Тежка катастрофа с младежи, 2-ма се борят за живот

Две момчета, на 16 и 17 години, пострадаха тежко при катастрофа на пътя Русе-Бяла. При инцидента бе ранено и 16-годишно момиче, съобщи БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Тежка катастрофа с младежи, 2-ма се борят за живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успешното завършване на средно образование (макар и с успех 3.00) е признак за наличие на някаква интелигентност. Време е да се възстанови критерия за завършено средно образование при шофьорски курсове. Така и ние и децата ни имаме по-големи шансове да преминем по пешеходната пътека живи и здрави :)

пишат им тройки за да не загубят финансирането и да не си губят времето с поправителни изпити ....

Мисля, че такива случаи трябва да ни накарат да се замисляме по често, когато сме зад волана, дали и ние не правим такива глупости от време на време.

естественият подбор действа пичове!

Шофьора в затвора за 20 г! Обществото няма нужда от малоумни уроди. А ония ако оживеят, и те там.

Ако си мислите, че в тази наша държава на виновния ще му наложат ефективна присъда - много се лъжете. По бързата процедура и за около 4-5 месеца виновният ще се споразумее с прокуратурата и =>> получава една условна присъда и до тук приключва всичко.

"Тежка катастрофа с младежи, 2-ма се борят за живот" - ако някой се бори за нещо, това са лекарите - те се борят за живот на двамата пострадали.

Две деца на 16 и 17? И момиче на 16? А, кой е шофьора? НЕ виждам един пълнолетен в тази кола..

Много е трудно да се обясни следното: Може да скъсиш пътуването си с 10 минути чрез изпреварване, но може да скъсиш живота си и на други с ГОДИНИ. да кажем традиционното: Бог да им помага да останат живи. Че има и друга приказка, ако не останат...

Не си прав! Да стигнем дотук си има причини...и една от основните е, че някой иска да сме в това положение, защото така сме по-лесно управляеми и контролирани. Виж с какво са пълни вестниците, какви предавания се излъчват по ефирните тв и се замисли!...

причината е една - лакомя за пари от инструкторите , корумпирано даи ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Престанете с тези новини. Не могат да будят съжаление и съчувствие безотговорни зомбита като тези, които не ценят нито своя, нито чуждия живот с безумните си действия. На това се казва естествен подбор и случаи като този се превръщат в статистика.

Това е поредното безумие по този участък. Който не е минавал от там незнае каква крещяща нужда има от разширяване на целия участък до разклона за София чак. Бойко Борисов да вземе да намери средства и да се задейства, а не само да обещават!!! От тирове и румънски психопати вече и ние минаваме от там със страх за живота си. Дори и за опитен шофьор риска е голям малко като руска рулетка. Ако не те блъсне някой връхлитащ отгоре ти предприел 3 изпреварване на тирове направо си късметлия. Скоро пък близо до Бяла пак убиха младо момче с малко детенце-невинна жертва на заспал румънски поп. Просто нямам думи. Там явно пътя трябва да се освети, че Господ да ни е на помощ!

Бойко не е слънце, да огрее на всеки път и просека в гората и да пази всички малоумници от собствената им самонадеяност! Като пътят е толкова тесен и има голямо движение, всеки трябва да си прави сметката, да си кара в лентата, да не пресича непрекъснатата линия, да не предприема изпреварване на повече от една кола, с една дума - да спазва правилника! Разширяването на пътя едва ли е толкова лесно, наоколо сигурно има земеделски земи, дървета ... така или иначе, би отнело години, а и доста пари. Не е ли по-лесно да се спазват правилата - и тогава няма да има летящи едни срещу други тирове и самоубийци, изпреварващи няколко коли... И на широките пътища стават много катастрофи, спасението не е в самото шосе, а в задкормилните устройства!

Жалко за децата, но все пак има светлина в тунела. Току що се връщам от Търново и по шосето този път не видях нито едно малоумно изпреварване и никой със скорост повече от 130 км/час по магистралата.

Ужас... Защо хората не се замислят какво могат да причинят на себе си и на другите, започвайки едно рисково изпреварване? Ако не беше тръгнал този шофьор да изпреварва, всички сега щяха да са си вкъщи живи и здрави, вместо да берат душа с тежки черепно-мозъчни травми на възраст, в която още не са навлезли в живота си... Защо тези "в насрещното", които вярно са си с предимство, обикновено не намалят и не отбиват в дясно ако се наложи, а карат срещу "виновника" с рогата напред?... Кога НАЙ-ПОСЛЕ ще започне да се изгражда четирилентов път на този толкова черен участък Русе-Бяла?..... Моля се да се оправят младежите, имали нещастието да се возят днес в тази кола...

ами тези деца на 17 ,18 години да нямаш късмета да ги срещаш, че ще затрият теб и семейството ти... тате им е купил кола и книжка и ги е пуснал да трепят невинни хора

".... Защо тези "в насрещното", които вярно са си с предимство, обикновено не намалят и не отбиват в дясно ако се наложи, а карат срещу "виновника" с рогата напред?... " По марката ще ги познаете, те път не правят, те са със камиони. Не е тук и сега мястото, но имам аз една мечта, с ГАЗ-ка във ръка да ги рамятам тез гъзари с БМВ-та , КЮ седмици и какви ли още не.

Комплески- и-и- и. От две години карам БМВ. Никога не съм предприемала неправилно или рисково изпреварване. Спазвам си и ограниченията на скоростта. С над 90 км карам само на магистрала. 10-15- годишни автомобили редовно ме изпреварват неправилно, а ако карам с 90 км на първокласен път дори ми правят знаци, че съм малоумна.Когото доближат достатъчно, за да видят, че кара жена мъжаги ,умни като теб, се чувстват длъжни да ме изпреварят с цената на всякакви рискове. А.. да правила съм път на летящ срещу мен малоумник. Много шофьори са го правили.

ами затова трябват магистралите..поне тях да правят щото ония нагли мутри от троината нищо не направиха!!!

не е важно да де инвестира в пътища толкова много. най е важно да се възпитава чувство за ред и уважение към законите.

Поне органите стават ли за спасяване живота на човек, който е сигурен, че иска да живее ?! И пак за наградите Дарвин. И пак за малоумниците въоръжени с автомобили. А защо малоумници: Защото малко предвидливост и ум в главата са достатъчни да не се предприеме тази маневра. Дано утре се размине на мен, семейството ми и на вас срещата с такива малоумници по пътя. Просто ми се живее :)

малоумно племе сме си и това си е за нищо неставаме ...................освен да крадем,прекарваме и продаваме наркотици,цигари,жени(поститутки),да бистрим политиката,и да викаме ,че всички други са тъпи а ние сме неразбрани...................

Що се дръгнеш, да не искаш органите зян да идат? Като не им трябват на тия, да идат при някой на който им трябват. Много правилно си го е казал човекът, ма ти нали трябва да се правиш на много прогресивен...

Напълно си прав - с тия мозъчно-черепни травми вероятността пак да станат на хора е твърде малка, а възможността да изпаднат в мозъчна смърт и да останат само органи за някого другиго - твърде голяма. Безумно се шофира у нас, това е пълна трагедия, не знам вече как може да се оправи това положение. И точно младежи загиват най-много, които и без това са малко!

от новината не става ясно на колко години е шофьора, ама ве пак напоследък има доста самоубийци по пътя, а в случая не дай боже ще е убиец, а не самоубиец!!!

Може да съм консервативен, ама по добре да след 16 да карат с придружител отколкото а гинат!!! мир на праха им...

В статията не пише, че те са карали. Чети внимателно

видях и се коригирах, благодаря за забележката...

Живи са, макар че са ранени тежко.Освен това никъде не се казва на колко години е шофьора, причинил всичко.

Не си консервативен, а си неинформиран!!! "След 16" можеш да имаш свидетелство за упправление само на мотопед, не на лек автомобил.

еее, браво бе ти като си информиран на колко е шофьора??? не става ясно май от инфото... и дай да се заяждаме