София ще съперничи на Рим

Центърът на София ще съперничи на Рим със своето археологическо богатство.

Обратно в новината

Коментари - София ще съперничи на Рим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво стана с паркингите?

Мда, бе минала и задминала Рим е София. На подобни приказки могат да се вържат само хора, които не са излизали зад граница.

Хахахха. Абе то подобни изцепки нямаше и по бай Тошово време! Смях в залата!!!

и с ходенето по греди с асистентки

БРАВО ВЕЖДИ!!! КАКТО ВИНАГИ ПОКАЗВАШ ТВОЯТА ЛЮБОВ КЪМ НАШАТА БЪЛГАРИЯ. ВИНАГИ СЪМ ТИ СЕ ВЪЗХИЩАВАЛА.

Много е просто, къде сме ние: Колизеума: 50 000 зрители Ефес: 25 000 зрители Пловдив: Амфитеатър 5-7 000 зрители София:.... Ако в древноста са се правили приблизително на 10% от населението на града. Преценете сами къде е Рим къде е София

До 50-60 години София ще потъне в боклук и след още някоя и друга година ще започнат пак разкопки за разкриване на архитектурните забележителности панелните блокове.Вижте само колко боклук се е изхвърлял,че за няколко века Сердика е останала на няколко метра под земята.Някой да не каже ,че е от вулканична пепел,че ще ме разсмее.Защо в Италия,Гърция,Турция,Египет,Испания и др. забележителностите са над земята,а в София са под земята.Къртици ли са живяли там?

Абе копелета,незнаите ли че римският стадион в Пловдив е голям толкова колкото крепоста Сердика!?Къде ще се сравнява София с Пловдив!Не може да става и сравнение.Пловдив според европейските изследвания е най-старият град в Европа,по-стар и от Атина и Рим.Пловдив е културната столица на Европа.Пловдив е наистина гордост за България,че има такъв град,древен,космополитен с богата култура,спорт и т.н.София въпреки ,че е присъединила всичките си села в областа,не може да се хване и на малкият пръст на гореопоменатите пловдивски успехи,така че натискайте си селските абички и оставете да ви оправим града.Ние пловдивчани ви направихме столица и една голяма част,естествено по-добрата от софианци сме всъщност пловдивчани и благодарение на нас София просперира.Когато фактите говорят даже и селяните от София трябва да замълчат.

Българскио Лувър! Пернишкио Монмартър! София е Рим! Веждито е окато бг. турче ръгнало през разкопките! Какво гледа? Па и булката повело...???

Наистина ако четеш форумите можеш да те заболи главата от преливащата омраза на агнетата. А обяснението е, че по принцип свестните хора с позитивно мнение обикновено не си губят времето да пишат коментари. Затова тук виждаш само мненията на безделната зган и оставаш с грешното впечатление, че всички българи са идиоти.

Хм... София да съперничи на Рим? Ами това е все едно да кажеш, че Литъл Рок, в щата Арканзас може да си съперничи с Ню Йорк или Чикаго! Подобно твърдение е не само пресилено, то е смешно и безсмислено. В Рим (столицата на Италия) е бил центърът на Римската империя. Само Колизеума е сграда която няма аналог в останалите провинции. Единственият показател който има значение при разкопките е състоянието на руините - само Помпей е древен град, който е съхранен в много по-добро състояние от другите единствено благодарение на вулканичната пепел под която е бил погребан. А ние тук нямаме вулкани. И да не забравяме все пак, че Сердика е била в дълбоката римска провинция.

Споко, като земетресението срине Пловдив нищо от това няма да остане.

Колеги, като се абстрахирам от жалкия спор София или Пловдив са най-мизерното място във вселената или поне в нашата галактика, искам с яд да споделя нещо което страшно ме нервира. Въпросните археологически забележитлености отвсякъде са заобиколени от сгради. А находките граничат със стената на подлеза на ЦУМ. Съвсем очевидно е, че и натам е имало нещо, а също и в посока към ЦУМ и търговския център срещу него. Обаче жалките комунисти са построили тези сумер мега сгради, а от находките вече няма и помен. Като си помисля какво богатство най-вероятно е било унищожено от комунистите. И не знам защо. Би трябвало и те да се поинтересуват. Нали уж са българи. Освен ако от Москва не са ги посъветвал ида не откриват нищо. Вие какво мислите?

Как не ви е срам, не знам.

Напълно ви подкрепям в мнението ви. Постоянно се изсипват коментари на низки хора, които са толкова озлобени, че не могат да си представят, че някой може да направи нещо добро. Нямам предвид само тази статия, имам предвид за всяко едно действие в държавата. Затова България няма да просперира скоро - защото тя е дърпана назад от своите хора, от хора, които вместо да пожелаят да постигнат нещо, предпочитат да оплюят нечий успех. Сигурно веднага моят коментар ще бъде засипан с нападки - за съжаление това е грозната истина.

Е чак пък с Рим, посмалете малко.

В София е сбирщаин и има всякакви хора, в Пловдив преобладават глупаците, във Варна всички са прости, в Бургас сме свестни и интелигентни.

ако си понапънеш мозъкът ,може да напишеш и по-кратък виц !!!

Съдбата на Сердика ще е същата, каквато и на Захарна Фабрика..Всеки уважаващ най-малкото себе си археолог би обяснил, че всякакъв ДЕМОНТАЖ би унищожил един такъв обект, а във всичките планове за Сердика се има в предвид точно това...ЧЕТЕТЕ БЕ ХОРА !! Не се подвиждайте от гнусни лъжи -Истината е, че това което ще бъде направено е ЕДНО ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!

НАИ-ГОЛЕМИТЕ СЕЛЯНИ ЖИВЕЯТ В СОФИЯ, ПЛОВДИВ, ВАРНА И БУРГАС!!!

...А НАЙ-ГРОЗНИТЕ СЕ МИСЛЯТ ЗА КРАСИВИ.

Ако пренебрегнем изхвърлянията, София наистина може да стане една нелоша европейска туристическа дестинация стига да има КОЙ да организира и да направи това.

Ха-ха-ха.Тогава София е била само една крепост около която са пасли патки за храна на войниците.Имало е и две улици на кръст,да не си калят римляните кракката.Местно население почти е нямало,ако не се смятат някакви странни олигофрени деди на някои от днешните софийски олигофрени.То и до сега София си е селска.Не забравяйте ,че е създадена от 20-30 села и сего им прекарват булеварди ,че да ги съединят.Истински град на балканите и бил Пловдив -столица на провинция Тракия,със своите ахфитеатри,стадиони,дворци,църкви,бани и административни сгради.Това е и града който прилича на Вечният град,най-старият град на европа,културна столица на Европа.Ето това е нашата гордост,Пловдив.

Ти добре ли си - Пловдив е мизерното турско Филибе и простаците, които сега са пловдивчани са наследници на турци и арменци. Цяла Бългярия мрази Пловдив, само пловдивчани си го обичате. Жалък си в опитите да приписваш измислена история на Пловдив!

По-скоро трябва да те е срам, че си пловдивчанин като ви знам дребния, селски, ориенталски манталитет на "гражданите" от Пловдив. Пловдив също е събран от села, освен това е пълен с гета като Лаута, Тракия. Какви забележителности имате освен някакви грозни съборетини в Стария Пловдив и амфитеатъра, достроен по времето на социализма и преди това е бил само камънак?

Наи-стар е не само в Европа, но и в Света и във Вселената хахаха Ама ти вярваш ли си като ги пишеш тези глупости? Не си си пил хапчетата!

Споко, съвсем скоро в Пловдив ще има опустошително земетресение, така че няма да го има повече. Ванга го е предсказала.

Олигофрените в София живеят в Студентски град, в останалите квартали хората са нормални. А пловдивчаните сте толкова жалки, толкова прости - Пловдив е пълен с турци, арменци и цигани. Какво му е българското на жалкото Филибе, което ще бъде разрушено от земетресението, предсказано от Ванга?

Олигофрените в София живеят в Студентски град, в останалите квартали хората са нормални. А пловдивчаните сте толкова жалки, толкова прости - Пловдив е пълен с турци, арменци и цигани. Какво му е българското на жалкото Филибе, което ще бъде разрушено от земетресението, предсказано от Ванга?

С ГЕТО ТРАКИЯ ЛИ СЕ ГОРДЕЕШ???

Според вестник Шок, Ванга е предрекла опустошително земетресение в района на град Пловдив. Изданието цитира думи на пророчицата, според която градът на хълмовете щял да се срине в земята и да бъде разрушен напълно. Според нея амфитеатърът (доизграден по времето на социализма, преди това е бил камънак) щял да се разпадне напълно и къщичките в Стария Пловдив съвсем щяли да дадат фира. сп. А3

Ах защо не съм поет като Пишурката , че да напиша ода за София и Пловдив на баба си на хурката .....

недей да цвъкаш миши барабонки - на истинските плъхове излизат не от устата, а отдругаде.......Прочее, кога ще те връщат на село?....Как не се научихте досега да не бъркате столица с центъра на малкото си родно населено място със затихващи функции?! И как само си личите, като дойдете, то по-скоро прилича на индазия - "Ха така, мама, иди в Големия град и си хвани там някое богато софиянче...!" Затова винаги ще си останете отритнати простаци с комплексите си, с диалекта си, с колетните хранителни пратки от село /..."да не гладува, дитйету!"/, с ограниченото си чиновническо мислене от...до..., с неистовите си голи амбиции да "пробийти в животъ" и т.н. Но ако нямаш "кезонна" работа и искаш да изкараш някой лев, ела да ми прекопаеш 6-те декара двор и да ми подмениш дограмата....Надявам се, че поне за това ставаш...Осигурявам на теб и бригадата обяд и биричка "Ариана", като не ги включвам в цената..... Чакам оферти, но не мисли дълго, че желаещи бол!!

Този зам-министър стъпвал ли е изобщо в Рим, че ще прави такива абсурдни аналогии? Нямаме и 1/100 от тяхното археологическо богатство...

Не е честно да си изливате злобата по този начин, коментирайки безобидна статия като тази. София е и винаги е била забележителен град и само нограничен и непросветен човек може да критикува, без да е наясно с фактите. Аз лично се радвам безкрайно, че най-после правят нещо, да запазят миналото ни и освен това да го направят достъпно.

Този зам.министър има много подходяща фамилия-Чобанов.И май е минавал само по магазините в Рим....

И аз съм от София, но истината е както каза Гларуса...няма такава кочина. И вината е главвно на врачанина Софиянски...какъв Рим какви 5 лева :)

Че София е отражение на България.

За съжаление София не е туристическа дестинация. Никъде няма, няма и да има групи от туристи, каквито има милиони в РИм Това че има стотина камъка от отдалечено провинцилано римско селище не причина за такова изхвърляне. Рим си е Рим,. а София не е за туризъм.

Бе щом във Филибето има туристи...

Абе и Италийка си една копционна държавка :)

Стига с това самоохулване! София е уникален по своето разположение и със своите дадености град. Друг е въпросът как се стопанисва - поддържа и управлява. Може би няма друг град в света с такава разнообразна топография и околности, които предлагат пълноценен живот в най-широк смисъл. За съжаление има много негативни натрупвания от последните 30-40 години, които при едно разумно управление, могат да се тушират в голяма степен. Сега е моментът управата на София да "заработи" средства от ЕС фондове и богати държави , за да се разкрият тези археологически находки и да се използват за привличане на туристи. Американското посолство трябва да е първото в това отношение, след като САЩ получихае един от най-добрите терени в София.

ПОРЕДНИЯ ФИШЕК. ГЕРБАДЖИЙТЕ СА ПЪЛНИ КРЕТЕНИ!

тези идиоти които говорят и пишат тези полюции ходили ли са в Рим? Там не унищожават амфитеатри за да строят отгоре хотели. Освен това Рим е бил столица на Римскара империя а Сердика само на една нейна провинция

Dran dran dran, bla, bla, bla. Vidiala zabata, che podkovavat konya i dignala krak. Sofia moze da sapernichi samo na Kalkuta i Bobmai po marsotiata, bezstopanstvenite kucheta, kolite po trotoarite i talpite romeici(cigani) mot induski proizhod. Emigrant

Кега очаквам злобите да се разпенят. Като не ви харесва даден град не мислете за него и не обсъждаите. Аз също не харесвам много градове- мразя Паздарджик и Бургас, обаче не крещя колко тъпи са хората там, което си е истина, въпреки, че имам роднини там.

аха Пазарджик викаш, ама бил ли си там въобще- много чист град с нови тротоари и нови улици без дупки, аз такъв друг град не съм видял в България. А за жените са с класи над софианките!

хаха първият Червен фенер е в Пазарджик. Каква класа има Златка Раикова от ПЗ????

Седи си на ЧЕРНОТО гето Пазарджик, що бачкаш при нас? Града ни се напълни със селски бичкии като теб, та станахме по-битер и от София в това отношение. даваш брамтията Лили като премиер, ама пропускаш Николетка Лозанова - най-вървежното парче в БГ в момента ;) Аз поне за пазардиклийка хубава не се сещам, а и не ми трябва. както казваш пловдивчанките са лесни - да и за това на нас пловдивчаните ни е кеф. А вие пазарджиклиите ни миете кенефите и драскате по форумите после. Аре марш на село :)

Само да ти кажа, че не може да правиш заключения за стотици хиляди хора, само защото си се запознал с изроди или си имал неприятности.... И градът си е много добре....

А вие можете да правите заклиучения за 2 милиона души така ли?

Мда... ама и да им го обясняваш и да не им го обясняваш то тъпото и комплексираното си остава такова за цял живот. Хората се опитват от толкова много време да направят нещо красиво, което да се ползва и всички да могат да му се радват, а селяните (както винаги завистливи, злобни, прости и комплексирани) веднага почнаха да плюят не само София, а и собствената си столица!!! Затова всички селяни, които обиждат София най-добре да си седят на село в кочинката и да не пречат на Софиянци с присъствието си - просто нямате културата и възпитанието да живеете сред нас!!! Амин

И в двата града има равностойни тикви.Ама нашата е по-най тиква

Дори и да ми харесва града, се старая да бъда реалист все пак... Заглавието на статията е просто безумно. Трябва да си малоумен за да мислиш че София някога може да съперничи на Рим. Иска ни се... А ти не избивай тук провинциалните си комплекси, ходи си в Пазарджик и не мисли много много. Да защитаваш София в загубена кауза не те прави софиянец :)

Човеко, ти мълчиш, ама манталитета ти крещи! Добре че не всички софианци са комплексари като...и аз няма да казвам, но ти се сети!

Егати простотийте! София е и винаги е била най-смотаната столица в Европа. Само Тирана е по-зле!

О, не Тирана е къде по-чиста и спретната от София.

Хаха, а Бургас и Варна сигурно са като Лос Анджелис и Мелбърн.

верваите си ! кои ще каса билетчета за посещение на забележителностите.....