115 години независима България: Честванията в страната (снимки)

По традиция Велико Търново е център на тържествените чествания на 22 септември

Обратно в новината

Коментари - 115 години независима България: Честванията в страната (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма никакви 115 години. Ние отдавна не сме независима държава. Не можахме дори да разследваме националния предател Весела Чернева, защото ни се обадиха от някакво посолство, което даже не е обичайното откъдето ни командват.

Последната и периода 1945-1989г., защо ги броите?

РОССИЯ и 3ти март още турски мъдури щеха да плакнат на майка ви фашистката минджа!

Ква Русия бе овча главо, вие сте ссср, нямате нищо общо с Царска Русия, която се би с нас за нашето Освобождение, напротив! Вашите идоли избиха царското семейство, пратиха милиони в Гулаг и така избиха 30млн руснаци, овча главо промита!

По точно евреите ...

6 Септември и 22 Септември НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ!

Каква независимост ?! 40 години васали на Германия, 45 години съветска република, 30 години американски Подлоги.

Куб ли? А къде са трансформърсите автоботи? Карат по европейските пътища с тирове и пращат пари на близките в независима България:))))

Денят на независимостта, за който българите не са направили нищо, а само князът, който е поискал да стане Цар, при това той дори не е българин! И след тази дата България фактически стана още по-зависима от Австро-Унгария и Германия.

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ----->> https://marketl.ink/biocom

За такава независимост си ебете маиката продажна бг политици.

Да да, вЕраваме ви! Независима била, това го разправяйте на шапката ми!

Е как бе? Не виждаш ли, че самостоятелно взимаме решение да вансяме отровно зърно от Украйна и да спираме руска газ и петрол от Русия? НИКОЙ не ни принуждава. Ние сами го правим, а соросоидните отрепки квичат от щастие.

От момента,в който Канъ Борисъ бе превърнат в арестант на гръцкото коварство,тоест от времето,в йоето на Българите бе наложема цънгърската християнска религия Българите сме били свободни и независими само в относителен смисъл и в кратки периоди,един от които е онзи,в който Великият Български Кан Расате опита с мъжесъво и чест да ни върне в Достойнството.Последният бе убит не от баща си,а от еничара Симеон. След Симеон дойде и окончателното безспирно свободно и независимо падане към бездната на деперсонализацията и обезкореняването на Българите. Срам и позор е,че историците подържат една мъртва откъм Българщина "историчност",пропускайки да кажат най-простичкото,а тъкмо това,че само няколко от Българските Царе са действително Българи Чисти по кръв и Дух.Останалите са смесени рожбици на византийщината.

Ако не беше Средновековна България, сега Русия нямаше да съществува. Ние българите дадохме на езическата и неграмотна Киевска Рус (днешните Украйна, Беларус и Русия) нашата азбука, нашите религиозни книги и нашите християнски свещеници. Руснаците трябва да са ни вовеки благодарни, че ги създадохме като европейска християнизирана държава. Те са наш български културен продукт!

Ако не беше братска Русия да натисне турчолята, английските педали и швабите,каква независимост щеше да обяви дебелогъзий хомосексуалист Фердинанд,които закопа народа с две национални катастрофи , контрабанта,гешефти, глад,гражданска война, териториални репарации и 200 000 сираци и вдовици??? Кой опрости репарациите на читацитъе за поражението им в освободителната Руско - турска война в замяна да ни признаят Съединението- европейските педали , американските швестери или руския император- освободител ??

Интересно че Русия пороби България в периода 1944-1989, а много от днешните българи не го осъзнават. Савецките войски окупираха България (без да е във война с нас), направиха държавен преврат, избиха 10 000 от цвета на нациията (други 50 000 напуснаха страната), натресоха ни комунистическа диктатура по савецки модел и ни държаха в робство 45 години. Най-тъжната гледка е тази на роба, който не осъзнава, че е роб...

Каква независимост, какви 5 лева, какви глупости?!?! Датата 22 септември трябва да бъде обявена като Ден на зависимостта на България. Зависимост от САЩ и шайката олигарси, боклуци, извратеняци и сатанисти във Вашингтон!!! И (Гъз)денков къв хуй държи там, а?! Точно (Гъз)денков е най-вярната и лоялна американска курва и подлога в БГ-колонията. Малко, жалко, сламено, насрано от страх човече! Погледнете му само физиономията на това малко лекенце и л@йненце, (Гъз)денков - лицето му излъчва постоянен страх и ужас. Няма усмивка и никога не се усмихва. И как ще се усмихва, като е постоянно насран от страх и изобщо не му е до усмивки. Двоен страх и ужас - веднъж да не вземе да стъпи нещо накриво, да се издъни и да разгневи своите началници в американското посолство в София, и втори път - да не вземе най-после на този прост, робски народ да му писне и да грабне тоягите и камъните. И да ги изрине веднъж звинаги тия продажни, нагъзени пред американското посолство боклуци. Само на денковци, менковци, кирета, кокоровци, чифутолорели, бокотикви, корнели, мунчовци, славита, маи, ристювци, атанасовци и прочие мръсна сган ще ми станат!!! Абе, (Гъз)денков, курво американска, как живееш въобще с този твой страх, бе? Как заспиваш вечер и въобще заспиваш ли от страх и ужас?? Ми то това е жива болест бе, миндил

Смешен плач ! Марионетно правителство говори за независимост! Знамената трябва да бъдат свалени наполовина ! Днешните дрисльовци затриха независимостта !

Не 115. Винаги сме били независима. Никога нищо не е зависило от нас. Кръстопът на интереси. Който не е минал от тук. Той не ни е "освободил."

Защо България да търпи шпионите на Русия, която зароби България преди 80 години?

Хасане , не пиши глупости.

Верно ли бе кенеф? Значи отровните укро продукти и скъпите горива не идват от Козяк, така ли?

Заробен ти е задника ! Легебедчия извратен !

Независими и от морал и от съвест, даже от срам. Да ви е честита сглобката.

Заща САЩ не поемат лихвите на Украйна а България ?

Щот дълговете на USраина са към краварски частни банки , квото са световната банка и МВФ...

Цар Плъх не те ли е срам да говориш за независимост. Слуга

Честит Празник!Време е за революция !

Такива "войводи" като българските и македонците нЕмат, дай им само надениците на тЕх, борбата ги не интересува

За жалост си прав.

Моля нищожеството декор да извади сметките, които гласуваха заедно с бандата престъпници от гроб-пп-дб-дпс миналата седмица в партийния дом.. срам ли го е да говори за това или го е страх!?

Защо България да плаща лихвите на Украйна ? Каква е логиката ?

България гарант по кредитите на усраина и солидарно да изплаща лихвите и главницата, ако се наложи за следващите 35 години...решение на сглобката, гласувано в партийния дом миналата седмица...потърсете инфо, защото го крият краварските телевизии на цереу петреас

Каква независимост честваме сега? Никога не сме били по-зависими в историята си, никога, дори и по комунистическо не беше така както е сега! Да кажат как Русия ни е платила независимостта на Османската империя и как после ни е опростила 80 милиона златни франка... Но, българинът си е неблагодарно животно, ти му помагаш, а то те мрази, нищо че преди това те е повикало за помощ!

Прав си. Има една приказка: " Направи добро, за да изядеш лайно". Та така и нашата работа.

Кво прави на националния празник на България???? Ей , проджнико, ти колко плато вече по външния дълг на усраинс, тъпако...а затвори ли болницата в Балчик, поредната ликвидирана болница , щот българите трябва да мрът, не да ги лекуват ..

Кво стана бе кравари простиииии Русия май няма да плаща нищо за войната а ще плаща България хахахаа ще висите по стълбовете копелетааааа

Честита независимост, българи! Мислете с главите си, обичайте свободата и не позволявайте никога повече гръцко, турско, руско или каквото и да е друго робство. От всички нас зависи.

Сърахливецооо

Ти си доказан боклук, сереш на името на Дякона!

Такива са фактите тъпо парче.

Абе този левски нещо се оказва че е бил нещо като жоро илиев и карамански . Как с 6 човека охрана през балкана никои от целия народ него е опитал даго освободи.

Викаш друго си е и далеч по-прекрасно е, да си под американско робство? А, курво американска?? Курва козяшка, дето мърсиш святото име на Васил Левски! Майката ти еба, гнида мръсна!

+ + +

А БЕ ХОРА КАКВА НЕЗАВИСИМОСТ СЪНУВАТЕ, ОДАВНА ТАЗИ КОЧИНА БГ НЯМА ОБЩО С НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА.

Защо мислиш така?

+++++++

Решенията вече не се вземат от никой от престъпниците в партийния дом, или преЦеденството (също корумпирани подлоги на краварите и позьори), а еднолично нациският Козяк решава съдбата на българите и решенията са за ликвидиране ....ликвидирането на 5 милиона идиота няма да стане за година, но до 2030 ще изчезнете всички с трибагреничетата си и копелетата си....Стрина Урсуля и стрина Кристалина са приготвили мигрантите от Лампедуза , Италия да ги разселва...и тъй като никой нормален от източна Европа и въобще Европа няма да ги иска, ще ги пратят на педерастите и наркоманите от гроб- пп-дейбъбългария- ДъПъСъ еничарските турци, щот те поемат всичко от фащ - външни дългове на усраина, стари оръжия за милиарди на краварите, некачествени ядрени касети на краварите, ще приемат и цяла Африка, щом краварят заповяда ...

+ + + + +

2023-09-22 12:38:36 ДЕМОКРАДИТЕ ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ (нерегистриран) Гледай и ти, какво преставляваше тогава промишлената зона около София ,а какво е сега- окрадени заводи като след бомбандировка , бъзе, троскот и коприва ! ---------- ГИ РАЗГРАБИХТЕ ЗАВОДИТЕ ВЕ , БОКЛУК ! . ВМЕСТО ТЯХ СЕГА ИМА ДРУГИ ! . "ТЕЖКА" ПРОМИШЛЕНОСТИ НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ - НЯМАШ ИЗКОПАЕМИ ЗА "ТЕЖКИ" ЗАВОДИ ! - ИЗБИЙТЕ СИ ТИЯ "ГЕЖКИ" ЗАВОДИ ОТ КРАТУНИТЕ ВЕ !

България е една от първите страни по запаси на оловно цинкова руда и медна ,джендър отрепко! Продадохте на господарите си американците народна собоственост Асарел Медет и КЦМ Кърджали и сега те ви хрантутят с грантове в гей нпо ,гнидо недобита!

Има разлика между Русия, съветската кочина и днешната съветска кочина

РАЗЛИЧНА ФОРМА НА ЕДНО И СЪЩО КРЪВОЖАДНО ЖИВОТНО !

Типично прос българин.

Наистина ли България ще плаща кредите на Украйна къв САЩ за оръжие ? Към 200 млрд. долара ? И каква е логиката ? Някой може ли да обясни ?

Да, абсолютно, тавариш! Късото Коце й на мен се обади! Проста да паладейш!

Хубав празник, да ни е честит! И все по-малка зависимост, особено от Путлер. На този фон новината, че изхонихме мужикистански псевдо-попове е чудесна! Следва взрив на МОЧА на Коледа!

Нека Президента Путин гледа и НИКОГА повече да не спасява гнусното,продажно българско племе..... Дано всички да носят ФЕСОВЕ отново ...

Първо, ако не бяхме ние, милите ви руснаци щяха та се дупят на аллаха и да пишат на монголица или татарица. Второ, освободиха ни, защото просто искаха една близка до Проливите територия. Всякакви чикии за братя, православни, братушки и т.н.... просто една империя (Руската) отнема от друга (Османската) една територия. Трето, освободиха ни предците на днешните украинци. Четвърто, от т.н. "освобождение" насам, отношението им към нас е изключително враждебно, собственическо и унизително. Пето, люлката на нацията на милите ти руснаци всъщност е Киевска Рус. Твоите мили руснаци са "левиатан" и то уродлив, от славяни, татари и всякаква азиатска пасмина. Украинците са истинските, чисти славяни. Киев е все едно Плиска, Преслав, Търново - люлката на руският свят. Москва е все едно.... Долно Уйно, Пернишко.

Стига глупости де

Определение за независимост за една държава: Независимостта е състоянието на дадена държава, при което нейните жители или част от тях упражняват самостоятелно цялата власт в нея. За разлика от независимостта автономията представлява частична самостоятелност, при която външна сила запазва известен контрол върху съответната територия. ------------------------------------------------------------------------------------------ Ако погледнем смисъла на думата "независимост" в тълковния речник на българския език, там се предлагат 4 определения: 1. Отсъствие на зависимост, влияние, подчиненост; самостоятелност, свобода. 2. Отсъствие на зависимост, на влияние в действията на политическа организация, партия, движение, средство за масово осведомяване, политическа личност и под. от някого или нещо; самостоятелност. 3. За държава, държавна институция, църква и под. — право за самостоятелно решаване на своите вътрешни въпроси и политика; суверенитет. 4. Отсъствие на причинно-следствена връзка между две неща, две явления. ------------------------------------------------------------------------------------------ Та роби на Посолството, бихте ли споделили с нас простосмъртните, както как Абсурдистан се вмества в определението - Независимост? След 45 социализъм се оказа, че има още по-лошо от него и изминалите 34 години на капитализъм, много от тях и див капитализъм, доказват това. Стотици населени места са с по няколко жителя или са без нито един. Не можем сами да се изхранваме, ако спре вносът на храни само след 3 месеца ще питаме къде серат гладните. Нямаме никаква промишленост. Нямаме никакво селско стопанство. Нямаме никакъв избор на евтини енерго ресурси. Съвсем скоро няма да имаме и собствена национална валута. Преждевременно се очаква да се закрият 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй. И още и още и още.... Та в какво се състои независимостта ни ...?

Руснаците и българските русофилистици си приличат по това, че имат две основни мечти: 1. Да унищожат Америка. 2. Да спечелят зелена карта.

В най-новата си история, България не е била толкова зависима, както в настоящия момент! Така че каква независимост, какви чествания?

Днес българите просто си почиват и не приемат днешния ден като празник. Просто защото сме по-зависими от всякога. С най-зависимите политици, които днес се покриха и не честитят празника. Че само вчера под зависимост и заповед на едно Посолство си позволиха за пореден път да настройват страната ни против нашата освободителка Русия като гонят руски свещеници и закриват руската църква. Зависими марионетки, зависими със своите престъпления, от страх от Магнитски, от грантовете с които им пълнят гушите, от цялата им алчност за власт . Тия зависимите ни водят по пътя на Украйна към война и гибел. Днес не смеят да се покажат, а утре ще продължат да им дърпат конците застрашавайки националната ни сигурност. С цялата си омраза и жлъч, с цялата си зависимост ни направиха американска колония. А да ви е честит празника на ЗАВИСИМОСТТА, БОКЛУЦИ ПРОДАЖНИ!

От турци, цигани и кравари

С какво щяха да се издържат и хрантутят от туризъм сегашните дебелогъзи демокради ,ако не беше народната власт да им възстанови и реставрира националните туристически обекти?? Ако не бяха лошият бай Тошо ,лошата Людмила и лошият Пенчо Кубадински да построят наново стените на Царевец,Трапезица ,Патриаршията,първата столица Плиска ,,църквата на въстанието, чудесата паметника на Асеневци и монумента 1300 години България ,НДК с какво щяха да се издържат софиянци,търновци,шуменци,филибарци и прочие?? Откакто си замина Людмила ,така си седят вече 40 години кофража на започнатият и недовършен царски дворец на царевец с тронната зала- за него пари все няма,но има винаги само за гей паради,украйна и евроатлантизъм!40 години правят оперни фестивали а на тях ,стърчи ръждясалата арматура на двореца- чака Людмила да възкръсне. Няма една улица в България с техните имена - срам и позор за разграденият ни бантустан !

СТАРИТЕ СНИМКИ ДО 10-И НОЕМВРИ И ЩЕ ВИДИШ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАШЕ СОФИЯ ТОГАВА И КАКВО Е СЕГА !

Ако видиш 1600г. какво е предстамявала само ...

АБСОЛЮТНА ЛЪЖА !! ----- "НЕЗАВИСИМА" ОТ ТУРЦИЯ ...ЗАВИСИМА ОТ ПРОСИЯ !! --- ВСИЧКИ ТЕЗИ "ПРАЗНИЦИ" СА ФАЛШИВИ, НЕИСТИНСКИ ! ---- БЪЛГАРИЯ Е БИЛО ЩО-ГОДЕ "НЕЗАВИСИМА" В ПЕРИОДА НА НАЧАЛОТО НА 20-И ВЕК, ДО 9-И СЕПТЕМВРИ ! -------- В ПЕРИОДА МЕЖДУ 9-И СЕПТЕМВРИ И 10-И НОЕМВРИ - БЕШЕ АБОСЛЮТНО ПОДЧИНЕНА , ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХОЛОГИЧЕСКИ НА МОСКАЛИТЕ ! --- В МОМЕНТА , КАТО ЧЛЕН НА ЕС В ПЪТИ ПО-НЕЗАВИСИМА В РЕШЕНИЯТА СИ, НО МАФИЯТА ПРОДЪЛЖАВА УМИШЛЕНО ДА Я ДЪРЖИ ИКОНОМИЧЕСКИ И МЕНТАЛНО ПОДЧИНЕНА НА БЛЯДАВЕТЕ ! ------- НИКАКВА "НЕЗАВИСИМА" НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЕДНА ТЕРИТОРИЯ, КОЯТО ДЪРЖИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА СИ ПАМЕТНИК НА ЧУЖДЕЕНЕЦ, , . НА КОЯТО "ПРАЗНИЦИТЕ" И СА СВЪРЗАНИ С ЧУЖДЕНЕЦА, И КОЯТО УЧИ ДЕЦАТА СИ НА ПОДЧИНЕНИЕ И "ВЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ" (РОБОЛЕПИЕ) КЪМ ТОЗИ ЧУЖДЕНЕЦ ! . ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ, И ТОВА ПОВЕДЕНИЕ, В КОЕТО СЕ НАМИРА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ, Е БЕЗ АНАЛОГ В СВЕТОВНАТА ЧОВЕШКА ИСТОРИЯ !! НЯМА ТОЛКОВА "НАВЕДЕН" НАРОД БУКВАЛНО И ПРЕНОСНО, СПРЯМО ДРУГА НАЦИЯ ! . ЗАТОВА ТОЗИ - НЯМА БЪДЕЩЕ ! ----------- АКО ТИ ФОРМАЛНО ИМАШ "ТЕРИТОРИЯ" , ЗНАМЕ, ХИМН И ДЪРЖАВЕН ПЕЧАТ, НО ПСИХИЧЕСКИ, ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛНО САМ СЕ ДЪРЖИШ В ПОДЧИНЕНИЕ ПОЛОЖЕНИЕ СПРЯМО ДРУГ, . ТИ НИТО СИ "СВОБОДЕН" НИТО СИ "НЕЗАВИСИМ" ...ТИ ПРОСТО "СЪЩЕСТВУВАШ ! ТОВА ПРЕДСТАВЛЯВА "НА ПРАКТИКА" ТЕРИТОРИЯТА !*

Като се приспаднат годините през които сме зависими силно от някой, я останат я не 15 - при превключването от един на друг силен.

Честит празник!

Гледаите 1900г. какви джентълмени са били управляващите и сега какви са тумбаци

Любимото дрънкане на дебилите- съветофили е, че населението на България намалявало.....Тези потресаващо тъпи отпадъци, никога няма да разберат, че москвичите бяха боклуци, а мерцедесите- автомобили. Та, тези отрепки, така и още не са разбрали, че 6+2 =8.. Демек, българите са си пак толкова, само дето 2 милиона избягаха в ''американски колонии'' и само двама в Расия

Къде видя 6 бе 20 центов

Независимостта е платена от Русия Ден на ПОСОЛСТВОТО АНАЛдолскити Кинефи определени от ПОСОЛСТВОТО 4 Военни бази, био лаборатории, Тецове, Вецове, Веита, СМРАД Медии Нова тв, Битивито Митивита, 5 партии итн, Сяка гудина ПОСОЛСТВОТО даа 100 мильона леа на Кинефите да тро0лят. Всичко е на ПОСОЛСТВОТО и от ПОСОЛСТВОТО, турско и американско. Тия атлантици ни дукараа от 27мо място ф света по ИЧР до 127мо и от 9 мильона население до 4 мильона мангали чрез тяхнити туркоробски проксита Мангала Костуф, Цара Симьон Хасан Две, Двойку бюрЮсуф, Киру Циганина и Асан Фасилев итн.

Та кога сме би независими, не разбрах от политическите речи

Въпреки вас!

Добре де, а кога ще почне да се чества и датата на загуба на независимост на Територятия (тъй като тя е факт от близо 34 години)?!

Соя политици от царска България, направили този подвиг, както и потомците им, са били лилвидирани след 1944г от комунягите. п.с На снимката с бялото сетрнце Пеги Бънди ли е?