21-годишна родилка почина след секцио в Горна Оряховица

Операцията е била успешна, но час след това жената получила силно кръвотечение. Предприети са незабавни действия, заявиха от лечебното заведение

Обратно в новината

Коментари - 21-годишна родилка почина след секцио в Горна Оряховица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

lu4ka

Когато жена ражда е с двата крака в гроба. Дори и сега. Българските лекари са от най-компетентните в Европа. В т.н. бели държави просто те оставят да раждаш. Естествен подбор. Който оцелее - оцелее. Аз Изродих внучката си (без да съм лекар), в една Лондонска болница. Акушерката просто стоеше и гледаше. А сестрата се беше подпряла на монитора. Това е практика. Благодарете на българските лекари. Те са от най добрите. Особено, ако се махнат алчните.

Останали са най-некадърните в България! Най-вероятно плацентата не се е отлепила напълно. Акушерките вместо да я изследват след раждането са бързали за кафе и ето го резултатът! Ужасно! Съболезнования на близките! Не желая да съдя, може би не съм прав, но дори и от оправданията на болниците смърди на класическа немарливост. В първата болница - липса на адекватно АГ отделение, а във втората, когато пациентката вече е дошла в критично състояние - липса на техника, кръв и обучени лекари! Да не попадаш в българска болница, особено в по-малките градове! Съболезнования на близките и сили на бащата! Дано се отърси психически!

Иновации, достижения, напреднала медицина.....но само за отслабване, пластични носове, джуки и цици! Медицината главно би трябвало да е за спасяване на болни! Всяко раждане крие риск-да! Но да се случват неща като през Средновековието може главно в България! Мир на душата на това момиче! Сили на мъжа и , за да продължи с дете на ръце!

Случилото се е ужасно, но ме изненадва категоричността, с която пишете, че лекарите са виновни. Раждането все пак крие риск и съм сигурна, че няма раждала жена, която не си е помислила "дано всичко мине добре!" и на която да не е минавало през ума, че има известен риск и за нея, и за детето. Аз като тръгвах казах на бащата какво да прави ако стане нещо с мене.

Не трябва да се мисли за това! В крайна сметка, се приготвяте за най-вълнуващото пътуване в живота! В една нормална болница такива неща не би трябвало да се случат, или да го кажем така - са абсолютна рядкост! Шансът за летален изход след раждане е по-малък, отколкото при грип. Преди 200 години не е било така, но сега е така!

lu4ka

Тео, колко деца си родил?

Хирургията е занаят - очи координация и умения с ръцете плюс знания. Секциото е тежка коремна операция. Жените са смели и всеотдайни създания. Бог да даде мир на починалата майка че няма да се радва на бебчето си на този свят

Жалко за загубения ненавреме живот! Преди години жена ми също беше преносила сина ни с 10 дена и се наложи да я вкарам в болница по спешност. Цял ден я мъчиха лекарите да роди по нормалния начин и накрая когато видяха, че детето започва да губи пулс направиха спешно секцио. През цялото това време чаках в коридора на родилното отделение и всякакви лоши мисли ми минава ха през главата. Тогава за пръв и единствен път времето за мен спря, часовника на стената и този на ръката ми показваше 19:40 толкова дълго време сякаш мина цяла вечност. По някое време от операционната излезе лекаря и ми каза че жена ми и и новородения ми син са живи и здрави. Погледнах часовника беше 19:41.Живота е толкова непредсказуем. Кураж на почернените роднини в този толкова труден за тях момент.

Операцията е била успешна???!!! Успешна е операция, след която потърпевшият не умира.

Да сте живи и здрави. Най-вече живи, че много здрави си отидоха

Нали в тази болница бяха давили новороденото в кофа, че още мърдало

Смирете се и помълчете. Трагедия е това и то поредна в България. После е редно да се замислим къде са приоритетите на нашето общество - какво става със системата на Здравеопазването. Много лоши неща - защо това продължава толкова години и толкова правителства, прехода нали свърши. Много има какво да се каже, но едно ми се иска да е ясно на всеки - когато някой му трябват пари за нещо бърка в здравната каса. А също и, че лекари и квалифициран медицински персонал се търсят в цяла Европа, пък и по света. Българската държава поддържа нещата под санитарния минимум. И последно - само с хвърляне на бюлетини или пък изобщо не гласуване не става драги сънародници. Трябва повече - трябва непримиримост и натиск без значение кой управлява. Бог да прости момичето и всички жертви които ние българите даваме.

В тази болница не се ходи, дори да си на умиране. Само в Търново. Не знам колко родилки и бебета трябва да си заминат, за да се научат хората, че това не е болница.

Ако не бяха правили секцио - какво щеше да стане?

Можеше да изпуснат детето. Принципно сега учат за хирурзи, не за акушери и предпочитат да оперират, защото се чувстват по-сигурни. Но тук някой не си е свършил работата както трябва. Но то докато не ти умрат дузина пациенти, какъв хирург си ...

Няма общо между ражда не и вадене на сливици. Затова си има УНГ и АГ. Има много особености при раждането. Матката е мускулест орган и след раждане трябва да си върне тонуса и да се съкрати мускулатурата. Ако това не стане се получава тежък кръвоизлив и матката трябва да се премахне. Има и много други състояния при бременната свързани с кървене. С тези неща са наясно само специалистите акушер-гинеколози. Много по-сложно е отколкото си представяте, това са сложни хурургични процедури, хората учат 10 години и въреки това един случай с друг не си прилича.

В някой европейски държави масово раждат вкъщи, но вие селяндурите откъде да знаете. С тия опорки дето си ги изредил се стига до тук

Не в Европа. Не си разбрал. В Африка и Азия. И при твойто маймунско семейство в БГ

Имах един съученик повтаряше чвтиеи години 5-ти клас какво да кажа че е умен ли.Аз ли съм виновен че дебилите лекари 10 години не могат да схванат 5 органа

Хайде отиди ти и ги научи и ще си говорим после. Мислите, че е толкова просто, опитайте...

Не прочете ли? Махна ли са й матката. И пак е починала.

Затова трябва когато ромите посегнат да набият някои некадърен лекар ние страхливите българи да ги аплодираме поне след като не можем да направим друго защото некадърните доктори изтрепаха доста народ и няма нито един уволнен поне камо ли осъден

Коментарът с мангалите е излишен, не може да има търпимост към.такива приматски изпъшнения,.нито да правим сравнения с менталното развитие при една известна част от тях.спрямо българите, защото първите нито си плащат.данъци,.нито нищо и си тръгнал да.ми ги даваш за пример?! Стига вече.с.тия тъпи примери! Дано истината се установи и ако действително е.лекарска грешка, виновния да си понесе последтствията. Кураж и сили на близките!

За мен няма никакво съмнение,че докторите са винивни за смъртта на младата жена. Кръвоизливът индикира некачествено шиене при израждането чрез цезарово сечение. Когато бях дете ме ооерираха от сливици .Живеехме в "Хаджи Димитър" срещу Руската гимназия. След операцията,която ми направи един украинец с име Харемко получих зверски кръвоизлив и майка и татко търчаха като луди към Поликлиниката до Читалишето. Никога няма да забравя! Украинецът направи с мен някакъв експеринент при вътрешното зашиване. Не беше обаче украинецът,който ме спаси,а наши хирурзи.Харемко просто не беше сшил качествено .

И какво общо има УНГ- кръвоизливът ти, причинен от Харемко и АГ ситуацията с починалата родилка? Или искаш да ни съобщиш, че имаш матка в гърлото си? Тея неща са много по-сложни, отколкото си мислиш, Веселин с ЕГН незнамкоеси.

Хора Хора Хора Не пишете глупости ве!!!! 1во това са българи 2ро това са хора 3то лекарите "Не грешат"

Че и лекарите са хора. Не се притеснявай, често се случва.

Едно време жените са раждали във домовете си и са имали по 7,8 деца. Никои нее ползвал скалпели и никакво секцио. Сега режат наред за пари. И в тези болници е много опасно от инфекций.

Знаеш ли колко жени и деца са умирали "едно време "?

да ги съберем тея с "едно време" и да ги телепортираме пак там! Без право на връщане!

Знам, че едни хора дето имат интерес го твърдят това - тези същите твърдят и че без ваксини да сме измрели досега

Умирали са от инфекции, глад, паразити, сега умират и при секцио.

От “инфекциЙ” не можеш да си глътнеш ракията, да му се не види...

Рабдането секцио - по МЕДИЦИНСКИ ПОКАЗАТЕЛИ спасява живота и на майката и на бебето. Хайде стига с това навремето жените са раждали на нивата , в чужбина раждат вкъщи. Навремето децата като се родят са чакали определени дни, за да се даде име на детето, родилки са умирали …. Раждат вкъщи жени с нормална бременост и с бебе в подходяща позиция за нормално раждане.

Масово израждат бебета със секцио,и това се прави за да се печелят повече пари по каса,без нужда. всичко е за пари,това момиче момиче трябваше да живее,но алчността на лекарите и коатаваше живота.

Заради желанието на жената най-често лекари да правят компромис, но този случай не изглежда такъв. Не можете да допуснете интернет енциклопедистите, че в медицината са възможни проблеми дори всичко да направиш правилно. Затова примерно не изписват веднага след подобни операции.

Постъпила е в общо тежко състояние в здравното заведение, обаче, от друго здравно заведение. Защо въобще съществуват част от здравните заведения, в които освен да те убият друго не могат да направят. Болници трябва да има само в градове с население над 50 000 души. На останалите места само спешни центрове и при необходимост транспорт до болница. Другото е смърт и излишно харчене на пари за поддръжка и заплати.

Горна Оряховица с Лясковец, където няма болница са горе долу толкова хора.

Масово режат гадовете. Повече пари взимат и им е по-лесно. Набързо отрежат, извадят бебето, зашият и айдее, готово. Ебаси акушер-гинесолозите! Нарочно плашат с някакви изсмукани от пръстите причини. - преносено било, водите му застоявали, не се било обърнало. Глупости. Как в западна европа секциото е 5% от ражданията, а тук е над 50%. И циганите даже ги подкараха по тази схема.

си рязал, шил и колко бебета си извадил та си толкова категоричен? Няма да се изненадам, ако си от тези дето припадат като видят кръв. Кръвоизлив е най-честото и за съжаление понякога фатално усложнение след такава операция. Може да стане и става навсякъде по света. Все по рядко и у нас, но е възможно и се случва. Жалко за жената. Жалко и за екипа медици. Ще берат доста ядове, че и подобна помия ще се лее отгоре им.

Брей, много доктори тука, всички пишат компетентно какво е трябвало да се направи. Те същите са компетентни и по икономическите въпроси, и по политическите, за спорта да не говорим. Само дето български не знаят и с граматиката са скарани, иначе от всичко разбират.

И ти си един дървен философ!

Всички операции са успешни. Болният обикновено почива от усложнения. Въпреки направените усилия. При социализма. Сърцето не издържаше.

Съжалявам за момичето. Сано почива в мир. Съболезнования на всички близки. Дано детенцето има късмет и се радва на щастлив живот.

Много жалко за жената и за детето, което остава без майка. При раждане много неща могат да се объркат. Не сме запознати със ситуацията, след като лекарите са преценили, че трябва да се индуцира раждане, то е имало причина за това. Преносването само по себе си е много рисково, защото намалява околоплодната течност и може да се получи страдание на плода и тоновете изведнъж да паднат. Не трябва да се хвърлят обвинения без да се знае, какво точно е станало. Може да е било антония на матката, може жената да е била с тромбофилия, много са вариантите... При развитие на тежък кръвоизлив и ДИК, за жалост, много често няма какво да се направи. Наистина ужасна ситуация за всички.

Пише, че след прегледа не е установена патология. Т.е. не е имало причина за индукция. Просто това е рутинно в българските болници. За съжаление. Наистина има случаи, в които не може да се направи нищо, но фактът, че %-тът на починали родилки в някои страни, сред които и България, в много висок, говори за грешни практики, не за случайност.

Жената е преносила ,затова е индуцирано раждането. ДИК не е патолгия ,която може да се открие при преглед или да се предскаже. За съЖление медицината не е толкова просто ,колкото дир професорите си мислят

Жалко за младата жена... В една нормална държава никога няма да предизвикват раждане без причина. А такава на този етап не е имало. Щяха да изчакат раждането да започне нормално и най-вероятно сега щеше да си е жива и здрава. За съжаление индуцираните раждания са много често срещани в България и резултатите се виждат.

Глупости. 10 дена след термина бебето трябва да се изкара. Даже много са чакали.

В статията пише 5 дни. Теринът е бил за 20.08. На 25.05. са индуцирали раждане. На 26.08. сутринта е била операцията.

Конспирации...дали след 2 дни индукцията е нямало да доведе до същия резултат е спорно. По -скоро въпросът е с какво и как е било индуцирано раждането.

Аве, ама ако се окаже ромка ... от маалата ? аа ? там няма хигиена, яко плъхове по улицата, храната е от кофите в устата. може да е наблюдавана ... но тя природата си я е прибрала ...

Неслучайно сме първи по смъртност, заради скапаната здравна система, пълна с некъдърници, чиято некомпетентност убива. Да се е чуло някъде за осъден лекар с отнети права. Не. И затова е пълно с хора, жертва на лекарска грешка. Но за сметка на това, нашите лекари са пълни със самочувствие, изживяват се като богове, че чак са смешни. Бог да прости момичето и сила на детето и, което никога няма усети майчина обич.

Не е скапана системата. идиотите дето ги ползват са скапани всеки втори гледа да мине метър с осигуровките. пари поради тази причина в касата няма. после като се разболее се лекува с Ракия, защото доктор радева така е била казала, ходи болен със седмици, а като отиде на доктор, доктора смотан ... ами не си прав. Докторите не са богове, и никъде не пише, че като отидеш на доктор трябва да излезеш здрав и няма шанс да умреш... Шанс винаги има, просто с развитие на медицината и редовното периодишно изследване намаляват риска от смърт. Като не си плащаш осигуровките, не се развива медицината, респективно като ходиш на токтор, той няма пръчицата на Хари Потър и отварите на професор Снейп.

бг здравната ви система е комерсиална, копирали сте я от Германия. Много неща сте копирали от тях, но това не значи че са добри.

Ха-ха... много удобна упорка, другарю "лекар", само че не хваща дикиш вече. Много е лесно да се хвърли вината на пациента, че "водил нездравословен живот", а всъщност няма значение, когато е поставена грешна диагноза, грешно лечение и лоша операция. Вината никога не е у лекарите, нали? И другата опорка, че парите са малко. Не, много се краде. Недупостимо е шефове на държавни болници, в които условията са от преди 50 години, да получават милиони, и да карат джипове за 150000. Всички сме чували че има добре отработени схеми в тези болници, с които се правят дългове, които после държавата покрива т. е. ние. Най-лошото е че нещата ще стават по-зле, и зле, защото няма никакъв контрол.

Ха-ха... много удобна упорка, другарю "лекар", само че не хваща дикиш вече. Много е лесно да се хвърли вината на пациента, че "водил нездравословен живот", а всъщност няма значение, когато е поставена грешна диагноза, грешно лечение и лоша операция. Вината никога не е у лекарите, нали? И другата опорка, че парите са малко. Не, много се краде. Недупостимо е шефове на държавни болници, в които условията са от преди 50 години, да получават милиони, и да карат джипове за 150000. Всички сме чували че има добре отработени схеми в тези болници, с които се правят дългове, които после държавата покрива т. е. ние. Най-лошото е че нещата ще стават по-зле, и зле, защото няма никакъв контрол.

Що не почетеш и не се поинтересуваш малко бе? Първи сме по смъртност къде? И нямало осъден или с отнети права лекар? Я пак? Като седнете да се лъжете и надлъгвате интернет експертите се самозабравяте.

Права не се отнемат за лекарска грешка ,а при целенасочено нанесена вреда на някого. Грешки се случват на всички ,защото всички сме хора. В случая от дадената информация прилича на рядко и много опасно усложнение ДИК синдром

Айде стига вече с тия цезареви сечения. Като и е минал термина, наблюдавате, проследянате и чакате, особено пък ако е главично предлежание. Мисля че в случая е избързано със сечението.

21-годишна родилка, на редовни прегледи и консултации, без никакви застрашаващи здравето проблеми и след едно секцио до там с живота!? Какво ще е ако не лекарска грешка? За секцио предварително се правят цяла камара изследвания и отделно жената е била под постоянно наблюдение за целият периот от бременността си. Другото което прави впечатление е поредното "след усложнение се решава да се премести пациента от болнцата в друга болница"! Поне 20 минути е бил пътят до болницата във Велико Търново. Като екипа не може да се справя с тежки случай като с родилката защо имат право да извършват въобще секцио?

Случва се! Секциото е шок за тялото, който е по-смъртоносен от нормалното раждане. Проблемът е че много пациенти го избират от естетически съображения, което ми се струва малко странно.

Sofiaone

Така е. Случва се също лошо квалифицирани специалисти по малки болници да извършват всякакви операции, които не отговарят на възможностите им, често при това с голямо забавяне, защото единственият анестезиолог липсва в момента. Всичко е Божия воля, но ако е било наложително отстраняване на матката поради обилен кръвоизлив, защо не са го направили веднага, а са чакали толкова и после са я препратили? В такива ситуации навременната реакция е изключително важна.

В българия вместо да лекуват пациентите, само ги разкарват от една болница в друга, докато накрая не издържат и се споминат по пътя, а някои даже само до стъпалата на болницата стигат..

Човешкият живот е като лъх, Господ да утеши близките!

Много жалко за младата жена. Да си отиде на 21, това е ужасно.

Боже .... Съболезнования на близките и светъл да е пътя й!

Е той 2 метра под земята и полусирак

Лекарите са като политиците - осъдени няма без значение от престъпленията им.

Жалко за починалата млада жена. ДИК синдром би трябвало да се очаква,т.е.,изобщо не е задължителен,но е риск при раждане.Би трябвало и да се познава.Не го пожелавам на никого-протича остро и е много рисков.Има спасени родилки в големите болници,има и починали,за съжаление.Конкретно за тази болница и тази родилка,не знам.Съболезнования към близките!!!

БГ лекарската мафия много обича да прави секцио при ражданията, даже и когато това не се налага. Просто за него касата плаща много повече.. Самият факт че в Горна Оряховица правят секцио е доста странен. По правило в малките градове няма специалисти. Естествено и сега виновни няма да има, виновна ще излезе починалата. Така е у нас. Осъден лекар няма

Всички професии, където се кандидатства с разказвателни предмети са пълни с олигофрени и некадърници. При инженерните, където се кандидатства с математика се срещат много мислещи хора, но при лекарите е трагедия. Такива като Мангъра са един не на сто ами на хиляда. Другото е тотална щета, но системата е такава, че не може да се изчисти от тези отрепки понеже здравната каса е монополист - също като при Топлофикация София и всяко друго държавно предприятие.

Що не ходиш да раждаш при инженерите?

Личи си,че си идиот!

Веднага карантина и затваряне на цялата страна. Сещате ли се какво стана в началото на ковид пандемията? Тъй като хората не ходеха да ги трепят по болниците, смъртността спадна….

Да почива в мир!

Сутринта я оперират, я вечерта вече е за погребение. И била под постоянно наблюдение преди това. Съсипаха страшно много хора т.н. лекари от т.н. университети в България. Горката жена, горкото дете, таткото и всички близки.

Рядко накоя булка се спасява. Бог да прости!

А, не така, тука коментаторите и по форумите всичко лекуват ако не знаеш.Пенкилери. Само лекарите са виновни, и сестрите, .... и кривата ракета.....

Тази болница е някакъв хорър, да не се окаже подходяща за донорство, там май често се случва …

Въпросната болница в Г.Оряховица е по известна със съвсем друго име, нямащо нищо общо с нуманоста и Хипократовата клетва. Ние тук си я знаем като" Погребалното дружество. Това, че си здравно осигурен, и то с абсолютно непрекъсваеми вноски, не означава АБСОЛЮТНО нищо за "лечебното" заведение, което е търговско дружество в пълният смисъл на думата. Нямаш ли пари, да дадеш на лекар, сестра, санитар, си жив-умрял, дори и със здравни осигуровки. На животните се обръща по-вече внимание, от колкото на хората в тая болница, която между другото е пълна с цигани, които пък е свеобща тайна, че са здравно НЕОСИГУРЕНИ....

Това е наследството на Боко тиквата

Преди години нямаше ли пас скандал със същата болница-някакми записи със мъртвородено зете, сложено във фризер.Беше като по роман на Дийн кунц

Имаше! Фалшифицирани серсесета от пъпешоглавия Цветанов!

Колко пък да са били фалшифицирани

Аз съм казал, лекари, полицаи, политици хора на държавна служба и съмнителни милионери трябва тихо и бързо да се умъртвяват най добре чрез разстрел.

каква е твоята професия?

Професор е неговата професия

Аз съм Изпитател

на ракия :) Личи си по правописа и интелекта :)

Забравих да добавя към изброените съдиите и адвокатите, нали тихо и бързо.

Да не са я натъпкали с антикоагуланти преди това ?!

И за какво? Олееее направо е непонятно как няакви хора дават мнение по въпроси, по които нямат никаква компетенция!

Срещу бъдещи тромбози

Лелелелелеле! Спри се! Не може §овек да падне толкова долу и да прави подобни изказвания. Със сигурност има поне един лекар тук, който в момента се въргаля на пода от смях заради мнението ти! Хахахахахахахаха

^ Заради такива като тебе уморяват хората в болниците ! Баща ми получи исхемичен инсулт след инжекция фурантрил/фуроземид . Човекът не оцеля . Тъпак Ти дето триеш коментари , спри се бе , разбойник ! Не прикривай истината . Не съм ги съдил , ако могат поне на 1 човек да помогнат .

Сегашните бели некъдърници са нищо пред тези дето идват от онлайн обучението

Колкото по-далеч стоите от българските болници и от българските докторя, толкова по-дълго ще живеете!

Се касае за ДИК синдром. В 95 % от случаите, неспасяемо състояние. Толкова жалко за младата жена!

Аз съм от 5- те процента и съм съгласна, че е въпрос на късмет да оцелееш, но той не се получава току така. Синдромът се получава при голям кръвоизлив, който явно някой е проспал или е причинил при операцията.

Да ти кажа - лекува се с венозен Фактор 7. Има само една "малка" подробност - понеже е СКЪП Касата не го плаща и съответно го няма наличен в болниците. В чужбина си го ползвзме. Вива ла Касата....

Колкото и пациенти да убият те никога не са виновни и са направили, каквото могат.

Болниците в горна и търново им викат раковото