Коментари - 10 дни затвор за руснак, кръстил безжичната си интернет мрежа "Слава на Украйна" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От началото на февруари 2022-ра година различни западни политици използват често поздрава „Слава Украини“, за да демонстрират поддръжката си за Украйна. Но малко хора знаят за историята на този поздрав. Целият лозунг: „Слава на Украйна, слава на героите“ е използван през 1941 г. от западно-украинската националистична организация, един от водачите на която е Степан Бандера. Бил е разпространен и сред бойците на Украинската въстаническа армия, която действа от 1942 до 1960 г. в западна Украйна. Всички те са колаборанти на нацистите. Сътрудничеството между украинските националисти и немските тайни служби започва през 1920-те години. Още преди Хитлер да дойде на власт, те получават финансова подкрепа. А школите на немските тайни служби обучават украински бойци. Както обикновени цивилни, така и известни членове на обществото, стават жертви на украинските националисти. Националистите участват в наказателни и антипартизански операции и убиват хиляди хора. Едно от първите им деяния е масовото убийство в Лемберг (Лвов). Националистите участват в убийството на съветски активисти, както и на евреи. На 29.09-1941 г. в Бабий яр те започват масови разстрели на съветски граждани. Най-вече на евреи. За една нощ нацистите убиват 34 000 евреи. Украинската полиция действа заедно с тях. Те доставят хората в групи по 30-40 човека в долината, отнемат им документите и имуществото. След което немски картечари ги разстрелват. Само 29 човека успяват да се спасят от продължаващите 2 години разстрели в Бабий яр. Около 200 000 човека са били убити в Бабий яр. Украинските националисти унищожават и етническите поляци. През 1943 г. във Волин започва масовото убийство на етнически принцип, в което са убити между 60 000 и 200 000 поляци. Само за това, че са поляци. Украинските националисти се бият и в редовете на СС. След края на войната, оцелелите членове на СС-дивизията „Галичина“ не са предадени на Съветския съюз. Те са обявени за скромни католици и законни антикомунисти.

През 2022 г. бяха разсекретени документи от архивите на СССР, които свидетелстват за зверствата на украинските националисти срещу мирното население. Документите описват зверства върху местни хора, които водят мирен живот и не искат да сътрудничат с бандитите. „Украинските националисти са практически съучастници на немския фашизъм. Те са активни сътрудници в борбата срещу Червената армия и люти врагове на украинския народ.“ „Копелетата отрязаха лявото ухо на Козим. Избодаха му очите, отделиха челюстта му от гушата с брадва, изгориха краката и ръцете му…“ Задачата на украинските националисти е, да изградят една етнически „чиста“ Украйна. Тези хора са прославяни на държавно ниво много десетилетия. На 22 януари 2010 година прозападния президент Виктор Ющенко реабилитира лидера на ултранационалистите и награждава посмъртно Степан Бандера със званието „Герой на Украйна“ за „несъкрушимост на духа в отстояването на националната идея, за проявените героизъм и саможертва в борбата за независима украинска държава“, и го награждава с ордена на Държавата (посмъртно). Наградата получава внукът на Бандера, който също се казва Степан Бандера. Решението на Юшченко незабавно води до международен отзвук и веднага е осъдено от Европейския парламент, руски, полски и еврейски организации. УПА е заклеймена на Нюрнбергския процес като нацистко-националистическа, но днес в Украйна е издигната на пиедестал, а деня на образуването и – 14 октомври е обявен за национален празник. Днес в Украйна Степан Бандера е култ и пример за подражание на украинската върхушка, която боготвори убиеца, всяка година по случай рождения му ден 1 януари се провеждат факелни шествия. В негова чест в 44 градове и села в западна Украйна са му издигнати паметници с надпис – герой на Украйна. (В източна, централна, северна и южна няма нито един).

еми нормално, това все едно през Втората световна война някой руснак да си кръсти кучето Адолф или Гьоринг

що сега тъй ли ги нападнаха украинците....като едно време Хитлер да ги превзема ? Или е по-скоро протест като едно време във Европа и САЩ против Виетнамската война ?

Малоумен...протест ммм!? Ми въри се самозапали...протестирай На оная без апартамента или на арестувания дет гледал телевизия... тяхното протест ли е!? Ма тоя палячо след 10, дена ще го пуснат... за съжаление...требе да го натоварят и към майдана

овчи по време на война не може да пишеш в подкрепа на врага, защото това се счита за предателство и измяна, навсякъде по света

ама русороби,чакайте малко....каква война,какъв враг....нали няма война , а СВО и нали украинците са свои,руснаци ? Вярно че не ги посрещнаха със хляб и сол, ама..... А това със самозапалването грам не го разбрах....пак няк'ви малоумни бълнувания. няма нужда чак толкова, просто достатъчно е да се преименува улицата пред руското посолство или да се оцвети във жълто-синьо , да се сложат украинските знамена в знак на солидарност и туй то....ушанките и русоробите почвате да се насирате и давите в злоба и гняс. А,да ....също и да се нарежат няколко съветски паметника , ей така , щото можем , щото така искаме и вие нямате думата. Голям кеф е да се гледа как се гърчите..... Това....плюс помощ за Украйна в каквато и да е форма - идеално е ! Виждаме Магучая почва третата си година риене на кал по украинските поля. Добре че имаха лопати да копаят окопи. Да чакаме ли скоро да превземат някой областен град.....един Херсон бяха взели и избягаха оттам като бити мастии иначе бълнувате за Одеса и Харков :))) Так держитес,всьо в парядке,по план, Мире с вам ! Бухахахахахаха

путлер се насира от страх , дори от мъртвия НАВАЛНИ русия е 100 процента фашистка държава : . РАШИЗМЪТ Е В ПЪТИ ПО-ОПАСЕН И МРАСКОБЕСЕН ОТ ФАШИЗМА. За хитлеро-фашистите е било достатъчно да убият човека. За рашистите това не е достатъчно – те искат да унищожат и душата и съзнанието му. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОБОРИ ДОРИ И ЕДНА ТОЧКА ОТ ДОЛНОТО. ВСИЧКО Е ИСТИНА. . ФАШИЗМЪТ, като обществено-политическо явление, ИМА 5 ХАРАКТЕРНИ ЧЕРТА: . 1. Великодържавен шовинизъм. 2. Сливане на всички власти – изпълнителна, законодателна и съдебна с правоохранителните органи, медиите и бизнес елита. 3.Агресия срещу съседни държави и анексиране на съседни територии.!!! . 4. Преследване на инакомислещите и политически убийства. В Русия всяка обществена критика на властите е наказуема със затвор. 5. Идолопоклонничество на фюрера. Фашизмът, като синоним на националсоциализма, трябва да притежава всички изброени характеристики изцяло и едновременно. Всички тези знаци се случват в съвременната ПУТИНОВА Русия и Беларус. "Фашисты 21-го века будут называть себя антифошистами" - Уинстон Черчилль. Всъщност руснаците са подобни на нацистите по това, че също пренаписват историята в своя посока и превръщат се в специална раса. /// ОТДАВНА РУСНАКЪТ СИ ГО Е ПРИЗНАЛ : „Руската държава се държи като циганско племе, за което е по-лесно да се премести на нова територия, отколкото да въведе в ред своята собствена. Василий Ключевски (1841-1911). ………. НАЦИСТИ – Неорашистите надминаха нацистите. Валенки, като гледам подобни зомбита като вас - дива азиатска орда, направо започвам да съжалявам, че Хитлер не ви е избил и превърнал в сапун през войната... Вие не заслужавате да съществувате , след това което направихте в Украйна.

Правилно са направили. За какъв се е мислил този? За много оригинален пич в общежитието ли? Мухльо. Сега ще има запис в досието му за това. За в бъдеще може и да му се отрази неочаквано.

Да си русофил значи да подкрепяш КРАДЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения. Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение. Я колко мършляци, основно руски помияри, са се наредили на барикадата да плюят и да пророкуват краят на най успешният съюз в човешката история - ЕС !

Карлуково...това е съюза....и Бяла Русенско.... 4 километър чака присъединяване...

на държава. За 320 години от съществуването си не са мръднали в развитието си. „Господ създаде руския народ, за да покаже на другите народи как не трябва да се живее. Населението на Русия никога не е имало самосъзнание. И то не съществува. И няма да го има. И няма нужда от това. Населението на Русия, както и самата Русия, съществува изключително като урок за света." Петър Чаадаев

Това не е толкова страшно. По-страшното е че за 70 години живот, ти не си успял да развиеш мозък!

Руска демокрация

Тука по ли е гот...да ти взема апартамента ммм...пшишман демократе!? В Виннице суд отобрал жилье у 80-летней пенсионерки, которая в соцсетях поддерживала Россию. Это первый случай в Украине, когда конфискуют имущество за подобное преступление. Об этом пишет ТСН. Впрочем, сама женщина в своей квартире давно не проживала, поскольку эмигрировала в Россию, где живет ее дочь (на фото). Она выехала до полномасштабного вторжения РФ во время коронавируса и после не возвращалась в Украину. Пенсионерку судили заочно и приговорили к четырем годам тюрьмы с подачи местного СБУ. Следователи утверждают, что 80-летняя учительница физики из Винницы Алла Стадницкая через "Одноклассники" призывала Путина "спасти бандеровскую Украину" и ставила "лайки" аналогичным постами, а также писала враждебные сообщения об Украине. Конфискованную квартиру винничане предлагают отдать кому-то из ветеранов войны, которые нуждаются в жилье.

4 години бонус....а тука 10 дни...руска демокрация

слава на Украйна.Смърт на путлерофашизмъ- свобода за народите.

Ма давай...''българино'' в Посраина те чакат...закарай им БТРа край Авдеевка...

първо имаме работа тук. такива като теб и всички с руски паспорти да ги пратим в Сибир.

Ма ади де...за халабама да се самопратиш не щеш ли!?

А иначе руски паспотр нямам..ма след Посрайна кат дойде тука Путягата и почне да раздава.... ще си взема един...с радост

оффф , ще има да чакаш....ще изсъхнете путинофилите да си чакате "братушките" на брега на Дунава. Я докато чакате свършете нещо полезно - примерно се качете на бузлуджа да си изчистите опиканата и осрана "чиния" или отидете в музея на Соца за да си сглобите МОЧА.

Пфффф....то и хохлю беше курназ...2014...сега мре

Ето, сега ако България беше толкова справедлива и съвършена държава като Русия, нямаше да има ни един путлераст на свобода - всички щяха да счетени за врагове на народа (каквито са) и да търкат наровете в пандиза.

За това не знам..ма има край Белене един гьол за запълване.... Сите на Козяк с лопатите е добра идея...

Руският народ е жертва, също както и украинския и заслужава нашата съпричастност. Те осъзнават, че носят отговорност за управлението на своята страна, но малцина са склонни на саможертва без някаква перспектива, в името на самата саможертва. Затова Ботев е велик, както и всички Априлци. Затова и Навални е един, и този студент е герой! Имал съм лични контакти с руснаци след агресията на Путин. Те гледат да правят добрини, да са в помощ на всеки, за да изкупят своята "вина"!

Дроги...дай още една доза...вината ще се изкупи..споко

Мийнуайъл, в Щатите някакъв казал, че има само два пола, и горе-долу същото го сполетяло...

ТАСС сообщает? Или пред блока го чу от "патриотите"? Точно в САЩ трудно ще те сполети същото за подобно нещо...

ххахахахаха , к'ви шматки сте мурзилките и русоробите.......нямате си представа как изглеждате във очите на нормалните хора. И за тролове не ставате...... И как се гънете като змиорки , въртите,сучите , изкривявате , "носите от 9 кладенеца вода" , лъжете-мажете, че да оправдаете малоумщината на блатните орки. Не стига това ами същото прилагате и към останалите орки от Трето-Четвъртият Свят на кочинките - палестинци,иранци,кимчовци,хути,мадурковци,колхозници и разни племена от централна Африка. Ама как сте си лика-прилика :))) Пу,пу, да не ви е уроки :)))

Малоумен...кат излезеш от колибата и споменеш че педалите и чернилките са кофти... ще ти се случи случката...дотогаз се гърчи кат червей из бълхарските форуми

А в Латвия арестували някакъв щото бил тв техник и настроил телевизорите на няколко съседи да хващат руска телевизия... а там било забранено...не пускат линковете да го копна!? Демокрация та дрънка...след Посраина тия са наред...по дефолт

И това е във руска Рига...дет Петър я купи за 2 млн от шведите в сребро... дет и сега половина население е руско...или поне рускоговорящо...за кво си говорим

москалите свикнаха да ги наритват отвсякъде във Европа,свикнете най-накрая и вие,русоробите. Никой не ги ще алкашите,не ви ли е ясно....арееее беж към Азия , към монголоидните си корени да се държите за шушляка на Батко Си. Е, пияният Медведев пак ще раздава наляво и надясно Сармати и туй то....... Никой не го е еня какво искат и мислят ушанките......да ти изброя ли за 2 години СВО колко "червени линии" дето чертаеха блатните орки бяха престъпани ? крякайте си,лайте си....кервана си върви......нито седяхме зимата на студено,нито се къпахме един път в седмицата,нито фалирахме......к'во стана - газохранилищата пълни , я виж и цената на газта да я сравниш със 2022 год. , Свта върви напред , а блатната кочина само гледа мизерии да прави и се дърви като кварталният хулиган.

Малоумен...добитъка по евронивата...умиращите пред болниците докат чакат прием... Пустите улици без хора...млад човек бял е все едно да видиш бяла мечка... Трета от населението липсва...2050 последния ще гаси ламбата...ти си драскай...нема лошо

това къде бе,хехекьо , в руската деревня ли....споко таджики и кавказци ще попълнят липсата на емигриралите.....а в Сибир бели имали ли,май само чукчи,останалите леко жълтодръпнати :)))

къв страх тресе чкистите в бункера ! . вече от имена на мрежи ги е страх ...да плъзне "заразата" и да им падне "властта" на окупираните народи ! . слава на украйна ! свобода на народите !

Имаше такова предаване . Сега Дираджиите го възраждат само и само някой да троли , а те да печелят !

Но не е единичен случай. И не е осъден на затвор, а е административно наказание 10 дни арест. Ще чисти градинките.

Няма ли вкупом да се пръждосате в рашисткия рай?! Само внимавайте да не кажете нещо погрешно че ви очаква мечешка любаф.

ако някой в Киев си кръсти рутера Слава на Русия... какво ще му се случи?

Как какво - в панделата за фашистка пропаганда! Май само на тебе не ти стана ясно, че путлерастите са фашисти!

ще бъде третиран като предател , помагач на окупатора, против който в момента водят Отечествена Война. Тука е друго , според мурзилажа война няма , а тоя хубавец просто се е обявил против агресията на собствената си Родина....ама к'во ти разправям и обясняват , тия орки арестуват за празен лист на площада ако развееш. И родните патрЕоти им се кефите. Джендъри-мендъри....ама голи партита в Мацква, а ?

да си кръсти мрежата "О Родину!" - бойният вик както на украинците, така и на руснаците. Няма да бие на очи в никоя посока.

Вероятно има част която не казват. След като го съдят за нацистка символика. Бандеровците са слагали свастики на украинското знаме. А на емблемата на АЗОВ имаше символите наци вълчи капан и наци черно слънце.

не знам....що не питаш Уткин (ВАГНЕР). А, чакай.......той пък загина със Пригожин в нелепа , случайна авиокатастрофа......

Филип Киркоров може да се появява с рокля и червило публично, обаче не може да си кръстиш рутера както решиш. Браво, гей ценностите са на почит!

Вместо да пишеш това да беше отишъл направо на фронта срещу Русия бе младо момче глупаво.Ама немаш дупе!