Пеят „Трайчо не се трае” заради високите цени

Близо 200 души протестираха в центъра на София срещу поскъпването на тока от 1 юли.

Обратно в новината

Коментари - Пеят „Трайчо не се трае” заради високите цени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В нормалните държави да имаш нов автомобил е необходимост, а в България е лукс!

Изкуствено политическо задържане на цената на природния газ би довело до сериозен ценови удар върху потребителите при следващото увеличение, което ще съвпадне с тежкия зимен период, се посочва в позиция на Българската стопанска камара (БСК) по повод очаквано поскъпване на природния газ и топлинната енергия, съобщи БТА." Всички масово да се откажем от парното!!! Дас и го натикат "синьото гориво" в гъз!

Ако напишеш негативен коментар, ОПЕРАТОРА на DIR-а го публикува не винаги във форума. По повод днешният протест, медийното затъмнение бе подсилено и от информирането за данък "TV" от 5 лева. Над 700 поста има по тази тема, но за проведеното шествие и митинга пред министерството на икономиката - енергетиката, са отделени само няколко реда. Напрежението тлее, но взрив няма да има. Сами ще се самоизядат изедниците народни. Ще победи народът именно чрез ненасилие, чрез ТЪРПЕНИЕ, неосъзнато или осъзнато, чрез интелигентно противодействие на чалгаполитиката. Настъпи времето наречено от маите "БЕЗВРЕМИЕ", преди да е настъпил краят на този "студен" Свят някъде около 21.12.2012 година. Двадесет и половина години минаха от "прехода" от зрял социализъм към див капитализъм, наречен за благозвучие демокрация. На х да ни въртят, ще остискаме още две и половина години до ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ.

Едно уточнение да направим.По време на тройната коалиция никой не показа че знае за далаверите в енергетиката и тока поскъпваше с 5-8% и никой не протестираше.Сега всички знаят за мушмуроците в енергото и поскъпването с 1% вече е повод за протести.

Няма значение кой какво знае, важна е заобикалящата ни реалност, а тя е, че единствените, които постоянно го ядем сме обикновените хора.

Досега са ни управлявали некатърни политици и "експерти" мислещи само за себе си. Тези са като другите, незнаят какво да правят. Като че ли дойде времето в поход да се изнасяме от тази държава. Както Мойсей превежда народа на друго място.

Само дето няма да успеят. Мандата им изтича.

Ако гледате всяка делнична вечер телевизия СКАТ от 19,30часа ще сте винаги информирани за подобни протести и за реалността на нашето съвременно ежедневие.

Г-н Траиков,чии интереси защитавате Вие на ЕР дружества или на гражданите на република България,които са Ви избрали на този пост.След регулаторна проверка на работата на ЕРП-тата се установиха сериозни нарушения на лицензионните режими на тези дружества,т.е.: 1.Предоставяне на част от деиността на тези дружества на външни фирми без разрешение от ДКЕВР.И от там безконтролно увеличаване на разходите на тези дружества. 2.Финансово-счетоводни измами и машинации при изпълнение на инвестиционните програми на тези дружества. 3.Високи технологични загуби,в които се включват и кражбите на ел.енергия и солидарното им заплащане от останалите консуматори. Освен това никакво разумно обяснение за непрекъснатите увеличения на цената на тока. Г-н министър след всичко това,което установи проверката се вижда,че има грубо нарушение на приватизационните договори и не само,че не трябва да се увеличава ел.енергията,а тези дружества трябва да бъдат глобени и дадени на прокурор.

До кога ще увеличават каквото и да било, а тези от бордовете на компанийте да вземат тлъсти пачки. Всичко е на гърба на бедния и лъган народ. Защо беднъж за винаги не изкореним здраво вкопалите се в икономиката ни къртици?

Нека да вдигат цената, но да оправят качеството на услугата, а не сега като им се обади човек на тия от енергото и им каже, че тока е 180 волта (а не 220 колкото трябва да бъде), да му казват, че било нормално! Ако някои иска да си направи експеримент, нека да измери колко му е напражението, да се обади и да чуе какво ще му кажат!

КАКВО ЧУДНО ИМА? ТРАЙО Е ЧАСТ ОТ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ В БГ, КОЯТО Е ПО-ОПАСНА И ОТ ОТКОПОД. ПОМНИТЕ ЛИ КАК РЕАГИРА, КАТО МУ КАЗАХА, ЧЕ НЯМА ДА ИМА БЕЛЕНЕ И Б-АЛ.. ТЪЖНОТО Е ЧЕ ПРЕМИЕРА НЕ ВЗИМА МЕРКИ

Извинете моля , а на запад хората могат ли да се откажат да ползват някоя услуга ако не искат или нямат с какво да я плащат ИЛИ Е КАТО У НАС - ДЕТО СМЕ РОБИ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ПОЛЗВАШ ИЛИ НЕ - ВСЕ СИ ПЛАЩАШ И ВСЕКИ ПЪТ ПОВЕЧЕ ????????????????????????????????????

Да, наистина! Това на какво прилича? Топлофикация е като един допълнителен данък и няма никакъв начин да се отървеш! И те както и останалите в България са супер нагли!

Сред събралите се имаше и такива, които не знаеха за какво точно са там. Охраняващите полицаи хванаха 14-годишно момче, хвърлило домат. То бе отведено в Детска педагогическа стая в Първо районно управление, придружено БРАВО - НЯМА ЩО - НАЙ-СТРАШНИЯ ПРЕСТЪПНИК СА ХВАНАЛИ ...................

Трайчо е боклук, да си ходи той от тук, барабар с целия боклучарник.

логично да незнаете за този протест и много други тъй като има огромо медийно перде, затъмнение което се опитвап всячаски да отклони вниманието на хората към безполезни неща. Сигурен съм че и хората са мн повече от 200 всеки път отразяват протестите като протесчета от няколко групи хора, а всъщност не е така. Случайно да сте забелязали че вспряха по всички телевизии пряката телефонна връзка със хората и народа не може да изкаже мнението си, защото ако ги пуснат ще стане много неприятно в ефира. Всячаски се опитват да държат народа в неведение и изкувствено подържат рейтинга на Бойко висок. Всичко се манипулира и то стриктно и се затъмняват всякакви инициативи в полза на обществото. Например ако незнаете от 2 месеца тече подписка в цяла България, много мащабна за референдум по въпроса за влизането на турция в ЕС. Някъде де сте чули по "българските национални" медии информация за това? Като на БНТ това и е основна функция и работа, да отразява обществени събития с важност за българското общество. Няма и мълва за това, всички мълчат като пукали, спяли са всякаква връзка с народното мнение за да ни държът слепи колкото се може повече и по дълбоко. Това е народе, дано виждате и вие че медиите буквално се гаврат с нас и ни дезинформират всекидневно в полза на това мръсно и добно правителство.

какво е това поскапване на тока през 6 месеца и това е от години

Има много градове където няма парно, съответно на хората там не им пука за увеличението на парното. От друга страна ВСИЧКИ градове ползват ток, затва и сигурно на цената на тока се отделя толкоз голямо внимание.

трябва да се напуска даржавата вече не се трае

Колоко и да ви се ще от онова племе. Това е земята на дедите ни и кръв ще лее.

да идват Костов и Шиляшки да опраят нещата:)

Говори се за следващото увеличение вече - значи е програмирано, независимо от стопанската конюнктура..Не че не го знаем...

на това правителство му давам живот най-много до септември

Аман от смешници като тебе, но и пък добре, че ме забавлявате с глопостите си :)))))

Не Трайчо не е виновен за повишаване на цените, сега нещата се анализират от експертите на ДКЕВР майко......

Този протест щеше да е много по-масов, ако за него се знаеше.Не вярвям да има гражданин,който да е доволен от непрекъснато спекулативно растящите цени. Трябва да има информация за такива протести по-масова Аз лично, ако знаех, щях да бъда там.

Мчи никой не е съобщил. Как пък все се разбира за протестите след кат се прочете в новините за тяхното разтуряне.

на избори, народе !!!!

синдигатите спешно поискали заседание абе те дремат 20г сега се разбьрзали

Нали Бойко обеща че цените на електроенергията ще падат макар и малко......а сега ще ги вдигаме.....И какво правм тогава......да де ....той няма проблем с неговите доходи да си плаща сметките ....да му мислим ние ..... безсрамници....и тия докато ги изхраним зор ще видим.... да си ходят

Б.Борисов преди около 2 месеца каза, че ще намалява тока, защото ЕРП купува на по висока цена и продава на по ниска. Каза също, че ще ги глоби и ред явно празни думи. Защо не вдигнат заплатите, а вдигат разходите на хората. Да върне парите на фирмите. Защо им иска по 7% за да им ги върне. Обирджийска държава. Живеем в държава мащеха!!!!

Не е вече комунизъм,та държавата да дотира губещите!!Тъпани като ххх могат да си приказват идиотщини колкото си искат!!!На запад и в Америка се работи на няколко места,а тук първото нещо не е въпросът какво ще работя,а колко ще получавам!!!!Затова глад ,бой и стригане докато комунягите и мързелите не изчезнат!!!

Ей тъпако, ти да не си свиркаджията на Борисов......

Стига с този мит, как в САЩ се работи на 3-4 места. По колко часа работят бе, лешпер? Тук като си на работа по 9-10 часа, за още вече нямаш сила.

По принцип не виждам смисъл да ти се отговаря. Аз много по добре мога да ти кажа че комунизъма в България не е свършил, той не е и съществувал. В България просто един строй от преди 1989г. се трансформира и узакони всичките блага които открадна през 20 годишният преход. Същите хора и техните деца продължават да манипулират и експлоатират народа. Не те познавам, за да те коментирам, но най-вероятно си нечий наследник. Що се отнася до мен, мога да ти кажа че дори и за комсомолец не ме приеха на времето, баща ми почти насила го вкараха в великата партия, а дядо ми е гнил в Белене. Та точно ти на мен няма да ми развиваш тези за комунизъм и демокрация. Израснал съм в чужбина, и в момента не съм в България, и когато ти си се кланял пред портрета на Тато, аз съм оценявал свободата. И това че не желаеш да си отвориш очите и не виждаш по надалече от носа си, е лично твое право. Но лошото е че заради такива като теб, страдат и милиони други. Радвай се на ББ, и това е твое право, но тепърва мисля че има доста неща да учиш и проумяваш. Точно твоя идол те влачи в момента към бездната на мизерията, и оставя поколението ти без сигурност и перспектива.

трябва дасе саберем и да искаме оставката на тия шарлатани само дигат никои не мисли за народа лажат само докато ги изберем после се по4ва и те да си палнят джобовожете

Почна се. Това правителство ще си отиде покрито с яйца и домати....

" Сред събралите се имаше и такива, които не знаеха за какво точно са там." ; "Протестът, организиран от ВМРО, приключи за по-малко от час..." Жалка БГ картинка!Утехата е , че след има-няма 40-50 годинки този народ и тази държава ще са изчезнали, което значи ,че мъките на всички ще са свършили!А, може и по-рано, ако онези глупости за 2012г. излезнат верни!:))))

Еврото днес поскъпна рязко спрямо долара, след като интересът към търга на испански облигации се оказа по-голям от очаквания, разсейвайки опасенията, свързани с дълговите проблеми на страната, предаде Асошиейтед прес. Единната европейска валута се разменяше за 1,2392 долара в днешната европейска търговия - повишение спрямо 1,2271 долара вчера, ден преди испанския търг, и 1,2314 долара в Ню Йорк снощи. Нали увеличението на ЦЕНАТА НА ГАЗА бе обосновано и с рязкото поскъпване на долара спрямо еврото - а сега ко праим? Де го Семерджиев да ни светне, де го Трайчо с неговите алабалистики да ни омае... Всите мафиоти мислят хората за идиоти.

не може министрите да защитават народа нали те са другото лице на мафията....министри терористи...хехехе бог да ни прости

Искам от тук нататък да участвам във всеки един протест с/у правителството, дори и ако го организизрат самите ГЕРБ. Нещо куца наорганизирането на такива мероприятия, защотот само 200 човека си е слаба работа. Как предварително да се разбира кога има такива протести?

Да де, само че не е виновен Трайчо. Той просто не пее в хора, не чухте ли какво му каза тиквата, че трябва пурво него да пита и после да взима решения и да коментира. Та с такув УМИН началник Трайчо какво да направи. Аз ако съм на негово място ще си хвърля оставката, вместо да ставам за посмешище и да ме запомнят хората като безгласен и провалил се министър, само защото един глъмар иска да си прави каквото му наредят. Бойко се провали тотално за съжаление, и е по хубаво за България да си тръгва още сега, че след 3 години нещата ще бъдат необратими за държавата, а той с кака Цура и краденото ще побегнат за САЩ.

По-скоро си мисля, че се опитват да ни разиграват до болка изтърканата схема "лошо ченге-добро ченге". А иначе Трайчето си е напълно наясно с мошенгиите от ЕРП-тата - той беше прокурист на ЕВН. А що се отнася до спекулативното вдигане на цената на тока - и на Трайчо, и на шефа му им е напълно ясно, че при такъв марж - 88 лв. кост към 146 лева крайна цена за 1 МВЧЕ, няма как ЕРП-тата да не спекулират с поисканото увеличение. Просто поредния цирк. ОСТАВКА! Обидно е, г-да управляващи, чак до такава степен да ни подценявате.

Може Пипи, но нали виждаш че все пак ако се опита някой министър от това правителство да каже или направи нещо, веднага бива скастрен и получава някое просташко порицание от ШЕФА. Та кой си мислиш че взима решенията. И като вземеш в предвид на базата на какъв умствен капацитет се вършат някой неща ще има май да си отчакаме някой да прекъсне далаверите на Енергомафията и безчинствата на ЕРД-тата. Просто си ги рекетират, онези си плащат и да го тегли простия човек. Ама ние сме си за е.ане.