482 нови случая на коронавирус, 4600 души са излекувани

Досега са ваксинирани 24 127 души, от които 1901 през последното денонощие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Средна възраст на починалите с ковид в България вчера: 72.43 години Средна възраст на починалите без ковид през 2019: 73.24 години

глупосте без край. Намаляха тестовете - намаляха позитивните. Тия в болници също намаляха , но все още са доста много. Ислекувани - тия дето били под карантина без оплаквания.

От лятото на миналата година досега в световен мащаб процентът на излекуваните се движи от 93% към 97% към днешна дата! На сайта на IHME --- https://covid19.healthdata.org/bulgaria?view=infections-testing&tab=trend&test=infections --- можете да видите как се движи тренда. И дори да видите каква е разликата в тренда с маски, без ваксини, с ударно ваксиниране и т.н. От друга страна, винаги си имаме и едно наум – който плаща, той поръчва музиката, нали!

а тези, които са ваксинирани повторно двойно ли ги броим? или пък като ти сложат първата ваксина те броим за половин човек да втората?

Бременните в петия месец за половин бременни ли ги броиш?

От Ковид се оздравява ,или не . Никой с нищо и никого не лекува. Освен това 50 % от миналите през Ковид остават с последствия. Често последствията са за дълго,тежки и разнообразни. Единствено в България,липсва последващо проследяване,статистика и лечение на хора минали през Ковид ,но страдащи от куп усложнения. България е държавата на илюзиите и грабежа.

Интересно как определят броя на излекуваните? Ако си на домашно лечение, как определят дали си "излекуван" днес, или вчера, или утре? Като ти свърши карантината, маже би те броят за излекуван. Ама дали е така? Имам колежка, която 2 седмици след като и свърши карантината не можа да се върне на работа, защото даваше положителни тестове. Но са я броили за излекувана, щото тестовете са по изискване на работодателя. В болниците е същата бъркотия. Като се почувстваш по-добре, те изписват. Тест не ти правят, и те броят за излекуван.

Това с положителните тестове е бошлаф работа, човекът вече реално е здрав, но все още има от вируса в него, достатъчно за тест, но не е заразен и опасен за останалите, при това се чувства добре. И при другите вируси е същата работа, дори при обикновен грип докато ти даде, че си се изчистил ще почакаш доста, ама реално след една седмица си на крак.

Починалият след К 19 20 дни от тромб в белият дроб спада в категорията "излекувани " в България

Всички представи за света ми се объркаха! До сега, все невежи ли сме живели, или глупците и лудите хванаха кормилото на света?! Що ли са ни тези дипломи, щом за една година успяха да наложат на цял свят идеята, че : Медицината не е това което пише в учебниците, болестите, лечението, оздравяването....всичко това е грешно....; Ами свободата и правото на личен избор, ами демокрация та, тях ги заменихме с "грижа" за здравето....; За икономика, няма да говорим, въобще....там логическите връзки се късаха бавно в последните десетилетия, докато стигнем до ден днешен където това понятие трябва да се заличи изобщо; Относно парично- финансовите въпроси, съм напълно безмълвен, нямат никаква взаимовръзка...., все едно от уте, за първи път в света ще въвеждаме паричните отношения; Образованието, какво за него...., прости, оскотели люде / с единични изключения/рицитират възвишени слова, забавили хода на времето с три десетилетия; И т.н и т.н. ......докато стигнем до политиката; Политката? Всичко е политика! Единственото лъжливо нещо в живота, за което няма правила, остана непроменено!

Благодаря за мнението. ++++

с какво образование сте, ако не е тайна?

Не, не е: МИО и международни финанси :)

Значи до 5-6 дни приключва.

Ей за това са новите щамове, за които отдолу ни напомнят. Да си знаеш, че приключването се отлага до второ нареждане. Ни ваксини, ни ниска заболеваемост ще доведат до охлабване на контрола. Затова, докато всички не видят, че царя е гол, манипулаторчетата на смяна по всички медии ще го дават “загрижени” за нашето здраве, като удобно насърчават влошаването му чрез други методи (липса на чист въздух, спорт, влошено психическо здраве, влошена имунна система от изолация) и ще ни заливат със помия от смърт, обиди и наставления.

абе защо нямате матрял за пропадналото метро???

Ей за това са новите щамове, за които отдолу ни напомнят. Да си знаеш, че приключването се отлага до второ нареждане. Ни ваксини, ни ниска заболеваемост ще доведат до охлабване на контрола. Затова, докато всички не видят, че царя е гол, манипулаторчетата на смяна по всички медии ще го дават “загрижени” за нашето здраве, като удобно насърчават влошаването му чрез други методи (липса на чист въздух, спорт, влошено психическо здраве, влошена имунна система от изолация) и ще ни заливат със помия от смърт, обиди и наставления.

Отговора е на горния коментар - не знам как попадна тука :)

3евзек

Попадна поради грешна копи & пейст операция, защото опорната точка за метрото е тъкмо съседната в списъка.

за мерки срещу британския и южноафриканския щамове?! Държат се , сякаш те не съществуват! Хората спират полети от Британия, Ю. Африка и Латинска Америка или поне искат ПСР тестове на пристигащите, ние пак свободно пускаме всички, по мангъровистки. Вчера кацна един клиент холандец в София и самият той се учуди как лесно мина границата , без никаква проверка. Човекът беше втрещен , а Нидерландия е тежко засегната от британския щам.

Щамове, щабове, сзо, мерки....излез от филма вече, скучен е.

вчера бе гледан от 37 души за последен път и това по официални данни. Колко са реалните никой не знае. За мангъроидите като теб тези подробности са без значение.

Нали? Да не говорим, че крият за далеч по-опасните долноавстралийски и горноканадски щам - до 1000 пъти по-заразни от британския! Освен това има първи случаи на горноавстралийски и долноканадски щам - до 10 000 пъти по-заразни от британския. Така че носете си маските, пийте дезинфектанти и прославяйте диктатурата, която ви съхранява!

От както ме ваксинираха виждам идеално нощем , даже и без фарове карам голяма работа са тези Файзер

Пфайзер обичат възрастните хора, това им го признавам. Първо им дадоха виаграта, сега ваксината срещу чумата, чиито жертви са основно над 70.

а за младите е дал фасижина.

на теб виаграта действа ли ти?

Интересно тези 4600 души как са излекувани? С карантина сигурно?

не . интересното е как можеш ЕДНОВРЕМЕННО да ходиш и да ядеш вафла с двата ганглия в главата ти

още по интересното е как успя да нацелиш светофарите от картинката

Вече цяла година не научихте какво е домашно лечение, сякаш блокиращ болт има някакъв.

Па министъра каза, че то е причина за високата смъртност. Новата ви опорка е явно, че то е причина за многото “излекувани”. Я малко се координирайте, че е голям хаос във внушенията и изказванията ви.

3евзек

Ало, паниката, Изглежда умственият ти капацитет или партийната линия ти пречи да се сетиш, че едно нещо може да предизвиква две други, различни неща. Не съм а този, кото се фокусира върху казаното от министъра. Напротив. Ти си се фокусирал, аз твърдя нещо съвсем друго.

Аууууу яко ще се мре....

От началото до тук това е най- окуражаващата инфотмация, защото тряйно затвърждава тенденцията на спад. Ако до 31.01.2021 година се запази режимът и тренда , на 01.02.2021 болестта ще е овладяна напълно. Интересно е да се знае от къде се появяват новите случаи точно? Свързани ли са с хоспотализиран или поставен в карантина при домашни условия? От чужбина ли е дошъл вирусоносителят и от къде? Така или иначе , държавата дори и да овладее вируса, което е много важно, трябва да задържи средата на здрави хора, защото положението в Европа се сговнява много лошо. А тук трябва да се възстановява живота, което означава да се ограничат връзките с чужбина и движението на стоки, багажи, товари, пътниците с тях и туризмът поне до май месец, което е много трудно. Задачата изисква голям баланс на режимът на мерките за стерилна среда. Просто без стерилност не може в тази среда на пандемия.

Абе, гума, кви ги ръсиш бре. Стерилна среда??? Ти еба мамата на наука, еволюция и прогрес. Стерлилна ти е главата - демек нищо няма в нея, даже и бръмбари. Цялото ти мнение е продукт на невежество, паника, маниоулаторска дейност и безумни внушения, неосновани на никакъв трезв смисъл.

Поглеждам навън в нестерилната среда и гледам живота оцелява. Птички летят, котки дебнат, някакви заразоносители тичат в парка. Какво липсва - липсват трупове по улиците в следствие на досега им с живи и неживи организми. И се чудя - как е оцелял живота в тази нестерилна среда толкова милиони години? Хммм, тъп въпрос явно, ще си пусна щаба, че нищо не разбирам....

ХВАНА СЕ ЗА ЕДАНА ДУМА И СЕ НАПРАВИ НА ГОЛЯМ.А ЗАБРАВИ КАКВИ ГЛУПОСТИ РЪСЕШЕ ЧЕ ВИРУСА Е БЕЗОБИДЕН.

се ваксинирам всяка вечер. С различни дози...

Абе аз се придържам към щафетата 4х100 с шопска :)

АЙДЕ ДАЙ КАТО СИ ОТВОРЕН БЕЗРАБОТИЦАТА И БРОЯ Н ЗАКРИТИТЕ ФИРМИ БЕ, МАМАМ ТИ МРЪСНА!

Пределно ясно е че статистиките не отразяват реалността точно и затова се казват стакмистики, тъй като в повечето случай се правят да изопачат реалността. Но в случая със смъртността едва ли е такъв тъй като тази статистика е на база издадените смъртни актове през съответния период!

Абе ей тулупи що не мрете бе. Аз какво ви казвам да правите а вие номера ми въртите. Много бързо ще се разправя с вас. Почвайте да мрете или да се ваксинирате и в 2та случая печеля. Какво ми се ослушвате айде бързо да мрете, че ваксините малко са кът все още.

Г-н Мин*чисйски, Якото лап... измиране мина миналия месец. Да не сте бил в кома заради ковида и да се събуждате днес?

НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ С НАС! НЕ СТИГА ЧЕ НИ УНИЖвате, като ни казвате да си мием ръцете като в детската градина, ами се гаврите и с познанията ни по математика от 4 клас! АКО Е ВЯРНА СТАТИСТИКАТА ВИ, ТЕЗИ ОБЩО 29 000 ЗАРАЗЕНИ В МОМЕНТА БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ "ИЗЛЕКУВАТ" САМО ЛСЕД 2-3 СЕДМИЦИ ПРИ 4600 "ИЗЛЕКУВАНИ" ВСЕКИ ДЕН!!! ПРИ ТОВА НА ДЕН НОВОЗАРАЗЕНИТЕ СА НЯКОЛКОСТОТИН. ЗНАЧИ СЛЕД 20 ДЕНА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАРАЗЕНИ!

УНИЖАВАТ те, защото ти казват да си миеш ръцете ???? ти олигофрен ли си ???? :)))))))

и аз не приемам да ми твърдят от всеки екран, че съм мърла, без лична хигиена. То миризливци в родината има, ама обикновено е един на 50, защо трябва да ни заливат всички ежечасно с истериите си.

А каква инфлацията в момента дали пише в НСИ??

Четеш и се чудиш 4600 души са излекуван, въйййй ама много болни бе?? А дали изобщо е вярно това ? Лесно си играем с думите! Така по вероятно е 4600 души са били под карантина и тя е приключила! От неизвестно колко ПСР теста едвам 482 са показали нещо свързано с корона вирус! ИНТЕРЕСНО ЛИПСВА ИНФО КОЛКО СА ЛЕЖАЩО БОЛНИТЕ!???

Оздравели ВЪПРЕКИ грижите! Нека да казват ИЗПИСАНИТЕ ОТ БОЛНИЦИТЕ - ТЕ СА ЛЕКУВАНИ!

БЕ НИКОЙ НИЩО НЕ Е ИЗПИСВАЛ ! ТОВА СА ХОРА ПОД КАРАНТИНА. ПО ДУМИТЕ НА ИЗМАМНИЦИТЕ ИЗЛИЗА ЧЕ БОЛНИЦИТЕ СА ПЪЛНИ САМО С БОЛНИ ЗАРАЗЕНИ С КОРОНА ВИРУС! ТА ТЕ ЛЕГЛАТА ПО БОЛНИЦИТЕ НЯМА ДА СТИГНАТ .

а къде са ви "случаите" на грип тая зима?? В най- вирусния сезон? Да не би ковида да е пребил грипа?)))::: Нема грип!!

Мама ви мръсна лъжлива.

За Ноември 2020 общо всички умирания са 14073 т.е. с 5958 повече в сравнение 2019 г. (8115) За Декември 2020 общо всички умирания са 15917 т. е. с 7577 повече в сравнение Декември 2019 (8340) За Ноември 2020 са умирали средно по 469 човека на ден докато през Ноември 2019 са умирали по 270 човека на ден! За Декември 2020 са умирали средно по 513 човека на ден докато през Декември 2019 са умирали средно по 269 човека на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Ноември 2020 в сравнение с Ноември 2019 е с 199 повече умирания на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Декември 2020 в сравнение с Декември 2019 е с 244 повече умирания на ден!

https://bit.ly/3iy4GuR

АЙ СКРИЙ СЕ БЕ! ЛЪЖЦИ! ПЛАТЕНИ!

Умряли са ама от други болести и от непрекъснатия тормоз дето го правят гробарите последната 1 година!

И преди се е случвало и 1957/58 и 1968/69/70 само дето тогава такива циркове не е имало просто хората си налягаха парцалите и се пазеха без да ги заключват и да им забраняват да работят.

Е СТРАДАТЕЛНО ПРИЧАСТИЕ, ИДВАЩО ОТ ГЛАГОЛА ЛЕКУВАМ. ЛЕКУВАМ ЗНАЧИ ДАВАМ ЛЕКАРСТВА. ТЪПАНАРИ, КОЛКО ПЪТИ ВИ КАЗВАМЕ ТУКА ДА НЕ ПИШЕТЕ ИЗЛЕКУВАНИ, А ОЗДРАВЕЛИ ОТ САМО СЕБЕ СИ!

По-скоро сизтича карантината на карантинираните. А те, само Бог знае какво лечение са приложили.

ВЕЧЕ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ ИЗМИСЛИЦИТЕ ВИ! И ПОСТАВЯЙТЕ ЧИСЛАТА НА ЗАКРИТИТЕ БИЗНЕСИ И РАБОРТНИ МЕСТА СЪЩО! А УМРЕЛИТЕ "СЛУЧАИ" ОТ ВАКСИАТА КЪДЕ ВИ СА?? ВАКСИНАТА ОФИЦИАЛНО ДАВА 14 УМРЕЛИ НА 44 000, ЗНАЧИ ПРИ НАД 10 000 ВАКСИНИРАНИ В БГ НЯМА НАЧИН ДА НЯМА 2-3 "СЛУЧАЯ"!

Броя на "излекуваните" включва: от 5 % до 10 % изписани от болнични заведения + от 10% до 20% с изтичаща карантина от преди 14 дни + и от 75% до 85% изчистване на натрупани активни случай по-стари от два месеца

Да очевидно ги “чистят” изостаналите случаи ударно. От над 60 000 ги смалиха наполовина активните. Държаха ги дълго толкова за да поддържат ниско числото на предаване, за да пасне на “моделите” им и да “докаже” дифузно разпространение, щото без него, няма как да се наложат драконовски мерки и щяха да се озорят да изолират огнища. Абе стъкмистика.

Броя на "излекуваните" се включва: от 5 % до 10 % изписани от болнични заведения + от 10% до 20% с изтичаща карантина от преди 14 дни + и от 75% до 85% изчистване на натрупани активни случай по-стари от два месеца

Приблизтелно така са нещата. Само дето не се "чистят" активни случаи, натрупвани с времето, а "позитивни" повторни тестове, броени за "новозаразени". На управляващите взе да им става неудобно да ги питат как така карантинираните са наполовина по-малко от активните случаи и най-накрая решиха тихомълком да запишат собствените си недоразумения в абсурдната графа "излекувани".

Това са някви невъзможни неща, няма как да са 100 човека за ден в София, при положение че всичко е затворено, а където не е, всички са с маски. Къде точно се заразяват тия хора, ако изобщо съществуват?

В болниците?

И аз това се питам.

Да ви изсъхнат ръчичките дето ги перете тия минуси а не се и опитвате да ми отговорите, боклуци мръсни

Кълначев, не че заслужаваш, ама ще се опитам да те осветля по темата. Новите случаи идват от текущо заразените, които имат контакт по-малко от метър и половина с други хора. Това нещо се предава по въздуха и е силно заразно. Тук играят няколко фактора: 1. Не повече от 10% от заразените се тестват, останалите 90% са си свободни хора 2. Маски, каски, дистанция и други измишльотини не помагат с нищо - виж Англия, Испания, Германия и т.н. където са много по-рестриктивни мерките и много по-дисциплинирани хората 3. Достатъчно е един член на семейство да ходи на работа, или на пазар, или да води какъвто и да е социален живот, за да предаде щафетата и на останалата част от семейството. 4. Епидемията затихва, не заради мерките, а защото повечето хора го изкарахме този китайски грип 5. Като си толкова убеден, че въпроса ти е гениален, какво ти пука от минусите, че чак да кълнеш

Днес започват разговорите за ваксинационният сертификат за свободно придвижване в ЕС. Да видим какви ще ги приказват нашите управляващи, когато той бъде въведен

Е, и?!

За Ноември 2020 общо всички умирания са 14073 т.е. с 5958 повече в сравнение 2019 г. (8115) За Декември 2020 общо всички умирания са 15917 т. е. с 7577 повече в сравнение Декември 2019 (8340) За Ноември 2020 са умирали средно по 469 човека на ден докато през Ноември 2019 са умирали по 270 човека на ден! За Декември 2020 са умирали средно по 513 човека на ден докато през Декември 2019 са умирали средно по 269 човека на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Ноември 2020 в сравнение с Ноември 2019 е с 199 повече умирания на ден! Прирастта на смъртност на дневна база за Декември 2020 в сравнение с Декември 2019 е с 244 повече умирания на ден!

Това е жалкият резултат от " ЛЕКУВАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА".

ти да не си мислиш, че ти вярваме на "статистиката"? Тя е същата като тая тук на дираджията - измислена отвсякъде!

Вярваш само на шльокавицата верчерно време и на телевизия Планета, нали? Личи си от далече....

https://bit.ly/3iy4GuR

Кой ги излекува бе - щабът от мутренски педали ли?!? Знаете ли колко хора си стоят и се самолекуват вкъщи с каквото знаят и могат?! Нали нямаше лечение, пък ги лекувате?!

Ти май си по-тъп и от онзи селския идиот баща ти

а ти си дебилен гробарски трол

циклон

Изобщо не е тъп. Лично познавам хора, които бидейки болни, сами се изолираха в къщи и се лекуваха без да съобщават

4600 излекувани?!!! По-скоро оздравели благодарение на имунната си система!

Ей, по цял ден няма какво да правите и се правите на остроумни като се хващате за прости думички. Дали ще е излекуван от имунната си система или от лекарство, или оздравял от имунната си система или от грижите на лекарите какво значение има? Гледай да не те хване в тежката форма теб или близките ти, тогава на никой не му е до остроумие, доста такива примери има около мен.

Ситуацията от лятото се повтаря до някаква степен. Когато дойде септември и в европа започна положението да се затяга, за нас вирус нямаше, мерките се разхлабиха още повече, децата тръгнаха на училище. 1 месец, месец и половина по-късно стана страшно и при нас! За тези, които не вярват е добре да погледнат статистиката на НСИ за смъртността в Бъглария! За съжаление явно паметта ни е доста къса! Сега в момента, Европа отново е пламнала, а при нас "Уж" всичко е наред, което ще доведе до сваляне на мерките и пускане на децата на училище. Края на февруари средата на март ще е втория "Ноември" ... Дано не съм прав!

Един преял с власт и пари дърт дебелак от Банкя управлява пандемията у нас!

Че той Бойко явно управлява пандемията по цял свят, щото навсякъде това се случва...

Точно за това тук вече заразата от този грип отминава а там ги тресе яко. На нас паметта не ни е къса, но на някои като на теб не им достига ум за направата на причинно-следствени връзки. Само вдигат крак като жабата, да ги подковават! Айде лек ден и мислете!

Май ти не можеш да си направиш връзките, Компирчо ... Пролетта заради грипната епидемия децата баха ваканция и дойде ковид, нямаше пикове, нямаше нищо, ние първа вълна пролетта нямахме реално. След това дойде лятото и всичко си беше ок, до момента, който Вълчев рева като магаре за присъственото училище, в момент, в който нещата започнаха да се затягат и резултата го видяхме... Пък ти си говори за причинно-следствени връзки, колкото щеш, фактите са си факти!

Всичко което казваш е чиста спекулация. Т. нар. локдауни не работят и не са работили - вижда се и в момента. Никой "учен" не си е направил труда да разбере как се пренася тази зараза иначе можеше и да разберем какво точно става.

средата на март ще е втория "Ноември": ТОВА Е ЦЕЛТА - ПО-МАЛКО ГЛАСУВАЛИ И АДМИНИСТРАЦИЯТА ОТ 900 000 хрантутници да се самоизбере! А ЗАЩО НЕ ИМ СЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ НА ТИЯ ТУТМАНИЦИ ОТ ДЪРЖАВАТА ПИТАМ, А ЛЕЖАТ НА ГЪРБА НА ЧАСТНИЯТ БИЗНЕС! ЗАЩО СЕ КРИЕ ТОВА И НИКОЙ НЕ ПИТА МУТРОПИТЕКА? Там е ключа за парите, изборите, парите и т.н. - ОГРАБВАГ РАБОТАЩИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ КРАЖБИТЕ! И БСП мълчи и ДПС.-то и ГЕРБът: ПАРТО-ОЛИГАРХИЯТА Е В ИГРАГА!

Къде? Вашта мама крадлива......

Нашите подлоги имат задачата да държат юздите на хората. Както и по целия свят ...

Тия конспирации си ги заври в гъза и го кажи на близките ми, които си отидоха без време заради "групчето" ...

Горкият! 50 годишен остана кръгло сираче.

до Куентин Карантиньо : а ти на 50 години си остана същия боклук