Президентът Радев: Всяка епоха дава своя версия на историята

Всяка епоха предлага своя заинтересована версия на историята, само оригиналът на възрожденците е съзидан с дела и написан с кръв, заяви президентът Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Президентът Радев: Всяка епоха дава своя версия на историята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човек без памет е по-беден от човек без бъдеще. И аз се чудя, защо американците са толкова бедни и без бъдеще. Историята им е само на 200 години.

Някой не е разбрал, тъпия фатмак е новото превъплъщение на Бай Ганьо. Пази боже сляпо да прогледне. Филм си направи това говедо за първия месец престой в държавния палат. Уникален случай в световната история.

Доста прости хора се очертава да има в България. Така и не разбраха, че ако Руси не ни бе освободила, сега още щяхме да носим фесове. Ако Русия е имала и други интереси, което е задължително изискване към всяка държава която се счита за държава, трябва да се радваме, защото сами нямаше да успеем. А помощ от нашите врагове в миналото и сега Англия, Франция и т.н. няма никога да дочакаме!

На практика нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Както се казва, крадеца вика дръжте крадеца.

на практика руские тянут на себе чужую рубашку, как всегда! България я има въпреки россия, а не благодарение на нея!!

Ти неси той ,ти си никой

Трябва да направим една голяма очистителна клизма на запека Герджиков, защото много засмърдя!

Този прецедент сякаш чете вестник Работническо дело от преди 40 години, словесна дярия, надути фрази, откривател на колелото и топлата вода.

не си прав! не го чете, а го срича!

Много бързо се превърна в поредното политическо разочорование. Като си свали шашката и прозират петолъчки вместо мозък в главата му.

На много НЕблагодарни чалгопитеци май пак им се иска турско съжителство!

Скапаняци от ДИР.БГ, не ми трийте постовете в които на висок глас изразявам лявата си ориентация и бляновете ми по Путин. Мъжественият Вова смущава сънищата ми и предизвиква нощните ми полюции. ДИР-аджий, Не ОГРАНИЧАВАЙТЕ възможността ми да споделям и да заявявам открито сексуалната си ориентация !!!

ВИНАГИ ЩЕ ИМА НЕБЛАГОДАРНИ ПРОДАЖНИЦИ,НО ТОВА НЕ ПРОМЕНЯ ФАКТА,ЧЕ БРАТСКА РУСИЯ ВЪЗРАЖДА БЪЛГАРИЯ!!!МНОГО РАЗУМНА БЕ РЕЧТА НА ПРЕЗИДЕНТА!!!

Славейки руския Трети март - гузно проспахме 99 години от Брест-Литовска България. Днес България гузно премълча една от най-славните страници в най-новата си история. Навършиха се 99 години от Брест-Литовския мирен договор, който Русия подписва унизена като загубила войната страна. Първите ни мъже в държавата цял ден словохвалеха руските окупатори и измислената Санстефанска България. Правеха се на интересни - Герджиков рецитираше Вазов на Шипка, Румен Радев пак ни внушаваше да не се вглеждаме в миналото и нито думичка дори за българската победа над Русия през паметната 1918 година. Каква е площта на България, когато тя сключва Брест-Литовския договор? Отговорът на този въпрос е важен, защото десетилетия наред в съзнанието на българина се приема, че Санстефанска България е била "голямата България" (Велика България). Оказва се, че и това е поредния дълбоко насаден русофилски мит. Така България от 1917-1918 г. по своята площ се доближава максимално до българското етническо землище, формирано през Възраждането XVIII-XIX век, което се изчислява на 215 000 кв. км. Тази военновременна България, чиито представители се появяват в Брест-Литовск, за да подпишат мирния договор с победена Русия е ПО-ГОЛЯМА от Санстефанска България!

Ето фактите, точни, достоверни, документирани. Понеже освобождението на слвянски народ е политическа парадигма, нека видим Империята защо тръгна да освобождава Юбратски народ". Има си съвсем ясни причини за това. До днешния ден български народни дипломати успяха да убедят рускяи цар, че българите ще му помогнат да спечели бленуваната няколк опоколения победа на Османксата империя. До тази дата тази политика се сбъдна, руският цар нае войска, плати едни пари и спечели войната с помошта на местнот население, което изхрани войската, пренесе оръдията, разузна, премина Балкана през зимата, като изнесе всичко на ръце, даде жертво разбира се. На тази дата се задължихме с 32.5 тона злато за победителката Русия. и получихме половината от земята си. Русия получи още тонове злато от Турция, с което си върна около десет пъти вложеното злато. Получи цялото тежко въоръжение на Туция и огромни територии, които не можа да су върне цяло столетие. Това се случи на тази дата и при тези обстоятелства ние получихме свобода. След това я плащахме "по братски" десетилетия. Отделно комунизма, но това е друга тема и не само Русия е виновна...

Заговорът за погромът над България осъществен от Гърция, Сърбия и Румъния през 1913 г. отново е организиран и подпомогнат от Руската империя. За да разберете целите и начинът на мислене на руската имперска дипломация предоставям в превод текста на руска дипломатическа грама от 1914 г. ,,Една мощна България на Балканският полуостров е нашият геополитически кошмар. Тази млада имперска сила, разполагаща с най могъщата армия в Югоизточна Европа, простряна на две морета, имаща флота и в Черно и в Средиземно море, би могла да овладее и Проливите, и егейските острови. С времето нейната сила ще расте неумолимо. Българите вече са достатъчно мощни, за да смажат турците сами, да не говорим за сърби, гърци или румънци. Ние трябва да ги удушим в зародиш, защото една Велика България, съюзник на Германската империя би станала силата, която би ни детронирала от нашия трон и би отрязала достъпът ни до Средиземноморието.

БЕШЕ ЛИ ПОКАНЕН????????

За кво, днешната Руска Федерация кво общо има с освобождението! Впрочем има, днес на власт в РФ са децата и внучите на убийците на Царя Освободител и милиони от нашите Освободители! Не е ли малко неетично на такъв празник в чест на Освободителите да се канят наследниците на техните Убийци!

комунягите, начело с курнелия станаха големи родолюбци! а някак си искат да забравим, че от 1944г до 1980г. празнуването на трети март беше забранено защото било шовинистично! празнуваше се задължително девети септември, и седми ноември!

Всъщност днешнава дата НЕ е датата на освобождението на България, тя може да се каже, че е официално приетата от народа ни (и няма нищо лошо, дори напротив) да празнува НАЧАЛОТО, ОФИЦИАЛНО И ЛЕГИТИМНО ПРИПОЗНАТО НАЧАЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ - един ПРОЦЕС (това не е еднократен акт), който всъщност е започнал години, доста години преди това И Е ПРОДЪЛЖИЛ И ГОДИНИ СЛЕД ТОВА!!! И е груба и нагла лъжа и измама, манипулация, че НА НАС СВОБОДАТА НИ Е ПОДАРЕНА! Ние, българите, и по-точно нашите педци, много от тях СА ПЛАТИЛИ СКЪПА ЦЕНА, НЯКОИ ОТ ТЯХ И С ЖИВОТА СИ, ЗА ДА Е СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ! А за това, че и други народи са ни помагали и помогнали, и оставили костите си някои от тях по нашите земи - ГОЛЯМА БЛАГОДАРНОСТ И ПОКЛОН! НО ... СВОБОДАТА НЕ НИ Е ПОДАРЕНА, НИЕ СИ Я ИЗВОЮВАХМЕ, А ПРИЯТЕЛИТЕ, ИСТИНСКИТЕ ПРИЯТЕЛИ НИ ПОМОГНАХА, а онези, които са имали други задни мисли и намерения - за тях сега не ми се споменава!!! Така че всеки, който ви каже - всеки българин, който ви каже, че на нас свободата ни била подарена, го призовете да иде и да ете истинската ни история, да научи повече за Ботев, за Левски, за Караджата... А на всеки чужденец, от чужда държава, вкл. от Русия, който ви каже подобно нещо просто му кажете да си ЕПМ!

Миналото ще се разнищва, ДОКАТО Я ИМА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРЩИНАТА, И ДОКАТО СИ ПРОЧЕТЕМ И НАУЧИМ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ И СИ НАПРАВИМ ИЗВОДИТЕ, И СИ ИЗВАДИМ ПОУКИТЕ! Колкото и да пищят и да се гневят някои, на които очевидно истинската ни история им е много неудобна и нежелана, на всяка цена! Червените боклуци не случайно бягат от истината като дявол от тамян, бълват злостна и непрекъсната пропаганда и промиват мозъците на българите години наред, десетилетияя, като лъжат, мажат, крият, укриват и преправят истинската ни история, не случайно огромна маса от българските ни архиви и открадната и пренесена в Москва, и до ден днешен тези безобразници не ни ги връщат, а техните мекерета тук и във властта и дума не обелват по въпроса Не случайно точно червените боклуци и велможите им се страхуват от истинската ни история и истината като бухал прилеп от светлина и крадат и унищожават трескаво документи, досиета на ДС и партийни и държавни архиви, че си подпалиха и партийния дом заради това, за да прикрият следите и да си имат обяснение за поредното им престъпление! Защото нали всички се сещате, че за да се празнува 9 септемрви 1944 год, например като ден на освобождението на България години и десетилетия наред, и така да се учи от децата и българчетата от учебниците по история, СЛЕД КАТО НА ТАЗИ ДАТА ЗАВОЕВАТЕЛНАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ НИ ОКУПИРА И УСТАНОВЯВА ПРОРУСКИ КЪРВАВ РЕЖИМ И ДИКТАТУРА, няма друг начин това да стане освен чрез ЛЪЖИ И ПРОПАГАНДИ, освен репресиите и убийствата!

Българи, нас злобата и предателството ни е затрила!Още ли ще продължаваме така-да разнищваме миналото?Нека гледаме напред в бъдещето-светът се променя!

Идиот, ти не чу ли и не разбра ли какво каза президента Радев в наистина много добрата му реч по въпроса бе! Аз не съм му фен, но това, което каза, вкл за историята и поуките, и за това, че трябва да се знае и помни е истина! България има славно минало със светли страници и герои, но има и мрачни такива! От светлите трябва да взимаме пример и вдъхновение, от лошите - поука НО ЗА ДА МОЖЕ ДА НАПРАВИМ ТОВ ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕМ И ПОЗНАВАМЕ ИСТОРИЯТА! И ТО ТАКАВА, КАКВАТО НАИСТИНА Е БИЛА, ИСТИНСКАТА! Не може да не си знаеш и познаваш историята, и да искаш да си успешен и да живееш добре, не може да имаш бъдеще, ако нямаш минало! "АКО НЕ ЗНАЕШ КЪДЕ ОТИВАШ, ТО ЩЕ СТИГНЕШ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ!!!" Да поясня - ако не знаеш къде отиваш означава и да не знаеш ОТКЪДЕ ИДВАШ! България още не е прочела страниците на новата и най-новата си история, за да се пледира да се затворят страниците, още не са извлечени поуките и историческите истини!

а истината в историята съвсем ги ликвидира : "...В Санстефанския договор също не се споменава официално името България. Говори се за "областта" или "Балканската област". .." Та така драги ни матрьошки.

Освобождението ни струва... 32,5 тона злато. Все пак загиналите за свободата ни руски войничета едва ли са знаели тези подробности и вероятно наистина безкористно са оставили костите си по нашите земи. Те заслужават нашите цветя и благодарност.

История. И кой падишаха ли е дал златото,защото не зная през 1878 год.новоосвободена България да е имала златни запаси.

Ро.шилдови са платили за първата петролна война

Чети

История. Знаеш ли кой помага на Турция? Оръдия "КРУП"-Германия ,офицери и флот разбира се Англия.Те ли са мислили да освобождават България.Спри се малко изамълчи.

трябва да се казва истината. Просто да се представят всички документи и факти. И нищо да не се скрива. Сега нещата се представят или като бели, или като черни, а те никога не стоят така. И в най-бялото има малко черно, а най-черното си има бяло петънце. На този свят е така. Може би е време да свалим розовите очила и да видим някои факти, които не искахме да ни развалят романтичните илюзии. Руският император води война, за да придобие контрол над проливите, но все пак тя доведе до освобождението на някои българи. Трябва ли да сме му благодарни? Без съмнение да, защото получихме някаква свобода и независимост, благодарение на действията му. Трябва ли да продължим да се самозаблуждаваме, че е искал да ни освободи? Без съмнение не, защото Руската империя векове наред е осъществявала терор и геноцид над волжките българи, което означава, че не е изпитвала обич към народа ни, векове наред е държала в робство собственото си население - крепостните селяни, ще рече не е имала рвение към свободата по принцип, не е имала намерение да остави България независима страна и точно затова т.нар. велики сили са организирали Берлинския конгрес и са разкъсали България, за да не бъде влиянието на Русия твърде голямо.

Самата Русия, още с Освобождението започва да къса територии - Северна Добруджа за компенсация на Румъния и Западните покрайнини - на любимците им, сърбите. Както се вижда, гледали са на България като на своя собственост. Не са били никак случайни думите на Левски: "Който ни освободи, той ще да ни и зароби". Те са били израз на дълбокото му лично разочарование, каквото са преживели повечето ни възрожденски дейци и борци за свобода, разбирайки, че всичките ни "приятели" всъщност кроят зад гърба ни свои планове и те не са никак приятелски. Но това не може и не бива да ни спре да изпитваме и показваме почит и благодарност към хилядите руски, финландски, румънски, украински и всички други войни, които са загинали или не, но са преживели ужаса на войната, за да ни освободят. Поклон пред всички тях!!!

"Независимото" пуделче на БСП и Корнелия Нинова се изказа. Гордият и смел летец, който си продаде честта на една от най-престъпните приватизатори и крадци - Корнелия Нинова - Госпожа 37 %, която излъга публично българите, обявявайки, че не притежава акции в РМД (работническо-мениджърско дружество)Техноимпекс-98 АД. Това РМД през 1999 г. приватизира външнотърговското предприятие Техноимпекс. Оказа се, че тя е собственик на 37% от акционерния капитал на РМД-то.

Корнелия Нинова заяви днес, че БСП няма отношение към състава на служебното правителството. Това е истина. Същата като следните истини: БСП няма отношение към приземяването на пилота Румен Радев и издигането му за президент. БСП няма отношение с вицепрезидента Илияна Йотова. БСП няма отношение към путинофилското гъмжило в предизборния щаб на Румен Радев. БСП няма отношение към русофилския събор на яз. Георги Димитров ( настоящ Копринка) през септември, на който дефилираше и Румен Радев. БСП няма отношение към онова, което Корнелия Нинова е коментирала при посещението си в Москва преди кампанията на ( БСП) в подкрепа Румен Радев. БСП няма отношение към самата кампания нито с партийни шерпи, нито с помещения, с пари или логистика от всякакъв вид е участвала. БСП няма отношение към форума на БСП, на който БСП покани Румен Радев, който пък поздрави от тази трибуна БСП. БСП има отношение въпреки всичко това само към победата на Румен Радев на изборите и към случайно почервенялата ( но не от срам от лъжите) политическа карта на България.

Тази информация се разпространява от кандидата за депутата на ГЕРБ - Антон Тодоров. Един човек, който чете всички служебни бележки и билетчетата дори с се обявява за учен политолог. Написа книга против Буда и сега пристана на Буда и ГЕРБ. Тъжно братя, тъжно, но това е БГ.

Много е яко да си избереш лице без нито един ден трудов стаж за Президент или Министър председател. Така ще те оправи за има няма и 800 дни са много!

Калинките пък никакъв стаж нямаха....

Гербери, противно прости сте. Приоритет на ГЕРБ ще бъде образованието, според водача ви Буда. Нека да започне от вас самите. Честит празник скъпи българи. Вие сте достойни да празнувате 3 март!!!!!

Комунагите от БКП, дали са ГЕРБ, БСП, Атака, НДСВ или друга такава бълвоч... нямат никакъв интерес от образовано население, което знае истината. На тях им трябват галфони и галфони си създават от десетилетия! Един възрастен човек ми каза преди години: "На мен ми преподаваха последните добри преподаватели. На вас сега ви преподават моите състуденти, които бяха най-активни по партийна линия."

Много ми хареса речта на новия президент и стария също ми харесваше. Колкото и да плюем Русия истината е че тя ни помогна за освобождението.Вярно е че и тя си е гонила своите лични интереси тогава,но не трябва да забравяме че католическата църква в името на това западните държави да са по-добре е помогнала на османците да завладеят Балканите и ние да сме изостанали толкова.

Радефф, не е лесно да си гяурин, а руски татарин да те командва по линия на КГБ! :)))))))

Хем да се кланяш на руснака православен государь, хем да не кажеш нещо да обидиш разработващият те руски мюсюлманин агент.

Най-вече епохата на червените българоубийци от Позитано, които не се посвениха и Ботев да направят комуняга, и тефтерчето на Дякона да корегират, според догмити на червения фашизъм!!!

Просташкото изказване...

Ти КОЙ СИ? Думата -ЕГАТИ-дето редовно я ползваш тука се появи когато 5-6 годишни момченца -обикновенно тройкаджии от работнически семейства си говореха --псувайки се това бе все още забранено и дане ги бият майките им--замениха ЕБАХ ТИ с ЕГАТИ--малко дасе ограмогиш и почетеш--преди да даваш мнения тука

Sibirski

"Да можехте да видите с какво дълбоко благоговение пристъпиха тези хора към своята почетна задача. Всеки от тях, кръстейки се, вземаше чукчето, целуваше дръжката и след това дигаше ръка за удар. Какво щастие сияеше на тези обикновени, мургави лица. От тълпата зрители изведоха стар българин в красив боен национален костюм: с извезана куртка и широк калак (пояс), от който внушително стърчаха ръкохватките на турски пищови и ятаган със златна украса. Това беше известният български войвода Цеко Петков, който 32 години се е борил с турците, внушавайки им страх и ужас. Страшилище на Балкана, той е получил двадесет и осем рани и е прекарал в турския затвор две години и половина, прикован с желязна верига за шията. И досега на загорялата шия на стареца се виждат следите от този страшен нашийник. Сега той беше дошъл да постъпи в редиците на легиона, но го оставиха в щаба на отряда в качеството на възпитател на младите доброволци и да посочва пътя по време на похода в Балкана, където му са известни всеки камък и всяка малка пътека. Когато му подадоха чукчето, старецът заплака. Погледна към небето, знамето и главнокомандуващия и с висок глас каза: Да помогне Бог това свето знаме да премине от край до край нещастната българска земя; нашите майки, жени и деца да изтрият с това знаме скърбящите си очи; всичко нечисто, поганско, зло да бяга от страх пред него, а след него да настане траен мир и благоденствие! Гробна тишина настъпи, когато старият Петков произнасяше своите думи, и в тази тишина звънна чукчето, когато удари по сребърната главичка на набивания гвоздей. Сякаш нарочно, като ехо на думите му, в Карпатите блесна светкавица и оттам се чу глухият тътнеж на гърма. В тълпата се понесе възгласът: Добър знак, добър!." 6(18) май 1877 - Плоещ. Церемония по освещаване на Самарското знаме!

ГЕРБ ерскитеТРОЛОМЕ станали тая сутрин и вкупом рано са били пред компютрите---пари има --а водочът им БОКО и м заръча---То бива -бима --ама вол за мезе не бива --той и на Шипка да бе-пак това щеше да каже

ТОЯ Е ЖИВКОВ ЛИ Е - НЕЩО ОБЪРКАХ ПЕТИЛЕТКИТЕ. Стига вече с тОЯ РАДЕВ и НЕГОВАТА Русия. ОСВОБОДИЛИ СА НИ - ДОБРЕ, НИЕ СЕ ОТБЛАГОДАРИХМЕ КАТО ИМ УЙДИСНАХМЕ И ГИ ОСТАВИХМЕ ДА ВОДЯТ НАШАТА ДЪРЖАВА КЪМ "КОМУНИЗМА" - ЦЕЛИ 45 ГОДИНИ. ВИДЯ СЕ, ЧЕ ЕКСПЕРИМЕНТА Е НЕУСПЕШЕН И..... КРАЙ, ВСЕКИ ДА СИ ОПРАВЯ СТРАНАТА СИ КАКТО ИСКА. ЛОШОТО Е, ЧЕ КАТО СЕ ОГЛЕДАХМЕ СЛЕД ТИЯ 45 ГОД., ВИДЯХМЕ, ЧЕ ЗАПАДА НЕ Е СПАЛ И ХУКНАХМЕ ТАМ ДА РАБОТИМ, УЧИМ И ЖИВЕЕМ. ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА РУСИЯ, НО..........НА НИНОВА СИНА И ТОЙ ТАМ ОБАЧЕ НИЕ ТРЯБВА ДА СМЕ С РУСИЯ. А ТРЯБВА ДА СМЕ СИ НИЕ, БЕЗ ДА РОБУВАМЕ НА НИКОЙ. ТОВА НЕ ГО РАЗБРАХА ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ.

незаконен син на сатрапа

И без Русия щяхме да се освободим, а :))) И как по-точно щеше да стане тая работа ? Ха-ха-ха :)))

НАЙ ЕПОХАЛНА, БЕШЕ ЕПОХАТА НА КОМУНИЗМА, ВАШАТА ЕПОХА !! ТЯ КАЗВАШЕ, ЧЕ И ИССУС ХРИСТОС Е КОМУНИСТ !!!!

Ами че той си е комунист! Християните са живели в К-О-М-У-Н-И! "Ако имаш две ризи, дай едната на ближния си!" А сега какво е, ако имаш 10 ризи, а ближният ти една, вземи и неговата!

Да си видял някой комунист да дава ???? Явно заблудата ти е голяма !!!

Ти знаеш ли, какво говориш въобще, човече? Ти сигурно си мислиш, че и "Комунални услуги" има нещо общо с Комунизъма.

Г-н Президент, остави историята. Колко нашественици минаха границите през това топло време?

Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!

за първи път ти пиша "+" и то много голям

АМА ТОЗИ Е ФАЛШИВ АЗ СЪМ ИСТИНСКИЯ

Цар Николай е "освободител" защото е премхнал крепостничеството (освободил е селяните) , а не защото е освободил България!!!

НЕПРОТИВОКОНСТИТУЦИООНСТВУВАТЕЛСТВУВАЙТЕ!!!!

с едно О, а не с две ГРАМОТНИЯ !!!!

Ей............. тролчета, които пишете срещу Президента. Спрете се за малко, има магнитни бури, празник е, а пък всички са заминали някъде и няма кой да ви чете глупостите. Ще си вземете надницата, споко!! честно, с ръка на сърцето. Толкова сте жалки и смешни, че чак ми повдигате настроението. И в тази чест отивам да си налея една ракийка. Наздраве, за ваше здраве. И помнете: Пчелата като ужили някой умира!!!

ха ген Деси ли е пчелата тя по прилича на оса жили ама не умира

Версита на нашата епоха е: По добре Султан, отколкото "управление" от "честни" българи, ограбили сънародниците си и докарали България да е най-бедната страна в Европа с бягащо население вече 27 години. Искаме си Султана!Аман от такова "освобождение"!!

Ние сме типични бели негри. Населението на Либерия - една от най-мизерните страни в Света и дори в Африка е от освободени бивши американски роби. САЩ години наред са им помагали и въпреки това са канибалска кочина!

Един от фактите за либерийските освободени роби е, че когато са ги заселили в Либерия те са използвали похватите на робовладелците да поробят местни негри. E, това е и в България, български роби поробват останалите туземци и така вече десетилетия! Е затова не е имало нужда от съветски войски в България, защото местните роби-робовладелци са били изключително предани роби-владелци на Московската болшевишка клика.

и кратък, а моя вече към края.Затова не чета глупости - а на великия пилот - разбира само от лупинги - и го доказа - хем с Русия и хоп лупинг - Натовски генерал - ха-ха. Хора, забравихте ли - ЦАРЯ НИ ОСВОБОДИ - Ц-А-Р-Я! НЕ ЛЕНИН, НЕ СТАЛИН, НЕ ХРУШЧОВ, НЕ ГУРБАЧОВ, А ОЩЕ ПО-МАЛКО ПУТИН.

ми, НЕ ... царя се е съгласил всякакви Българи - и от завладените от Русия територии, и емигранти - да се съберат и да освободят Родината. Е да, без съгласието му едва ли би било възможно. Но все пак. Нашите братя живеещи в други държави, най-вече завзети от Русия, са ни освободили. Точно както сега нашите братя, живеещи в други държави, най-вече западни - ни изхранват. Това е истината и всичко друго е Лъжа. Ние Българите живеещи в България дължим всичко на Българите, живеещи в други държави. Ние дето сме тук само оцеляваме, пазим корена и историята. Те, които са навън, са движещата сила. Не техните господари. Не техните 'пастори'. Както те без нас са нищо, така и ние без тях нямаме бъдеще.

И това го казва лъжецът Радев, довел 5000 американски военни в България! Срам и позор за опълченците си ти, Руменчо!

Не Радев. Историческите факти са непроменими, защото истината е една. А, тълкуването на историческите факти, укриването им, и лъжите използвани от поробители, "освободители" и продажни политици се наричат версии.

мара гела камшик тодора. това е имаме президент той се казва радев. има история и тя казва кой какво е направил. сега ще има избори и ще има нови управляващи. и света все ще се върти. пишете си хора пишете си ...кервана върви... радев го има има бсп има герб има кой да ни краде има кой да пише.. а истинските хора просто работят и не си губят времето с глупости... Честит трети март ! Благодарим освободители!

Без Освободителната Руско-Турска война ти щеше да ходиш с фес и да говориш вече на турски.

НА 3-ТИ МАРТ ТРЯБВА ДА СИ ПРИПОМНЯМЕ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМА НАРОДИ КАТО КЮРДСКИЯ КОИТО СА ВСЕ ОЩЕ ПОД ТУРСКО РОБСТВО !:))

ИМАМ МНОГО ГОЛЕМИ НЕЩА НО СА ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА !? МАРО МАРО???? МНОГО МЪКА ИМА НА ТОЗИ СВЯТ ТИ СИ ЕДНА ОТ ТЯХ?! НАЛИ НЯМА ДА МЕ ПИТАШ НА АНГЛИЙСКИ КОЙ ГО Е НАПИСАЛ??????????????

той си един послушко, оставил държавата на автопилот. Цял живот, до пенсия е чакал указания от земята, сега пак същото.

само от късокракия в Кремле....

Докога ще страдат българите от тези недоразумения докато ги има а сега идват и агенти непроверани! Първанов историк се занимава с икономика голям шлем и катастроф Сергей слаб журналист няма стаж а Премиер на България и катастрофа с Орешко и модела Кой? Нинова г-жаЛъжец- лъже за спрени ОП, а Министъра я опровергава и пак лъже и е вече г-жа нагъл Лъжец Радев пенсионер техническо лице- перчи се Историк и световен политк Изхода е Лустрация по чехски, както всички други постсоц страни!

Кажи нещо за пожарникаря от близкото село, простотия и наглост до шия. Загроби ни за десетилетия напред да му плащаме вересийте и личните облаги!

Стига вече с тоя Радев и тая Русия. ОСВОБОДИЛИ - ДОБРЕ, НИЕ СЕ ОТБЛАГОДАРИХМЕ КАТО ИМ УЙДИСНАХМЕ И ГИ ОСТАВИХМЕ ДА ВОДЯТ НАШАТА ДЪРЖАВА КЪМ "КОМУНИЗМА" - ЦЕЛИ 45 ГОДИНИ. ВИДЯ СЕ, ЧЕ ЕКСПЕРИМЕНТА Е НЕУСПЕШЕН И..... КРАЙ, ВСЕКИ ДА СИ ОПРАВЯ СТРАНАТА КАКТО ИСКА. ЛОШОТО Е, ЧЕ КАТО СЕ ОГЛЕДАХМЕ СЛЕД ТИЯ 45 ГОД., ВИДЯХМЕ, ЧЕ ЗАПАДА НЕ Е СПАЛ И ХУКНАХМЕ ТАМ ДА РАБОТИМ, УЧИМ И ЖИВЕЕМ. ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА РУСИЯ, НО..........