15 г. от кървавия атентат срещу българската база в Кербала

25-ма от тежко ранените в база "Индия" бяха наградени от Красимир Каракачанов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора проявете малко чест и жалост към тези наши сънародници, които загинаха поради некадърността на българските политици. Това не беше наша война!!! Не трябваше и не трябва да се изпращат български военнослужещи в услуга на кой то и да е освен на българския народ!!!

Трябват балами и абдали, които да се жертват за интересите на..Америка!

Да бяха загинали защитавайки България, че да ги почитам като герои. Но всъщност става дума за прости и алчни печалбари, които за няколко долара отидоха да окупират чужда държава! Поличили са си абсолютно заслужено наказание! Агресорите и окупаторите трябва да имат точно тази съдба!

По-лошото е, че тези наемници допринесоха за обстановка, в която всякакви тарамбуки се влачат на талази при нас, с надеждата да се уредят на издръжка в ЕС, докато обмислят къде какъв атентат да направят, вече на наша територия.

Ужас, колко арабофилска безотечествена сган коментира тук на развален български :-)

Всеки ден по пътищата загиват български шофьори. Хора, които ни доставят и превозват наши товари. Хора, които работят за обществото. Хора, които са полезни за българите. За тях обаче, нито дума, а ?!

умряха за някакви си хамерикански интереси да вардят кенеф в ирак

Риска на професията война като на война-доброволно си там за пари както всички работят в чужбина тях кой ги оплаква при смъртен случай нито медал.

Афганистан е като едно блато- който отиде там, затъва. Бе дайте им най-сетне на тия хора свобода и -по живо по здраво. Но сигурно от десетилетия конфликти нищо друго, освен диви племенни съюзи и никога незнайно откъде въоръжени до зъби групировки, не е останало. Тъпа цивизилация сме, това е.

Не че нещо, ама Кербала е в Ирак не в Афганистан

Някой да ги пита тия юнаци какво правеха там? В окупираните от ФАЩ Ирак и Афганистан. Ако са професионални военни, получават пари, срещу риска да бъдат осакатени, убити.

И които приятеля ви КАДАФИТО искаше да убие.

ТОВА БЯХА МОМЧЕТА О Т 68 БРИГАДА,А НЕ КОНТРАКТОРИ . НИКОЙ НЕ ГИ Е ПИТАЛ ДАЛИ ИСКАТ ИЛИ НЕ ! СМАО ИДИОТИ КАТО ТЕБ, КОИТО НЕ СА СЛУЖИЛИ В АРМИЯ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ЗНАЧИ ЗАПОВЕД! ПИТАЙ КОМАНДВАНЕТО ,А НЕ ТЯХ ЗАЩО ТЯРБВАШЕ ДА БЪДАТ ПРАТЕНИ!

Ей, презерватив, недей да лъжеш! Те са кандидатствали и то доста усилено за да заминат на "гурбет" !!! Окупаторите заслужават точно това - да гният в земята!

А какво спечелихме от участието ни в окупациите на Ирак и Афганистан? Поне един договор за ремонт на ЕДНА улица? Нещо? Да, загинаха бългаеи. Отишли доброволно с идеята да изкарат 2-3 мисии, да се върнат, да ди купят жилище и след това да се УВОЛНЯТ от армията. 90% от ходещите на мисии стават военни точно по тая причина. Който не смята така, значи е наивник, който наистина вярва, че тия са там да ни пазят.

Произнасяне на смъртните присъди на БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ОТ ПРИЯТЕЛЯ ВИ КАДАФИТО.

Жалко за убитите. Но защо български войници са в ИРАК ? Те бяха окупатори. А за окупатори милост няма от страна на местните. Станаха пушечно месо заради американски интереси. Отгоре на всичко милиони плащат българските данъкоплатци за финансиране на окупаторите.

ЗАЩО Е БИЛО ЗАБРАНЕНО ОТ НАШИТЕ ГЕНЕРАЛИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА РХГ ЗА СПИРАНЕ НА КАМИОНИ БОМБИ? ТОВА Е ПРОВОКАЦИЯ НА ГЕНЕРАЛИТЕ СРЕЩУ НАТО.

това е провокация на генералите срещу присъединяването ни към НАТО.

Атентат може да се нарече бомбардиране на болница от натовските самолети. Не искат ли да почетат паметта на доктори ,загинали от демократични бомби? Нападение срещу военна база не е атентат. Те отишли там с оръжие и получили ,каквото търсили. Не мисля ,че герои. Не виждам каква героична кауза са защитавали, освен опиумния плантации на краварите

Много правилно. Отишли са на чужда територия за пари. Те са агресорите в случая.

точно този контингент не е отишъл за пари. Вдигат ги по тревога и ги карат без дори да знаят на къде летят!

А?

Български сайт - не е територия на България. Той е достъпен свободно от всека точка на земното кълбо. Ама с 1 клас образование - няма как до го знаеш. Или заяждането е за да прикриеш срама от това ,че българи за пари отишли да убиват в чужда държава? Нали за същото плюете руснаци, когато те били в Афганистан

Непосредствено след трагедията имаше свидетелства на войници от базата, че американците малко преди трагедията не са им разрешили да усилят загражденията пред входа на базата, така че да са попречи на кола бомба да достигне до нея.

на мнистерство на отбраната се оказа пращането на онзи контингент. Не ,че сегашните са по подготверни и оборудвани!

Шопара нали е патриот, защо не изтегли контингента

Патриот е, душа дава...

Дава душата на народа, за да вземе пари. Демек, не дава, а продава, душата на народа. За жълти центове.

Имаше едно клипче в тубата. Задронов чете записките на американския войник, изпратен в Ирак. Дълбоко възмутен, че иракчаните стреляли по американските МИРНО БОМБАНДИРАЩИ ги самолети.

Зомбита, братчет. Завършени.

Какъвто са го търсили в Афганистан, такъв са го и намерили. Чии интереси обслужват български войници зад граница - интересите на международни разбойници!

Абе да ама после паричките които взеха им харесаха нали?

Ти на колко оценяваш единия си крак. А, средния.

Те отишли там, за да вземат нечий крак. Не ми разправяй ,че били само подръжка. Те са войници и отишли на чужда територия да воюват. Нали искали да бъдат Рамбовци. Е -получили това за което дошли.

Жалко за изгубените животи, България в НАТО-ЧЕСТИТООООООООО

Kenn1111

Тогава а и сега един въпрос ме вълнува-Какво са търсили български поне така казват войници в Афганистан????

Българи са, жалко е! Ама са отишли там с атвомати и картечници, а не с теодолити и геодезически карти. И НЕ СА ЗАЩИТАВАЛИ БЪЛГАРИЯ, така че не са геройски загинали.

Нормално! Винаги и навсякъде окупаторът е бил мразен и убиван...