460 болни от морбили у нас, случаите ще се увеличават

Става въпрос за голям брой неимунизирани хора, смята държавния здравен инспектор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето списък на уврежданията от ваксини, за които правителството на САЩ плаща обезщетения (над 4 милиарда долара) на пострадалите (с пари на данъкоплатеца, не на ваксинопроизводителите) https://www.hrsa.gov/sites/default/files/vaccinecompensation/vaccineinjurytable.pdf. Подобни фондове съществуват във всички развити страни. Кога увредените българи ще бъдат обезщетени някак?

Всеки, който е направил проучване за ваксините, се отказва от тях. Друго не знам

А в "плоската Зема" вярвате ли?

Стига с тая пропаганда, няма да се ваксинираме

С появата на антибиотиците и ваксините населението на земята е нараснало 6 пъти. Не слагането на ваксина е лудост и почти престъпно деяние спрямо детето. Описаните нежелани ефекти в съпътстващото лисче са възможни но това не означава че се проявяват често. Производителят е длъжен да ги опише дори при проявяване 1 на 10 млн.души.

Само фарма-трол може да повтаря тези изтъркани (и неверни) пропагандни митове на фармафията, а тук става дума за неопасно заболяване, за което се предлага опасна комбинирана (3 вируса) ваксина вместо такава само за морбили. МПР ваксината е с печална репутация и всеки, който сериозно е проучвал въпроса го знае!

Да, моите деца спряхме да ги ваксинираме преди 10г и спряха да боледуват

Не ме е известно от “КОЙ ЛАБОЛАТОРИИ СЕ ПОЯВИ ТЕЗИ щамп на МОРБИЛИ-МАЙ АМЕРИКАНСКИТЕ?????“, които са в Украйна и Грузия, за да печелят АМЕРИКАСКИТЕ КОМПАНИИ ЗА ЕМУНИЗАЦИИ на всички хората по света!!!????

Има ли нещо опасно от морбили? Нали като преболедува детето, получава имунитет за цял живот. Защо трябва такива истерии по повод на това леко заболяване.

Преди две седмици мой познат почина на 33 години от усложнения и остави две малки деца!

Мисля, че бъркаш морбили с варицела

Нямате идея за какво говорите. Аман от "разбирачи".

Напишете, от коя до кая година родените са били имунизирани, и в кои години не са, може ли ако някой, който няма да отиде и да се имунизира!

Колко от болните са били имунизирани преди това, напишете за да са достоверни и безпристрастни фактите.

Няма как да кажат като масово се пишат фалшиви бележки за поставени такива.

"...сред които 20 служители на болници." поне 20 човека са били ваксинирани ;-) за други не знам.

България е на шесто място в Европа по брой случаи на заразени с морбили. Официалните случаи на заболяване от шарката морбили в България вече са 460. 20-22% от заразените са бебета на възраст под 13 месеца. 76 на сто от случаите са при ромски деца. Последните случаи на вътрешболнични инфекции са в столичната "Св. Анна". Около 12 служители от Окръжна болница вече са със диагноза морбили. Сред тях са не само лекари, заболял е и охраната на лечебното заведение, както и двама лаборанти от рентгеновото отделение.Тези хора и да са били имунизирани като деца, антителата може да намаляват с годините. Задължителните имунизации са две, в детска възраст. При около 10-15% от заразилите се, имало първоначални данни, че децата са били имунизирани. При направените изследвания обаче става ясно, че децата нямат антитела или с други думи написана е неизвършена ваксина.

той "смятал"...

Пълен идиотизъм! При това ваксината е безплатна (осигурява се от държавата).