.

Така е! Във фавелите детските градини не са приоритет. Важното е коптори да има!