14 г. след смъртта на Веселин пускат фонтана на пл. "Славейков"

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира тази сутрин съоръжението

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На електро техника с мнението че момчето не може да умре от 220 волта трябва неговото да си отиде и тогава да казва дали е имало болно или здраво сърце.до края на живота на тоя електротехник да му тежи на съвеста ако има тъкава за тия думи.фандъкова е наследница тна предния кмет одавна трябваше да си отиде

На електро техника с мнението че момчето не може да умре от 220 волта трябва неговото да си отиде и тогава да казва дали е имало болно или здраво сърце.до края на живота на тоя електротехник да му тежи на съвеста ако има тъкава за тия думи.фандъкова е наследница тна предния кмет одавна трябваше да си отиде

1000 лева за убийство? Не дай си Боже някой да пусне ток на Боко или на Данчето. Само 1 000 лева ли ще му струва?

Е то 2005 г имаше токови защити за ко не са я сложили? А да тогава беше бъкано с калинки. За разделителни трансформатори също не бяха чували. И трудовете на Майкъл Фарадей не бяха чували?

Хубав човек беше. Светла ти памет, Морган Дрейк!

Ама Дъки бръкнала ли е във фонтана като част от инспекцията?? Зер цели 1000 лв. са му друснали на признатия за виновен за "аварията", положително никой не би посмял вече да си гледа работата през пръсти като дойде за ремонти из София!

Пак са отървали нашите хора . бяха писали че инсталацията във фонтана не е била с подходящата изолация за водна среда а сега излиза , че причината за смъртта е изгнилата изолация на проводниците. колко удобно ...

На това място не биваше да има фонтан. Малка площ и подобен елемент е ненужен. Повторили са грешката, но фонтанът може да се запълни с цветя, за да не убие някой друг.

Подигравка за съжаление човешкия живот в България няма никаква стойност факт

Това някакъв майтап ли е общината е убила с немарливост човек и е глобена 1000 лв. Поне да си платят като обезщетение за убийство.

В България човешкият живот е най-евтин, за разлика от всичко останало.

Дошло е време за поредното жертвоприношение и там:(((((

През всичките тези 14 години се натъжавах когато минавах покрай фонтана-убиец. Там винаги имаше некролози от майчицата на младежа и приятелите му. Нелепо е да го върнат това грозно каменно чудовище, което е разположено неуместно в единия край на площада, по никакви правила! Е, защо е там? За да приучваме децата да не пипат вода в софийските фонтани ли? И че нямаме архитекти? Защо? Сетих се - за да се знае и помни присъдата от 1000 лева за убития младеж.

Това е гроб а не фонтан. На това място е убит млад човек от държавата и в частнос общината. Там софиянци цветя трябва да поставят ....когато преминават.

като го открият Данчето да го тества като си потопи ръцете и заплакне лицето..

... да си напоят и говедата

В Италия дори хвърлят монети във фонтаните а после общински служители ги събират....когато станат твърде вного.

Убиваш (непредумишлено) човек - 1000 лв глоба. Изяждаш една жаба в НП Рила - 12 000 лв глоба. Егати и пародията на държава! Човешкият живот в тази псевдо държава няма никаква стойност.

Не ме трийте, не ме трийте....! Ша ви издам заданието: Жицата ще бъде оголена - да не се налага да гние изолацията. Напрежението ще бъде 60-80V - нисичко, за да не е високо! Сещате се за ония табелки, дето ви страхуват, нали: "Внимание ВИСОКО НАПЕЖЕНИЕ! Качването забранено!"!? За ампеража не стана дума, така че на ваша отговорност - ще го нагласим да е 100-ина А, ще го напълним с чорба и ако заври - ще варим и ще продаваме, нема да пускаме, ако не заври - значи сме го проверили, тестван и безопасен! Да ви е честита новата селска баня!

Мир на праха на мочето .. но си е за награда Дарвин-посмъртно... Да си пъхна ръката в нещо с ток и вода - лошо. Да си пъхна ръката в нещо с ток и вода направено от български майстор- електричар - лошо и опасно.... Да си пъхна ръката в нещо с ток и вода направено от български майстор- зидар - лошо и смъртоносно !

Ти, изглежда, се къпеш в реката.

Влизал ли си в басейн?

1000 лева е струвал един млад живот преди 14 г. Каква държава, какво правосъдие.

Махнете го този фонтан с формата на цирей от сърцето на София - ако не за друго, то поне от уважение към паметта на загиналия по най-глупавия, нелеп начин млад човек! Този фонтан буди и винаги ще буди само отвращение и тъга у всички нас!

глупи, махни си у вас бушоните да не стане да ги пипнеш

1000 лева 1000 левааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа луди ли сте бе и защо сега пак се открива, кой НЯМА да го инспектира този пъъъъъъъъъътттттттт?!?!?!?!??!?!?!?!

Преоблякъл се Илия, погледнал се - пак в тия! Шадравана-убиец е там, кашоните от бабани пак са там ...

Трябваше този фонтан да го премахнат.

ОТ СОФИЯ!

В такъв случай, ми се струва, че теб също трябва да те премахнат от София.

В СОФИЯ И ТО С БАНИ!!! НЕ ХОДЯ КАТО ТЕБ И ТОЯ ДРУГИЯ СЕЛТАК ДА СИ КИСНА КРАКАТА В МРЪСНАТА ВОДА!

Ай стига йеее... а кенеф имаш ли или ториш в хола,а?!? Хвала на такива велможи! Да се вкиснеш дано, грездей!

Имотите, ако ги имаш, не ти дават някакви права върху мен.

Браво, господине! Хубаво ли ти е? А, дано ти мине!

НАЙ МНОГО ДА ТИ ВДИГНА НАЕМА ДРУГИЯ МЕСЕЦ!!!

Всяко подобие на жалкия комплексар, който си ти трябва да бъде премахнат от обществото и оставен да изгние в собствената си омраза и смрад. Теб от злоба сигурно и сън не те хваща. Което влошава нещата, защото от недоспиването ставаш още по-кисел... Ама като ти е такава съдбата няма какво да се прави, ще си мъкнеш кръста.

ФАЩАЙ ПЪТЯ ЗА СЕЛО ВМЕСТО ДА МЕ ПОУЧАВАШ С ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОСТАНОВКИ ЗА НЕГРАМОТНИ СЕЛТАЦИ!!!!

скапана проклета държава , да си замине млад човек заради поредното безхаберие на поредния немърлив държавен чиновник

В крайна сметка през 2011 г. ВКС призна за виновен и осъди на 1000 лева глоба Васил Каменов, а останалите двама бяха оправдани на всички инстанции. ------------------------------------------------------------------------------------------ Това дори не знам как да го коментирам .

ФОНТАНА НЕ Е ЗА КЪПАНЕ!

Който си позволи да наруши това условие да отговаря пред закона на тока! Там няма гаранции и намалени присъди :–) Въпреки това, не подкрепям! Няма значение, че не е за къпане, не е редно да те бие ток!

Не е ли по-добре фонтанът да се захранва с ток от електрически змиорки и скатове? Ще е по-безопасно и по-екологично.

Тея не са чували за ток с ниско напрежение! Явно трябва всичко да го правят на 220+ волта! Не знам, аз не разбирам, но това е супер елементарно да го направят!

Какъв пък е тоя ток 220 волта? Стандарта е 230, ама и ти толкова знаеш. Апропо всичко под 1000 волта е ниско напрежение. Вече има SELV, PELV ....

по-ниското напрежение предполага по-висок ток, закона на Ом никой не го е отменял. Убива токът, не напрежението.

Ниското напрежение е приложимо за осветление, но за помпи с големи мощности не върши работа. Друг е въпросът защо кабелите на помпата са потопени във вода.

Не! Въпросът е защо е нямало дефектнотокова защита и защо шадраванът не е бил заземен! Също типа на използваните проводници, дали е предвиден за подводен монтаж и т.н.

"...кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира фонтана..." Как точно го инспектира... бръкна във водата ли?

dreme mi na .... za umirisata vi ciganska sofia ....

Този фонтан завинаги ще си остане фонтана-убиец колкото и пъти да го демонтират, проверяват и откриват с тържествени церемонии. Трябва да го махнат, че станаха много надгробните паметници по Графа.

Добре, че наближават избори, че да си размърдат задниците. За нищо не стават тия герберски кметове и общинари!!!

Пловдив. Целият в строежи, неохранявани, без каски работниците. Мръсно. Липсват табелки за упътване. Паметници на културата в Стария град пред срутване. Безхаберно държава.

Вече с помпа 24v?

не през разделителен трансформатор....

Като се натряска Румен Петков да има къде да уринира... Фонтана си е ОК, но винаги ще се свързва с ужасния инцидент

по вашата логика дай китайците да си демонтират стената, защото като са я строили са умирали хора по нея. или пък Египед да спре достъпа до пирамидите щото ще нарушат покоя на фараоните и още, и още. Лошо стечение на обстоятелствата, някой не си е свършел работата преди 14 години инцидентът е налице. Лека му пръст на човека, но не виждам нищо лошо във фонтана, той не е виновен, а идиотите които са отговаряли за него.

Пирамидите в ЕгипеД не са гробници и вътре никога не са намирали фараони. Фараоните са ги погребвали в пещери.

Напротив вземи почети малко история на пирамидите. Вътре са погребани всички фараони. Ти Тутанкамон чувал ли си го изобщо?

Сега да направят осветлението не на 220, а на 380 V.

А камъняците от Графа кога ще ги махнете? Когато някой умре ли! Фандъкова, теб питам!

аре ходи си на село и стига си писал глупости.. кво ти е виновно Данчето пък на теб?

Д-р Юри Фандъков, как е в любовта със съпругата ви? Като преди 30 години?

Леле колко си прост!!!!!

Кой ти е виновен , че си смотан и спънат в краката ! Какво и да сложат такива като теб все ще им пречи !

да се гаврите с паметта на нелепо загиналия Веселин

Аз пък си спомням, че Румен Петков от БСП пикаеше във фонтана.

Руменчо е бил пиян и не е уцелил устата ти !

Електроборуднваноето пак ли е от една "случайна" самоковска фирма, която прави мазало из цяла София, но очите на инспектората са услужливо затворени за нея.

Тази госпожа кмет е подигравка за София! Фонтанът “убиец”, за софиянци, винаги ще остане фонтанът убиец. Можеше изобщо да не го връщат на площада, след като са го демонтирали; най-малко от уважение към паметта на убития! Няма как, знаейки, че този фонтан е бил причина за смъртта на някого,, хората да бъдат особено въодушевени от пускането му в експлоатация. Надгробната плоча от Гарибалди, а.к.а. “Водната стена”, трябваше да я монтират на мястото на фонтана. Щеше да адекватен пример за некадърността на общината.

Този фонтан трябваше да се премахне.

"текат тестове преди да бъде пуснат" - пускат ток и ако останат оцелили продължават с тестовете...

XD

За съжаление само в държави като нашата човек може да умре неестествено и да няма виновни!!!

Как точно ИНСПЕКТИРА? Влиза вътре, проверява кабелите ли, кво?

Пие от водата като кошута и стиска палци да не светне. Така се инспектира от герп

"Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира тази сутрин въоръжението". Да ви "въоръжат" в Карлуково, дебили малограмотни.

Естествено, че е въоръжение, щом убива хора.

този фонтан никой софиянец не го обича и го свързва със смъртта на Веселин, но вие си го пускайте.