Спукана гума уби две жени в зверска катастрофа

Две жени загинаха на място при челен сблъсък между камион и лека кола в Радко Димитриево, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Спукана гума уби две жени в зверска катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Загиналите са 31-годишната журналистка от БНТ Налян Сюлейманова (говорителката на турските новини по БНТ и работила там едва от 2 години) и 52-годишната й майка.

Колата е била с тахограф, но кака от Карнобат имала големи връзки със следователя и обещала да покрият тахошайбата, защото камиона се е движел с над 90 км в час. Обещали й да няма дело срещу шофьора на камиона. Същият преди около две години уби трима души в Турция. Я сега да видим дали ще му се размине и в България, дето е карал с книжка и с изтекъл срок, без да коментираме превишената му скорост.

Я, виж ти каква станала. До кога ще пускат такива шофьори да ни прославят в Европа и по света ? Тади кака от Карнобат явно е голяма ламя след като е гарантирала такова съдействие за пред следователя по тава дело.

На всеки МПС да бъде поставен тахограф. Само по този начин ще бъдат спестени милиони пари за автотехнически експертизи. Приветствам предложението на ЕС в найъ - скоро време да отпадне контролния талон и да бъде даменен с дигитална карта. Само това е начина за за няма произшестгвия.

Голяма част от пишещите тук въобще си нямат представа за истинските неща от живота! Знаете ли, че както повечето "шофЕри" обичат да държат волана с един пръст при пръсване на гума от жега, балон, удар в остър камък преди това и т.н. автомобилът остава неуправляем! Въпреки всички сервоусилватели и електронни системи за стабилност! Както обичат да се шегуват немските автомобилни инструктори, когато идват тук да провеждат курсове:"България е страната на инвалидите! Почти всеки си е изкарал лявата ръка навън през прозореца и с дясната държи волана, сменя предавките, говори по телефона, пипа коляното на гадгето и какво ли още не!". В началото на м. май при спукване на предна лява гума, момичето което караше зад мен в Гърция/на 1 км преди разклона за Серес-Солун/ разби чисто нов Megane CC най-напред в ляво в цимента и после в дясно в мантинелата/тя още стои неоправена и оцветена в червено!/! И това при скорост не повече от 80 км/ч и при наличие на всички възможни системи за стабилност и безопасност....

Рено и сигурност и стабилност. Ти пък се изказа!

..."Рено и сигурност и стабилност"...Не визирам старите брички, а автомобил с 5 звезди от краш-тестовете на EuroNCAP!!! А там звездите не ги раздават, като талоните за ГТП у нас! И не това беше важно в написаното по-горе!

А енда маса народ говорят по телефона докато шофират. Но с неспукани гуми и баба знае.

Едва ли е причина спукана гума.Така с гръм може да се пръсне гума при много сериозна причина налягане три пъти помече да е настъпила мина или снайперист с голям калибър.Никой от вас ли не е пукал гума?Това да не е формула 1.

налягането може да се получи и от дупка колега, явно не сте минавали по този маршрут, спукана гума звучи най логично

Пич, пукал съм гума (предна дясна) заради дупка, с около 50 км/ч. Вярвай ми, не само усетих, а и спрях за норматив, при това почти без да използвам спирачките. Дори и да е гръмнала гумата, при 40 км/ч няма как да има такива последици за колата, ако камионът се е движил с 40. Жалко за жените :(

Има ли смисъл наистина да коментирате подобно нещо? Единствено някой свидетел може да каже какво е станало, а не моралистите да започнат да плюят жените лека им пръст, че са се движели с 200км/ч и едва ли не нарочно са се ударили.

Ако караш според ограничението и да пукнеш гума, няма да загубиш управление и да те влачат 40 метра. Не спуканата гума погуби хората, а повсеместното неспазване на законите и неуважение на останалите участници в движението. Жалко за невинната жертва.

Дааа.. Ако караш по път ... съшо ...

" Възможно е колата на жените да е спукала гума...." Значи МОЖЕ И ДА НЕ Е СПУКАНА ГУМА ! Може също да е говорела по телефона, ровила в чантата си и т.н. !

Този път е убиец. Писнало ми е от смодоволни хилещи се министърски "тикви". Има технология с качествен студен асфалт който издържа по две години. Тези пътища може да се кърпят. Този асфалт е по евтин от топлия за производство и полагане. Обаче има ппроблем: -как така ще слагат нещо качествено (подяждат си хляба) -Аууу ами то ще изката повече от основната настилка. Съжалявам за загиналите, дано се намерят хора с топки и започнат да съдят групово, кметове, общински съветници, катаджии, министии и всички отговорни за конкретният учстак. Мизеерна държава сме. -Този проход ми напомни преди седмица за пътищата преди 15 гофини - Прохода на републиката още не е приет. Маркировката му е СМЕШНААААААААААААААА

Шофьора на камиона да започва курсове по фигурно пързаляне.

"Главният път Шумен-Бургас" е всъщност Ришкият проход. Там е по-зле от лунната повърхност. Не преувеличавам! Който не вярва - нека провери. Там би бил късмет, ако не пукнеш гума... Съдете държавата!

Абсолютно вярно твърдение за пътя!

Ама абсолютно абсолютно вярно. Преди 2 години за първи и последен път минах оттам ... Дупки и неравности, пътища без маркировка, изненадващи завои ... КОШМАР! За малко да се хвърля в доста голямо дере, макар да се движех с по-малко от 50 ... спрях в тревата - толкова изведнъж дойде обратния завой, естествено без знаци преди него.

Имам едно усещане, че и скоростта е изиграла някаква роля, като е била превишена - и от двете коли. Доста силен удар и доста дълъг спирачен път за професионален шофьор, който вероятно веднага е натиснал спирачката. Защо хората редовно превишават скоростта дори и в населени места не ми е ясно. И колко ли стара трябва да е била тази гума, за да се спука в движение?! Или нещо на шосето я е спукало? Лека им пръст на жените, много лош късмет! Шофирането в нашата държава си е вече руска рулетка ...

Абе ти какво работиш, че коментираш постоянно под всяка статия.

Работата й е - самотница.

Доста зевзеци, пък и не само зевзеци се забавляват тук на написаното от нея. Пък тя не се усеща. Щото е "Голяма бяла птица" и гледа отвисоко...

Алоо, физиците! При среща на две тела с противоположни посоки, силата на удара между тях се сумира. Не знам какви по-големи стойности ви гонят ...

Я се замисли преди да пишеш, професоре. Ако два автомобила (за улеснение си представи еднакви) се праснат челно, след като са се движили с по 50 км/ч какво ще стане? Ще спрат на място. Същото, каквото ще стане и при удар на автомобил в бетонна стена при движение с 50 км/ч. Тоест къде е сумирането?

Значи за теб няма значение дали ще се удариш в движеща се срещу теб кола или в стена? Е евалата, върни си дипломата за средно тогава...

Напълно си НЕПОДГОТВЕН. Почети малко и го научи как е.

някой по физика е спал, ще спрат ако са с еднаква маса, е според теб дали са?

Ако два фотона, чийто скорост е близка до скоростта на светлината (тук няма вакуум) се сблъскат челно, с каква обща скорост са се сблъскали? Аджаба можем ли заедно да напишем нова физика? :)

те тия, тъп, тъпи та плоски. Още малко ще изкарат, че при челен удар нищо не се случва.

Заради нерехабилитиран път изгоря човека шофирал камиона.Но какво да се прави лош късмет,бил е на неправилно място в неправилен момент.

Ако човечецът е имал лош късмет да бъде на неподходящото място в неподходящото време, тогава какво ще кажеш за късмета на жениците, а? Те май са по-зле от човечецът, който е карал без валидна книжка и с доста превишена скорост!

На теория е така, с малката разлика че нито камиона нито колата са статична бетонна стена, и двете имат инерция. И двете коли движат противоположно на движението на другата, и тази инерция не се губи туку така. Дори и след моментния удар автомобилите.

Светла им памет на жените!!! Хора при 40км от двете страни се получават 80км челен удар, което си е зверски удар. А ако камиона е бил натоварен 40 метра са нищо за да спре. Най-добрите автомобили спират от 100 до 0 за около 30 метра. Така че 40 метра са си нищо, само времето за реакция ако е отнело половин секунда и ето ти 20 метра минати. Мани мани трагедия.

Челен удар между 2 коли, всяка от която се движи с 40км/ч, е равносилен на удар на кола с бетонна стена с 40км/ч. Удар в бетонна стена с 80км/ч нанася тройно по-големи поражения. Моля преди да пишете, почетете малко.

mitko, при челен удар скоростите на двата автомобила не се събират а се взима по-високата от двете скорости!!! Ако 2 коли се сблъскат и едната кара със 100км/ч а другата с 60км/ч то челният удар ще е със 100км/ч

друг път. Като не знаете, що пишете простотии. Вектори се учат още преди пети клас. Що не посмятате малко с децата от началния курс, ами се излагате. Може и да схванете нещо, не е трудно, и 10-12 годишни го схващат...

Абре, Митенце, времто за реакция е 0,2 сек (провери в КАТ), освен ако човекът не е пийнал повечко. И вземи та помисли, ако е изминал 20 метра за 0,5 сек., колко му е скоростта? Дали случайно не излиза, че е карал със 144 км/час, а? Че този камион при тази скорост няма да спре никога, бре (образно казано)!

Как няма да спука гума , пътя Шумен - Бургас е кошмарен има големи кратери...

В това село ограничението на скороста е 40 км./ч.Явно и двете превозни средства са карали с доста по-висока скорост,особено камиоинът който е върнал /влачил/пред себе си леката кола.

Горкия шофьор и той ще го отнесе супердебело..

Няма начин. Без валидно свидетелство. И ако не е подал докменти за издаване на ново, става още по-лошо. И при по-сръчни (устати)адвокати ои противната страна, направо не ми се мисли...

Братле и в мен се надигнаха същите мисли, ама да влачи колата 40м. при ограничение 40км/ч, няма как да стане. Че сигурно има техническа неизправност - има, ама че половината шофьори на камиони са неграмотни и идиоти също е истина...

Особено пък заралии. Тея са най-некадърните шофьори които има в България.