1,2 милиона души са останали без дом след земетресенията в Турция

Тази вечер 10-годишно момиче беше спасено в окръг Кахраманмараш, след като прекара 183 часа под отломките на рухнал жилищен блок

Обратно в новината

Коментари - 1,2 милиона души са останали без дом след земетресенията в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре да приемем турци, отколкото украинци. С вторите сме свикнали. Първите са си руснаци и рядки простаци.

Да приемем турци, с тях сме свикнали. Украинците са си руснаци, и двата народа са рядки простаци.

Предлагам нашите хотели да ги предложим на нуждаещите се от Турция и Сирия. Тези хора се нуждаят от помощ те оцеляват от бедствие с апокалиптични размери

Мислех си, че съм по нечувствителен, но ми потекоха сълзи, като гледах кадри от Турция. Само като си представя какво се преживели децата. Даваха, как спасителите намират братче и сестриче под развалините. Момиченцето, според мен беше максимум към 12 години, а братчето към 6-7. Двете дечица бяха затиснати между две многотонни бетонни плочи и прекарват легални в една цепнатина 36 часа , цепнатината е максимум 40 см висока и няма как да помръднеш. Каката е гушнала братчето и го предпазва с ръчичката си и тялото си от натиска и от сипещият се върху тях прахуляк. В големите черни очи на момиченцето се виждаше някаква вихрушка от чувства, надежда, уплаха, облекчение. Само като си представя, да прекараш 36 часа между две бетонни плочи без да можеш да помръднеш, само от това клаустробично усещане, човек може да полудее или умре, а момиченцето мисли и се грижи за братчето си. Тези детки очи ме накараха да го напиша, въпреки, че е извън темата. За такива жени човек заслужава да живее. Това ме подсети за един разказ на Джек Лондон /той не е нито феминист, нито неолибералист/, този разказ също ме впечатли, още като момче, името му е "Мъжеството на жената"---https://chitanka. info/text/2178-myzhestvoto-na-zhenata

По тия коментари можете да разберете, защо българите са бедни и нещастни. Оти са ногу прозди!

Как може да им хрумне да въведат строителна амнистия и глоба земетръс.

Светомно известни учени сеизмолози от Мексико и Делхи направиха сензационно изявление. Двете земетресения в Турция са врезултат на тежките бомбардировки в от страна на русия в Украйна. Учените твърдят честотата на сеизмичност на двете плочи които се раздвижиха силно се е повлияла от руските бомбардировки. Учените са убедени че съвсем скоро ще има поне още два три сравними с тези трусове и множество със сила 4,5 по скалата на рихтер

С тия глупости дето си писал само се излагаш

А едни недостатъчно учени зададоха следния въпрос: Как така, десетина дни преди земетресенията, бяха затворени посолствата на Щатите и няколко западноевропейски страни в Анкара, а персоналът спешно беше изтеглен в съответните страни? Дали пък не са знаели за руските бомбандировки, или имат някакви други сведения, сега се мъчим да разберем...

нашите доктори, учени и политици пак лъжат! падат и нови сдания, които на първите етажи нямат магзазини и са спостропни според най-новите исиквания на турция. много приличат на напите панелки!.. вижте наалото на видето около 8-10 минута https://www.youtube.com/watch?v=GBsnJbBz7Hw Трагедия ДЕСЯТИЛЕТИЯ в Турции и САМОЛЕТЫ для ВСУ: Зеленский довел КРЕМЛЬ до истерики | Смотрите сами Телеканал ICTV 3.65M subscribers каналът е украйнски, не е руски!

Само турчин мое да е толкомулав да си строи къща на пътя на земетресение

пълни гупости периметъра глупако е 350км

А бе адбал бегай да обясниш ако имаш радар лъчите само направление на насочеността на антената ли се разпространяват или на 360 градуса на турчин ми миришеш с тоя птичи мозък

Защо наместват някои хора и политиката в тази трагедия ? Честно, да отидат на доктор, може заради умствени проблеми и да ги пенсионират, рано-рано. Това си е природа, срещу нея не важат нито някакви политически партии, нито никакви регилиозни изповедания! Не се гледа цвят на кожата, или коефициент на интелигентност, тя-природата, има свои закони, които ние още не сме разбрали!

Ние може и да не сме ги разбрали, ама в Щатите отдавна работят по темата. И май предвидиха земетресенията, щом си изтеглиха персонала от посолството десетина дни преди тях. Между другото, сега са пуснали предложение всички американци, намиращи се в Русия, спешно да напуснат страната...

кат мислите толкова за хората, колко самолета пратихте в Сирия? Зеро, ЩОТ Мустафата не ви поръча.

Проста сметка. Естественият приръст на Турция е висок за едни 6 гоини правят повече хора от населението на България. при население около 88 милиона, останалите без домове бързо може да не са студено и да им помогнат други сънародници. Те ще си вдигнат на ново градовете. Евала на всички помагащи! Много от пострадалите в Стражица намериха подслон в къши които не се обитават. Така стана и с бащината къщата. Доволни сме, че я поеха работливи хора и стана техен дом.

престанете с тъпните голяма трагедия

Пак лошо! Емигрантите може да се увеличат към Европа, а и жилищата да поскъпнат.

Абе честно казано, който е Путин, това му се пада... Не може една държава да поддържа онова, което Путин прави в Украйна и да е добре, просто не го заслужава... Кой разбрал - разбрал. На останалите - лека вечер!

по скоро турците зареждаха украйнците с дронове, та не ти виждам логиката

Бог ИЗТРЕБВА мюсюлманите- турци и сирийци... ВРЕМЕ е Армиите на България и Гърция да изгони и изтреби всички араби в Турция, да бягат ОБРАТНО към Саудитска Арабия !!! Да приключим с арабското нашествие в Мала Азия.

Отивай

Бог е любов! Исус даде живота си, за да може всеки един да се спаси.

Ако има нещо за правене то това е Свободен Кюрдистан. Мнго го изтормозиха тоя народ тия кучета турски

Нищо им няма! Да отидат до "джамията" Света София, да запалят свещ, да се покаят, и да молят за прошка! Бог ще им прости!

Направо да тръгват за втората си родина - Германия. Дюнернaцитaтa, нямат проблеми със рязaни кaрaбини и руски пoдлoги - обичат си ги, любят си ги страстно, даже ги защитават пред света при всяка възможност

До 3-4 дни започва масово пръскане на Кемтрейлс. Без кемтрейлс не може да свалят температурата до минус 10-15 градуса или да предизвикат силно земетресение.Гледайте след пръскането какво ще последва .

демокрацията на територяиата българия е еквивалентна на заметресение 10 бала по скалата на рихтер! 3 милиона убити! защо никой не помага на оцелелите туземци на територията?

Украинците по хотелите първа линия.В ТУРЦИЯ ХОТЕЛИ ДА ИСКАШ-ДА ГИ НАСТАНЯТ ТАМ.Ама няма...защото си нямат Кирчо и Кокорчо да го решат....

Ако панелките бяха стабилни тогава защо десетки панелки паднаха в Свищов и Стражица ? Защо има забрана да се строят панелни блокове ? 80 процента от панелните блокове са извън гаранция,няма възможност за укрепване. По-добре да се купи ново жилище отколкото същите пари за укрепване. Няма как всички в блока да имат десетки хиляди евро за укрепване. Който може да продава панелката и да купува стоманобетон или къща от стоманобетон. Панелките са вредни за зелената сделка.

Жалко за хората, всеки човек е една вселена, но и да не забравяме, че оскверниха Света София наскоро, беше въпрос на време, но считам че това е само предупреждение , може и по-тежко да дойде. Християнските Светини има Кой да си ги пази и шега не е.

Християнският дух е напуснал Св. София през 1453-та година. Съгласно сведения, три дена след падането на Константинопол в района е имало необичайна мъгла и дим, който се е издигал от храма. Няма как Ердоган да оскверни нещо , което е осквернено още от латинските кръстоносци дори. А духът е напуснал след идването на османлиите. Превръщането на един исторически паметник обратно в джамия обаче незнам дали е редно по тяхната си религия. Най-нормалното нещо беше сградата да остане музей от световно значение, какъвто е. Но пуста политика и популизъм.

Тъпкано се връща

Другата седмица се очаква нещо ужасно да стане на Балканския полуостров. Херо Мустафа знае повече,сега и Радев го знае.

Да отидат в Мека.Там ще им дадат катуни и камили.Неюа лабаво.Талива простаци като турците просто нема.Застроиха земите си с картонени къщуря,а сега хленчат като мангали оред социалки.И тия педерунгели претендират за неоиперия.Та те ще се изтрвбят помежду си преди да са видели гъзо,парсон,фейсот на поредният им султан безмозъчен.А сега чакайте няко да ви жали.! Идиоти турски!

А някой помни ли , че едно време се казваше "Когато Турция стане 50 милиона ще ни нападнат" ? няма общо със земетресението!!!

Сега са 88 и се размножават като зайци

За украинците 5 звезди. За турците палатки и одеала. За сирийците ни дума. За организации като световната банка и ООН срам и позор, но пари ще има. Да живеят човешките права, амин!

Районите на земитресението са и вече до голяма степен кюрдски (Газиантеп - от 2милн - поне 500хил. са кюрди и толкова араби, така че турци са макс 50%. Вижда се ясно по тъмния цвят на кожата на пострадалите който е типичен по-скоро за кюрди и араби и съответно като "по-низшестоящи" и бедни хем копуват апартаменти-ковчези от пясък , хем после са на палатки който оцелее.

Ех, младенци, неслушате народа - гори плевнята на съседа!

2023-02-13 21:07:37 Смех (нерегистриран) Да не би д амислиш че може да се живее още в тях ----------- ФАКТА, ЧЕ СТОЯТ Е МНОГО ДОБЪР ПОКАЗАТЕЛ ! АКО ИМА ДЕФЕКТИ - МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ ЧРЕЗ УКРЕПВАНЕ ...ТО ТОВА И ИДЕЯТА НА КАПАЦИТИВНОТО ПРОЕКТИРАНЕ, ЗАЛОЖЕНО В ЕВРОКОДА !

Ако са под ъгъл значи трябва да се окрепва основата единствено това става чрез инжектиране на бетон трудна работа

Е ВЪЗМОЖНО ПО РАЗЛИЧНИ НАЧИНИ ....ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВИДА И МЯСТОТО НА ПОВРЕДИТЕ ! НАИЗУСТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ....НО УКРЕПВАНЕ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧИ Е ВЪЗМОЖНО И ОПРАВДАНО !

Турците вън от България ! Аре,у САЩисаните отвъд океану!

време е и за Йелустоун

ОТ СНИМКИТЕ, ЧЕ ....НОВИТЕ СГРАДИ - СТОЯТ ! ЯСНО СИ ЛИЧИ, ЧЕ СА НОВИ !

Да не би д амислиш че може да се живее още в тях

ЩО-ГОДЕ СЪВРЕМЕННО ПРОЕКТИРАНО ....Е УДЪРЖАЛО РИХТЕРА ...А ВСИЧКО ДРУГО Е ЗАМИНАЛО ! БАС ЛОВЯ, ЧЕ МАФИЯТА, КОЯТО ЖИВЕЕ ЮГОЗАПАД ОТ МЛАДОСТ ...ЩЕ ОСТАНЕ НА УЛИЦАТА, ЩОТО ТАМ ПОВЕЧЕТО КЪЩИ СА СТРОЕНИ И ПРЕУСТРОЯВАНИ ПО ВРЕМЕ НА "МЪТНИТЕ ВРЕМЕНА" НА 90-ТЕ , КОГАТО БЕШЕ ГОЛЯМАТА ВАКХАНАЛИИЯ В ПРОЕКТИРАНЕТО И СТРОИТЕЛСТВОТО ! МИНИМУМ ПОЛОВИНАТА КЪЩУРКИ НА МАФИЯТА ШЕ ЗАМИНАТ, ЩОТО ВСИЧКИ СА ПРАВЕНИ "РАЗЧУПЕНИ", СЪС ВСЯКАКВИ АРХИТЕКТУРНИ ИЗГЪЗИЦИ, ПРОЕКИТРАНИ ПО СТАРИТЕ НОРМИ И ИЗПЪЛНЕНИ ОТ "БАШ МАЙСТОРА" ! ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА НА ТОЗИ СВЯТ ...."ОНЯ ОТ ГОРЕ" (АМА НЕ ВАШИЯ) СИ ЗНАЕ РАБОТАТА !

МАЛКО Е ! ЗА ПЕТСТОТ...ШЕСТОТИН ВЕЧЕ ГОДИНИ ТУРСКО РОБСТЕО НАД БЪЛГАРИТЕ Е НУЖНО ДА ИМА ПОНЕ 50 МИЛИОНА ОБРЯЗАНИ ЦИГАНИНА БЕЗ ХРАНА И ДОМ! СЕГА ЩЕ СИ ПЛАТИЪЕ,ЦИГАНИ ШИБАНИ ТУРСКИ! А НА КЮРДИТЕ ИМ ПОЖЕЛАВАМ ПРИЯТНА ЗАБАВА С ВАС.МАНГАЛИ ГРОЗНИ И ТЪПИ!

Веселинка, Веселинка, изглежда много си онождан, ами ти е и харесало,А???

Путко менструално,за какво въобще ти е било нужно да се раждаш с пишле,па и окълцано,че да си имоптентен ,какъвто си.Ти си турска менструална курва без ташаци да бъде мъж.Чака ви линч,турчино,ала сте толйова нищижни,че не можете да видите собственната си слепота.Мри,турско говно педерастко !

разкарай се от форума, че го вмириса.

що няма за турците и за сирийците по 1200 евра на месец и 4-5 звяезди хотели? те не са ли хора в беда? та тяхната беда е естествена и по-голяма от украйската, която можеше да се избегне и милиардите за украйна сега можеха да отидат за турция и сирия? това са стотици влакови композици и десетки кораби с тежка строителна техника, строителни материали, платаки и всякаква хуманитарна помощ или не е така, а?

турчин добър човек щото е натовец, а сириец - лош човек щото не люби натуту и европата! така ли, а?

за украйнците 4 звездни хотели , за турците палатки ако се доредят, че и те са малко...

ДОБРЕ, ЧЕ СА НА ЮЖАТА СТРАНА, ЧЕ ИНАЧЕ ....ТРАКИЯ Е ПРАЗНА ...

и кво? вече 3 милиона туземци придобиха нови жилища в Рая,... и още 1.2 милиона ще придобият при едно по яко земетресение благодарения на агресивните западни агенти и зомбита в строителството!

Ужас.. :( Но за съжаление, смятам че тези цифри за занижени.

шантавите ми съседи от всички страни и посоки изкъртиха поне по една стена! имаше стршен шум, и къде бяха община, мвр, прокуратура, съд, държава?... ами изглежда гонеха хулигани, цигани и емигранти от африка? а туземците да си гинат в апартаментите?

И въпреки това политическата им класа води агресивна политика и дори в момента участва във военни действия на територията на Сирия. Европа и света ги обсипват с помощи, състрадание и хуманно отношение. А те проливат кръвта на съседите. Отново ще има наказание за тях и други държави, като тях с висше.

А за Сирия нищо, те не са хора защото не са слуги на чичо Сам

Прати нещо, де. Не реви.

И запомнете добре тези снимки. В това иска да превърне Украйна рашисткия садист путин

В това ние западния свят превръщаме Украйна за да си запазим жалкия стандарт на съществуване.

Само временно да се заселят тук, за сто двеста години пък може и след това да се върнат в хатай ако тук не им харесва

Предприемача само може да лапа пари.Като няма и контрол ето го резултата въпреки че 2 пъти близо 8 ги удря

Туркия ке падне

В Булгаристан има много пустеещи села да ги поканим да се заселят тук и без това сме ги изгонили преди сто и косур години

Ще пратя но да се заселват тук.Не мерси

Стига ла! Знаеш ли защо България е сто пъти по-добра за живеене от Турция? - елементарно. Няма турци...

Ще иска да дойде да живее в тая цигания? Ако селата бяха годни за живот, и българите щяха да си стоят там.

Може ли да публикувате статистиката: Колко турци се водят безследно изчезнали, колко българи, колко американци, колко англичани и холандци? И колко са жертвите от земетресението от тези страни? А ние ще си правим изводите.

Ердоган не трябваше да забива нож на сирийците в гръб точно когато бяха няй-отслабени от краварските атаки ... и аллах не е съгласен с тази подлост явно ! Ама пуста алчност ...

Напротив. Асад му заби нож в гърба, като направи кюрдски бази в Сирия.

Какви бази , ердо влезе за да краде петрол от сирийците ....

Господ не дава на хората повече, отколкото могат да поемат. Турция, за разлика от нас, е организирана държава, от която само можем да взимаме пример.

какви братя са ни тия, 500 години са ни тормозили, едроган иска отново българските земи, превърнаха Св. София в джамия... а освен това и там е пълно с тарикати, които строят с пясък! ави това е, има и игрупова карма, запомнете го

Да бе организирана. На третия ден се организираха уличните банди.

София е богопомазан град тук земетресение над 5 по рихтер няма а най убавото е че Няма и да има

А бе дърпай ти дявола за опашката, па бъди спокоен !

И на мен така ми се иска, но чакай да свърши войната и тогава ще видим. САЩ ще ни изгубят като свера на влияние и като насочт ХАРП към нас ще видм колко ще е силно ...

С фантастиката

София 18 септември 1858 - около 9та степен.

И кой го е регистрирал това като първият сеизмограф е купен в началото на 20-ти век и от кого е регистрирано и по коя скала че нещо яко нс измислици попна да го караш

По описаните разрушения. Ти как мислиш е измислена тая скала, по големина на разрушението.

Тоест несигурна работа а и това по турско още тогава сградите са били кирпипени землянки.Какво разрушение и как ще се приравни към днешното строителство.И най важното не е по Рихтер сиреч бабини деветини и дори не е 9.

по скалата на Медведев-Шпонхойер-Карник, което пак не е малко

То и аз го помня найстина беше страшно...що черкези ,и гагаузи загинаха ..тогава излезнаха на мода хайдутите..

Да не е било 12-та степен или 15-та?

Шорвайте турската лира. Яко пари се правят.

Къде може да се шортва? повечето брокери не дават.

Опции...