17-годишен фрийрънър се заклещи между две сгради в Пловдив

Момчето е практикувало екстремно скачане, катерене и преминаване през градски препятствия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при пристигането пожарната сигурно са заварили не фрирънър, ами шитмейкър.

Точно!

17 годишен превъзбуден малоумник!

Мдааа...няма летни бригади, на военно не ходят ( те на училище не ходят..), няма кръжок по физика...и казарма няма да има..., а се тъпчат с хидрогенирани мазнини, кока-кола, глюкозен сироп, гуаранин, кофеин и други простотии в "енергъ дринк"-овете...Ми няма да ги слушат главите, защото са химически и психически ( от клиповете в "Ю-Тюб"-а) декапитирани

Идеята за адреналин чрез спорт е добра за младежите, но не там, където този я практикува. Справедливо е семейството му да възстанови средствата по действието на дежурния екип и евентуалните щети по сградите. Така нещата биха били съвсем на място.

дали ако му дадат да забие един пирон, ще успее да си отреже главата, че ще е без пръсти е повече от ясно... тия фрее оф майндери ще чакаме да ни плащат пенЦиите... пази боже

дали ако му дадат да забие един пирон, ще успее да си отреже главата, че ще е без пръсти е повече от ясно... тия фрее оф майндери ще чакаме да ни плащат пенЦиите... пази боже

Дааа . . . все повече млади хора владеят "до съвършенство" напълно безполезни, достатъчно опасни и никому ненужни неща. А иначе . . . огромен процент от децата не владеят "четене с разбиране", но ги броим за образовани.

Добре, е е останал жив. Едва ли акълът ще му дойде сам в главата... дано родителите се усетят и вземат мерки.

Ако самите те имат акъл...ама надали....щом са го изпуснали през последните 17 години.............

Защо пишат в новината думата- "" фрийрън"" ??? Това е чиста Пропаганда на такива Опасни прескачания на сгради.. А и това с нищо не е полезно нито за момчето, нито за България... Може също и да е гледал някой ВРЕДЕН филм по телевизията...

Кефят ме такива младежи - които правят нещо различно от висенето във фейсшита.

Се си е друго да висиш от покрива, докато дойде пожарна да те подсуши.

"УСПЯЛО да се заклещи" едва ли най-подходящият израз. Очевидно момчето не е имало за цел да се заклещи.

Да "успееш да се заклещиш" предполага полагането на време и усилия в тая посока. Ама кой да ги разбира тия сложни работи:))))))

Ами то е казано подигравателно - за изпълнението на това идиотче, което си е въобразявало, че ше направи не знам какво си, но накрая " успяло" само да падне в процепа и да се заклещи.

Какво е това фрийрънър, тъпанари? Превеждайте, а най-добре давайте българските аналози! Имаме си думи за всичко.

Ареее... Акъли зели да дават... Хлапето се е занимавало с физическа дейност, развиваща цялото тяло. Не с наркотици, не с простотии. Нещо е недооценило, платило си, имало късмет. Другия път ще се справи по-добре. И като порасне ще е по-свободно от саксийните цветя, които отглеждате с тройно изпърдян въздух по кутийките си. И ние ги вършихме такива едо време, само че на по-лаишко ниво и не ни викаха фрийрънъри, ами "Марш оттука, хулиганчета ниедни, кви са тес родители, че не ви възпитават, из хорските имоти са фукнали..."

Няма по-опасно нещо за едно момче от прекалената грижа. Най-вече, разбира се, от майка му. Кой не вярва, да слуша мъдрите: Мамо, мислиш ли, че ще пуснат бомбата? Мамо, мислиш ли, че ще харесат песента? Мамо, мислиш ли, че ще ми строшат топките? О, мамо, ще трябва ли да си построя стена? Мамо, да се кандидатирам ли за президент? Мамо, да вярвам ли на правителството? Мамо, ще ме хвърлят ли на огневата линия? О, мамо, не е ли всичко просто загуба на време? Тихо, детенце, на плачи! ...Мама ще сбъдне всичките ти кошмари. ...Мама ще те затрупа с всичките си страхове. ...Мама ще те пази под крилото си. ...Мама няма да ти позволи да летиш, но може да ти позволи да попееш. ...Мама ще пази детенцето на топло и уютно. ...Разбира се, че мама ще ти помогне да си построиш стена! Мамо, тя достатъчно добра ли е... за мен? Мамо, тя не е ли опасна... за мен? Мамо, няма ли тя да нарани твоето момче? О, мамо, няма ли тя да ми строши сърцето? ...Тихо, дтенце, не плачи! ...Мама ще провери всичките ти приятелки за теб. ...Мама няма да позволи на някоя мръсница да се промъкне. ...Мама ще пази чак докато ти влезеш. ...Мама винаги ще разбере къде си бил. ...Мама ще пази детенцето чистичко и здравичко. ...Ти винаги ще бъдеш маминото детенце. О, мамо... защо всичко е толкова високо...

+++++++++++++++++++++

Друг път може и да няма, там е работата. Светнала му е червената лампичка, да му мисли ако нищо не е разбрал.

Тук няма журналисти. Псевдо евроджендърскианглосаксонски журналя( Поради що, юроди, не използвате български думи вместо фри и рънър? Това е по-важно от полета на пубера.

Юроде, можеш ли да назовеш как е на български футболист или компютър, че и журналист? Когато учих руски си спомням че половината думи бяха френски. И аз като руснаците предпочитам да се приобщавам към света, а не да ме залива балканския трактат за живота.

Randall_Zwinge

Ritnitopkovec, smetalka/EIM, draskach. Едно време в София, като тръгнеш от гарата към центъра, по Мария Луиза (Георги Димитров), вдясно, преди Лъвов мост, имаше някакви офиси за Експорт-Импорт и Vnos-Iznos. И те така... А руснаците наистина имат същия недостатък, като нас, даже в повече.

Всички думи, които си споменал са български, макар да са възприети. А "фри рънър" не е възприето. Та въпросът ти показва неграмотност по отношение на граматиката. Но може би от злоба, извинявай ако е така. А за недостатъка на руснаците, бих казал, че е невярно. Плюс им е. Не е лошо да възприемаш думи, когато няма аналог в езика ти. Но човекът май не ги обича, не знам защо. Наистина фри рънър не знам как е на български. Да не говорим за абсурдното удължаване не гласната, написано от журналиста.

Чак пък половината думи! Айде не си измисляй. Явно руски знаеш , колкото и рфенски - никак

Сладур. Много се радвам, че нещата са приключили прилично.

К`ъв, "фрииииииииирънър" ли?

Трябвало е да го оставят до сутринта за пример на другие, а и той да се понаучи това-онова!

да те свали пожарната! дали се е подмокрил докато я чака?

Дано му дойде акъла на младежа! Вселената го е предупредила.

Жалко за родителите му. Нехранимайкото изобщо не ги мисли. Какъвто е глупав дали ще обърне внимание на шамара с падането между две сгради? Втори шанс може и да няма.

Следващия път ще бъде фрий паднал на земята и дано подходящ донор за нуждаещи се!

Пожелаваш смърт на жив човек ? - неминуемо ще те застигне проклятие - теб или семейството ти.

Определено коментарите са по интересни от статията както винаги :)

Към чистия българо-саксонски език на джурналята аз бих допълнил на чист български: Факвайте се повече без контрацептиви за инкрементиране на популацията.

Заклещен свободен бегач (free-runner), какъв оксиморон! От категорията "млад старец", "жив труп", или "честен политик"...

Хайванчето добре се е подредило. Ама пак е по-добре да тичаш и скачаш, отколкото да тъпееш с часове чукайки по клавиатурата или дрскайки по телефона.

И двете крайности на тези иначе толкова нормални неща, извършвани без помощта на мозъка си имат своите негативи...

Колко трябва да си далеч от майчиния си език, за да вярваш, че фрийрънър ще замени думичката бегач, катерач ... Колкото маймуницата замени кирилицата, толкова :D :D Хората не обичат да си кълчат езиците. А напоследък и не гледат с добро око на англослагачите.

Е па нова дума е и за т'ва директно навлиза, като чуждица за името не спорт. Както и "паркур", което на френски сигурно си значи нещо, ама не го превеждаш, то така е и с футбол, баскетбол, волейбол, всичкото т'ва са чуждици... То честно казано нашия език е пълен с турски думи дори за най-простички неща, руски думи покрай техническата литература, която се ползваше за индустриализацията у нас, английски също много се появяват покрай неофициални ни колониален статут. Въобще когато следваш някого като роб, идеологически последовател или колония, както ние правим от 13-ти век насам, заемаш думичките за новите нещата, които метрополията измисля.....

Абе всъщност си прав, но понякога е много по-велико да ползваш чуждицата без да знаеш значението ѝ, отколкото да си я преведеш, че как ти звучи крактопка (футбол), коштопка (баскетбол), волетопка (волейбол)... А относно новата мода от филмите Предградие 13 и Ямакаши... Хей! Журналя! Я погледнете от коя година са тези филми.

Оти не кажувате, че докат е бил заклещен, пожарникарите са му теглили по еден уь, да ги помни с добро цел живот?

Явно тук борбата за чистота на българския език е на много високо ниво. Дерзайте, "журналисти"! Има още много думички, които можете да ползвате - какъв му е бил таргета на келеша, например, дали е бил в някой тим, може и през някой уъркшоп да е минал, пък и в някакъв ивент може да е партипицирал.... Абе - много възможности имате още....

Що, обогатява се езикът ! Например еврокелеш :D :D

Е ко сега,всички трябва да седим пред масите и да "муаме" наденици и боб по цял ден за да няма подобни случай ли?!? На всеки може да се случи,всеки спортист е попадал в рискови ситуации,не може без риск... Ако не рискуваш нищо не постигаш! Важното е,че е жив и здрав и това ще му е за урок,другия път ще е по внимателен...

И на всеки (почти) се случва да е неграмотен. Това не означава, че трябва да се толерира.

Е, сега да оставим пласьорите да тровят децата ли? Питайте майките на децата, дали са съгласни? п.п. И моето няма общо с темата, ма като сме почнали да си пишем, ей така, да сме на приказка, що да не се включа?

Пореден тинейнжърски боклук....Какво ще се разкарва пожарната да го вади? Да са го оставили там, поне едно денонощие.

ФРИЙРЪНАДЖИЯ хахаха

Паркура на село започва с "" чичо Гошооо... Изтървахме бика! "

"Момчето е практикувало екстремно скачане, катерене и преминаване през градски препятствия" - м чи то значи всички ние сме "парккурове", щото ежедневно ни се налага да преминаваме през същите градски изпитания.

Едно време, когато за пръв път гледах филма Идиокрация, го приемах за комедия със засилени пародийни елементи. Сега го приемам за пророчески.

Това значи че осмисляте нещата от живота.И на мен много неща от приди време ми изглеждаха смешни докато не станаха жалки.

Даже не знам този филм как е минал покрай цензурата. Толкова много и болезнена истина има в него.

Съвсем случайно попаднах този филм и бях силно впечатлен как отрязва в много аспекти дейстивтелността ! Лошото е , че малко хора го разбират това и като им го препоръчам ме питат каква е таз тъпотия , а не осъзнават , че живеем в точно същата тъпотия макар да не е стигнала до крайностите в филма !

Пичове, не искам да ви притеснявам, но силно подозирам, че вие не сте по-различни от героите в Идиокрация. :)) Ей

Като не са го приклещили межу шамарите до 7 г. възраст - ето ти резултата от европейските ценности.

Ей така като стане..

Без малко да ти дам наградата!

"Там момчето е започнало дръзко катерене по Драмата, но успяло да се заклещи в тесен процеп между две сгради." Извинете, но за вас заклещването успех ли е?

защото успя да влезе в новините .но бб ще го отклещи скоро с някоя изцепка .

"Заклещването" значи успех при кучешките чифтосвания.

Успяха да се прецакат нещата... Успях да се успя... Успях да оплескам нещата... Успя да ми развалиш настроението... Успя да покажеш, че езикът не ти е силна страна... п.п. Иначе съм сигурен, че ти никога не хващ влак или автобус, а винаги се качваш на борда или на платформата. ;)