Инцидент при ремонт на 5-ти блок на АЕЦ Козлодуй

При разуплътняване на елементи от първия контур на спрения за планов годишен ремонт Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" в 10.45 ч. в сряда е регистрирано повишаване на нивото на радиоактивни благородни газове в херметичната зона на блока, съобщиха от централата.

Обратно в новината

Коментари - Инцидент при ремонт на 5-ти блок на АЕЦ Козлодуй | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе акто пишете защо не попитате някой дето разбира от тези работи? Това не е никакъв инцидент. Това си е нормалната процедура при профилактика на реактора. Инцидент и не знам си какви глупости. Като почистваш нещо, дори и да е реактор трябва да махнеш мръсотията.

да махат ти атомни реактори само проблеми ще имаме *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Въпрос към всички експерти във форума - колко струва тока от Чернобил и Фукушима ? Форумите са пълни с атомни енергетици и ядрени физици . Навсякъде щъкат мениджъри на атомни блокове , които разбират от цената на тока. Те са наясно колко струва тока от Чернобил......Не само на бившия СССР , но на цяла Европа.

от статията разбрах,че са се облагородили.хвала на таквизи

По-старите софиянци, които са били в София когато нямаше парно и се отопляваха на въглища, може да си спомнят какъв беше въздуха през зимата, в иначе доста чистената и подредена София/това не е в защита на тази бандитска 'Топлофикация" днес.../.За 2-3 часа ходене по софийските улици се прибирахме с черни яки на ризите и сажди по ноздрите-прелестите на въглищата...Почти до средата на 60-те години в България имаше непрекъснат, тежък режим на тока,особено в провинцията... Едва с Козлодуй потребностите бяха задоволени...Същите тези поколения, живели през 50-те години, са най-силно облъчени от хилядите надземни и атмосферни опити с ядрено оръжие, за които не се даваше информация и за последиците от които никога няма да узнаем...,знаем само, че раковите заболявания в целия свят се увеличиха...Атомни централи се строят и ще се строят...СЕГА НЯМА ДРУГО РЕШЕНИЕ..., но за противниците на Белене - спокойно, нито Белене ще имаме, нито Козлодуй - това е решено още преди 20 години, а като част от стратегията за България - далеч преди това...Как беше :"Не сме народ ние..."

Недей да си толкова сигурен,че няма друга алтернатива освен АЕЦ-а.Има доста други енергийни източници,но световната ядрена мафия и нейните милиарди не се спират пред нищо и разчитат точно на такива заблудени простосмъртни като тебе.Та една Германия вече работи по в-са и до няколко години голям % от енергията ще идва точно от такива алтернативи.

Ех Спасе, Спасееее. Като гледам Франция например, с 55 или 57 (не помня) реактора как ги е спряла и е минала на алтернативни източници... Мани мани. Само Холандия може да се каже, че има такива, ако се броят вятърните мелници. Ама и те са вече само атракция и не стават даже и да мелят.

Абе, хора, такива неща се случват в цял свят ежедневно, но никой не ви казва и не знаете. Повечето развити държави имат десетки, та дори и стотици АЕЦ-а. Просто за момента все още няма алтернатива да покрие мощностите на АЕЦ.

Сега ще има Бойко е виновен.... Оставка да се маха.... Дянков да се маха .... Това е отново поръчка, на някой на който му спряха комисионната по строежа на Белене.

На тебе няма какво да ти спират. Луд умора няма.Разбира се , че боко е виновен. Един път поне да е виновен.Тази "новина" е провокация. Демек като се настрои кофти матреала пак няма да е виновен за неустойките. На руснаците им писна. Обаче си искат парите. Турция ще направи "безопасна" АЕЦ до Резово. Да видим какво ще плещят купувачите на ток.

Не знам, защо това изобщо е в новинарският бюлетин. Всъщност да - за да се настройва паника и да се изместват реалните проблеми на населението, като например замразените доходи до 2013.

Абсолютно!

Интересно ми е какво работите, че толкова ви притеснява замразяването на доходите. В частния сектор, където съм и аз, заплатите на са спирали да се увеличават и индексират.От няколко години има доста голям вакуум от търсене на качествени специалити и наличната работна сила. Но когато си некадърен, неграмотен и още повече мързелив няма работа, но така ще бъде и където и по света да отидеш. Да много работодадели използват и осигуряват на минимална работна заплата, но служителя все пак се е съгласил, така че негова е вината. Ама нали робската ни психика "преклонена главица сабе не я сече".......и на арменския поп да се оплакваме все тая.....трябва да се запретват ръкавите и работа и позитивно мислене

Не ми е ясно ти какво работиш ? И кой вдига заплати в частния сектор ? Ако си се наместил в някоя стара комунистическа фирма която работи само проекти осигурени от държавата и има кой да подписва договорчета с теб да ... но в реалния частен и честен сектор ... подобна переспектива няма !!!

Е то за к'во да си дават зор братче, нали 2012-та иде края на света :DDD

Като горят нелицензирано и неясно по състав и поведение гориво, което не съответства на описаното в паспорта - така ще е . Ще има странни аномалии и дано си останат в сферата на безопасните аномалии, че инак...

Като искате без АЕЦ-купувайте си свещи за осветление, газ за осветление и газени лампи-понеже ги няма никъде, трябва веднага да започне производството им, а понеже няма заводи за това-няма и да ги има, както и дърва и въглища за огрев. Ток няма да има, което означава, че няма да има и телевизия и интернет, където да си пишете простотиите и глупостите. Честито средновековие при това положение-умници с умниците ви!!

За да се успокоиш хапни уранец, купи си уранова играчка на детето и вземи малко отработено гориво на съхранение у вас! Като зомбита сте заблудени, че няма алтернатива и че като е 21 век нещо ви е гарантирано! Природата постоянно ни показва кой командва и за миг изтрива векове цивилизация - може и в пещерата да те върне! Както и политиците ежедневно ви показват, че не им пука за вас и ви доят като овце, а вие блеете - "Атом ни дайте, атом"! Ще си го плащате двойно - хем при строежа, хем после от постоянно растящите цени на тока - на ви Циливилизация! Много неща се правят за да ви заробват, за пари, не за да правят живота по-лесен! Иначе при този бум на "удобства" и куп джаджи отдавна трябваше да сме в Рая!

И каква е алтернативата на мощността от един АЕЦ?

Абсолютно зомбирани тикви!Има толкова алтернативни източници за енергия,за които не се дава гласност предвид световната ядрена мафия,нейните милиарди,които здраво е захапала и разчита точно на такива плямпала,които изобщо не мислят за децата си,за утре,защото още 2-3 случая като Япония,особено ако по едно и също време станат 2-3аварии на АЕЦ с по 5-6 реактора и от нас и следа няма да остане,а ако някой случайно оцелее няма да има какво да яде,няма да има вода и въздух и ясно какво следва...Просто недоумявам как има прошляци,които са радетели за АЕЦ,за мафията е ясно,че губи пари...Ама като си спомня как 98%от пишещите тук бяха оптимисти за Фукушима,пък то каква стана,как малкото мислещи бяха обявени за луди,та...няма бъдеще...света принадлежи на Сатаната и глупостта...това е тъжната истина.

Приятелю, а наясно ли си че за производството на фотоволтаици примерно, заместващи мощността на АЕЦ-Белене, в атмосферата се отделя такова количество вредни емисии, каквото не биха могли да "спестят" те от конвекционалния начин за производство на ел.енергия за целия си полезен живот.Освен това са доста скъпа технологие и е мит , че ще поевтиняват, а напротив ще растат цените защото просто технолагиите се развиват и се стига до следващо технологично стъпало- примерно от монокристали на поликритали, а това значи и скъп ток Така , че е мит че ВЕИ са реална алтернатива, но нали трябва да се продава тази техника. Въпрос на лоби както се казва и ако се окаже, че не става глобално затопляне, а навлизане в ледников период (както сочи изследване на руски учени), Ал Гор ще върне ли Оскара???????

Ей, аман от прости хора, хем нищо не разбират, хем като захапят са като булдог, не пускат! Имало алтернативи, дай ги бе тарикат! Ако имаше да не мислиш че всички щяха да се натискат да строят атомни централи, а щяха да чакат разни псевдоеколози да дават акъл, който даже го нямат!

Дедо Попе, не мой да налееш акъл в пробити чутори....тоя народ е мазохист и иска гърч и мъки...и няма угодия...днес урана му е крив, утре свещите, други ден бабината му трънкина....

Какъв е процента на заболелите от рак в околностите на АЕЦ Козлодуй, в т.ч. на децата? Известна истина е, че и при нормална работа на АЕЦ се изпуска радиоактивност, която макар да е в малки дози, предизвиква рак.

Питай какъв е процентът на заболели от обеднения уран, дето янките го ръсиха над Югославия. Чат-пат и в България пуснаха някоя бомба, като "едно време", в Горна Баня, ама нацелиха фенове, та те май си хвърляха капите "ощастливени", вместо да се замислят за кво точно се кефят на бомбите по хора.

Ръсиш глупости...

Трябва да уточнош какво точно означава "малки дози" . Тъкмо обратното : съществува теория, че малките дози радиоактивност укрепват имунната система на човека.

Явно ти си от тези с малките дози

"...Стойности до 10% от контролната граница... ...резултатите показват, че не са регистрирани превишения на допустимите нива за вътрешно и външно облъчване. Максималната оценена доза на персонала, зает с разуплътняването, не превишава 0,05 mSv при предвидени за тази дейност 0,5 mSv. ...не са превишени допустимите радиологични нива. Не са превишени и допустимите нива за изхвърляния през вентилационните тръби... Предварителната оценка по скалата INES е ниво "0". Няма отклонения в радиационния фон в района на АЕЦ "Козлодуй"..." И ОТГОРЕ НА ВСИЧКО ТОВА - ЗАГЛАВИЕ "ИНЦИДЕНТ"?! КОЙ Е "ПОДАЛ" ТАЗИ "НОВИНА"?! И КОЙ Я Е СЪТВОРИЛ. ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА, АМА ЗВУКОПОДРАЖАТЕЛНО ТАКА, С НАПЪНАТИТЕ ЖИЛИ НА НЯКОЙ БУФОСИНХРОНИСТ. БАУ-БАУ-БАУ.

Всичко - десет пъти под (ПОД!!!) допустимите граници, обаче чак тема поръчана?! Че и "инцидент"... Че и Япония изместил...

10 пъти ПОД МИНИМАЛНИТЕ стойности. Предвидили за тази дейност 0,5 mSv, хората - с 0,05 mSv. И това било "инцидент". Не знам тогава какво е липсата на инцидент, след като 10 (ДЕСЕТ) пъти под нормалното е "инцидент".

Ами то в повечето случаи минава леко. На 25 години веднъж става бум. Дано не е у нас.

Не на АЕЦ Козлодуй. Този блок да не се пуска повече. Какво чакаме, да гръмне ли?

това не ти е бойлера да гръмне , споко, мии краката и легай

Уааааа! Много шашав народ имаааа....

В 18.00 ч. вчера радиационната обстановка в херметичната зона на блока е нормализирана.------ по стара руско българска традиция новината се съобщава на оцелелите

А пък моите газове хич не са благородни, нито радио или телевизия активни, ами са си най-обикновена пръдня!

козлодуъ= 100.000 години ядрен боклук... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пациент р5 - изпили си хапчетата преди лягане, ако не си - веднага да го направиш.

ГОВОРЕТЕ ЗА ЯПОНИЯ, ЗА ЛИБИЯ - НЕ РАЗМИВАЙТЕ!!! ДОРИ ДА Е СЕРИОЗНА ПОВРЕДАТА - НЯМА НИКОЙ ДА ВИ ВЯРВА!!!СТИГА ЛЪЖИ!

Къде сте бе писачи. Хайде искайте да няма АЕЦ. Псувайте руснаците че им е калпава технологията. Зимъска че си горите кюмуро и че лапате сажди докато ви дойде акъла в облъчените празни глави.

Искам да НЯМА АЕЦ Белене! Няма да псувам руснаците, а тебе и ще си горя кюмюро! Къде си бе, АЕЦ, няма ли да ти дойде акъла в главата празна и необлъчена?

В моята глава има само Уран257, и излъчвам редиация.

Незабавно спиране на АЕЦ Беляне Съд за Гоце, Боце, Златев, Р.Овч. и компания.

Де го чукаш, де се пука..., Аватар:)

И тук още един дето не си е изпил хапчетата

ти да неси др. менгеле ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.