Протестите анти-Уолстрийт - алтернатива на ”Чаеното парти”

Единайсет души, от които шестима мъже и пет жени, бяха арестувани вчера по време на шествие на симпатизанти на движението "анти-Уолстрийт", което събра около 500 души в центъра на Лос Анджелис, предаде Франс прес, цитирайки данни на полицията.

Обратно в новината

Коментари - Протестите анти-Уолстрийт - алтернатива на ”Чаеното парти” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ са тотално сбъркана държава. Робство на негри. Последиците от робството са още гърла за хранене в страната им... Войни. След като имат пари за войни и за армия, защо нямат пари за заплати? Ами, да си съкратят армията и да намалят въоръжението! Да се простират според чергата си! Цялата планета не е длъжна да храни САЩ! "Няма такава държава. Аз я закрих". Иван Славков, цитат.

Ами тотален популист като Обама освен на популистко и подкрепяно от властите движение, на какво да се опре за предстоящите избори? Впрочем, нещо да ви напомня за България и ГЕРБо-популизма?

Според българският тълковен речник популизмът е: 1. Съвкупност от идейно-политически течения от радикален характер, които си поставят за цел да се ръководят от волята на народа и да се осъществяват преки контакти с народните маси. 2.Примитивна политическа тактика, която има за цел да заблуждава и манипулира народните маси чрез щедро раздаване на обикновено неосъществими обещания и др.; демагогско флиртуване с тълпата. Кое определение имаш в предвид? Или и двете, след като казваш тотален популист?!?!

Според друг български тълковен речник, популизъм е: Въздействие върху мнението на населението чрез поведение и обещания за мерки, които съответстват на конюнктурните настроения. Но аз съм по-близо до определението на Албертази и МакДонъл, че това е идеология, която " "...pits a virtuous and homogeneous people against a set of elites and dangerous others who are together depicted as depriving (or attempting to deprive) the sovereign people of their rights, values, prosperity, identity, and voice". Като такъв популизмът може да бъде разглеждан като ляв, десен и центристки, а също и като противопоставящ се и на трите.

Какво ще кажеш за второто...