145 000 абонати в 9 области и София град все още са без електрозахранване

Минусовите температури, обледяванията и падналите дървета затрудняват работата на дежурните екипи

Обратно в новината

Коментари - 145 000 абонати в 9 области и София град все още са без електрозахранване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато спре тока и спрат телефонните линии единствените телефони са радиостанциите.Такава радиостанция-Baofeng може да ви осигури връзка на повече от 10 км.Радиостанцията има честота-която може да използвате като телефонен номер,на които могат да ви търсят познати и приятели които имат радиостанции.Купете си и соларно зарядно за да може да ги зареждате и когато няма електричество.За онези които ще пътуват зимата е абсолютно задължително да имат в автомобила си чаени свещички и една малка тенджерка в която да ги запалят в случай че бъдат хванати в снежен капан! Това може да спаси човешки живот от измръзване !Бъдете здрави и Бог да е с нас !

Не мога да разбера електро-дружествата...Непрекъснато се повишава цената на тока, като напоително ни обясняват, че това се прави с оглед инвестиции...Къде са им инвестициите, къде е спокойствието на хората. Не при всеки първи сняг, при по-силен дъжд спират тока...Да не говорим за по-малките населени места. Моята майка живее в село в община Невестино, обл.Кюстендил и още няма ток от събота - 20.30 ч. Вече нямам връзка с нея, защото и клетката на А1 е "паднала". Значи хората там, които се отопляват и готвят на ток, ще живеят на студено, няма да ядат готвена храна, за да чакаме с години инвестициите на Елекрохолд в нашия случай. Всичко това е ужасно възмутително.

Влизам да ви се подигравам само.

В момента ЕРП и фирми за почистване правят същия курвенски номер както когато свалиха първото правителство на Тиквата ...тогава посред зима дойдоха високи сметки .Тези сега съботират по всякакъв начин власта .Службите трябва да ги подпукат

И слава кокаина :)

И Кой прогони CEZ и даде цяла западна България барабар със столицата на измамниците от Еврохолд .Тиквата и ортаци .В Румъния им взеха лиценза за застраховане на тези .

В 21 век страна член на НАТО и ЕС да се топлят на дърва! Примати!

Дървата са по-сигурни, не зависи от това някоя частна фирма и управляващата партия, колко милиарда ще вземат, вместо да поддържат превантивно мрежата. Имайте предвид, че това което е направено в името на народа няма да може да бъде построено от частна компания тук - за догодина се гответе за повече без ток. Зимата сега започва, снега беше 30см, а ако е 1 метър?

ела да те поразходя из Австрия извън големите градове,а може и в Германия-поне 80% от хората по селата и фермите извън тях се отопляват на дърва( в това число включвам и т.н. hackgut за котлите за централно отопление)...А ако много държиш да си модерен,има и пелети-сигурно знаеш,че се правят от дърва,а не от камъни;)

В област Враца има населени места без ток вече над 36 часа. Кога ще им отнемете лиценза на тия нещастници от ЕРП-тата? Не влагат и 5 лева в поддръжка и модернизация и само прибират пари. Едно време зимата беше по-тежка от сега, имаше и много предприятия дето работеха, но такова чудо не е било. Дори сега в центъра на Враца няма ток понеже правят авариен ремонт на съоръжение дето го профилактираха преди един месец и казаха, че всичко е ок. На тези хора дето нямат вече ден и половина ток кой ще им плати за развалената храна по фризерите? Кой ще обезщети хората дето се отопляват на ел.енергия? Ще се извини ли някой на десетките хиляди хора мръзнали с часове в студ и мрак? Това са риторичен въпроси. Както знаем виновни няма да има, само времето ще е виновно. Всяка година едно и също при всеки снеговалеж ама в Шибанистан е така. Сега само стойте и гледайте към края на седмицата като тръгне да се топи снега какви наводнения ни чакат и тогава пак само природата ще е виновна. Мамицата им тъпанарска.

Тези "горе" имат една едиствена цел - усвояването на пари. Според тях, само е останало да приемем еврото. Приемаме го и сме европейска държава отвсякъде, всичко ни е на шест. Който не е съгласен, е путинист, бай Ганьо, копейка и гнусен хейтър.

Сменихте ли си печките за дърва с дигитализирани по евроатлантическите програми на Мара Габриел?

Добре, че имам камина на дърва иначе щях да мръзна като куче. Тъпанарска история в 21 век ама иначе сме големи еврогейци, пардон европейци. Сега след като Молеца се оправда чакам Гаргамел да се покаже отнякъде да ни дръпне и тя една от нейните безсмислени и празни откъм съдържание речи с което да ни довърши.

София град - 2 хил. клиенти, а снощи някакъв умно-красив отпадък спореше във форума, че в София нямало проблеми.

И това при има няма 20 см. сняг....Абе не съм казал,ама ще повторя - това което бай Тошо направи за 45 години,тия "демократите" успешно съсипаха тотално за 30....

В Костинброд няма от събота вечер и само лъжат,че ще го пускат. Хората умират от студ ,а те дори на телефона от Електрохолд незнаят кога, ще го пуснат. Иначе били работили ,като пият кафе на топло ,а хората да го духат. Ако до довечера не дойде,викаме телевизията да ги видим как ще мънкат и оправдават.

Брат, и папата да викнете на тия им е през жицата. Само точат пари, а инвестиции 0. Колко нови подстанции и трафопостове са построили. Нула!!! Добре, че едно време построиха електропреносната мрежа та да има тия нещастници сега откъде да свличат пари. Мръсни боклуци. Поздрав от колега по липса на ток от Северозапада. Да живеят преносимите батерии!

На телефона не ви съветвам да звъните, защото е платен "импулсен". Тяхното не се губи, имаш ток, плащаш, нямаш ток, пак плащаш.

те ви те дигитализация - на много места вчера дори нямаше и покритие на GSM-а

140 хиляди семейства,значи над 500 000 българи са без ток

Ами тя електропреносната система е частна от години. Какво да направи правителството. То от години няма контрол върху приватизираните преносни активи. Трябва да разчитаме на добросъвестността на собствениците на мрежите. А пък тяхната основна цел е печалбата и това е разбираемо. Освен да съберем отделно пари и да им го подарим за обновяване на мрежите, друго не може обективно да се направи.

Държавата е лош стопанин

Това всичко е законодателство на ЕС. Изисквания на "началството" тъй да се каже. Нашите български политически представители съзнават каква измама е енергийната политика на ЕС, но не са в състояние да направят нищо, тъй като нямат пълномощия да законодателстват самостоятелно в сектор Енергетика.

няма такива работи не пиши глупости ,всичко е да се докопат до евросредства да им намажат ако трябва аспусите за тях

Законодателството на ЕС в сектор енергетика е отдавна реципирано в местното, българско законодателство. Ти да не би да мислиш, че всички простотии за борси, "либерализации" , приватизации, зелени такси и квоти са приумица на българи? Няма толкова чак прости българи.

тия са за растрел молец знаеш къде е бай Ставри бягай направо там с ристе ,гнома ,киро пицата майка ви дееба мръсна ,уморихте хората ,кой сега ще си вземе животоспсяващите лекарства по какъв начин ,как електронно ще се подават сигнали че няма ток ИДИОТИ,това е нарушаване на сигурноста на България бе ненормалници

От както ГЕРБ купиха с циганите Кметско място на Гробарския Кмет , Всичко тръгна на майната му ! Непочистени Улици от Сняг , Ток няма , Вода няма и нея я пускат за 1,5 - 2 часа в ден Осмардяха се хората и водата е най -Скъпата в България 4,50 лева за кубик егати евтиния живот при Сглопката на Посолството да ви таковаме вашия Кмет ГРОБ ! ОСТАВКА !

ТОВА Е ПЛЕВЕН ! Не се чудете ?

Другарки и другари,дами и господа ,ако бяхте работили през лятото да подобрите електрозахранването и рязането на дърветата,така като работихме усилено за изборите ,сега нямаше да имаме тези проблеми.Сега ни давате съвети да сме търпеливи,ама то няма на къде повече .Избор….никакъв,вие си заехте топлите местенца ,а ние студуваме.

Да, пари за концерти имаше, но за инфраструктура нямаше. Т.е. имаше, но те бяха само фактурирани, да не са идиоти, да направят нещо, когато по лесно е да се усвои. И сега времето е виновно, зимата е виновна, хейтърите са виновни. Енергийната и водната системи са въпрос на нациионална сигурност и основна жизнена необходимост. Трябва да се поддържа в безупречно състояние: подмяна на амортизирали елементи, хидроизолация, обезопасяване от близка разстителност. Не може да вали един ден сняг и всичко блокира. Ами ако има по-сериозна опасност - пълна капитулация? Но, кой да го мисли, толкова в песпектива. Прибираме едни пари за 4-8-12 години, колкото ни се даде и след нас потоп, да идват следващите, да вдигат данъци, и да стрижат още овцете.

гомновоза дебелян пеевски, какво чака, да възсяда снегорина. Кога опустошаваше булгартабак и др. се криеше като мишка,а сега стана медийна звезда и да разбира от всичко, като началника си, доносника агент сава.

за милиарди - нищо не пипано .... другите продали на другите за милиарди- нищо не пипано другите пак на нашите - нищо не пипано и така, докато се оказало че жицата е предали на желязо и приказката завършила

Пълна некадърност на държавната и общинската управа. Валя в събота, днес е понеделник и в София още има снежни и неразчистени главни артерии. За вътрешните улици изобщо да не говоря.

Нали сами си избрахте София да се "ръководи" от хардварци и меки китки-защо сега ревете?? Налягайте пак по жълтите павета !!!

Коалицията ДС+ЛГДБ беше "избрана" при 30% актовност и фалшификации с машините

Това наистина ли ви очудва ???? Задайте си въпроса:- Кой П Р О Д А Д Е на безценица електропреносната система на България????? Тези "дружества" единственото ,което са "вложили" е подмяната на електромерите с по-чувствителни-друго нищо!!!!! А каде е мястото на държавните органи , защо получават заплати ?? А представяте ли си какво ви очаква когато семействата "излязат" на свободният пазар на ел. енергия от 2026г . ?????Ще стоите на студено , ако не палите чудата /тогава ще ви глобяват че замърсявата околната среда/!!!!!!! Уверихте ли се какви мизерници ви "управляват"???? Това са потенциални клиенти на затвора!!!!!

Не бъдете невежа. Електропреносната мрежа никога не е била продавана. И досега си е държавна, на ЕСО. Обикновено, когато много населени места или райони останат без ток, причината е в преносната мрежа на ЕСО.

Пише се учудва и къде, иначе всичко останало е вярно.

казаха че месец май щяло да бъде по-топло

То няма ток тия ще подават електронно сигнали,,, Сигнали за липса на електрозахранване се приемат на формата за електронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php,,,ало ЛУДНИЦАТА прибирайте ги тея бе.

Колкото по-зле толкова по-добре. Аз искам цяла зима да е -20 и да няма ток. Да ги видя общинската администрация и ушевите дето си гласуват за партийките.

Успехите на ПП и ДБ край нямат!

Преди година-две даваха репортаж по тв-то за един учен от БАН, как имал сметка за ток от лев и нещо на месец през зимата! Защото мразел ЕРП-тата и не иска да ги гуши. Еми как - спи с шапка, ръкавици и в спален чувал. И хладилникът е изключен, а храната си държи на терасата. Натрупаната сметка е само от зареждането на батерията на лаптопа/смартфона. Та, той сега както нямало ток, му е пред дедовия. Смартфона може да го зарежда и с мини соларна система на прозореца.

Аха и няма да се къпем цяла зима. Няма и да се храним с топла храна, пък ако замръзнем, един дебил по-малко

ЧЕЗ били лоши! Са ще видите некакви лаици как поддържат мрежа

Свиквайте. ЕС каза че минаваме на електроенергия от фотоволтаици. Всички печки на твърдо вредно гориво се сменят с климатици, които се закачат за фотоволтаици и така "безплатно" щяло да стане, пък и ще се освободим от Путин.

марш от тука бе руска свиньо

Осрайна втора поредна година нямат тойй и още са живи.

Принудителна икономия на електроенергия - тъкмо ще ви паднат сметките този емсец :) Тук, в Плевен, като съм подложен на режим на водата вече няколко месеца, какво да кажа, но то се свиква... Едно време като не са имали електричество и канализация... Сега много разнежени станахме и забравихме какво е да нямаш, т.е. по-младите не знаят въобще какво е да нямаш.

Генератори.

Мн е смешни, как вместо да ги изметем - сами ревем из нета

Аз въртя педалите и си правя ток.

Е, не :D

Генетаторите са в Украйна МУХАХАХХАХАХ

Сега за компенсация, засегнатите трябва да бъдат освободени пон е от таксите за достъп и пренос, защото те са около 45% от сметките за ток!!!

Мрънкачи.

Освен, че сме долни, клюкарстващи, лизачи и интриганти

Как е с електронните рецептите и безкешовите плащания?

Пари,бе! Решава тоя, който има пари! Ха ха ха

В по-голямата част от Украйна нямат ток вече втора година пък още са живи.

Еми, успокоявайте се така, к'во...

нито амбреажите от Енерго Про, нито тия от Енерго Холд си вдигат телефоните! А заради липсата на ток спряха и мобилните клетки. Защото икономисаха от генератори и резервното им захранване е на фотоволтаици

След 12 години управление на хунтата ГРАБ , това е резултатът.Всички фирми на дългогодишна хранилка са си все още там по места Нищо правенето и доенето на народна пара продължава Заканите на Бойко Борисоф , че ще възстанови реда е в този стил.Идваме и продължаваме с ,,кюлчета" и ,,пачки " от 500 ...Така се управлява.

См. Сняг и бедствено положение. Бедственото положение е безхберните дебили които вече 30г. Не пускат коала. Те трябва да бъдат изчистени

Плюс 10 градуса

Дано поне половината да са мърши от администрацията.

И полицаи

А всеки път, когато поискат повишаване на цените и онези идиоти от (д)КЕВР се съгласят безропотно, оправданието е "за по-добро обслужване". Ама май си "по-добре" си обслужват само ремонтите по вилите и по колите!!!

Ква стана тя ? Уж като харижат енергото на частници, всичко щеше да е по мед и масло, пък тя каква стана ...

Ма то хората, които работят са си пак същите. Въпросът е кой да прибира парсата. И вместо да я прибира държавата и да инвестира за подобряване на мрежата и качеството на доставка я прибират шепа тарикати. Само че отива за имоти, коли, любовници и т.н

И ся, кво праим?! И това нищо не е, какви по-големи истински бедствия може да се случат. По някакви екопрограми щяха да прибират печките на твърдо гориво и да ги заменят с климатици. Топлофикация София има колосален дълг. Цените на електричеството за бита не са пазарни. Но, това, рано или късно ще приключи. Я си представете и всички автомобили след 10 г.на ток. Жална ни майка. Всичко прекалено е вредно!

От заглавието разбираме, че София-град не е отделна област. Браво на автора.

Хаос! И без война, държавата е реазгромена. Факт! А хоратацна посолството искат да водим война срещу Русия! Почувствахте ли колко са жалки?

Това означава че безхаберието е повсеместно. Плащаме редовно такса подръжка, но къде отиват парите не е ясно и 25 см сняг в края на ноември се превръща в криза от национален характер.