САЩ похарчили 1 трилион долара за войни

Експертен американски доклад, озаглавен "Цената на войната", показва, че САЩ са изхарчили 1 трилион долара за военните операции в Ирак и Афганистан.

Обратно в новината

Коментари - САЩ похарчили 1 трилион долара за войни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега и на най-заблудените хора би трябвало да им стане ясно коя държава е най-големият терорист, войнолюбец и грабител в света. И защо я наричат "империята на злото".

Аферим! А какво ли щеше да стане, ако бяха похарчили тези пари не за войни, а за други дейности? Във всеки случай - щяха да правят друга история, по нормална, по-човешка...

Е, ти ли си историята бре, американолакейче!?!?!

В коментарите ясно си проличават ефектите и резулатите от комунистическата пропаганда, колко американофоби има :) Колкото и да не ви се иска, америка е една от световните и велики сили и само историята след време ще даде реална оценка за войните които е водила.

Едва ли си проличава каквото и да е, щото коментарите на "американофобите" всъщност ги цензурирал и ти даже не можеш да ги прочетеш. Все пак ЦРУ казва кое как у нас, и амеуиканския посланик губернаторства на място.

Избирател, западноевропейските народи са високо демократични, защото живеят под ВЪРХОНЕСТВОТО НА ЗАКНА и си гледат само интересите. Дали САЩ е велика сила за тях няма значение, лицемерно приемат Обама на посещение, но политическия им елит, който работи само за обществения и държавен интерес,не позволява на ЦРУ нито да прекрачи границата им, нито да се опита и най малката намеса във вътрешните им работи, нито да им диктува за какво и да е, нито да ги изсмуква финансите. За това те се свободно и независими от САЩ, докато българския политически елит най слагачески се поставя на САЩ и е направил народа и страната си негов пълен сателит да го изсмукват и държат беден за да си пълни личния джоб, БЕЗ ДА ГО Е ПИТАЛ НИТО ВЕДНЪЖ ЗА НИЩО ideyazabulgaria. org

ЩОМ ТОЛКОВА "ДАВАТ" ЗА ВОЙНИ, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КОЛКО ГРАБЯТ ОТ ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО НАПАДАТ. ЯСНО Е, ЧЕ НЕ СА КАПО СРЕЩУ ТОЛКОВА СМЪРТ И РАЗРУШЕНИЯ НА НЕВИННИТЕ ХОРА, КОИТО ИЗБИВАТ ПО ДЪРЖАВИТЕ ИМ. ТЕХНИТЕ НАЕМНИЦИ НЕ ГИ БРОИМ, ЩОТО И НА ТЯХ ИМ СЕ ПЛАЩА И ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗНАЯТ, ЧЕ КАТО ХОДЯТ ДА УБИВАТ, МОЖЕ ДА ГИ УБИЯТ И ТЯХ.

не ги мислиме американците, а мислиме ние колко пари потрошихме за да участваме в тая война , а народа ни мизерства. войни и кризи - това е крайния резултат от тях.

"МИР, МИРУ!" беше някога модертно. Сега, нефтът който доведе до "Свобода за ИРАК!", отстъпва като приоритет на опиумния мак. "Златния триъгълник" на ЦРУ в Индокитай се "премести" в Афганистан и Пентагона. България защо ТРОШИ ПАРИ там? КРИЗА ЛИ?! Тояга неокастрена, де гиди, де.

Правлино е да се каже "преразпределил", защото парите не са дадени на руски фирми, а са прилапани от американския военнопромишлен комплекс и логистика. Могат да го пишат в графата "Антикризисни мерки" или "Социални дейности".

ис4кам коментал на Хането

...Нека се провалят в ада!! Пука ми за нашенската политическа сган, дето ни набута в тези войни без грам полза и потроши милиарди народна пара за американските интереси. Пенсионерите ни мизерстват, а общите ежегодни разходи за тези наши "мисии" надхвърлят един милиард грешни лева!!! Аман от атлантическите им "ценности"!!!

1600 милиарда лева за войни! 100 български бюджета 2010, 2000 бюджета на Министерството на отбраната, по $250 на човек от планетата. Всичките тези пари са чужди - външен дълг на САЩ, който с времето ще изфиряса!

абе все лаете сресту америка,ама сте си счупите краката са zелени карти.руснаzите тоjе

Еми какво можем да кажем ....хората мизерстват, умират от болести навсякъде, бедствия връхлитат планетата, а те харчат и то за какво....за ВОЙНА! Най.неоправдано изхарчените пари!!!!!!!!Каквото и да обясняват на света, всичко е излишно, защото всички хора вече се събудиха и разбраха техните "добри намерения"!

са похарчили 1 милиард долара, от които над 900 милиона долара са си останали в САЩ! Защото себестойността на оръжията е с един порядък по-малка от пазарната им цена.

Какво ги мислите американците, те си имат печатница за долари, като им потрябват - просто пускат печатането на макс и са готови.

"Радетели за мир" а?

могат с тези пари дупка в мексикански залив да запушат. Но май не им се отърва...

А у нас си влязоха дори без войни и без пари, и няма да можем вече да ги изгоним лесно. Свалят правителствата ни, налагат ни правителства, дават ни оценки. Искат ни коридори през небето, войници за войните им в т.н. горещи точки - получават ги. Само и само политическата и военна върхушки да могат да прелитат от дъжд на вятър през океана и да се докосват до техния свят. И да получават тяхната поддръжка. за обратна връзка оставям електронен адрес: bobosomail.bg

Божидаре, прав си! Но защо не казваш причината? Причината е в ПРОДАЖНИЯ НИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ И САМО В НАС, дреги народи ни поставят в положение на роби. Я иди и питай друг европейски народ и специално от развитите западноевропейски демокрации ще допуснат ти американци в двора си? Там ще ги изгонят от границата, защото имат НЕПРОДАЖЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ, който не смее да продаде грам национални интереси или да открадне един цент от хазната. ideyazabulgaria. org

И от къде се финансира, аджеба, този твой "непродажен" политически елит?

от наи-тъпата страна к'во да очакваш..

Не, не мога да оправдая с нищо тези разходи. Това са ОГРОМНИ пари, и вместо за военна индустрия да ги бяха хвърлили за развитие сега щяха да са уважавани и тачени от цял свят.

инвестиция в американската икономика.

Да, но пък колко са спечелили от продажба на оръжия включително. Всяка фирма харчи за реклама :)

Пичлеме, стига с този мит. Икономика може да се развърти и с други стоки, с тези пари можеха да направят от Сахара - рай, а за войните, ако мятаха пачки пари от самолетите, щяха да влязат после и килими да им постилат. Това американското си е чиста проба изтребване - геноцид.

Глупави американци какво да коментираме. Само войни и кризи абсолютно неандерталска нация.

Остава и да сметнат колко са спечелили...

И ВСИЧКО ТОВА СЕ ВЗИМА ОТ ПАРИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ, БЕЗ НИТО ВЕДНЪЖ ДА СА ПИТАНИ, ЗА СМЕТКА НА ОБОГАТЯВАЩАТА СЕ ОЛИГАРХИЯ , ДЪРЖАЩА ВОЕННО ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС. Такава е "американската демокрация"- най -великата!ЧИЪРЗ! ideyazabulgaria. org

Хайде стига с тия данъкоплатци де. Същите дебели американци ако ги изпратиш в Южна Америка ще трябва да работят за 50 пъти по-малко пари и ще са 50 пъти по-малки данъкоплатци. Удържат им част от това, което им дават - същата тая държава, която води войните. Тъй че данъкоплатците нямат думата и са само статисти.

ММ, какво искаш да кажеш, че не е верно откъде се взимат парите за войни? Ти си просто ПОРЕДНИЯ АМЕРИКАНОФИЛ С ПРОМИТ МОЗЪК-БЪЛГАРСКИ ДЕБИЛ!

Дядка, а парите на европейските държави участвали и участващи в тези войни откъде идват?!?! Това са също и твоите "стари" европейски демокрации, най-великите;) Cheers!

С толкова пари що лютеница и компоти щех да затворим, братче......!

...и нямаше да има нужда да ловиме бримки и да възстановяваме капачки за буркани