Кабинетът обяви приоритетите за втората си година

Запазване на фискалната и финансова стабилност на страната, на данъците на сегашното ниво и на бюджетния дефицит до 3 на сто от БВП.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът обяви приоритетите за втората си година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Действай смело, зад теб са всички честни българи! Лаячите са тези, дето преди няколко дена осраха Балкана с присъствието си, потресен съм от мръсотията, която оставиха в района на връх Хаджи Димитър! Ако войводата се бе надигнал да види, щеше да им резне всичките 35000 зелки, белким се куртулисаме поне от тая напаст!

Зимата беше Луканова, дълго ще я помним и разказваме, та то тогава беше ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ!

А Вие,вече преживяхте ли "Борисова зима",за да правите подобно изявление ??

Основната характеристика на правителството и неговата политика е:ВОЙНСТВАЩА ПОСРЕДСТВЕНОСТ!

Боже, божееее, гледам и чета, чета и гледам и не вярвам на ушите си!

За изминалата една година видях само едно положително нещо-строежа на магистрали! Господин Борисов, това е хубаво, но не е всичко! За ръководител от Вашият мащаб трябва да се ангажирате в много по-глобални проблеми, като съживяването на икономиката, например.С идването си на власт си увеличихте заплатите, ами сега ги намалете малко и се лишавайте малко като нас! Мисля, че втората Ви година ще продължи най-много до пролетта на 2011, така че не мисля да Ви чета лозунгите и пожеланията, на достатъчно глупости и простотии се наслушах за една година! Пожелавам си само по-малко да гледам Вас и послушковците Ви по разни TV,първи копки и т.н.,но разбрах, че днес,06.08. пак нещо ще откриваме, няма да пускам чешмите до утре, защото и от там ще изтече някаква информация за Вас!

Най-големия и неоспорим успех на т.н. правителство е замразяване на пенсиите и премахване на инвалидни мижави добавки.Шайка бандити поставени на власт от шайка глупаци.

Не си прав! Глупаци сме ние, 60% от изберателите, дето не си направихме труда да гласуваме и дадохме власт на лумпени!!!

Това са децата и внуците на другарите от преди 1989. Да ни е честито - както казваше Вожда !!!!!

Доста се е понаучил ББ от бай Тошо, но най-важното не е научил- че и тоя народ трябва с нещо да живее И никога не може да бъде като него, в историята нищо не се повтаря!

Напротив! В историята винаги всичко се повтаря.

Уважаеми български сънародници , докога ще избираме все хора , които да ни лъжат неугледно . Аз повече няма да избирам , не си струва. При ГЕРБ ще закрия и малкото ми производство за износ , само искат вместо държавата да плащаме , да си осиновим работниците и да ги направим крепостни селяни , но на държавата - нейното да не се губи . Как могат в тази задушна за бизнеса и бюрократична държава да претендират , че правят нещо за обществото? ГЕРБ-овата държава само иска да мачка обществото , и тези лъжци да си ходят!

По друг повод бях писал-стига сме се оплаквали само ,ама да вземем и да работим здраво.Криза е ,световна,а нашата е още по-зле,защото е грабено с ръце и всички възможни отвори от човешкото тяло.Градим държава наново от нищото.Колко от вас са направили път на пешеходец,отворили са вратата на дама,поздравили са учтиво съседа,хвърлили са си боклука в правилния контейнер,почистили са след домашния любимец,работили са без време за кафе,цигара,клюка.Мога да изреждам цяла нощ.Затова са ни такива заплатите,такъв е живота ни,такива ни управляват.Те са едни от нас,с тази разлика,че на тях им стиска да се опитат да променят нещо.А останалите само си дрънкаме и се правим на значими ,щом някой ни е наплюл във форума.

иде невиждана досега по земите ни борисова зима хора опомнете се

Браво,Jack Western !И аз искам това!Явно сме от един отбор.Майната им на всички партии дебилни,които ръководят народа като овце.

Е, хайде да ги сваляме вече, докато има още нещо за крадене.

А аз не видях нищо за увеличаване на демократичността на системата, за референдуми и преки избори. Не видях нищо за производство на автомобили или самолети, или пък влакове и автобуси. Нищо не чух за развитие на фондовата борса и капиталовите пазари при защита интересите на местните дребни акционери. Съвсем нищо нямаше и за увеличаване на свободното време на хората, напротив, наслушах се за започване на училището за децата от 5 години. Нищо не чух за свободни паркинги и паркове. За дребния бизнес също нищичко не чух, само за молове ставаше въпрос. Нищичко нямаше за енергийна и друга независимост на страната, за повишаване употребата на биодизел или семейни вятърни турбини. За сметка на това се пръкна закон с цел атака над собствеността ни уж за "енергийна ефективност" За повишаване качеството на живота естествено и дума не чух. Само едно се чуваше - ефективност, стягане, намаляване, орязване, повишаване на възрастта за пенсиониране и т.н. тъпотии ! Аз пък не искам нищо да стягам, искам джип дето харчи 25 на сто, яхта, къща с басейн и собствен бизнес ! Не ми дреме за тъпизмите на неколцина дебила от световната банка и МВФ или за подобните им оцветени различно другари.

Добре го казваш. Нищо не се споменава за средната класа, за улесненията, насърченията и протекциите за малкия и средния бизнес. Значи, продължават с досегашната линия на разделяне на много богати и бедни.

Няма разлика от новините, които получавахме преди 1989 и сега. Това заглавие направо ме разплаква.

Да живее кумънизъмъ и суцилизъмъ,да живее СССР,Куба,Северна Корея,Венецуела,Кастро,Станишев,Доган,Симо велики и всички знайни и незнайни тъпунгери.

Седният годишен доход на наемен работник в Германия е 27 648 евро или 55 300 лева. Какъв е средният годишен доход в България, господин Борисов, и имаме ли повод да се гордеем с него?

Другарю Борисов, кога ще стигнем Швейцария със 7,6% ДДС и Япония с 5% ДДС?

Другарят Борисов иска да възстанови комунистическата диктатура и да върне България преди 10. Ноември 1989. За да стане той втори Тодор Живков!

Ако ти имаше представа от времето на Живков, щеше да знаеш, че връщането е невъзможно. Никога вече управляващите, които са собственици на средствата за производство, няма да ги върнат. Това означава, партийните фирми и обръчи доброволно да предадат имотите и бизнеса си. Най-малкото пък, Борисов има подобни идеи. Затова и ГЕРБ няма да си мръднат пръста за законодателство в подкрепа на малките и средни фирми. Напротив - ще ги затрудняват и изтискват още повече.

ЩЕ ИМА ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА ЦИРК???

Какво ли още трябва да изтърпим?!?!

Решителни действия за стабилизиране на бюджетната позиция-с безмилостно изхарчване на фискалния резерв до възможния минимум. Тези типове предвиждат за догодина 3 % дефицит, но не казват с какво ще го финансират. Ако посегнат на остатъчния резерв ще съборят валутния борд, чиято стабилност е уж приоритет. Ако вземат заем от МВФ няма да ни разрешат да имаме 3 % дефицит и няма да има пари за планираните инвестициони харчове по магистрали, газопроводи и междусистемни връзки. Което означава, че писанията на управляващите са приказки от хиляда и една нощи и са предназначени за последните наивници в България.

Това означава ли,че нямат намерение да се оттеглят докато не съсипят напълно държавата?

БЪЛГАРИЯ-ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ, СОФИЯ-ЖЕНЕВА!!! ДА ЖИВЕЙ ГЕРБЧЕТО!!!

Пропуснали са първа точка да сложат за гобернатор посланикът на САЩ, който да ни каже къде да сложим ПРО-то, ама без да питат хората искат или не! Но все пак за държавна измяна има и подобаващо наказание. Само ще добавя че това управление на ГЕРБ държавата се върна с 10 години назад - Безработица, гладуващи и обедняващи българи. За сметка на презадоволени интереси на чужди държави.

хейй ,коментаторите , ако направя клуб на олигофрена ще се присъедините ли ??

Ти не само, че отдавна си го направил този клуб, но си му и председател.

Ето "приоритетите" на правителството отпреди 1 година. Преценете сами кое е изпълнено и кое не...: "...По-рано Дянков обяви, че ГЕРБ смята да привлече 3-4 хиляди млади икономисти, юристи, финансисти от страната и чужбина, които да заменят корумпираните и амортизирани чиновници в държавната администрация. Според него свалянето на осигуровките е стъпка 1 в спешните икономическите мерки, защото в кризата за България е най-важно да не допусне скок на безработицата. Той твърди, че намаляване на осигурителната тежест с 5 пункта спасява 100 000 работни места и ще струва само 300 млн. лв. Държавата ще плати много по-скъпо, ако същите хора отидат в бюрата по труда. Дянков смята, че в кризата мегапроекти като АЕЦ "Белене" трябва да отстъпят на по-семпли обекти с бърз ефект - строителство на детски градини и площадки, игрища, спортни зали. Заради пробойните в бюджета не се планира сваляне на ДДС или въвеждане на ниски ставки за определи стоки и услуги. ГЕРБ обещава да ускори връщането на данъчния кредит, а ако хазната се бави над допустимите срокове, да плаща лихви за забавата. Според Дянков връщането на ДДС става все по-драматичен проблем. Преди месеци се говореше за забавени 560 млн. лева, а според Дянков в края на април бизнесът вече кредитира хазната с 620 млн. лева. Борисов увери, че работата по магистралите "Тракия", "Марица" и "Люлин" ще започне 10-15 дни след сформирането на новия кабинет. В нощта на изборите Бойко Борисов обеща специално да се погрижи за столицата, като възстанови практиката 50% от данъка върху доходите на софиянци да се връща в София, която да ги харчи, както намери за добре, вместо да зависи от симпатиите и антипатиите на централната власт. Борисов се оплака от капаните, заложени от правителството на Сергей Станишев. "Дни преди изборите вдигнаха пенсиите, смениха шефовете на основни агенции, смъкнаха и парното, което вероятно през ноември ще трябва да се вдигне, за да кажат после: "Ето, дойде Бойко и вдигна парното", коментира още кметът..."

Абсолютно нищо не са изпълнили от обещаните лъжи преди 1г.

choko73

След като сринаха държавата икономически, сега приоритет ще е да и запазят финансовото положение. Естествено, та нали в такива времена преди двайсетина години ББ и сие си направиха състоянието. Та в такива времена само за бизнесмените с анцузи е рай. Но той нали от тях идва, сега и поразчисти пътя си от позицията на която е.

Да не би това правителство да си мисли че ще има и втора година??? Може- тъп и посредствен народ който го избра и ще го търпи !?!?!Все още не вярвам че сме толкава глупави овце за да ни управлява милиционер!

Приоритет на правителството сега не е увеличение на заплатите на учителите,защого сега заплатата на един учител е колкото заплатата на един доцент. А доколкото до изборите,електората на България не се състои само от учители,а и от научни работници,инженери,лекари,обикновени трудови хора и т.н. Всички искат по-добър живот,който те сами ще си го направят такъв.

Явно от властта не ви разбират.Уж,много работите,пък мизерствате.

Това правителство въздух под налягане,ще изгърми!преоритети-ха,ха!!!

Хора кой го интересува благото на народа - ИЗБОРИТЕ, с ИЗБОРИТЕ лягат и стават избори сънуват глупаците. За подобни нациоанлни грешки като групата на ГЕРБ обаче вярвам че са видновни предните политици. Най вече с това че демонстрираха че политик като стане човек ще стане богат на бързо и ще има много пари и имоти и фирми. Това трябва да се изкорени от съвремието на България и политиците да не са най богатите чиновници а просто най-обикновенни служители на държавата. Моите политически виждания са по скоро за един либерално-демократичен модел с ясно разграничаване на бизнес и политика. Това го казвам от гледа точка на човек със самочувствие на икономист, това е моя приоритет номер едно #1. Успех дано дай боже и това да се случи в България един ден.

Ако намалите финансирането за училищата, университетите и академията, това ще се отрази на бъдещето на цялата страна.

вече са намалени, поне за нас в БАН ни гонят неплатен отпуск /2-3 дни/ при различните институти; а аз съм от завърналите се емигранти, т.е. пак ни гонят да работим по света :(

ехееееее добре сте вие!в нашия институт за втори път ни резнаха заплатите и сега сме с минус 35%вече,а и ноември(ако все още съществува БАН)ще сме и неплатена...

Тежестта на антикризисните мерки била прехвърлена върху държавата, а не върху гражданите!??? Тия май смятат гражданите за идиоти - уволняват ги, изкарват ги принудително в неплатени отпуски, намаляват им заплатите, замразяват пенсиите, убиват им мизерния "бизнес", цените на всичко непрекъснато растат, няма лекарства за децата и за хронично болните, няма и лечение и т.н., и т.н. Коя е тази абстрактна държава, която е поела тежестта? И как е облекчила тя /тоест управляващите/ живота на гражданите, чийто жизнен стандарт се срива стремглаво? Живеем все по-лошо и все по-трудно във всяко отношение, а те се хвалят с това, което са направили. Сега ще ни качат в рая с помощта на "мощите на Йоан Предтеча". Щастливи граждани сме ние!

Основна задача на българското население през втората година на кабинета е да няма трета година!

най точния коментар! дай боже!

Приказки, приказки, празни приказки...

Кой ще подхване поповете?Каде отиват парите,които влизат в църквите и колко са?

Си имат още 200000 близки,които ще ги подкрепят и хайде Бойко винаги на власт!!!...

Ох, завалиите. Защо господи не слезнеш и си прибереш версиите. За какво правителство се говори и за какви приоритети. Пълна мизерия, хаус, безпаричие, злоба и телегерой. Идете си с мир. Плюете но ме е срам, че най къдърният политик е турчин - Меди, ах защо не беше българин. Криза - да - пожар - но пожарникаря няма пожарни коли, няма материал.

При тази администрация (раздута) ще се оправим на куково лято! Защо не се публикуват данни колко са заетите,но във производствения сектор,за да не се плашим ли,и колко са обслужващ персонал...нямам думи!

това правителство заслуява подражка.в норвегия се пенсионират на ш5-ш7 и жените и мажете.ние ревем само за пенсия,нямаме представа от света-да се даде информация на хората и да не приказват ,че само у нас се взимат такива мерки.поздрав за гоненето на бандитите , което прави правителството на бб.колко от балгарите искат да не работят и , не си плащата данаците , хварлят си боклука разделно? да се замислим какви сме като се мерим с другите даряви !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Те имали били приоритети?!? Щото аз така и не разбрах за приоритите за първата година, освен вечното плюене и оплакване от това, което са заварили и колко много били крали "ония предишните"...Аз пък си мислех, че основното е да се появяват от телевизионния екран и на първа страница по вестниците, всеки ден. А забравих - и да се снимат на първи копки...Нищо, че скоро след пуска на "копките" започват пак ремонтите...Отново от "най-добрите" фирми, разбира се на най-ниските цени и най-бързото изпълнение. А бе, с една дума - като кучето на нивата, но за това пък с приоритет и пред очите на всички...

Ако и втората ще е като първата , да не дава Господ да се случва .

Втората "вълна"?! Щом народът 21 година УСТОЯ на "Програмата Ран и Ът", след 12 месеца ще се сеферяса на изборите: МЕСТНИ, ПРЕЗИДЕНТСКИ, ПАРЛАМЕНТАРНИ И РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОСТАВАНЕ ИЛИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС, АКО "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ" НАБУТАТ ТУРЦИЯ ТАМ. (Или Турция, или БЪЛГАРИЯ, но не и двете заедно.) Втората вълна ще издигне не само национално-отговорни, но и професионално подготвени 4-5 хиляди СТРОИТЕЛИ НА КАРДИНАЛНО НОВА ДЪРЖАВНОСТ. "И въпреки всичко, България ще пребъде!"

Втората "вълна"?! Щом народът 21 година УСТОЯ на "Програмата Ран и Ът", след 12 месеца ще се сеферяса на изборите: МЕСТНИ, ПРЕЗИДЕНТСКИ, ПАРЛАМЕНТАРНИ И РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОСТАВАНЕ ИЛИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС, АКО "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ" НАБУТАТ ТУРЦИЯ ТАМ. (Или Турция, или БЪЛГАРИЯ, но не и двете заедно.) Втората вълна ще издигне не само национално-отговорни, но и професионално подготвени 4-5 хиляди СТРОИТЕЛИ НА КАРДИНАЛНО НОВА ДЪРЖАВНОСТ. "И въпреки всичко, България ще пребъде!"

хайде да лаем а ?? ти си първи , понеже ти изглежда мислиш по примитивно ! Старт

Какво стана със съкращенията в държавната администрация. Нищо не се чува, значи нищо не се случва. Всички си стоят по местата. Съкращения се правят само в реалния сектор, откъдето идват и парите. Какво стана с предложението всички в тази държава да участват в осигуряването с лични вноски от джоба си. Нищо. На "избрани" пак държавата ще плаща, т.е. пак ние. Крайно време всички да се подчиняваме на едни и същи кодекси, закони, наредби и т.н..