Не си платил глобата, продават ти колата

Националната агенция за приходите (НАП) ще продава колите на шофьори с големи неизплатени глоби към КАТ за над 1000 лв.

Обратно в новината

Коментари - Не си платил глобата, продават ти колата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А за неразплатените задължения на държавата какво трябва да се направи? И това са милиарди левове! Щом за 1000 лв. ти вземат колата, то за милиарди трябва в затвора да се влиза!

до ТИКВАТА, планът Ранът не предполага съществуване на БГ след 20 години. Текстът е много голям, сигурно вие не успяхте да дочетете до край.

Тези по добре да спрат с простотиите . Скоро няма да има какво да ни вземат. Не разбраха ли ,че народа няма пари! Какво ще му вземете скоро ВМЕСТО ПАРИ - КОЖАТА ЗА ТЪПАН ЛИ ?

За колите...да приемем..., но как стои въпроса с каруците?? Там гарантирано не се плащат глоби, ама нали са малцинства..

чудесно. бг-ина само глоба и запор може да го дисциплинира.само така.това е патят кам цивилизацията.

Както се бяха распасали катаджиите как няма да се сьбират глоби? То това май се оказа дьржавна политика!

Идиоти с това се характеризира ГЕРБ.Коментара е излишен

Aз такава кола не я ща първо сигурно е омърляна с цигари второ вече им акриминалнои минало мерси

Поредната гавра на тоталитарното малоумно управление на ГЕРБ.Дружина пладнешки разбойници- ахмаци.Чакам с нетърпение изборите и за пръв път имам острото желание да гласувам,срущу непрофесионализма,Бай ганьовщината и тоталната глупащина!

маи много глоби имаш, а...

Даже нямам и кола.

Мамка му - кога ще въведет знак надпис - "ВНИМАНИЕ ОПАСНА ДУПКА В АСФАЛТА" подобни табелки има по пътищата и в правилника разбира се.

Планът РАНЪТ е още в действие това е целта да затрият народа,да му вземат и най-малкото което има!

Понеже от време на време се прюхчиш из форумите, нека да ти поясня нещо (познавам въпросния документ добре, за разлика от теб): Пише се "Ран-Ът", тикво. И едва ли имаш и най-малката представа какво всъщност представлява този план. Както и, че ако той наистина бе приложен, България отдавна щеше да бъде свободна икономическа зона, като за 15-те години (времето от 1991-2 г., когато Планът бе създаден, до 2007, когато влязохме в ЕС) България би привлякла многократно повече инвестиции "на зелено". Планът предвиждаше големи стимули за онези чужди инвеститори, които купуват доставките си от БЪЛГАРСКИ производители. Всичко това би означавало много повече работни места (дори и за тикви като теб), както и много повече стимули за българския (дребен, среден и едър) бизнес. Много повече (легално) забогатели българи и добре заплатени работници. За съжаление, "Ран-Ът" не можа да бъде приложен заради интересите на смрадливата политическа върхушка - предимно депутатите от БСП и СДС, които бяха от столицата - те видяха заплахи за: 1. собствените им планове за криминална приватизация; 2. за монополите, които иначе щяха лесно да контролират; 3. понеже планът щеше да доведе до обособяването на няколко мощни извън столични икономически центрове (Варна, Пловдив, Бургас, Русе- поради по-добрите транспортни комуникации), тези депутати решиха, че така по-трудно биха контролирали националната икономика. Това е.

Е браво бе!!! как може така да развенчаваш свещенната крава (планът "Ран-ЪТ"), този символ, който се ползва от знакови фигури на този сайт за опрвадаване и заклеймяване на политиците... ц-ц-ц! ;-P

Явно плана Ран-Ът е правен формално, чел си официалната част! (Пътя към Ада е застлан с добри намерения). След като сме в това положение (скапана икономика, бедност, безработица и т.н.) или сме работили по друг план или по допълнителни точки, които не са обявени и са писани с дребен шрифт - ПО ПЛОДОВЕТЕ ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ (библейски цитат)

Ака част от този план е да накара българите да почнат да носят отговорност за глупостта си, много ми харесва.

Ne ste разбрали нещо - това не е трупане в хазната, а малтретиране на хората! Има съвсем ясно изразени двойни стандарти - за боко и другите! вие трябва да сте в стрес и да не можете да намерите изход! Вие не трябва да виждате бъдещето си !Такава е повелята на господарите на смръдливото ни правителство! Под тяхна директива убиха : промишлеността, селското стопанство, здравеопазването, училищата, пенсионните фондове, армията ... Това не са хора това са боклуци. Не са от нашите! Помислете и ще се сетите - турци, цигани, евреи, шиптери! Всякаква пасмина! И четете по форумите и кажете на тия дето ви пеят за глобите, че пълнели хазната - да го духат! Хазната се пълни от промишленност и данчци върху тази промишленност, а не от измекярски инициативи! не ми се пише . Ако имате глави - мислете, ако не ... Аз ще се оправя с това. Знам как! Щото съм мислил дълго!

Хубаво е, че ги предупреждават 2 седмици по-рано, за да могат да прехвърлят колите. Аууу, как небрежно се получи!

Просто изгонете мутрата Боичо и всичко ще е наред.Този е здрав диктатор.

кога нап ще пристъпи към събирането на вноските за здравноосигуряване от неосигурените ,повечетоот тях не са никак бедни,а масата са и собственици на фирми или такива работещи на запад или те не се разболяват ,а !

Изключително тъп си! Не искаш ли, работещите в чужбина да плащат освен здравните, ами и ДОД всички други данъци? Точно заради такива като теб, няма да е има Бг скоро време.

стига сте плашили народа, какво повече ще ни вземете?защо не работите за нас - защо има ДКЕВР, за да ни се вдига тока и парното без възмозност за протест, защо има дупки, в които пропадат колите ни, за които вие сега така ламтите.Без пари останахме, незнам как ще се живее занапред?!

е то по тяхната логика с кола за 50 000 лв и глобаакт за 100лв ми продават колата. и кво правим с разликата от 49 900лв????

Пладнешки разбойници!

Предлагам нов метод за запълване на дупката в бюджета. Продаваме 500 000 циганина по 4000 лв бройката и всичко е ок. Стават точно 2 млрд. Догодина, те пак ще са се размножили и пак можем да имаме приходи... Така също, ще намалее и тежестта за социалните разходи - помощи, майчинство за тях....

Мисля, че на части ще им вземем повече.

Идеята не е никак лоша, но подозирам, че купувачи няма да има ... То кой иска да купи отпадък? Виж за части по-може .... :)

Правилно, така е в целия свят.Андрешко нищо друго не го оправя.Само гледайте как ще се разсмърдят тия, дето само плюят държавата, която сами превърнаха на клоака.

Това е глоба.Това не е направено задължение към НАП заради укриване на стопанска дейност,теглене на ДДС и тъка нататък.Щом и за глобите ще започнат да правят такива акции,поставям под съмнение юридическата компетентност и морала на разпоредителя.От големо значение как е възникнало задължението.Глобата е наказание,кото не е достъчно добре доказано.Може да се случи на човек който не може да работи,но все още е в състояние да се предвижда с кола ограничено и локално.Всеки в състояние на стрес може да извърши нарушение.Всеки може да получимаксималното наказание без да го е заслужил.Хора не разбрахтели,че требва винаги да водите дела за щяло и нещяло,както в Америка за не ви пребират вещите.Обаче спечеленето ще отиде за адвокатските хонорари.Хонорари ,които получават по таблица която сами са си написали и която е направо грабителска за труда който влагат.Самозабравилите се чиновници са най-лошото нещо на което може да попаднете.

Държава не се оправя кат спреш да си плащаш данъците! Ако си недоволен от начина по-които се харчат парите от данъци има други далеч по ефектвивни методи от "автономния протест" за който само вие си мислите че протестирате, пред обществото сте престъпници!!! Аз съм за! Така е в цял свят, като не можеш да плащаш не ползваш!

от една страна си прав, но как да си плащаш данъците и глобите с удоволствие, като виждаш че отиват в нищото! гавра с пенсионерите и пенсионите фондове, гавра с болните и болниците, гавра с целия народ! аз лично ше поизчакам да дойде някой грамотен и почтен управник, и тогава започвам да развивам някаква дейност, и да плащам с кеф! за сега си почивам, out of BG!!!

Моля ти се стой извън България. Но си земи ако имаш и някоя мърша пенсия, дето си ни я оставил да я издържаме. Такива като тебе с лопата да ги ринеш на титан да ги оставяш.

Значи мога да карам съвсем безотговорно старата си лада и без това не мога да взема 500 лв. от нея.

то в тази "държава" всичко е наопъки,така,че нищо чудно да съм престъпник....

само дето тука-не ползваш ама плашташ. Когато данъците,дър. вземания започнат да са адекватни на състоянието в държавата тогава и ще събират данъци.

А още по-малко се оправя, като се смъкват кожите от гърба на хората! Тунеядци, до кога ще ви се обяснява, че държава се оправя, като се създават условия за развитие на бизнеса (а не се спират плащания), нови работни места, инвестиции в производството (а не в молове). Народа не е брашнян чувал, а един ден умира от недохранване като магарето на Хитър Петър. И тогава данъци от кого? От гробаря? Това сте вие - днес гробокопачи, утре гробари на народа.

Хубаво искат да събират,но как хората да плащат каквото и да е,като непрекъснато ги съкращават или им намаляват заплатите?Да крадат ли?На никой от властимащите не им пука за народа!

ми да карат като мен, един акт нямам още за 13 години (и рушвети не съм давал)

да карат внимателно. Да спазват законите.

добре, хубаво вече по всякакъв начин се опитват да трупат пари в бюджета, само че няма нищо черно на бяло

Не мисля че това е начин да се пълни бюджета. Те са си казали хората, че засяга много малко хора. По-скоро е опит да се цивилизоват маймуните, ама то от българин до човек има огромна разлика.