Десетки градове, квартали и къщи са под вода

Код „оранжев” е обявен в 14 области в страната. Проливните дъждове блокираха пътищата. На много места движението по тях е невъзможно. Десетки градове са под вода.

Обратно в новината

Коментари - Десетки градове, квартали и къщи са под вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е положението , щом като гората се изсече , тая вода какво да е зъдържи , така ще е и за в бъдеще.

Това че новопостроената част от околовръстния път която се определяше като върха на инженерната мисъл е под вода, а старата част от околвръстното шосе не пострада така, говори че има нещо гнило в новото строителство на южната дъга. Отводнителните съоръжения се орамеряват за водни количества от съответните водосборни площи и ако всичко е било направено както трябва не би трябвало да има такива критични ситуации и разрушени пътища. Мерише ми на спестени пари за да може печалбата на строителната фирма да е по-голяма !Но... това никога няма да стане ясно !

И това е вече втори (да не кажем трети ! ) ден ... и е повече-от обезпокояващо бедствие (че и нетипично/невиждано) по земите ни ! /// КАКВО (извинете) по дяволите правите, г-жо Георгиева ?!(да-да Кристалина) СПИТЕ (извинете) ли ?!

В София днес грее слънце, човече, какво още искаш? И в цяла западна България също. Второ слънце ли да ти запали Кристалина на небето, или да го остави и нощем да грее?! Зима е все пак - декември месец, сопри се малко, кви бедствия те тресат лично теб ...

О Боже, пак ли си ти! Още помня страстните ти пледоариите в защита на Румяна Желева, в които нямаше никаква обективност, а само просташки обиди по адрес на твоите опоненти. Не и въпрос на образованието, а е въпрос на произход, защото индивидите подобни на теб, израснали с WC на двора веднага се познават и то не само по подпетени обувки пред вратата, а най-вече, по начина им на мислене и липсата на елементарни познания по етика и добрия тон. Но какво да правиш Роден да пълзи, не може да лети!. Впрочем няма място за учудване. Древните го казаха много добре: Rustica progenies semper villana fuit - природата на селяните ( в лошия смисъл на думата) е била винаги просташка!

Е, сега олекна ли ти? Дори и речничето с латинските цитати си изрови, за да сразиш - кого ли? Виденията ти и писанията след тях не се отнасят до мен - нищо не си познала ... Виж и това - за обща култура, и не е злобно при това. "Не зли других и сам не злись! Мы гости в этом бренном мире! И если что не так- смирись- Будь поумнее- улыбнись! Холодной думай головой! - Ведь в мире все закономерно! Зло, излученное тобой, К тебе вернется непременноОмар Хайям"

На Фандъкова много й отива жълто и качулка. Хубава жена. Почти не чухме какво говори по телевизията, все нея зяпахме. И такива едни едри багеристи с мощна техника щъкаха наоколо. Браво. Един, каквото изгребеше, го пускаше обратно, ама това ще да е от стреса. Да-а, разпалваме бури помежду си, та искаме да овладеем природните стихии. Днес не вали, но замръзна. Дърва имате ли, идат прочутите - 30 градуса. И всенародните коледно-новогодишни празници, та им се отдайте и не го мислете. Че после - нова данъчна вълна баш когато сте преяли и с изтънели джобове.

Нали искахте да сте известни и да идват туристи - е сега е направо като Венеция. Учете за гондолиери и пеене в Консерваторията. Иначе никой няма да ви помогне. Така ви се пада, като не одобрихте навремето проекта да се изкопа канал от Панчарево до Павлово и да си ходите с гребни лодки на работа по нанагорнището....

Аз не съм Бойко , а съм пенсия , два пъти инж. признат и доказан с опит специалист по отводняване , все още търсен . Отводнил съм площадката на пречиствателна станция Кремиковци ,дето беше един шавар.Проктирал съм и съм бил авторски надзор на поне 5 реки в София и още най малко пет в Софийско , с изградени корекции. А пък вие злобари плюйте колкото си искате.Тъпотията върви със злобата.Понеже ми се спеше малко го повиших Батето като го написах президент , но и това може да стане .

Уважаеми господине, аз приех думите Ви за "президента Борисов" като добра ирония. Съгласен съм, че сте специалист. Моите уважения! И за критиката на дренажите съм напълно съгласен и за бързия отток. Не съм съгласен за останалото, защото обстоятелствата са биле известни. Трябвало е само да се повикат истински специалисти при провктирането. И за непосветените е ясно, че липсват водоотвеждащи улеи, повдигане на пътя, множество тунели под него и система за отвеждане на преминалите под пътя води. Що се отнася до това, дали някой е учил нещо или не, то едно е да учиш, друго е да знаеш и трето да го можеш.

Боклуци и клони се носели, викат по Канал 1.

Ама що го нема по телевизоро и на обекта магистралнио лентаджия .... га е за ленторез пръв е там, а са го нема никаков... Тая тангента, май ша излезе вуйчо на Цанков камък

СТИГА СТЕ ОПЛЮВАЛИ ПРЕЗИДЕНТА БОРИСОВ. Бате Бойко може да е бил пожарникар ,но злобарите форумци трябва да знаят че пожарникарите изучават предметите водоснабдяване и канализация ,както другите вишисти от инж. стр. институт и това им се признава за гражданска специалност.Човека си е образован на тази тема. Друго престанете с тези дренажи по околовлъстното ,това показва вашето пълно неведение и дезорентация в областта на отводняването..Дренаж се прави вътре ,примерно в медицината , а в строителството е под земята да дренира ПОДПОЧВЕНИТЕ ВОДИ.Тук се касае за повърхностни..Околовръстното според мен си е добре направено , белята е в това че над него гората е изсечена , застроено е , оттока е бърз - силен и цялата вода се юрва на платното заедно с боклуците. За да се предотврати това е нужно освен изграждане на канализацията в кварталите , но тя малко спасява големия повърхностен отток , да се изгради над околовръстното ДОБРА СИГУРНА , ОРАЗМЕРЕНА ПОВЪРХНОСТНА ОТВОДНИТЕЛНА СИСТЕМА за да предпазва от такива аварии. Какви глупости пишат , та то цялата вода от скловете на Витоша се юрнала надолу и се изсипала на околовръстното , те ми говорят за дренажи - това са малък диаметър тръби под земята .Затова сме на това дередже . Както на времето едни на съвет в министерството казваха НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ С ПРОЕКТА НО ИСКАМ ДА СЕ ИЗКАЖА . Майтап бе УЙЛИ , както казваше Алф.

БОЙКООООО , СТИГА ПИСА ЗА СЕБЕ СИ.

Господине, благодаря за професионалното включване. И аз точно това се опитвам да обяснявам от вчера с моята логика и квалификация /която не е ВиК/, но всичко живо скача като змейове-горяни... С вашата терминология звучи много по-убедително. Най-после стана ясно, че безобразната сеч и мутробарокът НАД магистралата са виновни, а премиерът, който начело на багерите рушеше незаконните строежи и т.н. Респект.

Вие,живеещите в София!- никой насила не ви е карал да живеете там и да се оплаквате при първа възможност от всеки политик и нам си какъв за това или онова.и не мислете че Земното кълбо се върти около София.много заблудени има по света,и немалка част са точно в този град.не всичко е пари ,коли,лукс,и т.н. не сте богоизбрани че да ви са сухи улиците при порой.като искате сухо идете в планината дето нема наводнения.и не си търсете причина-тя е в всички вас/нас.замислете се.нема нужда от много мозък.

какъв лукс, какви пари бе братче. Вие какво си мислите, че живеещите в София сме от друга планета, че няма мизерия, че всички живеем луксозно и че заплатите, не са масово по 350-700 лв ли?Ела да живееш в София с тези пари, навсякъде в БГ е много зле положението! Иначе си прав!

Комунистите са виновни за наводнението.............. тяхната мама комунистическа .... правят сечено на великия ББ

един е Венценосният Боцко на небето и неговият Пророк Цвъцко на земята...

...амчи и яз да река и да питъм - дей туй мумче Хвалипръцко Режилентов Първокопков...що гу няма тоз мушмурок и си трае кат наакан..не че не е де....ми да зима маркучити и дъ утива да помпи и дъ утувуднява шусету дету ряза лентата кво чака ощи ???вий ко ши кажити пу въпросъ??

Ехооо, къде е ЦЦ в тази ситуация. Май СРС-тата не помагат много.

Нищо не могат да построят, виж да сабарят кокошарници могат.

Реално тоя дъж по улиците не е толкова страшен, страшни са реките в близост... Но по улиците на София и и около трагедията не е заради дъжда, а заради смотаните улици с огромни бабуни, по някоя скрита дупка бонус, липсата на каквото и да било работещо и добре измислено отводняване... Представяте ли си ако ни удари истински тропически порой, тогава няма сигурно да има кой да коментира по форумите от околностите. Просто тия улици още както са мислени са сбъкани, а "поддръжката" им през години ги е замазала още повече. Тези който са ходили малко по назапад може би са забелязали че там улиците са направени така че водата да се оттича встрани, дори извън населените места и локви и реки не се забелязват. Тук дори като спре да вали в София си продължава карането на чистачки на бърза степен... А калта и камъчетата са бонус за по добър външен вид...

главболгарстои смешници *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Незабавно трябва да се направи операция "Оранжево небето, оранжево морето" и да се арестуват всички от тройната коалиция, виновни за тия наводнения!

Кога да чакаме Кристалина или тя и като миналия път като стане дума за за България си прави оглушки?

Ха-ха-ха! Ти изби рибата! Ние тук се чудим кога ще може пак да се ходи по улиците в тия пороища, и дали утре няма да е още по-зле - вече преминавайки в сняг, нощес и ще замръзне ... не ми се мисли, а ти сняг искаш да гледаш! Ми тури климатика на студ, намери си картина от Москва - и гледай - те там вече от три дни го събират, имат си в изобилие ...

Добре, верно, как може да си толкова проста?

Не зная,какво очаквате,човека умре да реже лентички,за всичките му проблеми е виновна Триглавата ламя,марсианците и времето!

Бпагодарение на политическата воля на столичния кмет Бойко Борисов днес премиерът Бойко Борисов откри новата отсечка от 4.5 км.Стойността е 83 милиона от държавния бюджет/от всички нас/.По 19 милиона на километър?При тази цена на съоражението пороят не е виновен а всички ние гласували като папагали за хвалипръцковци.

НА ВСИЧКИ ПИСАЛИ ДО ТУК ВЪВ ФОРУМА!!!!! Още се смея до задушаване и със сълзи на очите докато чета всичко написано! Нито едно комедийно шоу не може да ви стъпи на малкото пръстче!

Поздрави от Дупница!Към 18,30ч. минах с колата покрай най-застрашената част на коритото на река Джерман.На огромен участък реката тече почти до ръба на мостовете и стените на коритото.Внушителна гледка.Забелязах камиони с мъже в най-опасните точки.Един от мостовете е блокиран от полиция.Десетки хора наблюдават бедствието.В къщи ,на топло, ми дойде време за размисъл-какво ли би станало ако коритото на реката не беше почистено и основно укрепено от широко оплюваното местно ръководство и....Галев.

Кметът на община Перник Росица Янакиева обявява частично бедствено положение заради критичното ниво на река Струма. От общината призовават гражданите да наблюдават нивото на реката и притоците й, които са в близост до жилищните сгради и при необходимост да имат готовност за евакуация. ............. Поредната мърлява Калинка, но този път в пернишко. Росе Босе , а ти ко ша праиш, докато някой друг ти гледа нивото на реката, па дип и не му е работа това ?

сега е на ход Kристалина аиде наще от обединена америка и европеиски азяцката помощ.

Кажи му HAAPR и повече не го коментирай. Онзи ден небето беше на плетеница от пръскащитре самолети-цистерни!

На околовръстното в София е потоп,защото има некачествено и прибързано строителство от страна на самохвалкото-комунист-олигарх-Симеон пешов.Човек,който винаги се е въртял около кацата с мед.Нали уж неговата фирма всичко правела както трябва.Този номенклатурчик трябва да бъде отстранен от обществените поръчки.Но едва ли ще стане,защото е човек на всяка власт.Ако беше в Германиящеше да бъде осъден,а фирмата му заличена.Но тук е България-тъмна Индия,затова има такива мошеници като Пешов.

като се управлява по тиквенски е нормално да е минало почти без съоръжения за дренаж. за икономии в лична полза. да видим какво ще стане с новите участъци от метрото. щот там е съвсем по тиквенски

Костов е винонен

Тоя па, не се излагай! Па комунягите са виновни и за Великата френска ревдолюция също. Питай Тиквето!

пътищата като слънце заприличват на лунен пейзаж. разбира се, тройната коалиция е виновна...

Ако такива са му и магистралите на адаша. Скоро не само София, ами цялата държава ще удави.

всичката работа му е такава. само огромен пиар.

"Ситуацията около бул. "Ломско шосе" при река Какач, район Връбница е овладяна с помощта на Гражданска защита и техника на фирмите." - дрън-дрън...овладяна, кое му е обладяното...то моста се срути, а те били овладяли ситуацията

Когато се прибирах едва минах,защото една ОГРОМНА ЛОКВА ПРОБИЛА ПЪТЯ!

ева къде бе батко

- Не, премиерът за мен е един нискоинтелигентен охранител, който по стечение на обстоятелствата стана премиер на България. Което ми е малко неудобно за българския народ, но това е факт. Често си мисля, че не съм част от този народ. Хората, които вършат цялата тази свинщина наоколо, не са моят народ. Същият той, който си хвърля боклуците от балкона и слуша чалга, си избра и този премиер. Това не е моят премиер. Но нямам друг избор, освен да го търпя, защото мнозинството го е определило за такъв.

Ах, Морфов и тук е писал само, че без кавички???

Когато започна ремонта на отсечката между бул. България и Симеоновско шосе се каза (ББ), че се изгражда и колектор на водите от Витоша. И каква стана тя - няма и 40л/кв.м. валеж за денонощие?

Без дренаж мехура ми ще се спука!

Наводнена е новоизградената южна дъга на Околовръстния път от квартал Бояна до разклона за Симеоново, защото там няма добър дренаж....ББ нали всичко инспектира - каза че е качествено и много по-добро от предишното правителство...повтарям...много по-добро.....

Странно е, че търсите вина във всичко. Живея в UK в момента, и мога да ви кажа, че тук: 1. Сняг НЕ се чисти. Изобщо. 2. При 10 см сняг и 0 градуса целият град блокира, нарушава се градския транспорт т.н. 3. Населението изпада в ступор и паника. Така че, очевидно има мн по-зле от нас. Въпроса е има ли по-добре? Аз лично не съм чул някъде да са недосегаеми за наводнения... Спомням си преди няколко месеца беше станало и в Германия? Стига мания... не е виновен бат бойко, нито станишев, нито марсианците... на тоя свят съществуват и други неща освен политика ... като природа например!

Заблудени ( нерегистриран ) 04.12.2010 16:22 -------------------------------------- Много босо бе.... жалко че си в УК... ако си там де.... от такива аналози сме затънали до тук! ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА...

подкрепям казаното от заблудени - всичко е точно така и не си мислете че само на изток от калотина има куп "непочистени проблеми". явно ти пишман софянецо не си си показвал носа изван бг и те избива на комплекси....../ за неинформираните сам от софя, а доскоро имах некраткотраино пребиваване точно в ук/ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Живях в UK 7 месеца - септември-март. Точно така е, както пише Заблудени. Изпадат в паника след първите 10 снежинки. Когато снежинките станат 15-20 хората отказват да ходят на работа. При 30 снежинки сигнализират за природно бедствие, при 50 - обявяват свършека на света.

И в Калифорния през зимата улиците не се чистят от сняг! Защо ли? Обаче в Канада и Аляска денонощно ги почистват! Защо ли?

Тъпчо стой си в UK не давай съвети за БГ. Няма начин да не стане наводнение когато върху деретата се построиха къщи без да се помисли за алтернативно отводняване. Няма нито една изчистена шахта , тотално безхаберие за канализацията. Тотална некадърност на община и кметове(кметица) говоря за София.

Да бягаш от тука, англичанин такъв.

1,Сняг пада много рядко,заради топлото течение Гълфстриим,затова когато това се случи,нормално е да има проблем 2.В UK доста по често вали,но не съм виждъл наводнени улици и отходни води от канализацията по тях. 3. Кралицата не реже ленти като обезумяла по телевизията,на пътища без дренажи,които да се наводняват при първия по голям дъжд. 4. Ако не си забелязал тези неща,значи информацията ти е от новините,а UK не се намира в Чепръчане,откъдето пишеш

Само може ли да вметна, че ББ не е кралица... Нашето Гоце и то ленти не реже, но редовно отстрелва редки животинки, например, по-благородни от него самия като произход и качества; а ако знаеш какви ветрища духаха тук миналата седмица, изпокъсаха всички плакати, знамена, улуци недозакрепени, клони и парцали, които затрупаха канализациите ... абе, и простотията си е тука също така... но не сравнявай нашия климат с английския, много е елементарно.

ела си тука, не се мъчи в далечна, студена и снежна Англие! Ела си тук, тук "слугите" на народа - депутатите от групата "Клаус Барби" ще се погрижат да не се чустваш комфортно.

Заблуденият си ти - и ние ходим във Великобритания и знаем, че сняг вали много рядко - затова НЕ се чисти. Тук обаче сняг вали винаги и по много, често има и над 50 см. - затова сме недоволни от почистването. Ако в Испания или Маями завали сняг - и там няма да се чисти, но ако погледнеш Чикаго например - чисти се и то редовно. Същото важи и за наводненията - с примери от цял свят не помагаш - в Бангладеш и Индия всяка година има стотици жертви от наводнения, но това не означава, че сме по-добре от тях, защото сме в Европа и плащаме най-високите общински данъци, сравнени с приходите. Така че не си интересен с подобни малоумни твърдения - ако интелекта не ти достига, за да сравняваш Лондон и София - образовай се !

Има една малка разлика - колко често вали сняг в Англия? Нормално е там да нямат снегопочистваща техника, защото по принцип не им трябва. Случват се аномалии, разбира се, въпросът е колко често. Всичко се смята на база изследвания - и по Екватора ако падне сняг сигурно трудно ще го изчистят, но шансът да стане това колко е голям? А тук си вали. Такъв ни е климата и съответно трябва да сме подготвени до някаква степен за това. И друг момент - загледайте се колко боклуци се хвърлят в коритата на реките и каналите.. Вярно, че трябва да се чистят и за това отговарят общините, но и Пешо може да си хвърли торбичката с отпадъци в коша, вместо в реката. Ама после като му се наводни къщата, ще реве мил Пешо по телевизията.

Ти виждал ли си в Москва как се чисти снегът???? Така е, колкото по-топла е една страна, толкова зимата повече я изненадва. Гърците мръзнат през зимата повече от нас, щото още не са открили централното отопление, а ние сме на път вече и да го закрием. Чувал съм, че при - 1, в Калифорния железниците спирали. Кой ти е ходил да провери, ние на Марс знаем и 2 и 200

Даваха вчера по БИ ТИ ВИ ТУ. Не чистят. И там мрънкат.

Винаги има някой виновен, не се заблуждавай.

При -5 градуса и 10 см сняг още на сутринта всичко е изчистено - живея в планинско село в Германия.

А пък аз си мислех, че живея в USA ама явно съм се объркал защото от това, което си написал разбрах, че живея някъде другаде. По-голяма простотия не съм чел.

я, прочети пак!

ББ не е ли отишъл да открие наводнените участъци??????? Какво чака пожарникарчето - това му е по специалността???????????

Същото е и в Холандия. Но те такова чудо рядко виждат, паниката е пълна при по-леки условия.

Доста добре казано. В Германия преди няколко години беше истински ад.

Ми живей си там и си трай! Какво ни се бъркаш в нашшите си балкански помии, след като не ги сърбаш.

Островитяните казваха за нас че сме мързеливи . А тука вече цяла седмица няма кой да почисти снега. Свикнали са всичко държавата да им върши. Ако не минат да изринат снега от съвета така си остава докато се стопи. Улиците пълна трагедия .Пълен блокаж на всичко няма градски и между селищен транспорт . Това при нас не може да стане никога .А пари си имат хората .

аз пак живея в нев йорк ,тук като падне сняг и веднага излизат машини да чистят и да опесачават без значение далие -5 или -20 градуса . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не бъркай снега с наводнението, и нечистенето със смотан дренаж.

Живях в Ингерланд 10 годин, нито чистят сняг, нито шофират правилно в сняг, наистина са по-добри без сняг.Сега съм в България и виждам голямо подобрение, въпреки че хората постоянно са недоволни и се оплюват и си въобразяват, че на Запад е рай.

Знае ли някой днес какво ще се открива?...

паметник на КЛАУС БАРБИ

Ако не снега дъжда ще ни изненада защото сме свикмали политиците да поемат "вина" само на маса..

и тази година дуждат ни изненада:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Който е писал статията, по добре е да се информира преди да пише.Наводнението на околовръстното е защото в Бояна, Драгалевци и Симеоново няма канализация и. При обилни дъждове и преди са ставали наводнения.

Тези, които са стоили шосето не са ли го знаели, или са бързали, за да се прерже лентата. Аз не си преди това шосе да се е наводнявало.

Живея в Симеоново и това е вярно. Всичката вода от Витоша се излива на околовръстното. А канализация не се прави за 1 година.

Преди това шосе го нямаше - значи, няма как да се е наводнявало. имаше една тясна асфалтирана уличка, през която водите си течаха и продължаваха надолу по склона. Сега е построена широка и хубава магистрала, която обаче е заградена от двете страни от полузаконни постройки и се явява като тепсия за водите, които се стичат от Драгалевци и Бояна, където изсякога дърветата, за да строят мутробарок. Така че надолу не може бързо да се оттича, а отгоре нищо не я спира - и водата си тече и се събира върху новата магистрала. Това е. отделно дренажите са задръстени с клони, парчета от билбордове, дървени конструкции /палети/, найлонови торбички, изхвърлени от минаващите и от опаковки на строителните материали ... Цигания и простотия, и нито един дренаж не може да се справи с нея ... Бойко може да построи много магистрали, но с изкореняването на българската простащина трудно може да се справи - това е непосилна задача!

Кати ( нерегистриран ) 04.12.2010 15:39 Който е писал статията, по добре е да се информира преди да пише.Наводнението на околовръстното е защото в Бояна, Драгалевци и Симеоново няма канализация и. При обилни дъждове и преди са ставали наводнения ---------------------------------- Ей..... ти ставаш за кмет бе... Откри Америка!!???.... защо не му каза това на бившия кмет без който нямаше да имаме този път.... а и нямаше да има проблема сега...

А, бе, къде е ръгнал тоя народ в това време да кара кола? Гледам ги разни кифли с малолитражките се шматкат по сами в кола. Пълкно безумие!!!

Наводнена е новоизградената южна дъга на Околовръстния път от квартал Бояна до разклона за Симеоново, защото там няма добър дренаж Абе колко милиона прибраха ГБС и на Бойко другарчето милионера Пашов за този участък. Нали стана толкова скъп баш заради изградената на ново канализация

Пак се изказа неподготвен.

Кое му е неподготвеното бе промит мозък. Я се поразрови малко назад да видиш каква беше хронологията на градежа на тоя път дето без СЛЪНЦЕТО нямаше да го има

КАКЪВ СПАМ БЕ МИШОЦИ -БОКО ТИКВАТА ДА ХОДИ ДА ПОДШУШАВА ОКОЛОВРЪСТНОТО.ОЗВЕРЯЛАТА ГОРИЛА Е ОЗВЕРЯЛ МИШОК КОЙТО СЕГА ГО НЯМА НИКЪДЕ.

Единственото място което може да подсуши е гладкия ти мозък, поради тази причина , няма да му е трудно, защото поради на липсата на гънки по него няма къде да се задържи вода.

мое да съм простичък,ама съм от герб

сега минах по околовръстното и половението хич не е розово, в посока от историческия музеж, до симеоново е като потоп по платното, в обратната посока още не е преляло, но на места преминава калния потоп. цялото симеоновско шосе е една кална вада, всичко което слиза от драгалевци и симоноео е адски много вода и "новото" околовръстно не е сметнато изобщо за нормално отводняване, камоли такова количество вода!!! мерси на генерала, могa само да :)

Може да благодариш и на Кмета на скопие , защото Вардар прелива. Писна ми от малоумни изказвания , да не е само околовръстното , навсякъде има наводнени места, от снощи до сега в София са паднали над 50 л/кв.м - количество нормално за няколко месеца.

А, за потопа трябва да се благодарят и ония "избраници", дето си накачулиха прогимназиите по Драгалевци и Симеоново, начело със Софиянски, Костофф, Славито, и подобни, като изкорениха де що имаше дърво и тревичка по склоновете, но не оставиха нито място за нормални улици, нито за канавки, нито за дренажи ... Нали е голям ламтеж да се вдигнат пет етажа на баира! отдолу - септична яма, че кой ще ти плаща данъци или просто ще гради канализации ... Де толкоз акъл! И като стегне студът нощес - утре ще караш по пързалка в тая отсечка! Честито на умниците, дето се метнаха на планината, мислейки, че така много ще се извисят над простолюдието в града - идиоти! Кога ли ще дойде един по-серт и от Бойко да почне наред да събаря Сараи и гимназии от баирите ... Или ще чакаме пак Господ да си каже и той думата - едно трусче от 5 степен й трябва на София, за да си дойдат доста неща на местата!

Айде ти пак се появи...ма защо в предния си постинг на предната страница си отговорила само на другите с общи ляляния кой е комунист и кой не, ма не мен не си отговорила, дето конретно съм ти описала как точно се прибраха пари от бюджета в джоба на Бойко и компания, а?