3 856 лв. глоба за разораните дюни на плаж "Смокините-север"

При установяване на нарушения и неспазване на законодателството се налагат безкомпромисни наказания, изтъкват от Министерство на туризма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

главата на мародера-кмет на Царево и корумпирана курва от ГЕРБ

3 856,55 лв. глоба за някой едър морски бандит е смехотворна сума или просто отчитане на дейност.от страна на властите. За сетен път се доказва че у нас мафията си има държаа.

плажь с 500 чадъра за 5 лв на ден! за 10 дена плаща концесията, за 5 дена плаща на работниците останалото време е дъждовно, може да смятате!

Време е да се прекрати концесионирането на плажовете. Трябва да ги стопанисват общините с изричното условие за безплатни чадъри. Да се даде възможност на всевъзможен дребен бизнес да върти обороти по плажа и около него, без да му се пречи с излишен контрол, лицензи, БАБХ и прочее тъпизми.За сегашната случка - Багерите, участвали в деянието да се конфискуват, а управлявалте ги да им се отнеме за 5 години правоспособността. За концесионера - глобата да е поне 10 000 и условна присъда. Трябва да спрат вече тези безобразия.

Не трябва да има глоби това се прави във всички държави Гърция например всяка година плажа се насипва с пясък иначе пропада с метър на места-

Това е глобената фирма. - https://yox.bg/черноморска-брегова-група

ГАВРА, 3000лв са стотинка за един инвеститор :) просто без думи

Толкова е Глобата в Германия ако те хванат,че ловиш риба без разрешително.

А концесионера на плажа в Бургас?

3800лв са бакшишите на бармана на плажа за една вечер. А на разораните дюни има място за няколко бара. За 3800лв съм ви пик.ал на дюните. Може да си направим Багер парти за тези пари и още някоя да изринем.

Това трябва да дневната глоба, докато дюните не се възстановят! Ако дюните не могат да се възстановят глобата да се плаща минимум 40 години!

С други думи е подравнил пясък и това е нарушение. Лошо е, че смятате поддържането на плажната ивица за нарушение, ако я оставите на морето и на вятъра да я поддържа, ще стане като варненския плаж...няма да го има!!!

За подобни действия, в договора трябва да е предвидено отнемане на концесията. Какви глоби ,какви 5 лева...

E, па как ги изчислихте точно 3 856,55 лв., песъчинките ли броихте, коя е помръдната, коя е отнесена, коя си стои на мястото? Егати, това са джобните на една кифла за козметика само..

Хаха, 3000 лв.... той бензина на багера струва повече. Вероятно концесионера е събрал приятели да пийнат и да се посмеят на воля.

Ами вие колко искате да го глобят?!?! Караш с 200 и застрашаваш живота на всички около себе си, но глобата е 50лв! Е, за това, че си изчистил няколко купчини пясък, колко искате да го глобят? Или то вие сте прекалено морални и никога не сте правили глупости така ли? Никога не сте карали пили, никога не сте се качвали без билет в рейса... така ли? Да бе... Ама за мекицитя вярвам!

Караш пил, с 4 промила, административно нарушение... Глоба ама пак около 200-300лв е! При положение, че може да убиеш маса народ!

николова ли бе тази, която обиколи Банско и се снима, как "инспектира" курорта? И защо отговорните органи не контролират редовно, а реагират чак след медийни публикации и когато щетата е нанесена? Този концесионер го боли главата заради смешната глоба.

3850 лв е майтап. Тия пари ги изкарва Вераното (заведение на плажа там) на ден.Безкомпромисно наказание би било 300 000 лв в този случай!

Това не е ли частен имот...

Само според гербаджиите България е частен имот.

Питам за плажа, Тошко, ако знаеш, кажи ми, не се прави на ударен. Защото есента на 2020 даваха по ТВ претенции на собственици точно за тия територии.

Боли го курът концесионера, погалили го с 3 хиляди и малко лева. Той повече е дал за багера и горивото, за да разорат дюните и си е направил сметката. Защо тъпанарите от минетчийството по туризЪма не му отнемат концесията, не го изпъдят поне на 2 км от бреговата ивица? Едни обръчи се въртят там, на сопола Доган, на говното Пеевски, на знайни и незнайни лайноядци, все башибозук. За линч са всички, не за съд!

ау, страшна глоба са ми сложили, която няма и да плати. Тия пари ги изкарва за един ден само от чадърите. Да го накарат да възстанови всичко в оригинален вид, както си е било и да му прекратят концесията!

Явно е назрял момента за отваряне на Белене и Скревена,,До такава степен са се сраснали че възелът може да разсече само небезизвестният Циганин с тоягата.

Буци Чекмеджиев "пука ни за природата" - по-малко от 2 месеца след изказването - бетонирана вековна гора, разрушени вековни дюни, глоба 3000лв, 2 препели с боклуци корита, показано състояние на горите (липсата на такива). Браво Буци, Браво Вожде на мира и приятелството. Силно се надявам новото правителство да си изпълни обещания и да го изправи пред съд за нанесени необратими вреди срещу целият български народ и българската природа.

tonk11

Това ли е глобата? Верно ли?

Това някаква шега ли е?

За съжаление не е. Това е реалността в БГ. А сега с тая чалга в управлението, съвсем ще я закъсаме.

Там ще се строи Бедрум 2 и тази глоба е нищожна! Глобата, трябва да е с две нуло отзад.

Изгоряха му парите за еднодневни разходи на нашето момче, облагодетелствано да унищожава дюните. Направо са го съсипали. Много са строги от това министерство, направо са лоши. Ако, разбира се, не се броят парите платени на чиновниците предварително, преди да почне акцията по разораването на дюните и които пари, известни и като рушвет, гарантират ненаказуемостта на нарушителя. А тези около 4000 лева са само една приятелска закачка!

Няма е една депутатска заплата! Съсипана вековна природа ! А един си обикаля с джипката !

Гербаджиите унищожиха бизнеса ,хората са без пари. Изгониха руснаците. Другите туристи няма да дойдат в страната на смъртта. Да събарят хотели мутрите.

Защото глобата е малка затова няма Дюни!

Боли ги фара за 4 бона. Като построят хотела ще изкарат десетки милиони. За сядане на пейка 5 бона глобяваха

плюс дребните риби (очите и прочее дебили) - всичко трябва да бъде разстреляно!!!

това няма да престане!

Ebasi, Vie loudi li ste? безкомпромисни 4000 lv Za tova globata triabva ot 500 000 nagore da bade. Da vi imam zakonite

3 Хил лева. Това значи ори и копай. Нещо за наказателна глоба чували ли сме - забравили са едни три нули зад сумата

Е много бе колкото таксата на чадърите за един ден.

Глобата е пренебрежимо малка сума и по-скоро насърчава коцесионерите да издевателстват отколкото ги възпира.

Не сме народ, а мърша С туй ще почна и с туй ще свърша

До кога тая свинщина бе? Що за държава сме?

а колко разгонени туристи и бедрумски децибели?

Туризмът е закъсал. И не само от пандемията. Непрекъснато иска помощи, малко ДДС, кани българите за клиенти, а пак продължава същата политика. Министърката на туризма веднага На прокурор.

Тоя ако не беше от Герб, щяха да се изсипят Гешев, Борисов, ГДБОП, жандармерия.... Мисирките щяха да снимат, да излъчват интервюта .. Ама наш човек. Смешна глоба и ТИШИНА!

Колко още?

Абе, останаха още към 5-6 милиона ама ми прекъснаха серийката.

/Че те сякаш глобите за хавлия и палатка са по-големи

Гарантирано от Герб

И от "честния" Марешки.

И тука има защитени дюни. Хората не смеят даже да стъпят там. Не мога да си представя какви ще са последствията ако някой тръгне да оре!

С други думи за едни 300-500 хлияди лева може да се разоре цялото крайбрежие. Такава е цената на природата в Б-я. А на човешкия живот даже по-ниска.

Мутри вън! Къде е оная грозилница на туризма, маймуна

А преди една година ГРОБ предложи глоби 5000 лева за не носене на маска.

Нали се сещате,че още не са го глобили а са му написали акт, който най вероятно ще падне поради нарочно неграмотно написване я годината е 202-ра, я мястото е "объркано"...