Почина едно от бебетата на 62-годишната родилка

Жаклин - по-малкото бебе, родено от 62-годишната д-р Красимира Димитрова, е починало тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Почина едно от бебетата на 62-годишната родилка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъчезар Иванов да не се прави на господ, никой не може да ме ограничава колко да живея, колко да дишам, кога и колко деца да имам. Нещастник, за какъв се мислиш???

един съсед на 62 има бебе на мъжете им е позволено така ли а друг на 58 имаше второ бебе и голямо на 2 годинки

Никога нищо не трябва да е на всяка цена - природата си каза думата. Жалко, че позитивната човешка енергия и финансов ресурс се използваха за опазване на живот, който не беше съвместим с нормалния живот. Направо си беше скъп и неморален експеримент.

Към Аз съм nana.Ние не обвиняваме,nana, а коментираме.По- скоро ти ни обвиняваш в грубо отношение към 62 - годишната родилка. Смятам, че коментарите на 99 процента от хората, които вземат присърце драмата с новородените е адикватна. Защото това наистина е една драма. Твърде много говорихме в случай, че ако една жена иска да стане майка и то в такава напреднала възраст как би трябвало да постъпи,така че става банално да се повтаряме.Но ми се струва, че когато някой се обръща към коментаторите и то с цел да плюе по мнението им не е лошо първо хубаво да прочете та дори препрочете, това което е написал съответния човек.После много добре да се опита да вникне в съдържанието и чак тогава, ако има нещо, което го смущава да вземе съответното отношение. Такива прибързани изводи говорят само за степента на КИ - то на този, който се прави на съдник. Моля за извинение, ако съм засегнала Аз съм nana, но това е моят опиньон по въпроса.

Моето мнение по темата е следното: 1/ до тези които "съчустват на изконното желание на майката" МАЙКА не е просто понятие това е цял един живот посветен на друго човешко същество и майка не се става сам с акто на раждане ,друг въпрос е че в случая е противоестествено. Разбирам тези които копнеят за дете ,но едно дете не може да е резултат от прищавка или налудничава мания. Хората имат всякакви мании и ако на всички се дава живот определено ще се самоунищожим.. 2/ нека съжаляващите да обърнат съжалението си към мъките на това ангелче за креткият му земен път и да си помислят че т.н майка СЪЗНАТЕЛНО го е подложила на това, а това е по- лошо и съдистично и от бой и от детски дом .... 3/ нека особено тези които се борят за това да имат дете да си помислят защо хиляди български семейства, почертавам семейства в активна възраст са лишени от държавата на повече опити за ин витро за сметка на луди експерименти 4/ покрепям тези които основателно искат обаснение и наказание за тези "лекари" които освен че осъзнато са мричина за мъчението на тези две дечица са и причина за източване на хиляди левове средства, които не се дават на тежко болни деца на първо място и тук отново съветвам "съжаляващите да посетят детската онкология и още много др. такива 5/ законодателя сериозно трябва да помисли в/у огромните пропуски във законите не са уредени на първо масто дарителската воля на тези които даряват материал едва ли тези хора които са де факто биологичните родители са го направили за нуждите на лудите експерименти на болни и алчни хора дори и относно самите дарители следва да се прилагат строги изисквония по отношение на здравно ,психично и др. такива критериии Това към момента според една от юристките на самото здравно министерство моя добра приятелка не е така и дава опции за спекулация а според нея може да се превърне и ужасяваща практика за търговия с деца органи и т.н 6/ и последно ако госпожата си въобразява ,че по този начин както тя самата твърди може да решава за децата си питам къде е службата за закрила на детето , защото при този казус ако въобще такава институция в България действа би следвало отново дасе намеси, все пак все още има хиляди семейства които искат да осиновят дете и дай боже то да е живо и здраво, но дори и с проблеми има хора които ще го дарят с дърги години грижи, семейна топлина и любов Моля се нистина службите да са си на мястото

Така е когато егоизмът кара някои "майки" да родят на всяка цена без значение какъв живот ще дарят на бъдещите си деца. Какво е очаквала тази психарка на преклонна възраст? Да роди 4 килограмово бебче и да го гледа до неговото пълнолетие? Какъв живот ще осигури на 0.5 кг бебе, сама и на 62г.? Трябва да се забрани законодателно на тези изкукали баби с мераци да станат майки!!!

Мир на праха на милото изстрадало бебенце! Колко много мъки преживя за краткото си съществуване... А относно границата за ин витро да е 43 г. не е много добра идея, според мен границата трябва да е възрастта, в която жената навлиза в менопаузата, но все пак с ограничение до 50 г.

По-жестоки от българите не знам дали има...

Има, има, и представа си нямаш някои от арабските народи колко са жестоки! Да ти припомня ли новината от преди 1-2 м. как едно турско семейство от Анадола погреба жива 16 г. дъщеря, че е преспала с някой. Снимката с протегната извън пръстта ръчичка потресе целия свят, а ти ще ми говориш, че ние сме били жестоки.

Какви небеса, какви пет лева? Подкрепят я парите, първо нейните, а сега и вероятно в бъдеще нашите

ТОЗИ ДОКТОР ДЕТО Е ИЗВЪРШИЛ ТОВА ДА ГО ПОДВЕДАТ ПОД ОТГОВОРНОСТ. ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН ТАКИВА ЕКСПЕРИМЕНТИ ДА СЕ ПРАВЯТ ДО 45 -48 Г. А ТАЗИ ДЪРТА СЕГА МАЙКА, ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА БЕБЕТО?? КАТО Я ГЛЕДАМ, МАЙ ТЯ ИМА НУЖДА НЯКОЙ ДА Я ГЛЕДА.......

да ражда на 62 години? това са изруди не хора, тия български жени съвсем са се сдухали, къде е бляла цял живот, че едвам сега се е сетила да ражда? толкова ли е няамало кой да я изклати баси. Като се направи простат сметка след 19 години , когато детето ще е абитуриент майка му ще е на 81 години и когато това дете има най много нужда от родителска подкрепа ще и се налага да се занимава със баби и да я води на лекари и т.н. е това живот ли е който може да се пожелае на едно дете, а и с какви пари ще го гледа? абе по-зле сме станали и от циганите.

Отидете в домовете за изоставени деца, вижте децата от Могилено, където хората бягаха от тези деца като прокажени. Защо? Това ли е морала, които ви дава право да обвинявате? Или отидете при болните и изоставени от богати и известни родители деца! Отидете, а не говорете колко сте морални и загрижени за тези деца! на колко деца Не грижата Ви е да сте спокойни и на хоризонта да няма нещо да Ви загрозява по- вашите критерии гледката! Но това е псевдоспасение пред вселената, независимо коя религия изповядвате! По-добре нормално да се обясни кое е добре, кое не, а не Вой до небесата и обиди до дъното на земята! Прекрасно е, че при вас всичко е наред, но дори и само това Ви задължава да бъдете състрадателни и човечни! Независимо кои сте и откъде сте!

Ако роди на 12, 13, 14 някое девойче да не би да е по-различно и за жалост го оставя в дом майка и дете! Колко деца( може би и ваши) с детска церебрална парализа и други заболявания са в домове за сираци!. Защо никой от Вас не си признае тези грехове? Защото това е синдром. И в чужбина има такива случаи- Румъния, Австрия, Италия и други. Но там тези мръсни коментари ги няма. И ако се случи нещастие с майката на детето ще с епомогне, а не анатемоса!

Вече щасливи ли са "научните" корифеи от Плевен, доказани селски комплексари. Направиха експеримент с предизвестен край за едното дете и вероятно с още по-ужасно бъдеще на другото. Категорично да се забранят опитите с хора!

Всеки ден стават катастрофи, хора се разболяват от рак и други болести. така, че колко ще живее знае бог! Ако се случи нещастие с детето Ви няма ли да искате да си родите друго, по такъв начин. Коментарите Ви ми приличат като средновековие. Да трябва да има ограничение за психично болни хора, но ако тази жена е на 62 години, защо да не живее до 82 години? Нека всеки има право на избор,под съвета на лекарите.

А ти видя ли я как изглежда тази "родилка"? Доста е поела от пациентите си.

ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НЕ СТИГАТ . ДНЕС ВАНЬО ШАРКОВ КАЗВА , ЧЕ ВСИЧКО Е МНОГО СТРАШНО - НО НЕ КАЗВАТ КАК ХАРЧАТ НАШИТЕ ПАРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УДЪРЖАНИ ПО ЗАКОН. ВСИЧКИ ТЕЗИ РАЗХОДИ НАПРАВЕНИ ПО ИНВИТРО ОПЛОЖДАНЕ И РАЗХОДИТЕ ЗА ДЕЦАТА ДА БЪДАТ ВЪЗСТАВНОВЕНИ ОТ Г-ЖА МАЙКА - КРАСИМИРА И ДА ИМА ГРАНИЦА ЗА ТОВА ОПЛОЖДАНЕ . ПРАВИЛНО ДА СЕ ИЗРАЗХОДВАТ МОЙТЕ ПАРИ И НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИМА ЗДРАВНИ КАРТИ.

За мен това само една психопатка може да извърши такава простотияя! как може жена, или впрочем баба на 65 да роди това е пр. нечовешко! Не напразно , нормалното раждане е до 35 /40 год.Как може лекарите да и разрешат да се подложи на тая процедура.Едно такова раждане наистина е страшноо рискуво , не само за майката, но и за самите деца и ето и резултатът не закъсня.Едното бебе вече е мъртво... и то защо ,ако се беше родило при други условия , при други обстоятелства може би сега то щеше да се радва да хубав и пълноцен живот .... Нооо Все пак да не забравяме , че сме в България, където всеичко е възмиожно... !!!

Усмихнато, но неграмотно момиченце - smile_girl, не обиждай майката осъществила мечтата си! Ако изобщо се търси отговорност от някого, това трябва да са лекарите, преценили че раждането може да бъде успешно и безопасно и за майката , и за децата. Изобщо, само жени без да мислят могат да съдят родилката. Мислете първо, после пишете!!!

Ами тя "родилката" също е лекар! Каква мечта,говорим за жена на 62 години , сетила се Мара... Той Господ е отредил на тази възраст да гледат внучета,а не да раждат недоразвити ембриони!

Да , точно така ! Нека разрешат такава процедура и на 80 ! Домовете за сираци и сега са пълни !

Не знам доколко си жена,но че не си психически здрава си личи по коментарите ти.Преди време коментирахме предизвестения край на тези деца и тогава се помолих,изродите извършили чудовищния експеримент и още по-големия изрод, наричащ себе си ,майка,до края на дните си да сънуват нещастните създания.А ти ,жено,отиди до най-близкия дом за деца с увреждания и ако имаш малко съвест,няма да спиш и ти.

Детенцето се е спасило и сега е на по-доброто място.С тази баба и усложненията,това нямаше да е живот,а мъка.

Пълно малоумие прозира от този случаи. Докторите и родилката се нуждаят от спешна психиатрична помощ. Протестирам срещу подобно харчене на моите данъци. Абсурдно е да се говори непрекъснато за недостиг на средства за здравеопазване а да се правят подобни експерименти.

Ами тук практиката е жените се таковат на поразии като за световно до 40 годишна възраст , гълтат противозачатъчни като аспирин и после на 60 години се сещат, че нещо им липсва

Всъщност, дори и грубо да прозвучи - защо изобщо ТРЯБВА да се дискутира същността и изборът на една психично болна жена, самонадеяността, наглостта и жаждата за слава и пари...на едни селски лекари, които изобщо не изтрезняват. Тъпо! Нека поглед отвъд уродливостта и селенията!

И как няма да почине бебето. след като някаква изкукуригала бабичка си прави експерименти с природата! По-интересноро е - какви са тия "лекари", дето са разрешили да се прави това и кой ще им потърси отговорност за малоумно-похарчените пари!

Сладък !

А не е ли по-редно, в тоя случай специално, да се потърсят истинските родители на живото детенце, да бъдат попитани дали биха си взели собствената кръв и плът срещу някаква месечна издръжка, в рамките на разумното разбира се, и да си го отгледат, вместо да се оставя това детенце в ръцете на тая кухавелка ??? Аз, ако знам, че са използували моя клетка за да я дадат на тая ненормалница...бих си поискала детето веднага и за нищо на света не бих й го дала да ми го гледа! Че дори да оцелее второто...то ще се травмира като види какъв дърт вампир ще трябва да нарича "майко" !!! Че въобще такъв недоклатен екземпляр трябва да й бъде иначе единствената (Бог знае до кога) роднина... Поне мисля, че спрямо детето е по-справедливо така - да се даде на истинските си родители, а за тая откачалка - "заповед да не се доближава до детето на 500 м. минимум". Няма как тия сбъркани псевдо-доктори да не знаят чии са били яйцеклетката и сперматозоида. Мир на прахът му на другото мъниче, не заслужаваше такава съдба и толкова кратък и увреден живот, горкото. Още една звездичка на небето, малко мъчениче. Прости на откачалката и скапаните доктори, които я свършиха тая работа. R.I.P. Jacky

Дарителката на яйцеклетки е една, дарителя на сперма друг, те дори не се познават и сега изведнъж да им кажат,че някаква луда им е родила недоносено дете ли?

Знам, съгласен съм, че са минимум двама отделни хора, но все пак... поне единият от тях може и да прояви желание да си прибере детето. Естествено с една държавна помощ от поне 300 лв. месечно за издръжка и нуждите му. Иначе кой ще се съгласи така....?!? И все пак, не е зле да се опита, нали ? Няма да им се натресе на сила на никой от двамата родители детето. Но просто не е редно тая откачалка да разполага с малко бебе - та това си е риск за детето да го оставят в ръцете на гламавата. Трябва да се опита в името на детето.

Искам да да споделя, че съм на 42 години и съм майка на 2 деца. Първото родих на 21, а второто на 35 чрез нормално забременяване и по нормален път. Разбирам жените, които искат да имат дете с цената на всичко, но... Съгласна съм да има ограничение за ин витро до 45 години. Всяка средно интелигентна жена до 35-38 години е осъзнала и разбрала дали може да роди по естествен път, ако не , до 45 год. има възможност да направи поне 6 опита за ин витро, ако не както е казал господ. Ако някоя жена забременее нормално и над 50, да е жива и здрава.Но не може да излъжем природата. Та както казах, аз съм на 42- здрава, подържаща се и добре изглеждаща жена, но уморена т.е. чувствам се уморена от усилията, които полагам за семейство, домакинство, работа,децата и себе си. Та мисълта ми беше , как тази 62 годишна жена ,която изглеждаше МНОГО УМОРЕНА И СУПЕР НЕАДЕКВАТНА по ТВ-то може да се грижи за себе си , а камо ли за дете. Първо децата, които тя ражда, не са нейни, защото са от донорска яйцеклетка. Второ спермата също е донорска. И какво излиза, че тя е сурогатна майка на собственото си старческо слабоумие. Това е една прищявка на възрастна жена, един каприз. Но това не е все едно да си купиш ново червило, а разумен и обмислен акт, да СЪЗДАДЕШ и ОТГЛЕДАШ ЧОВЕК. Аз се съмнявам в способноста на тази жена да полага достатъчно грижи за това малко същество. Как ще става нощем когато плаче, как ще го храни и сменя памперси на всеки 3 часа, това е уморително за млад човек. Може би беше по добре да си купи ново червило, а не да изяжда егоистично ин витро процедурата на някоя друга жена и да харчи парите на БГ данъкоплатеца за престя и грижите за бебетата в болницата. Може да звучи грубо, но е истина . Ако не съм права оборете ме.

Ооо, горкото бебе :( Мир на праха му :( Дано другото бебче е добре!!!!

Поне да бяха ни спестили инфорамцията,че станалата нова майка на стари години е докторка.Жалко за дипломата й.Като е учила толкова години и съответно практикувала /не знам каква специалност има ,а и все едно - лекарка е - толкова ли я хванала склерозата,че не си спомня от наученото по обща медицина, какви рискове крие едно толкова късно майчинство.Преди всичко това ,което е направила не е морално.При случай,че всичко е наред и всички по живо и по здраво се развиват нормално след дори десет години ,когато клекне кой ли ще се грижи за невръстните й деца.В най-лошия случай държавата ,нали!Като толкова й се искало да има деца да беше осиновила,но някое бебе разбира се, а дете в подходяща възраст за нейната,каквито ги има с лопата да ги ринеш.Така поне щеше да направи щастлива една изоставена душица.По всяка вероятност много силно е искала да изпита какво значи майчинството,но нали уж е учена жена...Трябва преди всичко да бъдем реалисти,а учеността явно не е достатъчна затова.Колкото до колегата й,които й направил бебетата не търсете морал.Тя си е платила и толкоз.Сега,ако аз съм правосъдието ще я подведа под отговорност най-напред за предумишлено внасяне на смут в обществото,защото е знаела,че медиите нямат да я подминат и после за пълна безотговорност към нечий живот,защото не е възможно да не е допускала /като много учена/ за рисковете на които подлага бебетата си след раждането. Как няма да се възмущаваш на такива тая д о к - т о р к а! Жалко за експерименталното бебче!

НЕ трябва да се дава възможност на изкукали баби да правят такива ГРУБИ биологични експерименти. Тази жена трябва да се съди за варварски експерименти с човешки живот. Тази жена явно е психично нестабилна, позор за лекарското общество и е не е ясно защо останалите "лекари", които са помогнали за извращението, с какъв акъл са го направили. Явно трябва сериозно да се замислим за нивото на съвременната лекарска прослойка.

Абсолютно подкрепям това мнение!

Като слушах и четох изказванията на лекарите от Плевенската болница, у мен се загнезди подозрението че експериментират с оглед на бъдещия закон за сурогатно майчинство. Тъй като едва ли ще се намерят много желаещи за сурогатни майки, а и малко хора могжат да платят цената ще се имплантират ембриони на близки роднини, тоест - на майките и лелите. Кой друг ще се жертва заради близък. Та май натам са тръгнали ,да заплождат майките на бъдещите майки и затова трябва доста практика и опити. Колкото до тази Красимира, повече ми ежал за нея. Тя самата е жертва на своите родители. Дано другото детенце оцелее и да е живо издраво, пък като се спомине тя, да го гледа докторчето, дето се помисли за всевишен - Емин или Амин беше.

Имаме участник, познал резултата. И аз съм на същото мнение, макар и не точно със същите обяснения, но почти. Това е демонстрация и експеримент, и душичката на това дете може да помогне на други, още неродени, не със своя живот, но със смъртта си. Дано Бог го приеме, и не знам дали не е по-добре дето не живее осакатено до края на дните си.

Ако си права за експеримента, той достатъчно показва, че и лелите не стават за сурогатни майки. Сара Дж.Паркър срещу незнам колко хиляди долара си намери 29г. "майка" за второто си дете. При наличие на закон и средства много хора и у нас ще го направят, аз знам за 2 дами от хайлайфа, които ползваха услугите на момичета от помашките села и двете страни бяха доволни.

Абсолютно съм против това да раждат толкова възрастни жени по изкуствен път. И не е въпроса само до това, ами я се поставете на мястото на децата, на 10 годинки майка им ще е на 72.

Когато става въпрос за избор дали да ражда или не една жена, нека оставим темата само на майките и на тези, които неистово желаят да бъдат. Само те знаят, какво е да изпиташ да бъдеш майка. Останалите да помълчим на тази тема. Колкото до годините за инвитро, когато става въпрос до намеса на страничния фактор във вземане на решение, мисля че трябва да има приоритети. Лекарят с чието съдействие се създава човек, носи същата отговорност като родителите. Неговото решение не е емоционално, а след медицинска преценка. На тази държава и лисват психолози и не само за тези случаи. В противен случай много ще се нуждаят в бъдеще от психиатри.

Колко жалко. Мир на праха на тази невръстна душичка.... и сили на майката, защото каквато и да е в крайна сметка тя е майка и сигурна съм в този момент наистина й е тежко.

Тази жена не е майка.

А нещо да ви говори фактът, че в Европа България е на едно от първите места по смъртност на новородени, по-напред са само Румъния и Турция. Така, че докато считате, че е било необходимо да умре това детенце, как ще обосновете смъртта на другите - 18 на хиляда, повечето от които са цигани, т.е майките им са от 12 до 20 години?

Недостатъчно развити детеродни органи и липса на каквато и да е хигиена. Това достатъчно ли е или да изреждам още?

"Докторката" се е сетила на време да ражда, но се намират и вълшебници да изпълнят "леко" закъснелите желания. Да беше отворила учебниците да си упресни анатомията и обща генекология наи-малкото. Но жената иска да гледа бебе и това си е. А за детенцето, което не успя да види маика си...наистина жалко. Има минимум, под които преждевременно родените деца могат да бъдат спасени и той е малко над 0.500кг, което разбира се пак не е гаранция. При предложената и ембрионална редукция жената отказала, но защо и е.?, та тя все пак е "Доктор". Чудя се само в един прекрасен ден кой на кого ще сменя памперсите.

Ей това Зори, 7777, Ме е все една и съща неграмотница дето се подвизава с почти едно и също "писание".

"Докторката" се е сетила на време да ражда, но се намират и вълшебници да изпълнят "леко" закъснелите желания. Да беше отворила учебниците да си упресни анатомията и обща генекология наи-малкото. Но жената иска да гледа бебе и това си е. А за детенцето, което не успя да види маика си...наистина жалко. Има минимум, под които преждевременно родените деца могат да бъдат спасени и той е малко над 0.500кг, което разбира се пак не е гаранция. При предложената и ембрионална редукция жената отказала, но защо и е.?, та тя все пак е "Доктор". Чудя се само в един прекрасен ден кой на кого ще сменя памперсите.

Незнам дали докторката трябва да си опресни знанията по някои предмети, но ти определено имаш нужда от курс по правопис! Пък тогава седни та съди хората, мислейки се за по- еволюирала ахах

Българките да се сещат малко по-рано да раждат, вместо да искат субсидии. Моткат се и се занимават с глупости до 35-40, и после, а, то не ставало веднага ами имало проблеми. ами ще има то ясно.

така е таковат се на поразии до 40 годишна възраст , гълтат противозачатъчни като аспирин и после на 60 се сещат, че нещо им липсва

"Докторката" се е сетила на време да ражда, но се намират и вълшебници да изпълнят "леко" закъснелите желания. Да беше отворила учебниците да си упресни анатомията и обща генекология наи-малкото. Но жената иска да гледа бебе и това си е. А за детенцето, което не успя да види маика си...наистина жалко. Има минимум, под които преждевременно родените деца могат да бъдат спасени и той е малко над 0.500кг, което разбира се пак не е гаранция. При предложената и ембрионална редукция жената отказала, но защо и е.?, та тя все пак е "Доктор". Чудя се само в един прекрасен ден кой на кого ще сменя памперсите.

"Докторката" се е сетила на време да ражда, но се намират и вълшебници да изпълнят "леко" закъснелите желания. Да беше отворила учебниците да си упресни анатомията и обща генекология наи-малкото. Но жената иска да гледа бебе и това си е. А за детенцето, което не успя да види маика си...наистина жалко. Има минимум, под които преждевременно родените деца могат да бъдат спасени и той е малко над 0.500кг, което разбира се пак не е гаранция. При предложената и ембрионална редукция жената отказала, но защо и е.?, та тя все пак е "Доктор". Чудя се само в един прекрасен ден кой на кого ще сменя памперсите.

Опресни се пише - професоре

Отговорете ми! -Кое е по-важно? - Желанието на една жена, на каквато и да е възраст да има деца или живота и здравето на тези деца?

Авторът ( нерегистриран ) 13.06.2010 20:21... Жените на цитираната от теб възраст, обикновено навлизат в менопауза на около 48-50г. и вече не могат да забременеят по естествен начин. Както и въпросната "психоложка - доктор", която на 61г. е получила от донори и яйцеклетка и сперматозоиди... Мноооого взехме да се бъркаме в делата на майката Природа! То какво...защитаваш един "медицински" експеримент...??? Разбирам, госпожата, ако беше забременяла по естествен път...а, то хайде да си играем на Бог...??? Къде е морала и човешкото тук? Къде е хипократовата клетва на тези "доктори", занимаващи се с експерименти и не е ли това геноцид към две невинни бебенца, родени от умопомрачена майка с пари да си плати прищевката?