Безработицата намалява четвърти месец

Социалният министър Тотю Младенов обяви, че покачването на безработицата е овладяно.

Обратно в новината

Коментари - Безработицата намалява четвърти месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По близко до народа и ще разберете истината, както Левски е обикалял страната и е видял цялата действителност, така трябва да постъпите и Вие , за да бъдете в час с действителността.

ако и такива ти бяха проектите на вик инсталациите,по добре да беше си останал синдикалист.

Ако някой не е разбрал, става дума за поредната милиционерска демагогия. Социалния диалог и антикризисните мерки са само на книга, а нищоправенето по съвет на либералните "икономисти" набута страната в най-тежката и продължителна криза в целия ЕС. Безработицата намалява леко поради сезонанта зеатост в селското стопанство и туризма, което означава, че през октомври рязко ще скочи и ще задмине сегашните нива. Какво ли обяснение ще намерят господа управляващите, кой ли тогава ще е виновен?

Невероятно нагло изказване на Тотю Младенов при всичко случващо се пред очите ни.Ако излезем всички безработни в центъра на Русе,може да се окаже,че работещите са само 30%.Ще ни принудят да се организираме и си потърсим констутиционното право на труд.С новите си недомислици за пенсиониране,отново се убива цяло поколение над 50-те.Имам 39 години стаж като шофьор в момента съм безработен,никой не иска да приеме 59 годишен работник,въпреки,че имам редовен психотест и се чувствувам във форма в момента.А измислиха нови закони при,които никой работодател не би ни приел.Имам още 4 години до 63 да ми каже Тотю Младенов какво мога данаправя,как да им се радвам на простотиите недомислени.Или ги интересува само как да се задържат колкото се може по дълго на власт,защото е сладка.

нагъл брадат педераст стига лажи нестига че безработицата е голяма но и работодателите се гаврят с работниците дават 300-400лв повече не ... поиграват се с хората който са в безисходица , на сичко ще им се върне рано или касно...

(на ухо) Абе, Тоте - да не би някакви нови авиолинии да са почнали да кацат у нас !? (или подземни, нерде подводни) ... или данъкосъбирането наистина става несъбираемо !?

Само погледнете пред бюрата за регистрация на безработни и тогава бълвайте тези гнусни лъжи!!!!! Трети ден се реда по опашки с по 70-80 човека и това,ако е намаляване ,какво да искаме повече!!!

не е вярно това , много мой познати и приятели са без работа , а останалите са с минимална заплата , казва се експлоатация на човешки труд.

НЯМА ПАРИ

Уважеми господин Министър Тотю, Защо лъжете, съпругът ми вече година и три месеце е в къщи без работа. Където отиде да потърси му казват, че вече е на години 54 и им трябват млади хора за ниски заплати и хамали. Дъщеря ми завърши строителен техникум и вече и тя е една година безработна , след завършването си. Обяснете ми къде могат да работят. Искам отговор публично. Защо лъжете, само в моето сеймейство от четиричленно , двама са безработни Същото е и положението и с още поне 90 процента от населението в България. Мъжете се научиха да готвят, да чистят, да перат и простират, да гладят, мисля , че целта на правителството е да обърнат мъжката половина от страната ни в гей..чета. Така полесно ще ги коландрисват. СРАМ ! СРАМ! СРАМ! Не искам да емигрирам. Искам да живея в България. Създайте работни места. Нали за това Ви избрахме.

Веднъж регистриран в бюрото по труда като безработен, оставаш с този статус докато не донесеш трудов договор или от нап не установят някой не те е наел. С изтичането на обезщетението за безработица не зна4и че излизаш от списъка

Да. Така е. Но служителите там любезно те подканят да се отпишеш всеки път когато отидеш там

от целия кабинет, ама Боко го е страх от Тренчев и за това търпи и му угажда. Още не е разбрал, че чрез Тотю искат да му свалят кабинета, за да възкачат техния си човек Костофф. Може и да успеят. Бойко, прогледни, бе!

защо лъжите народа в момента във фирмата която работя съкращават и сме в очакване 600 човека да останем на улицата заради прещевките на танов тои е за бесилка незнам защо ви избрахме

Каква гнусна лъжа? Господин минстре само в моето обкръжение има поне 3-4 безработни. Когато във фирмата, в която работя провеждахме интервюта за едно работно място се явиха 700 души, и повечето бяха с висока квалификация, далеч над необходимата ... Това, че няколко човека са заминали да работят на морето не оправя проблема с безработицата, свалете розовите очила.

А, сега да си обвържете изказването и да качите в Интернет 37 000 уведомления в НАП за нововазначени през този четвърти месец?!?!? Или да се поправиш, че поредните 37 000 вече са на улицата поради изтичане на няколкото месеци право на регистрация в Бюрата по труда, които бюра естествено нито работа са им намерили, нито са ги преквалифицирали! Интересно колко струва на данъкоплатеца гвардията чиновници в Бюрата по труда за услугата -автоматизирани преводи БЕЗ БАНКОВИ ТАКСИ от Бюджета по сметки на получаващите помощи?

Държавата се напуска поголовно, омразата към БГ и властимащи е неописуема. Не се ръководете от телевизия и вестници, дори филтрирайте прочетеното в и-нет медиите. Истината е в коментарите по форуми и новини. Само там се казва истината.

КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ЛЪЖЕТЕ . С МЕСЕЦИ И ПО ГОДИНА НЕ МОГАТ МЛАДИ ХОРА ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА.АКО НЯМАШ ВРЪЗКИ И ПОЗНАТИ СИ ЗАГУБЕН.

Тотю, тотю... Що не гледаш процентът на заетост, както е казал Ал? Безработицата може и да е овладяна, но заслугата не е твоя а на летище "София"... Въпросът е какво ще правите когато и последният работник емигрира?

работят.

До кога ще продължават най-нагло да ни лъжат тия хора? Ако бяха от друга порода да го правят, а те ужким българи! Господа не залъгвайте собствения си народ. Не си мислете, че Ви е собственост.

ГОСПОДИНЕ МИНИСТРЕ, ВЛЕЗ В ЧАС! НЯМА НИЩО ТАКОВА, НАПРОТИВ - РАСТЕ И ПРОДЪЛЖАВАТ ЗА ФАЛИРАТ ФИРМИ И ДА СЕ ПУСКАТ СЛУЖИТЕЛИТЕ В НЕПЛАТЕН ОТПУСК, АКО ТОВА Е СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА? ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ НАРОДА, КОЙТО ВИ ГЛАСУВА ТАКОВА ГОЛЯМО ДОВЕРИЕ!

илюзии,търсете трайни решения а не сезонни,мислите за квалифицираните кадри над 55 години и не създавайте нови клошари от тях,явно министъра е не само късоглед,но ползва и розови очила.

Както е писано по-долу в един коментар, ще ги видим Септември и Октомври, какво ще правят и тогава какви оправдяния ще измислят. ГЕРБ-много зле са тия, а с какви претенции започнаха.....

През октомври ще видим каква е безработицата смешници.

Безработицата пада. Това е добре, но не можем да си обясним защо и борсата пада?! Когато безработицата пада, обикновено американските и европейските борси се вдигат, а тук ОБРАТНОТО. защо?!

Намалява щото е изтекла регистрацията на безработните в бюрата по труда. Ха сега направете една простичка статистика колко са хората без работа, които не са на отчет в бюрата по труда, колко са в чужбина законно и незаконно и тогава кажете колко от работоспособните хора работят на пълно и "намалено" работно време, че чакате от тях хазната да напълните. Или си вземете в министерствата хора дето могат да смятат,.

И Тотю се научи да лъже като Бойко. Стига си ръсил глупости бе инженер-каналджия.

Да говорим пак Септември - Октомври. Само актив искат да си пишат. Смешници......

А стига с тези заблуждения! Вижте колко са работещите според НСИ: "През първо тримесечие на 2010 г. коефициентът на заетост на населението на 15 - 64 навършени години бележи намаление с 3.8 пункта в сравнение със същия период на 2009 г. и достига 58.8%. По пол, по-голямо намаление се наблюдава при мъжете, като коефициентите на заетост достигат съответно 62.3% при мъжете и 55.3% при жените."

Тотю , вземи се скрий в миша дупка , че за нищо не ставаш.Проумей , че безработицата намалява , защото хората напускат държавата , а не че има осигурена работа на хората .

Простотии. Временно за летния сезон по морето се ангажират работници и след 3 месеца ги разкарват понякога и без да им платят. От есента пак ще започне да се увеличава, но Тотю Идиотю кво разбира от временна заетост, статистика. По късогледо правителство от това досега не сме имали. Гответе се за Боково Борисовата зима!!!

Дай обяснение тогава защо миналата година безработицата растеше в същия период на годината!