Коментари - 41-годишен софиянец загина при опит да окастри голям бук в двора на вилата си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог,да го прости човека, просто съдба

внезапно е паднал от стълба с височина около 8 метра и е бил затиснат от отрязан масивен клон. Баси. Да беше викнал фирма. Не е безобидна работа.

Секунда невнимание - цял живот мъртъв!

миналата година викнах едно момче срещу 200 лв за 1 ден ми окастри сумати орехи и плодни дървета

Опасно е , като се измориш сам падаш . Трябва да си във форма , да си загрял, да си закусил , да си пил кафе и от 12 часа нататък . Сутрин на високо не се качвай ! Дървета , покриви , външи изолации ....

Без въже и вероятно го е замел клона при рязането. осем метра си е сериозна височина. бог да го прости човека.

Трагедия, която можеше да бъде избегната, при спазване на елементарни, но задължителни правила за безопасност. Между другото, по статистика, най-много трудови злополуки стават с мъже между 35 и 45 години. Вече си мислят ,че всичко знаят и нищо не може да им се случи.

Каквото е търсил некадърника, намерил си го. Всяка работа си иска точния човек. Този явно не е бил и си е платил с живота.

PEYTSCH

Букът има право на самозащита.

Отмъщението на бука !

8 метра без обезопасяване си е доста рисково, особено боравейки с трион, падащи клони, кабели и т.н...

Направо си е самоубийство.

Така е, вече в някоя къща може да няма отверка и клещи, но със сигурност има верижна резачка. В Троян 99% от населението си купува дървата на "метровици" и ги реже в домашна обстановка от март до декември-януари - кой кога се сети и му е кеф - по 1 по 2 часа на ден. Нещо като нов национален спорт. Не знам колко лева "икономисват" от това, че не си купуват дървата нарязани и нацепени като мен, но винаги ме избива на смях като ми кажат: "Браво, че си се махнал от София и си се върнал тук на тихо и спокойно" Тихо! Спокооойно!

Спестяват по две направления: - минимум 20 лева на кубик за рязане и цепене; - минимум 15% по-малка кубатура при нарязаните и нацепените, спрямо метровиците. Такава е статистиката.

Рязането и косенето добре, ама съпровода с долнопробна думкаща циганска чалга 24 часа, 7 дни в седмицата ми идва много за спокойствието!

За нищо на света не режете клони от стълба! Това са най-честите инциденти в света, свързани с моторен трион и клони.

казано е, чадо - Не сечи клона на който седиш. Още във Вехтия завет. Ама кой чете в наше време.

българина е сигурен, че техниката за безопасност е писана от лаици и се спазва само от глупаците!

Айде сега, бук в двора на вилата му. И се качил на 8 метра високо да го кастри с електрически трион. Остава да кажат, че се е вързал за жицата на енергото, че да му забръмчи триона. Баш мяза да е "брал" дърва с моторна резачка. И гората да е отвърнала на удара.

Чарлз Дарвин харесва това.

Едно просто правило. При работа на височина над собствиния ти ръст трябва обезопасително въже.

което най-добре е да увиеш около врата си.

Добре, че не си отрязал и главата, докато лети надолу ...

Проста работа, ама не е за прости хора.

Аз съм чувал да професионалисти, които кастрят дървета, че се кръстят всеки път преди такова начинание. Явно не е да няма риск.

Идея си нямаш колко тежи един клон малко по-дебел от човешка ръка и как може да те метне като плюшена играчка от стълбата или от това на което си се покатерил. В това дело трябва опит

Така е. Преди време ми падна малък клон по време на разходка в гората, хем беше сух и бая ме разтресе... Трябва много да се внимава.

Това да не е владко горановчето от Долни Дъбник? Той има вила в тази вилна зона. Ама май е малко по-дърт...

Високорискова работа не се върши от аматьори, особено ако желаят да продължат да живеят.

Спестил човека 300-400 кинта за вишка и професионалист. Явно е бил специалист по всичко - що да дава грешни пари, като може сам да висне на стълба на 8 метра над земята, с ел. трион в едната ръка...

И сега цял живот умрял.

Професионалист. Взел си е резачка, и е решил, че е най-добрия.

Моторна тезачка

Кой си е прост, си е прост до живот.