17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами на границата като се разкрачиш, с единия крак си в Бг с другия в Румъния. Аз съм бил и на двете полукълбета на Гринуич. Немам статия

Ще заприиждат и Зеления чорап ще осъзнае колко е близо войната!

Поразкрасете малко заглавието, като: "Тълпи румънски бежанци заливат границата на България." :)

Преди няколко години имаше подобен случай в Гърция, когато капитан на ферибот спаси момиченце плаващо с надуваем еднорог в морето между островите.

Ами Банкянска куха тиква!

Ми...това село е на границата. След 50 м си в България.

Да ме прощавате, ама са големи мангали тия румънци. Чисти маймуни в човешки облик.

Нямаше да е проблем да мине в България ако бяхме в шенген. Сега обаче трябваше да покаже паспорт, а на дюшека едва ли си е носило. Щяха да го арестуват или гръмнат ако не може да спре по течението. :)

Е, че то Вама Веке е границата. Вама е граница на румънски. След 5 километра е къмпинг Космос над Дуранкулак, а още по-близо е Дивият плаж. Нищо особено. Миналата седмица бях там. В района по-добре отидете на ресторант BBQ в Крапец, Дивата Патица и Лаваца бяха разочерование. За Кибела не ми остана време.

Помня преди доста години как ходих на ресторант в Дуранкулак - дълго си избирахме от богатото меню рибни деликатеси и като дойде сервитьорката направо отсече - "риба в Петък!", после се оказа, че и другите неща дето си харесахме ги гони липсата, накрая я питах "какво имате", че се разбрахме. На съседната маса един ръмънец си поръча майнеза, тази прие поръчката, след малко изкочи една друга и тича към близкия магазин и носи майнеза, после оня поръча мелба, пак се повтори сцената - едната хукна към магазина и носи сладолед и плодове, другата сервира

Че е твърде тесен плажът в близост се види в снимка публикувана в https://www.instantstreetview.com/@43.742439,28.579156,162.13h,0.76p,2z,CAoSLEFGMVFpcFB4dDlmalVlSHplLVVDbDRFampfNEk2SlAzbHhCOGE3SVNfVldq , а от горна страна на севернодобруджанското плато асфалтирания път е твърде тесен https://www.instantstreetview.com/@43.742343,28.578491,47.09h,-3.86p,1z,DKkq_8gwQAbhp1b7TKcMCg за да се разминат две трабантчета ... добре, че в района не е имало високи вълни продължително време, не се е паникьосало детето и дежурен спасител овреме го забелязал и спасил поживо-поздраво

спасител с джет не е от наште. Нашите са пешаци

Спасили са го да не отиде в България. След това спешната помощ го прегледали и преценили, че трябва да е лудо, за да иска да ходи там, затова предложили да го закарат в болницата за освидетелстване, но получили отказ.

Как не го отвя към Одеса при мините ?

Те кубинците преплуваха редовно океана с автомобилни гуми само и само да се напуснат щастливия живот на "острова на свободата" .

При такива случай дюшека или пояса се отдуват колкото да не потънат обаче да задържат хората на вода. Важното е да няма площ която вятъра да напъва и отнася навътре. В това време е добре отнасящите ги да си пуснат краката и тялото във водата може и до главата, за да бъдат котва. Когато вятъра отмина помпят надувното нещо и гребат с ръце или крака. Всичко добре ама да не ги хване хипотермия. Трябва да знаете че вятъра е по мощен от доста лодки и кораби може да бъдете достигнати само от джет и то ако спазите горните правила. Абе не влизайте с надувни работи когато вятъра не духа към брега.

Те говорят за течение, ти говориш за вятър...

Говорят, но не знаят какво. Именно вятърът е издухал дюшека с детето.

Това "отдува" ти ли го измисли. Казва "изпуска се въздуха".

МОМИЧЕНЦЕ НА 10 ГОДИНИ!!!!!

Колко да е плавала? Макс пет минути и е в България

По бай Тодорово време на инструкцията на употреба на пояси и дюшеци беше написано да не се ползват при вятър. Освен това спасителите не даваха да се ползва при червен флаг сега жълт дори водата да е тепсия за ужас и невдяващи летовници. Сигурен съм, че и при Чеушеску беше така. Сега обаче сме демокрация и за да не набият някой спасител явно ги оставят да си разиграват коня. При ония времена за които говоря на всеки охраняем плаж имаше поне по една дървена лодка с гребла. Сега няма дори джет който да е към спасителите. Та всеки грабнат от морето го пишете невъзвращенец.

Имаше черен флаг, който означаваше “смърт”

Джетове имаше по Бай Тошово време! Ееей такива!

И аз преплувах язовир Доспат С дюшек Но Не писаха за мен в дира

В където и да духа в язовир Доспат рано или късно ще уцелиш бряг до половин час. В Черно море до половин час нищо няма да намериш До ден два може да стигнеш Руски, Грузински или Турски бряг, ама до тогава ще те хване хипотермия, през деня слънчев удар.

Е то Вама Веке е на границата Колко да е плавала на душека 500-600 метра максимум и е в България

И там има тъмнозелени

Ще стане велик мореплавател

По-скоро я чака околосветска дюшечна кариера.