17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти действително си потенциален убиец с летни гуми през зимата !!! не разбирам защо плачеш.

То хубаво, ама защо трябва да правят "специализирана полицейска операция...", че да хващат пиянките. Това трябва да е постоянна, рутинна работа на КАТ.

На един народ

Мен ме Принуди Държавичката да си сменя летните гуми със зимни за да не убия някой, а то това подобие на държава е хванала за седмица 246 потенциални Масови убийци по улицата. Браво все е нещо. Лошото е че тези същите ще отнесат в най-лошият случай подобна глоба като тази дето Аз ако не си сменя гумите. А в най-добрия ще им се Извинят, че са ги спрели!

Ако за седмица е хванала 246 "потенциални", значи за годината са 12792 "потенциални масови убийци". Същевременно според статистиката на КАТ за миналата година реализираните "масови убийци" са петима (т.е. има пет жертви в ПТП поради алкохол или наркотици). Останалите над 650 жертви са от "непотенциални немасови" убийци, най-вече (близо 50% от всички жертви) поради несъобразяване на скоростта. Но от КАТ ще ви обясняват, че е важно да не сте пил и да не превишавате скоростта. Съобразяването кучета го яли.

да ама тука 11 от всеки 10 човека се пънат да обясняват как из цялата страна има безумни знаци за ограничение и до всеки такъв има катаджия.

В България зимните гуми НЕ са задължителни, и никой не може да те глоби за това. Има, обаче, изискване за височината на грайферите.

Само с вдигане на глобите нищо не става. Практиката го показва.

Алкохол и дрога, ами за 5 години поне без книжка и втори път , ако бъдат хванати додет са живи! Защо ние или наши близки да страдаме заради боклуци!

Да си виждал поне един циганин в учебна кола? Хиляди цигани карат коли без книжки или с купени книжки, всички го знаят и никой не ги закача въобще. Дори карат таксита и рискуват живота на клиентите

След данните по-горе - колко коли са със снети номера и спрени от движение/по закон е така.

За втори път пиша.Хубаво е да има контрол и ред на пътя .Да има проверки и наказания, но какво да правим с хората "зависими" от някои лекарства не по своя воля, а по жестоки стечения на обстоятелствата.Имам предвид онкоболните и друг на които живота и здравето зависи от медикаменти в които има и наркотични вещества.Те наркомани ли са или хора изпаднали в беда.Там трудно може да бъде извършена манипулация и някой отявлен наркоман да се сдобие с ТЕЛК и Епикриза доказващи и описващи заболяването.Тези хора понякога са отдалечени на доста километри от най-близката онкоклиника и им се налага да патуват.Много от тях са в състояние да управляват МПС но закона казва- ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕ а не СЛЕД УПОТРЕБА.Понякога следите остават доста дълго, а в същност нямаме зависимост.Вариантите са два-или държавата ги признава за трайно увредени и получават помощи в по-голям размер, а не 11,50 стотинки на месец за транспорт или при проверка резултата от теста за наркотици да не важи.И една последна молба към всички.Моля ви не се подигравайте с това, защото никой не е застрахован от този бич-рак.А тези дето са гласували закона и наказанията и не са помислили за тези хора или да се коригират, или ще им пожелая да изпитат на гърба си този бич на тях или на близките им.Нас не ни мислете, ние вече сме обречени.

ами в закона пише "под въздействие" защото докато тая химия ти е в кръвта може да ти размъти мозъка или реакциите. Това при лошо стечение на обстоятелствата може да е трагично не само за този, на когото му се налага да приема такива лекарства, но и за околните. Обаче за недомислията на държавните политики по грижите за здравето на хората съм съгласен, че в момента са меко казано неадекватни. Тоест, разбирай ме - не болните трябва да пътуват, а тези които ги обгрижват.

Загубих вяра в нашто мвр кат

Асфалтът е много лош! Предизвиква катастрофи, не става за ядене, НО ЯВНО СТАВА ЗА ПИЕНЕ И ДРОГИРАНЕ! Не са виновни шофьорите, не ги наказвайте!

Излиза, че сред нас е пълно с алкохолици и наркоманчета...ужас!

Според статистиката на МВР жертвите в ПТП поради алкохол или дрога за миналата година са петима, докато над 600 жертви са причинени от трезви водачи.

Трезви, трезви, ама мислят с гръбначният си мозък... и надбъбречните жлези.