1 година и 8 месеца затвор за собственика на македонския автобус, в който изгоряха 45 души

Беким Хаджиу ще плати и 13 хиляди евро глоба за подправени документи на фирмата му "Беса Транс"

Обратно в новината

Коментари - 1 година и 8 месеца затвор за собственика на македонския автобус, в който изгоряха 45 души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да го застрелват тоя османец- албанец- ислямист !!! Убил е 45 души !!

Истината е, че хората загинаха заради скапаните ни пътища, както и стотици български граждани, но никога няма да има осъдени за корупция и некадърност.

Точно в този случай това не е вярно.

Точно така. Специално за тази магистрала се оказа, че всичко е леш - грешен проект, липсват/въобще не са поставяни светлоотразителни знаци по мантинелите, липсва пътен знак, сигнализиращ, че се наближава отбивка, разделителната мантинела между пътното платно и отбивката е била изпълнена по най-просташкия български начин. Именно тя е причината за тази трагедия, защото автобусът се нанизка като на таран в нея, тя пробива бутилките със сгъстен въздух и тази на климатичната система, намиращи се в предната част на автобуса, тя блокира предната врата физически, а газовете от споменатите системи, водят до скоростния пожар и огромния брой жертви. Най-топъто е, че наистина отбивката е проектирана и реализирана по най-просташкия начин - отбивката е точно в завой, какво е пречило да бъде изпълнена в последващия прав участък? Т.е. ако тази отбивка не беше направена в завоя, а на правия участък, или дори мантинелата да беше монтирана по безопасен начин, тази трагедия нямаше да я има. България има най-скапаните пътища в Европа, няма дори 5 км път без дупки и неравности, обиколете Балканите и ще видите, че такова чудо като българските пътища няма никъде.

а още по-лошото е, че отбивката си е още там, (не)обозначена и (не)обезопасена по същия идиотски начин както и по време на трагедията. Нооо у нас, за разлика от РСМ, за това не се търси отговорност толкова години вече, че и продължават по същия начин с всичко новопостроено по пътищата ни

МАКЕДОНИЯ Е ШИПТЕРСКА!

Наказание за архитекта, изпълнителя, надзора в България? Мястото, отбивката, маркировката, всичко беше абсурдно избрано и направено. Когато за първи път минах с леката кола щях и аз да се навра в отбивката с 90км/ч.

като я видят съдиите в ЕС, и моментално ще припаднат. За награда РСМ ще стане член на ЕС.

присъдата е за документална измама.

С тези некадърни корумпета от АПИ няма ли да лежат?

Беким Хаджиу ... Асмир Алиспахич ... какви македонци са това? Те сигурно не знаят и български ...

не е нужно да знаят на какъв език ги оправдава "правосъдието"

И там всичко се потули .

Представете си, ако това се беше случило в САЩ... милиони долари обещетения и години затвор!?!

Ми тея на границата 113 пъти ли са спали? За какво вземат заплати?

Широко затворени / с евро / очи !

Ако беше в България сега щеше да си пие коктейла в Дубай. Щеше да бъде оправдан по всички обвинения от "Нотариус и Сие" ООД.

Е да фалшифицираш документи и да ги ползваш 113 пъти после година и осем месеца да ти се видят много а тези много нагли ве.

горкият човек, а у нас на никой не се търси отговорност от АПИ за безумната маркировка, която на места или е неадекватна, замърсена или просто липсваща. Дори след инцидента не са предприети никакви мерки за обезопасяване на отбивката там със същите стърчащи мантинели и липсващи знаци. То дори на новите участъци на магистралата светлоотражателите са поставени с червената си страна от двете страни на платното вместо както е по цял свят - отдясно червено, отляво бяло. В силен дъжд или мъгла се чудиш накъде е пътя. То само това говори достатъчно за компетентността на нашите пътищари.....

Е как горкия 113 пъти лъгъл? Ако документите му за международен превоз бяха редовни щеше да бъде запознат с пътните условия в България щеше да бъде подписал декларация, че АПИ и българите няма да му сърбат попарата после.

не долавяш сарказма - много ясно, че ще изгори при толкова много нарушения, но забележи - в РСМ, не у нас. А у нас всичко е наред и воновни няма (*сарказъм)....