Коментари - 2340 лева на месец са нужни за нормален живот на 4-членно семейство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та то само такса за жилището (квартира)им е толкова ,ха ха .. Да спират да пишат и заблуждават народа .Вече е информиран..

Лъжа.... Това е 1200 евро... Кои евро 4 членни семейства живеят нормално в развитите страни питам аЗ ,кажете ????

И какво правим по въпроса нищо.Те Ромите вече са по богати от нас.Пълна цигания.

Чудесно, тя толкова горе -долу е средната пенсия в Европа !!! Още ли твърдите ,че сте РАВНОПРАВНИ европейци ?!

С 250 евро на месец може да си само един щастлив клошар, каквито са вече всички в българия....

работи!!

Ако жилището е от соца , колата втора употреба , четиримата са непушачи , децата до 10 години , по заведения въобще не се ходи , почивки не ползват, може и да стигнат , но не е съвсем сигурно , а да нормален живот въобще и дума не става.

правилно са го сметнали, за хляба и сметките, без никакви излишни разходи... на строг нашийник.

Това означава че поне един член от семейството трябва да е депутат ,ченге, служител на нап, митничар,министър ,зам. министър

В София и Варна е по-скъпо от Чикаго.

кое?

А колко семейства имат доход от над 3000 лв месечно? Дали има 5-6% в България???

Този Анализ означава че има Инфлация от близо 3% годишно ?

за стажант лекари е умишлено ниска заплатата още от комунизъма да не откраднат на някого хляба и да си знает мястото, ужасно е

Ми, ако са грамотни колкото тебе, много са им. Освен това, те такова животно - стажант лекар в БГ нема. Даже интерни няма. Щото един интерн в САЩ определено взема малко < 50 хил.на год. , ама работи средно по 10 часа седем дни в седмицата.

в БГ нормално живеят само олигарсите и слугите им от държавните учреждения, но то винаги е било така, хякой трябва да крепи прогнилата от кражби и лъжу власт

Сакам,да работам у парламенто! Оти ли? Оти там мин.пари 3500лв! Там много мърши,че и аз ша са мушна из тях! Чакам оферти,демек га ша мъ земити!

Това що ни го казвате на нас? Ние го знаем. Кажете го на онези от правителството, които ни убеждават, че живеем все по-богато и добре. Има едно закръглено момче, което казваше, че с депутатска заплата не може двете си деца да отглежд. С министерската се надявам да си е навило на масрафа. А пенсионерите няма що да реват - от 1 юли с цели 3,8% ще им повишат пенсиите - това са 7 - 8 лева - малко ли са? Ще видите колко гръмко ще се обяви повишението - с малко, но от сърце! И пак гласувайте за батя си Бойка - да имате от същото и в следващите му правителства.

Без кредити и ако се готви вкъщи, тези пари са реалистични.

Мама и тате са с по 250-300 лева пенсия...и 40 г. трудов стаж...

че как те изхранват бе?? дано да устискат докато те поемат децата ти?

КОЙ им вЕрва на тези продажни КНСБ ? Измислят си цифрите, като например : Видин (710 лв.) Кой взима толкова в провинцията ? От 3 милиона работещи за страната, изкараха - 2 милиона живеели с доходи над средните??? Пълни глупости.

Цифрите дори са занижени, защото доста хора не се осигуряват на пълната заплата която получават. А това, че ти работиш за минимална надница си е изцяло твой проблем.

със 100 лв. се живее ако имаш покрив. там 200 грама боб или леща и някоя краставица, портокал. не е нужно да се тъпчете като слонове, да купувате дюнери, сладоледи и разни оскъпени по 10 пъти стоки, айфони и глупости. да се къпете с по 100 литра вода по 2 пъти дневно когато и 10 литра стигат, да пускате сушилнята за щяло и нещяло когато допълнителна центрофуга и една връв върши работа

Даммм, ще се къпете веднъж в месеца, а лятото в реката. Особено, ако има наводнение - това си е допълнително водоснабдяване... ще се запасите с надуваеми басейни....

Така си е - ич даже и телефон не ви требва - като се изцепите кък му е реда като нищо на втория и третия път ще ви чуят. Па на майкя си у провинцията ще пишете бе, кво толкова. Написаното остава, дето се вика. Най-добре е въобще да не се къпете, а да се обтривате. Може и с пърцуца от село, да не абите вода. Сега - със сушилнята е по-сложно - трябва да изберете сушилня ли ще пускате или ще инвестирате във втори чифт бельо - аз ви препоръчвам второто, щото може после да го продадете това бельо и да избиете чивия, пък похарчения ток отива и си заминава. По-честото едене на боб подобрява перисталтиката на червата и требва да наблегнете на него, е сега са пуснали много изгоден полски боб на промоция - като смилянския е едър ама по-евтин, като полякиня едно време. Та напънете на него, стига с тия сьомги, трюфеле, аспержи и стекове Кобе - това го оставете за ората на Лиляна Министъркята и който там са довлече от Брюксел.... Да... що ви е на вазе това, зер баба ви още оди на по вака на 300 метра от къщата!!!

Преди ( по спомени, без гинкобилоба) разделението не беше ли: - Жизнен минимум; - Социален минимум; и по-високи нива на социален статус ? Така посочените цифри не размиват ли стълбата на социалното положение ?

У наше село сал кмето зима заплата и то 450 лева сичко на сичко, щото е кметски наместник, а не бъш кмет, щото па нали намалееме и вече не го избираме, ами го назначават. Да има кой да подписва смрътните актове и да отмерва 2-та метра у гробището. То у селото веке неча къща с 4 човека, затва не моа да ви кажа колко требват за такава гулема фамилия. То я съм и забравил кво е нормален живот, ама те - като фана да сметам пак млого излазят нужните пари. Значи тотунац по 1 кутия - 120 лв, леб - 30 лева, млекце - 10 лева, веднажка у седмицата при Пена, дако си е у перманентна примоция - те ти още 80 лева. интернеда и тилефоня откараа още ич да не е 50 лева, с платените порноканале - те ти станаа 70 лева. Олио и газ за газеничето (оти пестим от ток) - 40 лева месецно,и оно кво остана - за 2 кила кокале за Мурджо. Значи и кмето не мое си посрешна масрафа, па назе - вълците ни яли. Ма така сме орънзавеле, че веке и они не ни закачат, не им се видим сгодни за еденьйе. И те така.

Глупости на търкалета. 2400 лева са необходимите за живот на двучленно семейство, като и двамата са квалифицирани кадри с висше образование без преписване (а не селски дебили). Как го виждате - 600 лева х 4 човека и нормален живот? Та само едни маркови маратонки са 150 лева! Телевизор - 1000. Пералня - 1200. Хладилник - 1200. Свръхикономичен климатик - 2500 лв. PC - 1800. Как виждате всичко това с 600 лева? Един квалифициран кадър трябва да започва с поне 800 чисто!

800 лева, дори в България, свестните фирми плащат на стажантите. Един наистина квалифициран човек трябва да почва поне с 2000 BGN, при сегашните цени на всичко. И на много места в София това се случва, да не ги цитирам, друг е въпроса че е изключение, а не практика както трябва да бъде. Добре си ги избраил нещата, ама пък не е нужно маратонките да са задължително маркови и пералнята да е от 1200 лвева, има и доста по-евтини, ама те тези 2K eдвам и за тях ще стигнат.

Хм...не знам кои са тези стажанти....защото на моя стаж никой не ми е плащал нищо....а по втората ми специалност, която е медицинска, минимумът, който трябва да взимам по закон, е.....600. В държавните болници нямат излишни пари и не плащат много, затова си търсиш да работиш и следобедна смяна на частно, за поне 1000. Може би тези стажанти, за които говориш, са за в икономическата/финансова сфера, където се правят машинациите и големите измами...

за вечните IT-та говаря... Но за медиците си прав, там е велика несправедливост и така си я караме.

Абе смешник, тези дни колкото повече спамиш, толкова повече ти прозират съдраните гащи. Втората !!!!???? му специалност била медицинска и минимума бил 600 лв. Тя тая ВТОРА да не е санитар, щото толкова зимат санитарите. Работел на второ място за поне 1000. 1000+600= 1600, ама искал маркови маратонки за 160 лв.(всичките ми маратонки са маркови, ама найскъпите са 60$). Комп за 1800 лв.(лаптопът ми е 5-годишен DELL, СТРУВАШЕ 320$, върши ми идеална работа - не само да пиша глупости тука, 1 час средно дневно работа онлайн с БГ ми докарва за месец повече отколкото твоите две смени). И СИ СЕДНАЛ ДА ОБИЖДАШ И ДА НАРИЧАШ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕОБРАЗОВАНИ, БЕЗМОЗЪЧНИ ДЕБИЛИ.....

И Бг-политиците ни са на прага на ''оцеляване'' , една свързват 10-те края !

И кво - назначаваш някакъв депутат да управлява обществени ресурси и му даваш право той даси определя заплатата. От къде накъде ве. Я се опитай да кажеш на шефа си че ти ще си определяш заплатата каквато си искаш. Изхвърчаш като тапа на момента. Защо депутатите са още на работа и на работа ли са или си имат важни причини да отсъстват. Всеки ден трябва да се отчитат в мрежата какво са свършили. Всеки божи ден. Съзнателно е прекъсната е обратната връзка в системата със цел злоупотреби. Всеки ден ги ловят и никой не е отзован. Няма възможност за контрол какви ги вършат.

Е, а оплачи се на някой , но няма на кой !

какво влиза в разходите и децата на колко године трябва да са ????? бебета , юноши, работещи ....

Ние сме четри членно семейство, доходът ни е над 2300 лв. И живеем норамлно... до денят в който парите ни свършат...

Значи след като 585 лева на месец са напълно достатъчни за "нормален живот" на едно лице от 4-и членно семейство, не разбирам защо депутати, министри и още сюрбюлюк висш и не толкова висш държавен хрантутник трябва да живее с няколко СРЗ на месец?! Напомням, че СРЗ за последното тримесечие гони 1100 лв.!!! Значи ще живеят със сумата от 585 лв. - или хайде да им я умножим там по 2, 3 или колкото им се полага на "ранга";) Защото ранг или не, ама всичките те твърдят, че са "слуги на народа";)))

Ебаси критерия за нормален живот - 600 лв на човек на месец. 88% и толкова нямат! Всичко е пекрасно, светлото бъдеще е сега!

Хората явно живеят различно нормален живот. Нормален живот не включва само ядене и гледане на телевизия.

За Бг-политиците и управниците , колко , щото все са им малко ? ---МИЛИОНИ , ИЛИ МИЛИАРДИ ,.... НА МЕСЕЦ !

Кви две ияди лева, кви пет пари. Опасахме ливадето, това лапад, киселец, рукола.... сичко изедохме. Кокошката сал щом клокне че е снесла и 10 ръце веке са обарбарали полога. Кво имаше от прАсето - роги, копита, опашка, дзурла - сичко се изеде. Баба Сийкя, дако е с 1 зъб, си изеде опинците, с кои зупаше у танцовия състав по времето на ТКЗе-то. Гущер не остата из полените, поповит лАжички из рекъта изедохме. Глааад! А они трюфеле маат и стек Т-боун и рибай стек нагъват сал, а ние сме кандисали и на хидрогенирани мазнини и палмово олио, ма немаа... И ша ми пишат тука статистики да ми подфръган оная работа и сал да мЪ дразнят, нихната....

Колкото и "нормално"да се опитва човек да издържа 4 души,от които работят двама,в София,с 3055 лв.на месец,сме за никъде.По-долу описах неминуемите разходи.Без да слагам една нормална стоматологично помощ или недай си Боже,спешна медицинска такава.АМИ РЪНЪТЪ?!?! Домати от 2 до 5 лв.Краставици-от 2 до 4 лв.Нормално сирене-11-13 лв.Мляко...пакетче масло-5-6 лв.За череши и ягоди не говорим.Месото стана по-достъпно от зеленчука.Ами 4 човека,в активна възраст искат храна! Пълни пропогандни стъкмистики,тотален спам.Не знам,тези,които ги публикуват,семейства,домакинства нямат ли,че пишат пълни лъжи?Или срещу заплащане,публикуваме всичко!?

73 % са под прага за нормален живот в България. Въпреки доста изкривените цифри 73 на сто е огромен процент от хора живеещи НЕНОРМАЛЕН, беден живот.

Алоу, админчетата и модераторчетата! Що триете бе, вашата..... кожа! Ще ви прокълна да ви се свръши тоалетната ратия таман, да поправите запетайки по стените и да видите после кък се трие това....

В провинцията 800 лева са мечта , в малкия град всичко работи за минимална че и под нея. Нормалният живот тук е утопия , ако го има той е определено извън пределите на нашите граници.

Ако се вдигнат цените на ток, парно и вода от юли надали ще са достатъчно. Да не говорим, че децата като тръгнат на училище се започват учебници, тетрадки помагала. Ако искаш да го запишеш пък отделно на езиков курс забиваш отвсякъде. Разходи колкото искаш, цените растът, доходите не.

Те са нужни, обаче работодателите в провинцията не ги дават! Затова и хората емигрират масово в чужбина. Масовата заплата която дават е 600 лв. И то ако имаш късмета да те назначат на работа по нормалния начин (за хората без връзки като мен). Защото има и много безработни. Ние последните 10 години тричленно семейство живеем с 600 лв. Това са по 200 лв на човек на месец. И от тях и за храна и за битови сметки. Кола нямаме и не можем да си позволим никаква. Цигари не се пушат. За дрехи няма пари. Всичко отива за храна и сметки и пак се лишаваме от храната. Писна ни и скоро ще емигрираме в чужбина и ние. Много наши комшиийски семейства емигрираха и повече не се върнаха. За работата която дават в нашия град 600 лв (300 евро) в съседна Гърция за същото дават около 1000 евро (2000 лв) И квартира да махнем, пак двойно повече от в България, че и отгоре. Т.е. двойно по добър стандарт на живот.

Вие в Гърция ще цъфните и ще вържете.

Ами иди в Германия на някоя неквалифицирана работа за по 1000 евро на месец, (дано да си квалифициран все пак де), та да видиш какво значи кон боб яде ли

Ами аз съм квалифициран. Две висши образования, последното магистърска степен по бизнес администрация във Великотърновския университет. Но работа по специалността няма и никога не съм работил нещо подобно. Само дипломите имам. Единственото по което имаше работа и което съм работил е барман и сервитьор. Това дали се чете за квалифицирана професия след като изисква само средно (а даже и такова не изисква) не знам, вие ще кажете. Но това съм работил, това мога и това ще работя и в чужбина. Парите ще ме удоволетворяват, тъй като е в пъти по добре от в провинцията в България.

В Гърция един ежедневник е 3 евро. Цели шест български левчета! За другото прави сметка. Ако ни вкарат в еврозоната ще станем много по-зле от тях.

1000 evro?! beshe niakoga...sega masovo se raboti pochasovo za po 300 evro... ako si namerish rabota..

Ако в това 4-ри членно семейство, един от членовете е "Джендър", парите пак ли ще са 2340лв?

Смятай ако е и циганин-мюсюлманин.

Не ни приеха детето за детска ясла .Изнемогваме само на една заплата.Държавата ни показва терминалите на летището!

Е и!?! Нашето семейство не живее с толкова, а с по-малко. Да се затрием ли!?!

Да

По-точно е да се каже, че не живеете , а вегетирате.

И кво от туй, Аладине! Животът е радост и тъга, къкто е рекъл един Искърски философ, що равен е сал на Кон Фуций и на клисарят на Шао Лин. Животът е едно гниене, завършващо с летален екзитус и поради таз причина дори не е нужно да се поддържа изкуствено. Требе час по-скоро да опразним тая земя, щом сме такива боклуци и сме се докарали до това плачевно дередже. А най-убавото е, че с нас ще умрат и паразитите, впили се връз нас... Ай дано е по-скоро!

Голям град слагам примерни следните разходи на месец 150лв ток/парно, 30лв вода, 30лв ТВ+интернет, 60лв (3 телефона) = 270лв 2 коли без ремонти за смяна на консумативи+данъци+винетки+застраховки около 400лв на кола годишни, без ремонти, без каско и др. 800лв / 12месеца = 65лв на месец Данък за 1 апартамен 250лв / 12 месеца = 21лв на месец Такса вход 30лв на месец Бензин/Дизел средно по 150лв на кола = 300лв дневни пари за обяд и джобни 10лв на ден * 3 човека =30лв на ден, 300лв на месец Перилни и др. почистващи препарати за домакинството 30лв на месец за Лекарства 50лв До тук станаха 1066лв Остават 1274лв за храна и др. допълнителни разходи като дрехи, покупки и тн. или 319 лв на човек на месец. :) Доста трудно... имайки предвид, че съм сметнал само минимални базови разходи

Айде няма нужда всяко семейство да има по 2 коли. Да плаща 6 месеца в годината 150 лв. за ток. Всеки ден, да се харчат по 30 лева за обяд на трима човека - вие в ресторант ли обядвате? Вярно е че колкото повече - толкова по-добре, ама вие се увлякохте! Изобщо не е трудно, всичко зависи от това да не те мързи теб и жена ти, за да има за вас и децата ви!

Стигат за оцеляване, ako се продаваше свободно оръжие за самозащита.

Посочената сума за четиричленно семейство стига да не умреш от глад и да си платиш сметките. Не дай си боже да плащаш наем или да изплащаш заем за жилище. За култура, почивка и т.н. даже не отварям дума.

Заем, 4 членно семейство и важното е че трябва и да си спестил за момента в който някое дете е болно, загубиш работа за 3-4 месеца или си намериш работа, но ти кажат почваш на 800лв, пък след 6 месеца ще видим. Трябва да си благодарен на системата от политици и трябва да имаш и 300лв за глоба, ако си изгубиш личната карта ;D

Като гледам как всяка пета кола в София е за над 50К, значи положението не е толкова зле. Единствено драмата е че се увеличава пропастта между "бизнесмена-чорбаджия", който я кара и обикновения работяга. Затова хора - искайте си високи заплати! В София заплата под 1000 лв е подигравка с вас при тая статистика - кажете м*ната му на тоя работодател и да идва следващия.

Тези пари са нужни за оцеляване на 4 членно семейство, а не за нормален живот. При тези цени за нормален живот са нужни поне по 2000 лв на човек.

Точно така! Тия дето ги правят тези изчисления дали са издържали студенти или пък са ходили на почивка????!!!!

Издържането на студенти е простотия, която я има само в Булгаристан. В белите държави студентите поработват, освен това има студентски заеми и стипендии.

пълни дивотии. това е малко над минималната работна заплата, ако с нея може да се живее нормално, защо депутатите не се преизчисляват техните през нея

На Бастуните от Института за синдикални и социални изследвания на КНСБ им пожелавам да илядат с такъв месечен доход!

Както винаги, смятат неправилно. Как може да се смята поддръжка на жилище - няма нищо вечно. Трябва да смятат покупка на жилище поне веднъж в живота или наем на жилище (примерно 800лв на семейство и остават 1500, с които направо бедстваш). Автомобил видимо също не е нужен атрибут в нормалното съществуване. Обучението също ли е безплатно? Сумата значително ще се покачи... Друг е въпросът кой колко получава и че значителен процент население живее в мизерия. Не пишете глупости - нормален живот... Напишете минимум - така да.

Колега, разбирам че искаш да си милионер от заплата, но това не става. Парите които са обявили в статията са реални.

2340 лв трудно ни стигат за нормален живот на 3-членно семейство във Варна. Никой от нас не пуши, алкохол рядко, без плащане на наеми и кредити. 2340лв може би стигат за в някое село, но не и голям град.

Абе вие нормални ли сте ?!?! 600 лева месечно били достатъчни за нормален живот, а?! 20 лева дневно. Закуска сутрин - 2 лв. Обяд - 5 лв. Вечеря - 3 лева. Топла вода - 1 лев. Ток - 1 лев. Транспорт - 4 лева. Зъболекар - 4 лева. Лекар - смяна на тазобедрена става - 8 лева /разбито за период от 15 - 20 години/. Поддръжка на автомобил - 5 лева. Дрехи и обувки - 2 лева. Мебели и покъщина - 5 лева /разбито за година/ .... със сигурност съм пропуснал - книги, театър, концерт, почивка .... и без тях, дневния разход е = 40 лева ДНЕВНО !!!

Чудно как ги сметна тия "закуска - 2лв, обяд - 5 лв, вечеря - 3 лв". Защото тия пари никак не стигат за мен. Сутрин обичам да ям мед - буркана е 10 лв (свършва за три дни). Плодове- банани, портокали, а сега актуални череши и ягоди, на последните две килото е 3 лв. Обяд, обичам месо и риба, а за тях отиват над 15 лв. Например един шаран ми излезе 20 лв, а го изядох почти на едно ядене. За месото да не говорим, а салати и други неща? Рибата също е скъпа. Обяда ми излиза около 15-20лв. Вечерята е същата работа като обяда, че даже и повече, едното ако е 15, другото е 20, и закуската около 7 лв, общо са 7-15-20= 42 лв. а твойте 2-5-3=10 лв.....сигурно ядеш само банички и готови евтини храни, но хората които си държат на здравето с тия 2-5-3 лв не може да се нахранят. Друг е въпроса, че парите в България въобще не стигат за нормална храна.

Много пари даваш за храна сигурно не си семеен и ядеш само извън дома.