17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За останалите жертви освен евреите що няма такова подробно описание кой какъв на кого ???

чифтета мрът - дуата ми пее! Оцелялото дете със сигурност един ден ще каже - никога еврей!

Беше строил лифта нямаше да загинат. Казват че след случая италианците го взимат за премиер.

Значи, отдавна твърдя, че трябва да ремонтират, а не да "реновират". Глей кви работи стават след реновиране. И у нас така.

Ако бяха казали, че оцелято дете е от Израел, щеше да има вой как така само се е возило и къде са родителите... Или, защо не казаха, че еврейче, има нещо гнило!. Каквото и да ви казват или да не ви казват, вие знаете, че има нещо гнило и си бучите...

Когато МАФИЯТА строи : все така ще е ! Моста Моранди на едва 50г. в Генуа погреба преди 2-3г. -43души . Да сте чули за дело ? присъди? И автобуса край Своге паднал , защото шофьора карал с 52кмч вместо с 40кмч!?! И сега познайте кой е виновен ? Ами не е олигарха построил пътя , същия с нагънатите 6+10+23 км край Ст.Загора !!!

за моста Моранди си върви разследването и приближава към дело, ти не се бой има и арестувани. Инфото е в нета, но не е световна новина и затова хората не знаят. Та в италия има някакво пръвосъдие, там и мафията си я гонят за разлика от нас. Виж за БГ...

След като са загинали 14 човека по какъв повод се алцентира само в-у джуиш жертвите??? Да не би останалите да не са толкова важни като евреите?!

Идиот!

нор

Мир на праха им. У нас тръгнаха и моторите. Дано Бог ги пази и тях.

Да бяха снимали заключващия механизъм на кабинката към въжето сега щяхме да знаем какво е станало, а така никога нищо няма да разберем защото ще разследват 10 години.

Сигурно се е скъсало въжето на снадката. Ей не се научиха да ги спреждат тези въжета италианците.

Въжето си е там високи в клоните на дърветата в тубата ма клипове повече. По скоро болта дето е захванал лагерите и се лашка гондолата напред назад да се е изсипал заради незаконтрена гайка или да се е счупил на две от умора. Може и пружините дето натискат маханизма към въжето и те да са се счупили. Това се разбира за 5 мин. ама никога няма да ни го кажат веднага. Нали трябва да се продават новини да се плаща за експертизи към съдилища. А бе ще има хляб за всеки още дълго време.

Въжетата на лифтовете нямат снадки ей така. Безконечни са. Двата края са оплетени в продължение на 1000м с всяко жило на различно място по цялата дължина. В тубата има клипчета бол как се прави.

Трагедия

обаче неволно се замислям как бавно мелят вятърните мелници на боговете и дали (ако някой се заеме да изследва миналото на загиналите) няма да се окаже, че поне част от тях са извършвали зверства спрямо несретниците в Газа в недалечното минало. И да, постоянно пресолявате/дразните като изтъквате националността им.

braindamaged

Тях не ги е срам от националността им, но теб май те е срам от твоята.

Жалко за загиналите. Това е да попаднеш на неправилното място в неправилното време. Вчера един компетентен ми обясняваше, как ако се било скусало главното въже, всички кабинки ще паднат и как съм си купил дипломата. Е, аз просто се информирам от много места, за да добия реална представа за нещата. Просто в дир-а вчера не бяха още на ясно, че и ме модерираха като цитирах източника си. Нищо де, да са живи и здрави такива хора, които си правят преценка за нещата само от един източник. А че случая ще се потули, то е ясно. Няма да има виновни, както с моста. Проблемът е повсеместен. Това ни чака с онлайн дипломите - срутени мостове, съоръжения, аварии в заводи и прочее. Когато хората имат само права, а задълженията са натикани в ъгъла, когато фриволността е "cool" а дисциплината е мръсна дума, използвана само в диктаторските режими - така ще е. По-добре няма да става. Жалко за загиналите

Е кое не ти е ясно. А ако се скъса въжето наистина ще паднат всичките. В случая обаче въжето не е скъсано. Даже не е паднало от от ролките на някой стълб. Ако въже падне от ролките, на тях има едни датчици които се чупят и лифта спира. Въжето пада плавно от стълба и само провисва защото в едната станция има противотежести вертикално в едни шахти. Допуска се излизане на въжето от два стълба и гондолите да не могат да опрат земята. И да скъсай си дипломата.

Ама никой не те натиска да пишеш коментари като ползваш е един източник. Повечето сайтове умишлено правят грешки за да има много коментари и да им върви далаверата. Ти ако ще се втеляваш не си подходящ за писане на коментари отиди на конгрес на астрономи. Е там да видиш как лесно ли е ? :-)

Не са бабата и дядото на детето, а пра-бабата и пра-дядото. Пак някой не е превел как трябва . Сред загиналите има и един ирански гражданин

Какво значение,баба или пра баба,нали детето е загубило най-свидните си хора.

E, другите са италианци. В началото се смяташе, че всички са италианци, затова сега уточняват. Лека им пръст...

Уточняват, защото за тях всеки такъв случай е късмет - повод да тръбят колко са изстрадали и да ни смъкнат по още някоя кожа от гърба.

важното е, че не е тероризъм.

При тази и формация има вероятност да е тероризъм.

Не е тероризъм. При тероризма най-важното е да обявиш "аз го направих". Даже се случва понякога терористи да си припишат заслугата за съвсем обикновени аварии - ама обикновено не го правят защото няма как да го докажат поне приблизително, а това е важно за бизнес-модела на тероризма. Тука никой още не се е изтупал по гърдите.

Предвид нещата, които се случват в Газа не е желателно да се тупа някой по гърдите, а се играе на задкулисо изнудване.

Нали!? Щом не е тероризъм,кабинките могат да си капят като есенни листа?

В Италия преди няколко години падна и мост. Трябва да се разследва кой строи нещата и на какво ги учат и ползват.

Не че нещо ама думата "мафия" е от италиански произход.

половината са израелци. А другите? Не са ли хора?

ми... по тяхната религия, те са хора ти не си.

Не мога да разбера защо е толкова важно да се съобщи само за израелските граждани?! Другите граждани не са толкова важни...

Защото в момента има военен конфликт и се предполага атентат. Вчера някой писа за такава версия и масово му се изсмяха, но сега иде реч да е възможен сценарии.

ужас. пак Холокост, казваш.

Не, не казвам това. Дори не съм изразил мнение и не съм взел страна. Само уточнява каква може да е причината.

И като има военен конфликт какво от това? Загинали са повече хора, но акцентът в данните е само за загиналите евреи. Пак под вола теле. Другите не са хора, така ли?

Разбира се, че са хора - къде видя да съм написал друго. Къде изобщо видя да съм заел каквато и да е страна по този въпрос. Само споделям възможен сценарии предвид някои военни конфликти в момента. А и това се случва в Италия и предвид ковид се предполага, че са италианци. Ако 5 бяха французи пак бе редно да се съобщи. Май ти търсиш под вола теле!