17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дойде моментът за избор между жив, но психясал вкъщи и това да си изкарал гадния вирус (или евентуално да се ваксинираш) и да си живееш живота. Моя избор определено не е първото...

Нa 02.02.21. в болници 2850, в интенсивно 265..... На 05.03.21. в болници 5307, в интенсивно 440 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Много ясно, пуснаха учениците от големите класове, фитнесите и танцувалните зали. Ама според управляващите кръчмите са виновни... Виж, за нощните барове и дискотеките съм ОК че са затворени - там падналите задръжки след алкохол/наркотици и силната музика прави контактите много близки... Нека отворят, но само на открито.

и викаш, те разболяха старците ма много палави старци имаме ние

бързо в мазето и маската отзад, че филиповския щам на ковид таковал с 200

Хайде стига лъжи бе. Не помните ли как само преди година ни лъготехте, че такова заразно нещо не е имало никога. хората падаха и умираха по улиците. Имаше клади за тела в парковете. Гробищата не смогваха и се правеха масови гробове. Какво от това се сбъдна? НИЩО. Същата работа и сега . Ами защо тогава да се ваксинираме при положение, че ваксината е ефективна за онзи китайския вирус от който вече няма и следа ???? Така да има тормоз и терор на населението Прочети още на: https://www.dnes.bg/top-novini/2021/03/05/nigeriiskiiat-shtam-10-pyti-po-zarazen-dori-za-preminalite-covid-19.482226#comment-newest

Не мислиш, че не е честно да убеждаваш хората да не се ваксинират ,като си го изкарал и имаш имунитет.

качват се тия на интензивните легла, което си е лошо ще ни гази трета вълна а дали ще е последна кой да ти каже

Януари бяхме стигнали до под 5%. Пуснаха децата (600хил) и за месец и половина сме на ~20%. Миналото лято пак нямаше вирус толкова. Пуснаха децата септември и хоп ноември бум на заразените. Пък после те уверяват капацитетите, че нямало връзка.

Има връзка много ясно. А лятото работеха и кръчмите, обаче сега те са им виновни... Най-тъжното е че съдбата на един немалък бранш се определя от хора които не ходят по кръчми...

Ходенето на училище е вредно за здравето.

Гледам коментарите и оценките под някои мненея. И стигам до извода че ние сме малък, ама изключително прост народ, ако се съди по тая извадка. И заради това сме на това дередже - малко вълци стрижат многото овце (аз съм в последната категория - на стриганите). Половината население е тотално непукист, другата половина се тресе и умира от страх. А то каквото ще става - ще става и без това. Да се самозатворим и да психясаме от страх е глупаво. Да, някои мерки имат смисъл. Други не. Общо взето трябва да пазим възрастните и болните - да ги изолираме от учениците, а те така или иначе не ходят на кръчми и на фитнес. И да ги ваксинираме приоритетно.

нещо поизчезнаха от магазините и улиците хора от късни 70 и нагоре не виждам ни при личния, ни в парка гледам баща мина 92 с един негов приятел към 80 ходят в парка, до тото, за Трета възраст други хорица ве

други хорица техни набори вече не се мяркат

И защо ще ме тестват за хрема , за да отида в Кипър ???? Защо не ме проверяват за жълтеница, холера, ебола, туберколоза или нещо друго,наистина опасно ????

Първо за хламидия да те проверят.

стой си у вас, бе Марче кой му дреме какво питаш хората приемат при такива условия у вас ти казваш как да е в Кипър решават КИпърците не те викат ти искаш да им идеш там

Спокойно :) икономическа криза, липса на пари, глад и всички ще приемат всички. Въпрос на време!

55 (нерегистриран) икономическите теории са ми слабост вече 40 години и ще ти кажа, че не е точно така, но ти си знаеш

А , какво ще правим след месец като се затопли и настинките и хремите почти изчезнат ???? Как ще помпят статистиката тогава ????

който доживее ще разбере утре не е обещано на никого

След "честит ви 8 - ми март студенти" ще е главното броене тая година. Следващото ще е около седмица след Верикден.

Броене на какво?

На психясали идиоти, сър!

То вече и хремата е КОРОНА!

Една седмица след 8.03 да мине. Тогава ще броим. Затворете ресторантите за Женския празник,ако не искате масов мор.

Стой си в пещерата, там е безопасно. И ваксинка си бодни, за да станеш Шотландски боец.

що точно 8-ми да ги затварят снощи към девет вечерта в София всички заведения бяха фул млади хора стол празен няма който е рисков, възрастен да си стои вкъщи животът не може да спре децата да спрат да ходят на училище, младите да спрат да се забавляват ми има ваксини има маски който е рисков се пази това е и аз съм рискова всякък но не ми пука ако само вися вкъщи, човек ли съм не ЖИВ ТРУП колкото доживея, толкова няма светът да изчезне

ЗАРЕДИХА ЛИ ЧУВАЛИТЕ ВЕЧЕ - ИДВАТ ИЗБОРИ, ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ ИСКАТ ДА НИ ИЗБИЯТ ДО КРАК*

че пак ще загубите поредните избори!

Тъй тъй, ГЕРБ ще спечелят и ще управляват 300 години, спокоен бъди.

Те изборните резултати са вече готови. Само чакаме 04.04 . за да ги обявят официално !!!!!

Баба ми се спомина през 2017г., а през Май 2018г. гласува за ГЕРБ. Потресаващо беше.

На щамовете. Английският се казва тийнейнджъри, африканския кръчми, а всички заедно избори

варианти на вируса може да промени класическото циклично протичане на епидемията с дълги, непостоянни летни плата! дали ще има и летни вълни?

Цикличността я променят мерките, не вариантите на вируса.

вирусът се променя по- бързо, отколкото човечеството успява да реагира. това май ни обрича на вечна епидемия или поне на ежегодна ваксинация с актуализирана ваксина , както при грипа. във всеки случай аз , макар и ваксиниран вече, продължавам стриктно да спазвам мерките. Смятам това лято да пътувам много, като ще искам гаранции от превозвачите, че ще допускат само ваксинирани. веднага обяснявам защо- дори и да се разболее някой от нас, пътниците, това няма да доведе до карантина на цялата група , както беше миналото лято- цели хотели стояха по терасите по за две седмици!

Офхаха, смешник! И кво като си боцнат, да не си повече от средния мангал дето се лекува с гроздова? Познай - не си!

Заглавие: "18% от тестваните през последните 24 ч. са положителни с коронавирус". А колко са отрицателните с коронавирус? Отиваме по-нататък в "данните": "Така общият брой на потвърдените случаи става 255 381" Кои случаи са потвърдени? Какво е потвърдено? То по-скоро се борим с една статистика, "механични" мерки и изпробване на "ваксини". Няма ли да видим най-накрая нещо медицинско, или поне малко здрав разум.

Какво бележи ръст? Какво няма ли да видим?

Ако хората спрат да си правят тестове заради пътуване (т.е. хора, които нямат никакви симптоми и се предполага, че са здрави), а също така започнат да тестват само тези с няколко характерни симптома, положителните тестове може и 90% да стигнат!

Тествайте двама. Един болен и един здрав. Стават 50%

ЗА БИТАКА ДА НЕ ГОВОРИМЕ !! ТАМ Е МАЗИЛО !! В БУКВАЛНИЯТ ЦЕНТЪР НА СОФИЯ КЛОШАР ОПЪНАЛ СЕРГИЯТА . ТУНБА ОКОЛО БОКЛУЦИТЕ ВСЕКИ ДЕН !! ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ КЪДЕ Е ??? НА ЛУНАТА ЯВНО !! ВЕЧЕР ПО УЛИЦИТЕ МАЛОЛЕТНИ С БИРИТЕ В РЪЦЕ !! НЯМА МАСКИ....БАСИ ДЪРЖАВАТА СТРАННА !!

Бирата спомага ли за разпространението на вируса? Особено сред младите... Който трябва да се пази, да си стои у дома! И

какъвто и да е контрол в България! кой да го осъществи- шкембелиите, набедени за полицаи? или санитарните инспектори в РЗИ? тук си се мешаме щастливо, мрънкаме , едни искат свобода, други искат мерки, трети- не знаят какво искат, четвърти- искат квот дадат. вирусА си вършее, народА си мре щастлив, че е допринесАл за изграждане на стадния имунитет!

ГЕРБ отвориха Всичко в Развихряща се Пандемия с вече 3 нови щама на Ковид???? Опитват със СТРАХ да ни Попречат да ги изметем !! ГЕРБ са готови да Убиват по 300-400 българи ,за да не Изпуснат властта и кражбите...15 мрачни години ! Гласувам Само за тези със сили да махнат мафията ГЕРБ!!! 4 Април !!

още един тиквоч- привърженик на втората школа / виж по- долу! /

тук имаше един, който още лятото предложи всички бизнеси да работят свободно и да произвеждат БВП, но да има строг контрол и санкции за неспазващите мерките. Така всички ресторанти, примерно, щяха да си работят и сам единици- тарикати щяха да бъдат глобени! Но понеже нищо не е в състояние да накара огромната армия от полицаи и прочие контрольори да си вършат работата, получаваме само едната половина от уравнението- всички работят, никой никого не контролира. В резултат епидемията ще расте, ще следват вълни след вълни, нормалните хора трябва да се пазят сами! Това е!

Медийната пропаганда е уникална: На пловдивския - пловдив24 имат брояч на новините за дадена тема. На тема "ковид" имаме - "общо новини по темата: 9690". Да предположим, че са публикували първата ковид новина на 13.03.2002 - началото на истерията в България. От 13.03.2020 до 05.03.2021 има точно 357 дни. Или: 27, 14 новини на ден, 1,13 новини на час. Т.е. буквално всеки час се бълва ковид пропаганда. И като прибавим и другите сайтове, телевизии и т.н. - картинката става направо жалка.... Ако не е медийната пропаганда - ковид ще изчезне буквално за два-три дни.

се бех чувал тъпотии, ама тая удари сички у земята!

ако утре пламне холера, пак ли ще е медийна пропаганда?

Дрисък, къде сравняваш холерата с настинка?

Абе, Пешо, напоследък много минуси ти пишат, бе, защо?

Чр няма да изчезне, няма и с и без новини,но че се прекалява вече май на всички им е ясно!! Също така...и ,че измислиха едва ли не нова медицина за я година.. За всичко за виновни онея от СЗО..тва чудо трябва да бъде закрито!

След миналия март В Беларус спряха да публикуват броя на починалите и вече почти цяла година там няма нито един починал по каквато и да било причина.

Зарови си главата в пясъка, гъзът ти сам да се оправя то си е негов проблем

Зимата преваля, а грипните вируси все още ги няма ! Или те са тук, но вече преоблечени в ковид униформа ?

Няма грип вече. Според ковидарите - това е благодарение на мерките им... Ако това е вятно - би трябвало да означава, че грпиният вирус е изчезнал напълно, и никога повече няма да се върне. Т.е. няма логика: да го няма цяла година, и изведнъж да се появи отново?

мноо си тъп ве, запри са малко, че осмърдя орталъка!

А дали мерките , които се предприемат са пагубни за грипните вируси, които "изчезнаха", а са преодолими за ковид вируса ? Нещо не ми се връзва !

Аз си мислех и преди ,че теа грипчета ги пускат нарочно,но сега май вече е 100%сигурно...за кво им е грип като има ковид! важното е бизнеса на химия да върви...

Щом в дир-а не пише за тях, значи ги няма.

Радев е обещал да изиграе едно хоро на гроба на тези починали

И какво стана, противници на отваряне на заведенията?! Заразата си се разпространява безпрепятствено и броя на случаите расте. Всички знаем къде е проблема и той е в отварянето на училищата и безсимптомните ученици, които сеят вируса навсякъде.

понеже не спазват никакви мерки, но не са само те. И да затворят училищата- ефект няма, понеже пак се събират на тумби и по купони. по- добре всичко да си работи и произвежда, но горките им даскали!

Е даскалите не се ли ваксинираха?! Или и те са от малоумната група, противник на "чипирането" и 5G мрежите?!

половината тулупи във форума реват против мерките и искат свобода , кръчми и молове, другата половина от тулупите реват , че нямало мерки и всичко се правело с цел за изборите да имало много заразени и хората да не гласували? Общото между тях е, че и за двете научни школи Бойко им е виновен? Пълна шизофрения!

Та според теб кой е виновен за хаоса? Радев? Корнелия? Мне - баш тоя дето еднолично се разпорежда и го създава.

е един от главните виновници- с поведение, изказвания, призиви и т.н. Последно на Шипка всички бяха без маски и един до друг, но не го чух да призове хората да се пазят! Единствено го интересуваше да си каже пропагандата! Нинова навсякъде е с маска и винаги спазва мерките и призовава за спазването им! Що се отнася до теб- не съм забелязал да критикуваш Радев за нищо- явно си радевист!

... Тулупът (с главано "Т" и с огромен, истински тулуп под сакото, което подари на един багерист онзи ден, докато се разхождаше предизборно с джипката) не може да бъде оправдан нито, когато затвори държавата миналата пролет, нито сега, когато я "разпищоли" - защото и в двата случая това доведе до едно и също - България е на едно от първите места Европа по липса на легла в болниците (чети как днес спират плановите операции, преди да драскаш ГЕРБ-лозунги тук), по смъртност на глава от населението (обща смъртност, ако не искаш да вярваш, че тя е от Covid-19), по УВЕЛИЧЕНИЕ, като процент от БВП на разходите за :"справяне с Covid-19", т.е. по взетите от всички нас данъци + външен дълг, от които няма никаква полза .... иначе ти продължавай да си вярваш, че ИПОН-еца е велик и е спасител на нацията - то именно за такива, като тебе той самият използва ласкателното определение "тулуп", т.е. неграмотен, ама с мнение и драскащ по фиорумите, за да го изрази.

Ковидарите станаха също като педерасите: никой не ги пита с кой си лягат и какво правят, ама те държат да знаем. И като му кажеш, че дразни - това вече е дискриминация. При ковидаря - трябвало мерки и локдауни и да затваряли.... ми затваряйте се бе, кой ви спира? И ковидаря като педераса - кажеш му, че на него никой не му пречи да си самоналага и самоспазва мерки, ама той не - трябвлао и другите да правят като него.....

Всяка прилика е нелепа и случайна.. като във филмите за Коза Ностра ;)

10% от хоспитализираните са в интензивно. но вече 20% от случаите в интензивните отделения са летални. и що така бе, миме? въпрос на вирус и на качество на медицина, нали? но- шсе опраим- някой хубав ден.

Не са 20% леталните. По-малко са, защото днес има натрупване от 3-и март. Но за сметка на това са толкова за ден. Останалите там от вчера днес пак ще участват.

Не се прави на много разбиращ! Затвори училищата и помогни да намалеят болните. Не бъди инат! Твойто министърче само трепери за службицата си. Нали не желаеш да ти казват - Борисов Българоубиец!!!

Не само училищата. Университетите също. И детските градини. И работните места. Няма да измираме всички заради тия нагли малко копеленца я!!!

нищо да не се затваря, понеже тиквочите не спазват никакви мерки, а полицията спи! всичко да си работи и държавата да преодолее дефицита. нормалните хора можем да се опазим сами!

Така е! Всеки, който го е страх и счита за нужно - може да си самоналожи каквито си поиска мерки и локдауни! Някой пречи ли им? Ковидарите станаха също като педерасите: никой не ги пита с кой си лягат и какво правят, ама те държат да знаем. И като му кажеш, че дразни - това вече е дискриминация. При ковидаря - трябвало мерки и локдауни и да затваряли.... ми затваряйте се бе, кой ви спира?

Вярно, като затвори училищата ще паднат случаите. Но след като ги отвори отново ще се появят. С някой още да се прекара по-леко, не дали ще се прекара. Така че е по-добре да се прекара по-бързо.

пореден ден с ръст на епидемията. Ваксинацията на върви. Правителството се замисля за внос на ваксини извън одобрените от ЕС, както предположихме още преди седмица. Търсенето на ваксини надхвърля в пъти предлагането, няма друг начин , освен внос на китайска Синовак! Българските граждани реагират с голямо разбиране на ситуацията и заслужават да им бъдат осигурени ваксини. Хората искат да пътува свободно, знаейки, че дори и да се заразят, няма да умрат! Шепата мангъроиди в България не заслужават никакво внимание- нито са фактор, нито саботажът им успя!

Ти си за друга рубрика. Няма ли някой генерал психиатър специалист по ковид отклонения да ви орегледа?

мислиш ли, че някой се впечатлява от твоите писания по форумите? хората искат да се ваксинират, понеже са по- умни от теб! ти се харчи пенсийката в къщи пред клавиатурата!

Като пуснат синовак се записвам на опашката.

Не ти ли стига вноса на Ковид-19 от Китай, че искаш и още китайски боклуци да внасяш. Пълен бойкот на всичко китайско.

Факт: Не се пазя изобщо и не ми пука - нито нося маски, нито бягам от хората, които не бягат от мен. Събирам се с хора, говоря с хора и така нататък - живея си нормално, все едно няма нищо (а то няма нищо); Въпросната корона я изкарах ноември месец - мина ми за около 10 дни. Симптоми: кашлица и температура, като кашлицата беше само около ден, някъде на 6-тия ден си покашлах, и това беше. Мина ми изведнъж: вечерта ми беше зле, с 39.5 температура. На сутринта се събудих "чисто нов" - все едно ми е нямало нищо. Така мина короната при мен, и при всички вкъщи - като грип. За това и мисля, че е грип. Но какво се случва: някъде месец след като оздравях си направих тест за антитела - имам (не помня точното количество, но има); Както вече казах - НЕ се пазя. Не нося маски, не се крия от хората, ходя по заведения - живея си живота. В началото на март (т.е. 4 месеца след оздравяването) си правя тест за антитела - отново имам, и според лаборанта са на доста високи нива. В същото време познавам човек, който го е страх: пази се, носи маски, дезифекцира се, живее в самоизолация. Въпросният се зарази въпреки всички "мерки", които спазва. Изкара короната в средата на февруари, и след като оздравя - живее отново в самоизолация с маски, дезинфекции и т.н. Месец след оздравяването му - вече НЯМА антитела! И вика, че цитирам по памет - "тоя доктор е луд, щото ми каза, че нямам антитела защото се пазя".... Ако веднъж изградиш антитела, и после се излагаш непрекъснато на вирусът - антителата си стоят... ако обаче живееш в стерилна среда - организмът спира да "произвежда" антитела, защото не му трябват...

не интересуват никого! ти си един атом за епидемията, нищо повече!

А ти си един погрешно изплют сперматозоид!

идва един нов вариант и боледуваш пак, като няма гаранция , че втория път няма да те гътне.

Нека ме хване нояият вариант :) Ей, тва ковидарите на всичко се вързвате.... Айде, слагай маската и се запечатвай в мазето!

И при мен аналогичен случай. Много добре си го написал, мен ми излязоха пришки на устата да го обяснявам на познати и непознати ... А сега ще обвинят естествено заведенията, които работят от едва 4 дни, а случаите се покачват от седмица преди това... Аз не призовавам да затворят фитнесите и залите за танци, но там хората се потят и изхвърлят въглероден двуокис с доста голям дебит, а учениците (особено горните класове) не искат и да чуват за спазване на най-елементарни мерки - например дистанция, че и демонстративно влизат в магазините без маски. Всъщност откакто отвориха фитнесите и върнаха големите в училищата почнаха да се качват случаите. Вече минах през 3 кръчми (в центъра на София) - навсякъде се спазват мерките - 50% капацитет, дезинфекция след всеки клиент, до 6 човека на маса (всъщност не видях компания с повече от 5 човека), маски на персонала, работеща изхвърляща вентилация, в някои заведения има и разделители между самите маси.

Виж, за спазване на хигиена по заведенията - отдавна имаше нужда. Единственото излишно нещо са маските, и ограничението за 6 човека на маса...

-> сададс Там където ходех преди да ги затворят (заведенията) се спазваха мерките - те са разписани вече от една година. Но в крайните квартали и малките населени места не са и чували за мерки (то се вижда по актуалните резултати за Враца, Благоевград, Кюстендил и др.). За човек като мен и теб, изкарал вируса маските са излишни, но ако помислим трезво няма как точно и безусловно да се разбере кой е в такова положение и кой - не. Да ни сложат ушни марки като на добитък не е добра идея, нали? :) Поздрави и хубав ден и добро здраве!

При мене беше същото. Така и не разбрах за една година защо трябва да ми се ограничават правата?

Антителата при липса на вирус трябва да изчезнат до шестата седмица. Ако отново срещне вируса ще се появят за два дни. Няма страшно, имал ли е антитела им имунитет. А туй че носи маска и се самоизолира показва че е просто психясал.

Точно така, всеки внимавал в час по биология знае как работи имунната система. Като гледам преобладаващата част от мненията вадя извод че в България са останали предимно двойкаджии... Антителата са като нощен пазач в сграда - ако чуе шум някъде отива да провери и евентуално да хване нарушителя. Ако не - си стои в будката в готовност. Липсата на пазач из цялата сграда непрекъснато не значи че няма охрана. Тя е там и дебне ;)

Маската е да намали пръските при говор и е за да пази събеседника Ви!

я кажи бе, имулолог смотан, кой ги произвежда тия антитела?

->Маската намалява обхвата на "обстрела" с вируси Когато си преболедувал имаш имунитет - той трепе вируса на място, така че няма как да "обстрелваш" когото и да било с вируси... Затова маската е излишна за такива хора. Но както писах по-горе - няма как лесно да се преценява кои са тези граждани, и съответно винаги ще има опити за злоупотреба с положението.

Слагайте си ваксина, за да спре този ужас.

Ей се отивам. Ще искам десетина дози да ми боцнат, за по-сигурно :)

да не допускаме БСП и Малкото БСП- ДСБ на власт! Заедно с мутантите им АБВ, Трифонов, Маята, Ренета, АТАКА, Копейкин и т.н. Ще окрадат и коловете на оградата!

Как не ви е срам, бе, че чекмеджето в спалнята на премиера Бойко Борисов е натъпкано с пачки и златни кюлчета?

Ген.Мутафчийски ще излезе прав:яко ще се мре.Неграмотниците го обвиниха в некомпетентност,следвайки принципа на шопа "те такова животно нема"

Па да се съгласим с теб, ако беше казал кога ще се мре. Просто си изпусна нервите следвайки партийната поръчка - и точно това го прави некомпетентен и манипулатор.

Е как кога? До 2-3 седмици! Само не питай кога ще дойдат тезт 2-3 седмици...... тва вече не го знам!

Ген Мутафчийски при един свестен глав прокурор ще лежи за дълго в затвора

можеш само да му носиш куфарите, келеш!

Според мен си изпусна нервите понеже се сети кой му е началник. И така или иначе не се е конкретизирал кога ще е...

Как не ви е срам, бе, че чекмеджето в спалнята на премиера Бойко Борисов е натъпкано с пачки и златни кюлчета?

вервате на фотошоп! Кой ви е виновен?

Всеки да си гледа чекмеджето. Не ме интересува чекмеджето на борисов, интересува ме само моето чекмедже. Може да няма кюлчета, ама ако е наред, не ми пука. Ако сложим разни от триото ще ти вземат и шкафчето и ще те направят дженджер. Виж им програмата.

В твоето няма кюлчета, защото има в неговото. Мисли.

отваряй всичко, кръчми, чалгаджийници, молове- да има къде тулупите да ходят да се тъпчат и да си харчат парите! Няма смисъл да бъдат опазвани от самите тях. Повечето хора са разумни и разбират за какво става дума и са достатъчно съвестни, за да се пазят сами! На топа на цялата работа са горките доктори, сестри, лаборанти и даскали! Тях трябва да ги озлатим! Но от мерки в България няма смисъл, по- добре е всичко да работи и който оцелее. Дарвин в действие!

Крий се де - кой ти пречи? Затватряй се в мазето, слагай 5-6 маски и не се показвай навън! Кво ти пука за нас, лудите? :)

Пречи му, че си свободен, а той не е.

3евзек

Ако те оставят на воля, няма да изпиташ никакъв срам, когато ходиш да заразяваш хората, които се крият по старческите домове. После ще ги сочиш с пръст "ето, те се криха, но не се опазиха".

Завзече, аз нямам близки в старчески домове, няма и да имам. За това и няма да ходя в старчески дом. Така че - споко. Няма да заразя баба ти или дядо ти. Ако си ги пратил в дом - това си е твой грях, не е мой.

3евзек

Чудесно. Щом не са ти близки, значи животът им не струва и пукната копейка. А за твоите ще ти бъде още по-лесно да ги посетиш в мазето, в което се крият.

Я дайте в КОИ болници са излекувани. Инак ние видяхме при пика как ЛЕКУВАТЕ на стълбите.

и от там- направо в моргата! Няма да ни липсваш!

видя на тези стълби? Понеже десетки хиляди минаха през болница. И продължават.

Кво става в държавите със "строги мерки" - да не би да са по-добре от нас, където на практика няма никакви мерки? Гърците са маскирани от миналото лято - сега ги заключват тотално. Италианци, испанци, германци, англичани - същата работа. Германците - и те. Австрия, Дания ала бала - също. Вижда се: с "локдауни" не става. Няма как да вървиш срещу природата, това е. Истината е само една, колкото и да не ви харесва на ковидарите: ще мине през всички. Не е страшно - изкарах го.

Народа е казал - не можеш да спреш гората да се разлиства.

научи го тоз български бе, старшинка!

и тя ли се разлиства, какво е казал народА по въпроса? хахаха, фатмак смотан!

Да си жив и здрав!!!

Как така през всички? Вчера не бяха ли само 70%?

Споко. И при тебе ще дойде :) И да знаеш - НЕ Е СТРАШНО! Нещо средно между по-тежка настинка и лек грип. Единственото кофти е, че държи мааалко по-дълго температура - около 7-8 дни. Не се плашете като четете глупости как - ако се рзразиш и едва ли не вече си умрял :)

3евзек

Кога да го чакам? Преди куковото лято, или след? Цяла година дамо предизборни обещания давате и накрая - йок.

Засегнати в света са САЩ и Бразилия. Дали няма нещо общо с отношението на Тръмп и Болсонаро към мерките?

следващата задача е да се ваксинираме и да опазим живота си и последно- да натирим протестърите на изборите , барабар с пилешките им бутчета, яйцата, доматите и цялата им селяния! Помнете, дами и господа- нашият ред идва на 04.04. Да го набием здраво на комуно- либерастката сган!

Оххх, боли ме душата за такива като теб. Но после си припомням историята и ролята на продажници като теб в нея. И ми минава. Верни партийци на всяка партия на власт. Отрепки.

При положение че предизборния популизъм на Лойко е основна причина за настоящото положение си е доста нагло това изявление. Колкото и да се оправдават с разни екзотични мутации...

да не допускаме БСП и Малкото БСП- ДСБ на власт! Заедно с мутантите им АБВ, Трифонов, Маята, Ренета, АТАКА, Копейкин и т.н. Ще окрадат и коловете на оградата!

Извинете слизате ли? /То си е мой проблем/. Да ама аз ще слузам/То си е ваш проблем/. Ама автобусът ще тръгне. /То си е негов проблем/

Епидемията си расте, тулупите си вият! Мангъра да земе да се гръмне! Къде е стадният имунитет бе, тикви?

Споко. В момента се заразявате вие, ковидарите - да, същите. Онези, които ходите маскирани и се криете. Няма да ви подмине :) От къде знам ли? Ами погледнете кво става в държавите със любимите ви строги локдауни - заразяват се повечр от тези, в които няма локдауни :) А коронката си е прост грип. Нищо повече от грип. Изкарах го,

3евзек

В Беларус локдаун няма. Белстат спря да публикува информация за общия брой починали след миналия март и сега почти цяла година нямат нито един починал.

Разликата в смъртност с грипа е 5-10 пъти само. Като клинично протичане също са много различни. Като усложнения също. Като продължителност на боледуването също е много различно. И това без да конкретизирам. Още разлики трябват ли ти?

Не е вярно, не чети глупости. Изкарах го. Аз, жена, деца, родители, даже и баба ми, дето е на 87. Всички минахме с температура и лека кашлица. Типичен грип - болки в мускули и стави и това е. Най-леко мина при бабата - оправи се точно за 1 ден :) Не слушайте разни търтеи и не се плашете - не е нещо страшно! А ако имаш 5 "придружаващи" заболявания - може да те тръшне и настинка.... Може да си го иакзрал/а и без да знаеш - както се случва в 90% от случаите. Пусни си един тест за АНТИТЕЛА ( НЕ АНТИГЕНЕН, а за АНТИТЕЛА - има разлика) и не се учудвай, ако светне... напротив: радвай се :)

За близо година вече и прекарани 3-4 вируса, антитела нямам. Да, някои хора вирусите ни харесват и не ни пускат по месец. Не от короната, от обикновен вирус кашлям месец. Иначе нищо ми няма, здрав млад човек без хронични заболявания, явно все пак с кофти имунна система.

3евзек

асд, Защо лъжеш бе? Изкарали сте "опасния" грип Б, но не знаете, защото от страх да не ви карантинират, не сте си правили тестове.

И тестовете ви са много достоверни, сякаш

до сега заглавията бяха в брой,сега в проценти,какво следва?!

Дроби.

До преди няколко месеца НОЩниците викаха - "не е важен процента, а бройката", сега им е важен процента - което е по-изгодно на ковид пропагандата, то се гледа. Почти не познавам човек, който не го изкара - всички на домашно, всички с бърз тест от аптеката, т.е. неофициално. В момента се заразяват баш ковидарите - ония, дето ходят маскирани и се дезинфекцират през 15 минути. И през тях ще мине, ама ще отнеме време. Иначе, ако се държаха нормално - до сега щяхме да сме забравили за тоя грип.

3евзек

Защо лъжеш бе? Проценти започнаха да смятат журналистите, защото са ти важни, не за друго.

И къде са си решили проблема по този начин?

Швеция, Беларус, Танзания и ред други държави. Защо не се говори никъде нищо за тях - айде, Танзания далече... ама за Беларус и Швеция само партенки как уж обмисляли да карантинират... А чичо ми живее в Беларус, и друго казва: живота си тече нормално, няма ковид няма нищо.... И от части - в България. Чакаме масовото умиране от миналия Великден.... и нещо неще да идва? Я виж кво става в държавите със "строги мерки" - да не би да са по-добре от нас, където на практика няма никакви мерки? Гърците са маскирани от миналото лято - сега ги заключват тотално. Италианци, испанци, германци, англичани - същата работа. Германците - и те. Вижда се: с "локдауни" не става. Няма как да вървиш срещу природата, това е.

в Южна Африка има 1447 души новозаразени,държавата има 60млн.население, а ние с тези 2198 случая при 7 млн население,ако сме в Ю.Африка с 60 млн души,ако заразата трябва да се прарвнява трябва да е 13188.Ние сме по-зле от Африканска държава.Това е така защото ни управляват негодници.

бъркаш понятията. Говорим за открити заразени. Има голямо значение това уточнение.

всеки ден правят ПСР тестове в бантустаните! пълен идиот!

ЕС и Италия за първи път блокираха износ на ваксини - на "АстраЗенека" за Австралия Блокирана бе доставка от 250 000 дози за страна извън Европейския съюз

Предлагам да се прави само по 1 PCR тест. Ако е положителен 100% - пълна карантина. Ако е отирциателен - пълна свобода. Така ден след ден.

Хипократе, Хипократе..... Добре че нямаш власт, Хипократе! Вече не сме 5-и век пр. н. е.

От бързите тестове са 100% положителни.Айде у лево да се ваксинирате всички овци!

не е вярно това. Аман от разбирачи през плет не видели.

Малко просташко и офтопик, ама джидиите работят ли? И ако да слагат ли маски?

Кво е джидиите?

Кви джидии? Ако са джедаите - питай Оби Уон Кеноби

3евзек

Вчера по телевизията Люк Скайуокър им разказа играта с дистанционна работа.

Работят, спокойно Разходи се по Лъвов мост нощно време и ще ги видиш, с маски, без маски, всякакви..

БАВНО,но СИГУРНО,ЛЪЖИТЕ на ИЗРОДИТЕ продължават,с КРАЙНА цел - ИЗБОРИТЕ !!!

Гърците ще гласуват за Бойко. И сърбите.

Скотове, мене ме научи баба ми да пазя хигиена и да си мия ръцете, още когато бях на 4 години. Вас ви научи Мутафчийски от синия екран, когато станахте на 54. Как се мият ръце и че трябва да се пази дистанция при разговор. Мондари.

Глупости. Той Бойко не можа да научи, нас научил. А и ние родените ореди 89 си го знаем това. Мене лично са ме обучавали на хигиена в ранна детска възраст по система Макаренко с любовното обръщение “марш да се миеш”.

3евзек

Паниката, Изглежда след 89 нищо ново не си научил и нищо старо не си забравила. Ако Макаренко днес беше жив, щеше вече да си научен да носиш маска с подходящо любовно обръщение. 4 годишните вече се научиха по нормалния начин.

Май са забравили да те научат да си вземаш редовно хапчетата за деменцията.

Това за хигиената добре. Но май е пропуснала да те научи на обноски. Това е по-трудното за учене.

Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ!

Гласувай за на майка ти путката тогава.

Дори това би било в пъти по-добър избор.