150 деца чакат за сърдечна операция заради липса на медицински сестри

Без достатъчно персонал, детската реанимация в Националната кардиологична болница работи на 50% от капацитета си

Обратно в новината

Коментари - 150 деца чакат за сърдечна операция заради липса на медицински сестри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми дайте на сестрите по 3000лв заплата и ще дойдат да работят, обаче депутати, министри, президент, полицаи и военни не ги интересува, те си имат свои болници подържани от държавния бюджет тоест от нашите данъци. Обикновените данъкоплатци да духат супата или да умрат, което си изберат от двете.

Нормално е. Политиците не усещат тази територия като тяхна. Точно същото беше и с приватизацията. Приватизирания завод си беше фактически откраднат. И новия собственик знае че това не е негово и затова го експлоатира докато всички стане на скрап, или директно го пуска на скрап. Та територията ще се експлоатира докато матряла намалее критично и после ше я бутнат евтинко (като скрап) на Турция (примерно). В историята това вече се е случвало, няма да е за сефте на "елита" на територията.

За войните на краварите и укронацистите имаме пари за българските деца и народ, няма!!! Ей прост народе, тези предатели от ПП, ДБ и Герберите трябва да бъдат изгонени и осъдени и вкарани в затвора до живот за национално предателство на собствения народ!!! За лечението на нито едно дете не трябва родителите да събират пари чрез смс-и, платформи, фондации, кутии за дарения и т.н.!!! Това е абсурдно и унизително!!! Да ги изгоним тези кръвожадни Ла....ри!!!

Не са ти виновни украинците, а руските убийци, които ги нападнаха.

Русоробе, проблемите в здравната система са доста по-отдавнашни от случващото се в Украйна. Толкова ли сте тъпи вече, че не можете да измислите някакви нови опорки?

Имаше пари и за мед.апаратура , която се подари на Македония

Да. То в всички болници не стигат сестри, а тези дето работят повечето са жени на възраст доста над средна. То и с лекарите е така. Изобщо скоро ще ни лекуват врачки, па операции ще се правят в автосервизите (с предварително записване и чакане по месец). В този смисъл операциите на тези деца май са хабене на време и ресурс, защото те цял живот ще имат нужда от медицинска помощ, която просто няма да я има.

Ами не съвсем... Много от децата ще се възстановят напълно и ще имат нужда само от редовно проследяване.

Това изобщо не е правило. Много деца преживяват като бебета подобна интервенция и след това живеят нормален живот като останалите, боледуват и оздравяват от детските вируси, ходят на градина и училище. Медицината е напреднала много и се случва и подобни операции да се правят и преди раждане. Заради подобни назадничави стереотипи и беднотия, детето на наша позната се роди с увреждане в САЩ (без изобщо да се даде шанс на майката да ги оперира в България) и почина след раждането. Срамота е което казвате

Щом в НКБ няма персонал, представете си какво е в провинцията. До няколко години няма да намерите медицинска сестра/акушерка/лаборант по тази територия, защото момичетата вече са пред пенсия. Никой не иска да учи и да носи отговорност за човешки живот, виж - да правиш маникюр, фризура, да сервираш кафе или да продаваш парцали в мола е много по-добре платено... Ами да ви лекуват и обгрижват сервитьори и продавачки тогава.

Решението е лесно, но никой не иска да реши проблема. Оправете ги тези заплати най-накрая. Медицински сестри за 800 лева заплата няма да намерите. Касиерка в лидл 1800, чистачка в банка 1500, учител - 1900 лева заплата. Лекар хирург 1200 лева, сестра анестезиологична или операционна 800 лева. Сещате ли се решението какво е? Жалко за всички пациенти - малки и големи, но в тези условия по един среден пръст за всички, докато не спрете да уважавате медиците. Ходете да ви оперират касиерките в лидл и кауфланд, като те са ви по-важни.

Пари за сестри няма , но за избори и за украински бежанци-фантоми има....

След като държавата не може да осигури персонал и грижи за болните деца, а и за всеки друг нуждаещ се пациент, е редно веднага същият да бъде изпратен са лечение в друга дтрана, където ще му бъдат оказани неибходимата полощ и грижи.

Да де, ама те не могат да осигурят мижави заплати тук(затова няма персонал), как ще плащат тези сърдечни операции по западни цени?

Що крадене става от здравната каса не е истина. Директори на болници млионери, а персоналът мизерства.

А нещо като факти да посочиш?

Искаш пример - давам ти - Майчин дом - управител милионер, заплата по 120 000 на месец, персонала са на заплати между 800 и 1500 лева на месец „не само сестрите, а и лекарите. По-фрапиращ пример за това искаш ли? В САЩ за справка дори най-добрите лекари не могат да изкарат по 60 000 долара на месец, а тук в Майчин дом може - един живее като цар, другите са роби - мравки.

Пич, в Щатите доста лекари правят над 1 милион на година. Особено хирурзите. А тук тоя взима тази заплата не като лекар, а като мениджър(CEO). Друг е въпросът че в БГ мениджърските позиии са доста надценени!!!!! В Щатите, които толкова харесваш, средната мениджърска заплата е далеч под тази на всеки лекар.

Ъхъ. И като зариташ утре, ще те лекуват цигани - общи работници. Много ясно, че който спасява живот си заслужава парите.

Вие влизали ли сте в немска боница последните 5 години? Предимно чужденци с лош, а понякога и липсващ немски. Добрите немски кадри мигрират през последните години, та ако търсите български лекар завършил в България, добър шанс да го намерите в ДЕ (както и сирийски, украински, афганистански..етс).

Ами като нямате медицински персонал и най-вече медицински сестри внасяйте си ги от чужбина. бе! Кеф ти Сирия, Буркина Фасо, Габон, Бряг на слоновата кост, Камерун, Бангладеш, Филипините, Непал, Колумбия, Гватемала, Еквадор. Кво толкова? Като чуят, че плащате по 1000 лева заплата и ще хукнат веднага през глава.

Това са все пак евроатлантичеси ценности и трябва да се радвате, че ги постигаме !!!

Много от лекарите и медицинските ни сестри, отидоха в Западна Европа - за по-добър живот, където се спазват именно евроатлантическите ценности.

Кажи защо тогава всичките сестри отиват в Европа и Сащ а не в мизерната ви Русляндия??

За пари бре, малоумник!

Пълни глупости са това. Болниците се управляват от дерибеи и крадци масово и не се плащат прилични заплати, затова сестрите учат завършват и напускат България. Къде в тази история видя ценностите - аз виждам само кражби и злоупотреби типично по български, безконтролно крадене и прикриване от много години, хората не са балъци да стоят тук като имат алтернатива

Както писха преди време, няма работна ръка, но ще строим нова огромна детска болница и ще обучаваме кадри! Ама кадри от къде - никой не казва! Отново ще се приберат едни пари и туй то!

Украйна да започне контранастъплението и след това всичко ще е ОК

нАЛИ ЩЯХТЕ ДА ВНАСЯТЕ РАБОТНА РЪКА БЕ

и материал от там