10 събития, които разтърсиха света през 2018-а

Годината ни сервира разтърсващи преживявания и премеждия, които изглежда нямат близък край: ще ни вълнуват и през 2019-а

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-важното събитие е колапсът на действащият либерален икономически модел в света! Събитие с колосално тектонично значение за историята на света...

И измишльотината със Скрипалите значи, било събитие разтърсило света, че даже и порошенковите дивотии при Керч?! А за изгорените живи от киевските нацита в Одеса на 2 май 2014 и за геноцида над населението в Донбас, демократичните медии си мълчаха и продължават да мълчат, като че ли нищо не се е случило! Ама такива са ценностите! Западни, демократични, европейски!

'Дето се вика, ако не бяха тия двама кретени Путин и Тръмп, щеше да е доста скучна година.

Вие питате: Как така Сергей и Юлия Скрипал не умряха? Ние отговаряме: Защото не е имало никаква отрова. Шибнали са им някакъв силен наркотик да ги зашемети и да не си спомнят какво е станало. След това са им казали, че са отровени.

Донката Трумп вече обяви, че САЩ няма повече за играят ролята на световен жандарм. В САЩ е пълен хаос. Тръмп все още не може да състави правителство. Тръмп и конгреса на САЩ гонят различни цели. САЩ имат само 12 подводници, способни да отвърнат ядрен удар на руснаците, и само един боеспособен есминец, носещ 96 крилати ракети. И подводниците и есминеца са лесни цели за руските ракети "Кинжал". И Русия и Китай явно нямат желания да поемат вакантното място на световния жандарм. От тук нататък всяка държава ще се спасява поединично. А за нас спасение няма, ние сме неспасяеми!

"Убийството на Кашоги възмути целия свят" Само не и ЗАПАДналия свят. За тях Кашогитата са норма.

На мен пък ми направиха голямо впечатление прогнозите на баба Ванга за 2019г., публикувани във в-к Мирър. Първите две прогнози вече се сбъднаха - цунамито в Индонезия и падналия метеорит в Русия. Дано да не се сбъднат и останалите.

Прехвърлих синтезирания "анализ" под диагонал. Достатъчно е да си види само избора на снимките на "най-влиятелната жена в Европа" и на "хвърлящия страната си от криза в криза - във вътрешен и международен план", президент, за да се предположи внушението на придружаващите ги текстове. Събитието на събитията или най-разтърсващото преживяване на годината е ВЪЗКРЪСВАНЕТО на новичоците... Всъщност, възкръсването е Събитието на човечеството откакто свят светува...

Това са 10-те събития който разтърсиха главата на редактора а не света. Аз бих включил бомбандировките в Сирия и тероризма в Европа, както и залеза на БСП и неосъществилите им се преврати.

Мисля, че отдавна са изобретени съоръжения за поливане.

Нито едно от тези събития не ни касае.

Събитието на събитията за 2018 е ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСВОТО МУ!

Кой ги подбира тия глупости, и кой му плаща. Сигурно Ще ме обвинят и в русофилство ама всеки ден говорите за "хибридна война", а излизате с толкова плоска манипулация!? Значи отравянето на двоен шпионин (при това си е жив), "разтърси" света и е съизмеримо с убийството на журналист в послство! А пък арестуването на три катера нарушили териториалните води е ужасен прецедент, докато войната в Сомалия със десетки хиляди жертви е нещо нормално и въобще няма място в класации.

Холерата в Йемен която погуби хиляди деца

На мен пък най ми хареса строежа на Кримския мост. Имам дългогодишни приятели в Крим, това е спасение за целия полуостров. :)

Няма случайни неща. Всичко, което се случва, е закономерна последица от нечии решения. Само не ми стана ясно - по какъв начин изтеглянето на САЩ от Афганистан ще доведе до нов 11 септември?! По-скоро, като цяло, присъствието на САЩ в региона е причина за случилото се на 11 септември. Моля, не бъркайте местата на причина и следствие.

Ха ! Ей, дирници, тези събития "който са разтърсили света" въобще не се отразиха у нас ! Що така ? Да не би ние да сме извън света и да се тресем от съвсем други събития ?

Сега ли разбра, че ние сме дълбока провинция и тук нещо се случва или не се случва, само когато големите решат.

Та кои от тези ,,събития,, не си създаде сам запада? Въпросът е хората да се тресат от страх и да не смеят да протестират. Ааа и народите да бъдат подтискани с данъци, да се одере кожата на всеки, да се пръскат пари за пропаганда и ако може възрастното поколение да го натикаме в гробовете колкото се може по- бързо та да се сдобием с нови граждани- големи специалисти.

тъпо, мнооого тъпо. Най-голямото събитие е началото на голямото прибиране на американските войски в базите си в САЩ.

Глупости!! Пак ни пробутват брътвежите на НПО центъра и либерастките идиотии.

???

съм!!!