Коментари - 11-годишно дете надмина Айнщайн и Хокинг по коефициент на интелигентност (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, туй ромите излязоха голяма работа :) .

IQ-то е нещо относително....зависи как се калкулира .....още докато Айщайн е бил жив е имал колеги с много по голямо IQ ...нито Айщан, Дирак ,Планк Бор са имали най-голямото IQ но всеки зане за тях ....така че не става само с IQ..

Прилича на индийче за всеки случаи не е от англия

Това са бъдещите англичани.

кореняк англичанин, всеки ден прочита по няколко книги...

Този въоще не ми прилича на дете от Хонг Конг.Иначе браво на него.Това са средно статистичеки данни.Малко раздуто и много малко вероятно.Та това дете няма никакъв жизнен опит.

На тестове подлежи само средностатистическата маса, защото самите тестове са направени изхождайки от средностатичстическата маса която е 99% дебили. Това е просто статистика, а всеки който попада в статистиката не е уникален или умен, а средностатистически. Теста те помества в ограничителна рамка в която трябва да влезеш за да го преминеш. За да минеш тест не трянва да си умен, а да имаш стандартно мислене на робот. Не можеш да правиш нещата по свой начин, а трябва да ги направиш като се очаква. Лично на мен на писменият изпит по програмиране ми писаха 2 защото алгоритъма ми не бепе това което очакваха. Трябваше да се разшравям и да им обяснявам как работи алгоритма за да ми преправят оценката на 6 Моля зашишете се за канала ми на Телеграм за да ми помогнете да върна България на хората(суверена :) и да повиша стандарта на живот на всички граждани https://t.me/pprazum

Който е правил поне веднъж подобен "тест" знае че там се дават типови задачи, които като един път знаеш как се решават, се цъкат като семки. Да не говоим че има и съвсем дебилни тестове, на които за да решиш някоя задача трябва да отговориш на свързана с дадена територия/държава и т.н. въпрос. Ако си от същата държава веднага го знаеш, ако не си - духаш таратора ако не можеш да ползваш Google.

Съвсем се обърках- нали нащо си гардже, забравих му името на детето, беше получило 190 точки, та пълния набор от точки ли? Ся кви са тия сензаии с някви си 162 точки или тоя тест е пълна пунта мара, колкото да кажеш, че членуваш в некъф клуб, същата простотия като ложата на масоните

Тоя ще купи и продаде Радев 300 пъти , докато разбере, че е бил бивш военен.

Родителите на момчето явно са заобиколили Москва, подобно на миризлив кенеф, и са избрали Лондон …

В Истанбул

Браво на цигането! Дано направи нещо по-смислено от Айнщайн и Хокинг!

Бъдещия премиер на Великобритания.

Май завиждаш, че интелигентните избират Лондон пред клоаката Москва …

Помачорски плач

Поне пишете " книги с картинки " :) Тези с минусите сигурно са прописали , преди да проговорят също ! Поне -- са писали :)

На двегодишна възраст той успя да произнесе думата "университет" с перфектно произношение, въпреки че все още нямаше представа за значението на тази дума. От двегодишна възраст младият гений се увлича по книгите. - Колко тъпи сме според вас умните ???

... ами иди се пробвай на теста и ще разбереш...

с интелигентността на това момче, но на тоя принцип повечето цигани у нас трябваше да са гении. Е, тогава България нямаше да има такива проблеми, които нашите политици са неспособни да разрешат...

Циганите са природно интелигентни със силно развита емпатия. С най-високо средно IQ като нация тук в Европа са италианците. Някой да е изненадан?

Маргинализирането на ромите е в резултат на такива като теб и твоите предшественици. Нарича се расизъм, национализъм което напоследък се бърка с патриотизъм .

очакваме нова теория на относителността, най-малкото, както и нова Кратка история на времето и открития в областта на теоритичната физика, космология и астрофизика. Найс.

IQ 162 Че то това е сумарното IQ всички в парламента взети заедно

Това е върла лъжа! Момчето не е тайландче, а северомакедонче, защото родителите му са емигрирали от Скопие в Тайланд преди 2 години.

Интересна и малко тъжна е историята на една забележителна личност - Уилям Джеймс Сидис. Както и написаното за него от Робърт Пърсиг в "Лайла".

по няколко книжки с картинки на ден.

Брях! Англичанче, значи. Че, те ингилизите никога не са показвали нещо кой знае какво в международните ученически олимпиади. Винаги са били отзад. За разлика от нашите участници. Оня ден стана ясно, че по отношение на олимпиадата по лингвистика сме N1 по брой спечелени медали за всички времена. В Hall of Fame на математическата олимпиада в първите 100 най- добри участника има 10 българчета /10%/ за всички времена, а в олимпиадата по информатика – 12 /12%/. Няма нито една страна в света с по- малко население от нашето и с повече спечелени медали от която и да е олимпиада – математика, физика, лингвистика, информатика, география. Що не пишете за тези неща?

Защото целта е да станем чалгаристан. Не че не сме ама да е пълно затъпяването.. Вместо тая мутромания, и хлапетии без морал, ценности и най-вече акъл, представяш ли си къде може да сме. Ама умна нация, няма да търпи такава олигофрения. Ще иска и кадърна политическа класа, адекватно заплащане и т.н неща които са неудобни.. Наши бяха и първенците по дебати на английски! Наш 30годишен юнак е на път да бъде предложен за нобелова награда по физика.. Но това няма значение! Важно е какво е окрадено, и къде се е чекнала някоя фолк певица... А тоя дори не е англичанин

И какво от това че наще са спечелили 10 или 12%? И 100% да са спечелили все тая, защото на тези олимпиади се решават стандартни задачи за роботи. На шоуто на Слави бяха давали един българин който в САЩ решавал супер трудни уравнения, които никой друг не можел да реши. Тои каза че може да реши всяко уравнение което му дадат, но не го разбира. Просто го решава без да знае какво прави. А важното е да знаеш какво трябва да се направи, а за сметките си има компютри.

Пак индийче. Най-богатите и най-умните на планетата са все индийци. Пък ние ги презираме и им се подиграваме

Индия са над милиард пич.. Все нещо би излязло, като Вишваан или както бе там математическото протеже на 19-ти век.. Иначе, тоя пише че дошъл от Хонконг не от Индия. Ма да оставим това, ога да ти кажа като човек работещ с индийци в западна компания - не са това което си мислиш .. Напротив, гледат за скатаят, да увъртат и да прехвърлят вина.. Неща близки до един друг етнос..

ахахах,това не е особено трудно. аахаха :-) Чак статия написали. Тези са маркетингови звезди.

От кога учениците в UK са толкова шоколадови?

ами много отпреди да им стане премиер един чист англичанин с чисто английското име Сунак.

Е няма начин някой идиот да не участва и в този форум.

Хокинг бе инвалид и Никога нее могъл да прави,пише това което му приписват а то с асамо идеи и теории без доказателства, ингилизите криха 2 месеца чее умрял да до последно да цицата от фикуса, лекарите са единодушни с това заболявания отдавна нее имал интелектуална дейност...а е било вегетация... за айнщайн същото само чее бил посредствен физик..с жена 20 пъти по умна...дира засира здраия разум.

Меси от Банкя има IQ 32:))))),но стриже овцете 12 години и е милиардер:::)))Кой е по голям Гявол!!!?

.......Всеки ден чете по няколко книги.....За един ден е прочел повече книги, отколкото наш Лойко Мастисов за няколко живота :)

ам той и кирчо е еднокнижник между другото, даже мисля че боко го води с едно винету повече

Тоя да не е от Столипиново мангалето?

ОК. Било ги е по обороти и мощност... Обаче дали ще спечели някое важно състезание с тези параметри... никой не знае! За журналистическа сензацийка обаче е екстра...

даже и в компютърните игри показателите мъдрост (wisdom) и интелигентност (intelligence) са 2 различни показателя, които често са почти противополжни. Разликата между човек, който има мъдрост и човек който е свръх интелигентен е , че мъдрият човек , никога няма да забрави да се изкъпе или да си забърше задника след големата нужда. А много от онези т. нар. интелигенти си ядат сополите и ходят с гащи на жълти точки отпред, поне една голяма част от тях

Добре че ми напомни. Забравих да си избърша задника. Връщам се след малко.

върви ли заплатката, не минаха и няколко секунди след поста и се изсра Д: , знаем те, как шариш тука из коментарите ахахаха знаем те и кой си

Айнщайн никога не е правил тест за интелигентност на Менса. Това 1-во. Второ едно българче беше получило максималният резултат на Менса, мисля около 190.

какво разбираш ти, вече хората са станали толко интелигентни , че могат да мерят ай кютата на умрелите ахахахаха

Браво на детето и дано израстне живо, здраво и да има нормално детство. IQ_то е важно, разбира се, но не е гаранция за нищо - нито че ще бъде добър човек, нито че ще допринесе с нещо за човечеството, нито че ще има успешен професионален и/или личен живот ...

Браво за кое? Или искаш да кажеш, че интелигентността се придобива, а не се раждаш с нея?! Да се благодари на страхотната генетична комбинация, дадена от майка му, баща му и предците им.

е, И?

??????

Вервайте ми! Сега си набийте по 5 игли. браво!

Индия ще надмине страшно бързо чайниците.Глупяците в БъГъ възхвялявяха Китай и не схванаха за 30 години че Китай се развиваше само благодарение на западните технологии за разлика от Индия.Между другото и другите дръпнати не са по умни дори япония е яко крала през годините.Бо българина е ролко прост че повтаряше колко са умни фесетилетия наред

азиатците са ДОКАЗАНО по-интелигентни (за умни нищо не казвам) от останалия свят . с най-високо IQ са в сингапур

Още малко и ще се разревеш фен на оризарчетата

daj dokazatelstva, poserko!

Абсолютна лъжа. Всичко е само за перчене пред другите хора

Цявлата култура, литература, наука и изобретения са дело на възрастни мъже. В последно време лансират яко в литературата по-различни авроти/ки но резултатите са трагични произведнеия, които не вълнуват никого. Но ето решение - вече тестове ще доказват, че жени и деца са по-интелигнетни и то в пъти от най-интлигентните възрастни мъже в историята. Може би пък това ще избие комплексите на някои силно комплексирани социални групи и ще има социален мир?

да си умен и разумен също има разлика, едно дете е много лесно да го манипулираш, какво разбира то от световен ред.

Джелезо или Алумин има ли?

Айнщайн е пионер, а тези с високото Ай Кю какво измислиха. Точно нищо . Докато Айнщайн е измислил напълно нови теории, то в последноте 20-30 години нищо ново не е измисляно, само се ъпгрейдва старото.

А коефициентите по интелигентност са поредната политкоректна боза. Мерят ги както им скимне - няма ниакква гаранция за достоверност и в тези схеми. Дори на най ниско ниво това е чист бизнес - куп тарикати предлагат срещу 20 долара да кажат на всеки , че е сред 10% най-интелигентни хора на земята. Ще го повторя за по-простите - всички тествани (100%) са сред 10% най-интелигентни :) Всеки е най-интелигентен. Нещо като модерен холивудски филм, подреден според изискванията за разнообразие на състава и темите. Освен това вече имаме достатъчно на брой хора обявени за 2 пъти по-инелигентни от Айншайн още преди 10 или 20 години, които не посотигат нищо и не представляват нищо, ама някаква си схема ги била измерила като "изключитлени", вервайте им. Нищо протиов това дете, но е по-вероятно то да е поредното обявно за гений лице, което няма да има никактъв принос към науката иоли човечеството, отколкото обратноито., Мога да приложа поне 10 начина (научно обсоновани и модерни) за имерване на интелигентност, които ще покажат, че нито един от тези надути балони не е нещо кой знае какво. в действителност

именно , нека дресировката на слабоумното население продължи

като ти е ниско IQ-то и ти е слаба лежанката недей да обясняваш как гроздето било кисело . специално за интервюта за работа не се прилагат IQ тестове , ами така наречените аксептънс тестове , които имат елементи от IQ-то , но и други работи свързани с конкретната работа

най-успешно е да си около 30 годишен , здрав , смел , да си по умен от средното , но не и много повече, да нямаш морални задръжки и срам и да не си грозен . киро куролацията отговаря само на критерите за липса на срам и морал и въпреки всичко е успешен

stjagai anuscheto, idvam!

Стана модерно разбрали-недоразбрали родители да се перчат с IQ-то на децата си, но това хич не е добре за децата. Никакви тестове към момента не могат да измерят IQ над определена стойност с разумна точност. И това е така просто защото трудно може да бъде събрана статистическа информация поради липса на достатъчно много хора. Точно същото се отнася и за IQ под определени стойности, между другото. IQ-то казва едно единствено нещо - ако е под 80, то човек е по-малко интелигентен от средното, ако е между 80 и 120, то е средно интелигентен, а ако е над 120, то е по-интелигентен от повечето хора. Дали е 148, 154, 160, 162 - това нищо не значи, просто защото при тия стойности тестовете нямат достатъчна точност. С други думи, ако едно дете има IQ над 120, то това е много добре, значи Господ му е дал повечко. Но не е добре да му се пълни главата с глупости как по-умно от Айнщайн и Хокинг, защото това няма как да се измери, но със сигурност ще изкриви психиката на детето и ще намали шансовете му за щастлив живот.

70 to 84: Borderline mental disability 80 не си само под средното ами и ти личи като ходиш по улицата , недай си боже да говориш

imash li afti ot svirkata deto mi vratna vchera? sori, ne bjah go izmil

Кой е правил на Айнщайн такъв тест?

Сам

Добре де, защо е избрал Лондон вместо Пекин, Москва или Техеран - тези центрове на свободата и знанието?

за техеран в момента не знам какво е положението , но в пекин , уланбатор и пхенян са с по-високо средно IQ от 'свободния свят' . особено в последния математиката им е като религия . и преди да си ме питал 'ми тогава що са зле ?' си отговори що азис е милионер и що кварталния пласьор е по-добре от теб

и вземи се обръсни, че изглеждаш нежно . брада и татуси не вървят на всеки

Shto si ne ebesh putkata majna, cherven bokluk neshtasten? neam kiriliza da ti go nachikam i na majchin ezik, mangal cherven takav

ако беше прочел за научния напредък на Техеран, щеше да видиш в какво зимбабве живееш в момента

е защо родителите му не са избрали да си стоят в родния Мумбай или някъде из Пенджаб.

Жал ми е за детето, няма да има нормален живот, както всички немуподобни умове.

Настрани нищо не вдяват, а за да си интелигентен трябва да си всестранно развит.

не, не трябва . IQ-то не е свързано с образованието (както някой долу беше писал че айнщайн бил двойкаджия) . да знаеш всички дати от историята и да умножаваш наум 4 цифрени числа, не те прави интелигентен

Имам 37 по Менса и......

Двоикаджия я четете история малко. Тези IQ тестове са пълна бутафория понеже ако имаш добра памет се зубрят.

ако си под 80 точки изобщо не са бутафория . означава, че си дебил

Всичките му "открития" са крадени от швейцарския патентен офис.

Такива по-скоро ги съжалявам. Нямат нормално детство, в един момент прегряват. В най-добрия случай после ги прилапват някакви корпорации, за да им слугуват.

Ти за 10х заплатата ти няма ли и ти да слугуваш ?

някои пък започват собствени бизнеси за милиарди. Не го мисли

Без намесата на службите, това не може и не се е получавало!