Спипаха нашенци в плантация с марихуана в Холандия

Холандската полиция арестува снощи десетима български и турски граждани - седем жени и трима мъже - в голяма плантация за марихуана в малкото холандско градче Рулофарендсвен в западната част на Холандия.

Обратно в новината

Коментари - Спипаха нашенци в плантация с марихуана в Холандия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво! там хората "не пасат с а м о" трева! мръсници такива, с в о и т е деца ли щяха да тровят!? всичко трябва да им конфискуват и на принудителен труд в затвора!!! браво! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Конопът е уникално растение. Има физически доказателства, че канабисът не прилича на никое друго растение на планетата. Конопът е единственото растение, при което мъжките изглеждат по различен начин от женските растения. Никой не говори за мъжки и женски, когато става въпрос за растения, защото растенията не показват своя пол, с изключение на канабиса. За да определите пола на земно растение, трябва да изследвате неговото ДНК. Мъжки стрък трева на външен вид изглежда точно както и женски такъв. Канабисът от своя страна демонстрира интензивна сексуалност. Отглеждащите го знаят как да убиват мъжките, преди да могат да оплодят женските. Канабисът е лекарство, не отрова и наркотик!

Двудомни (диецични) растения, при които мъжките и женските цветове се намират на различни растения са много: канабис, върба, топола, черница, цикас, киви, облепиха, диви смокини, джел, гинко билоба и пр. Всяко растение може да бъде полезно или вредно според употребата. Използването на упойващи растения извън медицинските предписания е излишно. Пушенето на каквото и да е, не може да бъде полезно! Конопът е източник на качествени влакна за текстил и на някои лечебни вещества. За съжаление, забраната му за промишлени нужди не е последвана от намаляването на броя на наркозависимите хора.

Инжектирането на THC, активния агент на канабиса, има положителен ефект, успокояващ астма и глаукома. Конопът облекчава гаденето, предизвикано от химиотерапия. "Стереотипът на потребител на марихуана и на пияницата са близки" - дрън-дрън. Наистина творческите възможности се усилват под действието на конопа. Възприятиято на времето леко се забавя, някои стават по-чувствителни. Под действието на канабис може да се оцени по-добре изкуството. Всъщност симптомите на приемащ канабис са пълна противополжност на употребяващия алкохол.

Дрехите могат да се произвеждат от коноп. Конопените дрехи са изключително здрави и издържливи. Днес има американски компании, произвеждащи дрехи с коноп, обикновено съдържанието му е до 50%. Конопените влакна трябва да бъдат навсякъде. Вместо това, те са почти скрити под земята. Щата Кентъки, един от най-големите производители на коноп, направи носенето на ленени дрехи незаконно! Има само един враг - приятните хора, на които плащате своите данъци, войнолюбивите разрушители на природата. С вашите пари те убиват света пред очите ви. Половин милион смъртни случая всяка година са последица от тютюна и свързани с него заболявания. Половин милион смъртни случаи на година са причинени и от консумацията на алкохол и свързаните с това заболявания. Нито един смъртен случай, когато и да е било, не е приписан на употребата на канабис. Нашето общество изкара конопа извън закона, но не прави почти нищо против употребата на убийците тютюн и алкохол.

Конопените продукти са естествени и безопасни. Конопът трябва да се използва за производство на лекарства. Можем да се върнем във времето, когато Американската Медицинска Асоциация подкрепяше лекарствата с участието на канабиса. "Медицинската марихуана" се разпрострянава законно само сред шепа хора, докато останалите са принудени да разчитат на химикали. Марихуаната е здравословна за човешкото тяло. Световният глад би могъл да приключи. Голямо разнообразие от хранителни продукти биха могли да се произвеждат от марихуана. Семената на конопа са един от най-богатите източници на протеини в природата. Също така, те съдържат две основни мастни киселини, които изчистват тялото от холестерол. Тези мастни киселини не се срещат никъде другаде в природата! Консумацията на конопени семена е най-доброто нещо, което можете да направите за своето тяло.

Конопът е с по-високо качествени нишки от дървесните. Много по-малко разяждащи химикали са необходими за производството на хартия от коноп, отколкото от дървесина. Конопената хартия не пожълтява с времето и е много издържлива. Растението расте бързо и достига зрялост за един сезон, докато израстването на едно дърво отнема цял човешки живот. Всички пластмаси могат да се произвеждат от олио от семената на конопа. Такива пластмаси са биологично разграждащи се, следователно не замърсяват природата. Пластмасите, произвеждани от нефт, тези, с които сте много добре запознати, спомагат за разрушаването на природата. Те не се саморазграждат и ще причиняват големи вреди в бъдеще. Процесът за производството на голям спектър от конопени пластмаси няма да опропасти реките, както направиха Дюпонт и други петролни компании. Екологията не влиза в плановете на нефтената индустрия и политическата машина.

ЩОМ Е ВРЕДЕН КОНОПА,КАК ТОГАВА ДО ПРЕДИ 25 ГОДИНИ ИМАШЕ КОНОПЕНА ФАБРИКА В ЕДИН КРАЙДУНАВСКИ ГРАД????МНОГО ХОРА СА РАБОТЕЛИ ТАМ И НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО???!!!!!!!!

Конгресът забранява конопът, тъй като се твърди, че той е най-опасният наркотик, познат на човечеството. Анслингер, директор на Комисията по лекарствата цели 31 години, поддържа тезата, че марихуаната прави потребляващите я особено жестоки. През 50те, под комунистическата заплаха на Макартизма, Анслингер казва точно обратното. Марихуаната успокоява потребляващите я дотолкова, че войниците ще откажат да се бият, ако я използват. Днес, нашата планета е в голяма беда. Земята се задушава, след като големи площи от дъждовни гори изчезват всяка година. Замърсвянето, отровите и химикалите убиват хора ежедневно. Някои от най-големите проблеми биха изчезнали, ако се въведе използването на коноп в индустрията. Естествената биомаса би могла да осигури голяма част от енергийните нужди на планетата, която в момента осигуряваме чрез изкопаеми горива. Вече сме изчерпали 80% от резервите на нефт и природен газ и имаме нужда от възстановим източник на енергия. Конопът може да е решението на цените на горивата, които днес надминават всякакви рекорди.

На 14 април, 1937-ма година, Prohibitive Marihuana Tax Law, т.е. законът, който прави конопът незаконен, е доведен до House Ways и Means Committee, който единственият, който може да вкара закона за дебатиране без той да бъде прегледан от други комитети. Председателят на Ways and Means, Робърт Даутън е поддръжник на Дюпонт. Той осигурява всички необходими условия законът да издържи гласуването в Конгреса. Малко хора по това време разбирали, че смъртоносната заплаха, за която четат на първите страници на вестниците е всъщност безобиден коноп. Американската Медицинска Асоциация разбира под канабис растение с лечебни свойства, намиращо се в редица лекарства продавани през последните сто години. През септември 1937 конопът става незаконен. Най-полезното растение става наркотик и нашата планета страда от този факт оттогава.

Случва се обаче нещо, което изцяло променя бляскавото бъдеще на конопа. През 1937-ма г., Дюпонт патентова процеса на производство на пластмаса от нефт и въглища. Годишния доклад на Дюпонт подканя притежателите на борсови акции да инвестират в неговата нова петролохимическа компания. Синтетични материали като пластмасите, целофана, целуида, метанола, найлона, дакрона и др. вече могат да се произвеждат от нефт. Една конопена индустрия би означавало сриване на над 80% от бизнеса на Дюпонт. Андрю Мелън става Секретар на Хазната при президента Хувър и в същото време главен инвеститор в компанията на Дюпонт. Той назначава бъдещия свой доведен племеник, Хари Дж. Анслингер, за глава на федералното бюро по наркотиците и опасните вещества. Тайни срещи биват устройвани между тези финансови гиганти. Конопът бива обявен за опасен и за заплаха за техните операции за милиади долари. За да останат техните капитали непокътнати, конопът трябвало да се изличи от лицето на Земята. Те се спират на неясната дума от мексиканския жаргон "марихуана" и я бавно но сигурно я натикват в съзнанието на Америка.

- Списание "Mechanical Engeneering" Машинно Инженерство публикува през февруари 1938-ма статия, озаглавена "Най-печелившото и желано растение, което може да отглеждате". Списанието заявява, че ако конопът бъде култивиран със съвременните технологии на 20-ти век, то ще бъде най-широко разпространеното земеделско растение в САЩ и останалия свят. - Култивацията и производството на коноп не вреди на околната среда. Бюлетин #404 на USDA заключава, че конопът произвежда 4 пъти повече хартиена маса, при 4 до 7 пъти по-малко замърсяване (Popular Mechanics, Февруари 1938г.).

- Първият автомобил масово производство в света - "Форд Модел Т" на Хенри Форд е бил направен така, че да може да се задвижва от конопен бензин, а за направата на автомобила също е бил използван коноп! Форд е бил фотографиран стоящ сред своите конопени ниви. Колата, "направена от почвата" имала конопени панели, чиято издържливост на сблъсък била 10 пъти по-голяма от тази на желязото. (Popular Mechanics 1941). - Качествените бои и лакове са били произвеждани от конопено олио до 1937-ма година. 58 000 тона конопено зърно са използвани в САЩ за производството на бои през 1935-та година. (Sherman Williams Paint Co. testimony before Congress against 1937 Marijuana Tax Act). - Конопът е бил наричан "Растение за милиарди долари". "За първи път техническо растение има бизнес потенциала да надмине милиард долара" (Popular Mechanics, Февруари, 1938).

Ето и малко факти: - Най-старите известни надписи, споменаващи марихуаната, са от Китай. Датирани са на 3000 г. пр. хр., въпреки че конопена индустрия вероятно дължи своите корени на древен Египет. - Всички учебници да били направени от конопена или ленена хартия до 1880 година. - В продължение на стотици години 90% от всички корабни въжета и платна са били изработвани от коноп. Думата "canvas" (произношение - канвас, на английски означава платно) произлиза от датската дума за канабис. - 80% от всички платове, тъкани, дрехи, драперии, спални покривки и др. са били произвеждани от коноп преди навлизането през 1820 на памучните тъкани. - Първите библии, карти, диаграми, знамето на Бетси Рос, първите чернови на Декларацията за Независимостта и Конституцията са били написани на коноп. (архив на правителството на САЩ) - Платната на Рембранд, Гейнсбороу, Ван Гог, както и почти всички ранни картини са били рисувани основно на конопено платно.

Истинската причина за изваждането на канабиса извън закона няма нищо общо с ефекта, който има растението върху човешкия разум и тяло. Конопът е огромна заплаха за нефтените компании, алкохолната и тютюневата индустрии и за голям брой химически концерни. Редица големи индустрии с огромни капитали и влияние полагат неистови усилия да запазят тайната за марихуаната от хората чрез средствата на дезинформацията. Истината е, че марихуаната може да се използва в множество комерсиални продукти от най-различен характер. Едно такова приложение на марихуаната в този момент би било равно по ефект на пускането на атомна бомба. Предприемачите и търговците не са образовани по въпросите за потенциала на индийския коноп като суровина за индустрията. Най-богатите търговски и промишлени предприятия участват в огромна кампания за дезинформация по въпросите за марихуаната. Тя е изключително приспособимо растение, което, ако се използва правилно, би разорило именно тези компании.

бе как тези хора са вложи толкова средства да покрият всичко, а някакв драскач по форума да ги издъни... горките хора не са плащали достатачно.. аре стига глупости и фантастики бе хора

Истинската причина за обявяването на конопа за опасен наркотик не е заради вредите, които нанася на ума и тялото, а заради интересите на големия бизнес с петрол и петролни продукти. Представителите му нямат интерес от природни решения на проблемите и покриват истината за конопа и целенасочено създават мита за наркотикът марихуана. Конопът се е използвал и може да се използва за ИНДУСТРИАЛНИ цели, спасявайки дърветата, спестявайки замърсявания и унищожение на природната среда. Правителствата, без съмнение, знаят потенциала на тази трева. Те знаят, че канабисът може да реши енергийните проблеми, знаят, че биологично-разградими пластмаси може да се произвеждат от коноп. Те осъзнават, че светът ще бъде по-безопасен и по-чист, ако е пълен с качествени конопени продукти... само ако правителствата дадат зелена светлина на индустриализацията на конопа. Управляващите са наясно и с МЕДИЦИНСКИТЕ ползи от канабиса. Що се отнася до дрехите, хартията и пластмасите - те могат да станат супер издържливи, да не говорим за хранителните продукти, изготвени на базата на марихуаната.

Хайде стига стари градски легенди от миналия век. Някога може и да е било нещо вярно в тези приказки, но сега не е така. Има много държави, където петролните лобита не предат, но не са се вкопчили за тази трева. А марихуаната за медицински нужди си се ползва без проблеми, но май много 'болни' се явяват...

Какъв мит бе, не си ли виждал напушени лекенца?

Збараха българи в плантация...предлагам за още по-ефектно заглавие.

Аз също отглеждам и то точно пред блока - за да видя, дали на някой ще му направи впечатление?!? Вече 3-та година!!!!!!, как пък някой не попита, а бе какво е това растение, какво му правиш през седмица... Едно време, край пазарджик и реките марица и тополница се отглеждаше много коноп - за комунистическата фабрика "вела Пеева", в която от конопа се правеха конопени чували, канап и т.н. И производителите си пушеха конопени цигари с кеф - е то това е социализъм... А сега дрога и не знам какви ти глупости - ми виното, бирата, ракията, цигарите какво са??????????????????????????????? Я БЪЛГАРИЯ БЪРЗО КАТО АНТИКРИЗИСНА МЯРКА ДА РАЗРЕШИ ВСИЧКИТЕ ВИДОВЕ ДРОГА И КЪМ АЛКОХОЛНИЯ И ПРОСТИТУТСКИ СЕКС ТУРИЗЪМ, ДА СТАНЕМ И ДРОГА ТУРДЕСТИНАЦИЯ... ТОВА Е!!!!!!

Само така :) !!

Най-интересното е, че колкото повече забраняват отглеждането на коноп, толкова повече се разраства наркоманията по света и употребата на силни наркотици. А освен за канап и чували, от конопа може да се прави лекарство за тежко болни. Има предположение, че точно това е причината за забраната му.

Хайдеее наркоманите почнаха да изливат акъл тука - лекарства, туй, онуй, ми защо да не спрем да сеем жито и да бучим коноп, то направо златно растението. Наркотата на сапун!

Почти съм сигурен, че тези българи знаят по-добре турски, отколкото български, ама все такива сополи като Юзеирови тук са турци, а там българи.

и после що не ни искат в Европа

Да влизат в затвора за по 10 години, като казват, че тука не им дават пари и добър живот. Измет такава

Утре и твоето дете или внуци ще решат да сложат няколко саксии да видят кво толква му е впечатляващото на това цвете в оборска тор и на него ли ще викаш измет.

Наркотиците са най-големият бич на човечеството сега и производителите им са измет! Дори и да ми е дете ще е такова! Никаква милост за такива!

Ами има закони .В случай че не си запознат каубой ...ако живея в джунглата по съм съгласен детето ми да не знае и да иска да види какво ще стане като засади трева ...

Спипали българи или български граждани? Каква е целта да се използват различни термини в заглавието и в текста?

За всички важи гражданството. Това е, което има юридическа стойност.

Само с лалета не става.