Коментари - Турци и американец жертви на израелската атака | Днес.dir.bg

Турци и американец жертви на израелската атака

Осем граждани на Турция и един американец от турски произход са убитите при нападението срещу международна флотилия с помощи за палестинците в ивицата Газа.

Обратно в новината

Коментари - Турци и американец жертви на израелската атака | Днес.dir.bg

Коментари

мoже би в българия да не знаете какво се пише в турските коментари: "това беше една добре изиграна акция от която сега трябва да извлечем максимални изгоди" ясна е работата. като ще плават под турско знаме и от турско пристанище ако не са искали провокация трябваше да ги проверят а не да им позволят да се тренират. ако трябва да се пренесат 1000 тона продоволствие не трябва цяла флотилия а ми един единствен кораб с десетина души екипаж а не 500.

Какво правят тези пехливани в размирната зона, защо не се подчиняват на военните? Били в неутрални води! Тя и колата-бомба, дето уби нашите войници в Ирак, преди да влезе в лагера бе в неутрална територия! Или си мислят, че това им е БЪЛГАРИЯ, да си разиграват катъра нашироко! Бой по фесовете по целия свят!Браво на Израел! Б Р А В О!

Какво пък толкова, блокада като блокада! Щом я има трябва да се спазва, особено ако си по-слабата страна. В 1961 години, когато US Army блокираха Куба, ращъните не посмяха да минават, а мирно и на пръсти се изнесоха като насрани.

Не ти ли е мъчно за твоите?

Сега е моментът Турция да поиска новини на турски език в Държавата Израел ;)

Интересно, чия ли страна ще заемат САЩ. Най-логичното е да се опитат да помирят враждуващите, но това ще стане трудно като се вземе предвид втвърдяването на Израел напоследък и проиранския курс на Турция затъваща в исляма. Решението е наистина трудно като се вземе предвид, че Израел няма алтернатива е Близкия Изток и е подкрепян явно и неявно от целия западен свят. От другата страна е Турция, която до скоро беше галеното дете на Великите сили заради стратегическото си положение. В това си качество, тя получаваше много помощи, капитали и всякаква помощ което и позволи да се нареди сред първите 20 икономики в света. Турците обаче се помислиха за голямата работа и започнаха открито да пренебрегват в много случаи съюзниците си. Последният случай а най-красноречивият пример за това. Не било учудващо ако се опитат да ангажират и НАТО срещу Израел. Този път обаче са си направили сметката без кръчмаря и пантюркските им амбиции ще им скроят лоша шега. Най-вероятно ще им врътнат малко кранчето за да ги накарат да слязат на земята. А ако това не стигне ще им покажат и по друг начин, че на хората им е писнало от луди дето се опитват да глътнат света.

Турция няма моралното право да говори за потъпкване на международни закони, държавен тероризъм, права и т.н. Това е държавата, която окупира част от суверената република Кипър и провъзгласи някаква измислена Севернокипърска република призната само от тях. Това е държавата, която избива хиляди кюрдски борци за свобода и независимост, както и много цивилни и жени и деца и дори нахлува в чужди държави (Ирак) за да ги бомбардира и избива. Това е също така държавата, която провокира Възродителния процес и Голямата екскурзия в България и дори изпращаше въоръжени групи на наша територия за да вършат саботажи. Употреби най-безскрупулно българското мюсюлманско население, а сега се опитва да направи същото и с палестинците. Тази държава се интересува единствено от болните си пантюркски амбиции и за нея няма нищо свято - дори живота на собствените и граждани.

Всички евреи да се заселят в САЩ !

Да би мирно седяло не би чудо видяло. Тоя турски башибозук като се е нахвърлил да ги трепе какво си е мислел, че евреите като по-низши и гяури, сами ше си подложат главите, като на ония видеозаписи на Ал Кайда? Само че са сбъркали адреса. Драйфа ми се като чета колко тъпаци пишат тука в защита на турците, които последно са ни клали преди по-малко от 100 години (в Беломорска Тракия) все едно че не са били достатъчни 500 години преди това. Пуснаха разни лигави турски сериали по телевизията и всички заобичаха Турция... прост и безпаметен народ!!

Copy/Paste: "Талмуда е правния кодекс, който съдържа еврейските религиозни закони, и е учебник, който се използува за подготовка на равините". В книгата си "Фактите са факти" Бенджамин Фридман казва: "От рождението на Исус Христос та до днес никъде не са били регистрирани по-злобни, отвратителни и порочни хули по отношение на Христос, християните и всички народи, неизповядващи еврейската вяра, отколкото между кориците на тези прочути 63 книги, които са правния кодекс на еврейския религиозен закон".

Перфектното решение: всички евреи да се заселят в САЩ !!!

Интересно ще посмее ли Турция да придружи с военни кораби следващия конвой.Турция го репетира това с нас като съдиха граничар Михаил Цонков и България взе да се извинява че турска гемия браконерствала в водите ни , но с Израел работат е съвсем друга. Аз мисля че Турция се пени и плаши защото още не е рабрала последствията които ще претърпи заради тази правокация

Имаше една известна кръчмарска песен: "Брала мома къпини". Там е вединия куплет се казваше: "Кат' си попска уника, кому хуя дириш тука... " В този смисъл кой каквото търсил това и намерил. Тероризмът няма цвят, но в момента е предимно ислямски. И след като някой се е вдигнал да ходи някъде, където е военна зона значи че е поел всички рискове. Когато въоръжен човек ти каже: "стой, ще стрелям" вдигаш ръцете и я караш по-кротко. Иначе те чака дървения костюм. Особено ако имаш неблагоразумието да нападнеш този въоръжен човек. Ако пък имаш наглостта да му вземеш оръжието и да стреляш, на тези, които са с него (също въоръжени) не им оставяш никаъв избор освен да стрелят на месо. По тебе. Такава е картинката на събитията. Да, евреите са патриоти и мса научени да защитават държавата Израел. Те нямат и друг избор. И всеки, който се опита да ги провокира ще си го получи. Кой по-голям, кой не толкова, но във всички случаи както се казва "---........дебел от Израел"

Брей, много си бил печен бре? Така ли говорят холивудските герои? Твърд си като кремък, а? Не е зле да пробваш и дали ти става пишката....

Ого е виден представител на червената сган. Може би на младите социалисти, или младите онанисти, не знам. Но е сериозен защитник на БКП - БСП, СССР, Русия и червената номенклатура като цяло. Пише в стил Азер Меликов, съветника на Станишката, и както говорят злите езици и негов тъпкач. Но да не клюкарствам, а направо на въпроса. Има един лесен начин Ого да разбере дали на KGB му става пишката. първо трябва да си събуе гащите. После да се надупи. По същия начин по който Станишко се надупи на Доган и ДПС-то. Да си разтвори бузките. Ако не зна е как може да попита видни долно леви педали. Като Гей Дмитриевич. И в момента в който усети горещ дъх във врата и остра болка в гъза ще разбере че да се ебаваш с KGB е не само опасно, но понякога и болезнено. За всеки случай може да си намаже дупенцето с вазелин. Понякога помага, но не винаги. Е, Ого пък може би отдавна е минал "на другия бряг", омекотил е китката и вазелин на него точно не му трябва. Но в такава ситуация все пак е по-добре да се вземат някои превантивни мерки. Че комбинацията от голяма пишка и самонадеян пердераст понякога води до сцепен задник.

КАКВОТО СА ТЪРСИЛИ, СА СИ ГО НАМЕРИЛИ. КАТО СЕ БУТАТ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ, ТАКА ЩЕ Е .

Абе Моше, а какво ще кажеш за издевателствата над българските журналисти? Да искаш да ти върнат животоспасяващите лекарства, а израелския войник да ти покаже среден пръст!!! И стига с тези еврейски номера. Тук не става дума за България и Турция, а че евреите се държат като SS спрямо българите. Сигурно знаеш, че Хамас е създадена от израелското разузнаване за да подкопе позициите на Ясер Арафат, но после излиза из под контрола на тайните им служби. Позната история - ЦРУ - Бин Ладен.Между впрочем, първата фундаменталистка ислямска организация е била създадена в Пакистан от английското разузнаване, след като Индия се освободи от британското владичество

няколко от жертвите на кораба са застреляни в тила,а някои в гърба.как мислите-коъ кого е нападнал

Първо:убитите не са 19 ,а 9!Разликата е голяма!Второ:има провокация от страна на Турция,която като мюсюлманска държава -защитава палистинците.Трето:точно така трябва да се отговаря на провокациите-с твърдост и решимост!Друг път да се замислят като се канят да провокират- какво ги очаква!!!

Политиката на Изрел, е изключително агресивна! Нима забравихте, събитията по Велик Ден, където отказаха достъп на хиляди хора дошли на поклонение... "Бого избрания" народ се самозабравя и фанатизира! Всяка една държава основана на религия е котили за фанатизъм и тероризъм! В случаят на Изрел, обаче се наблюдават богати терористи с явната подкрепа на САЩ.... Някой можели да посочи, военна акция на Изрел последните години, след която да не е имало скандал за цивилни жертви?

коъто е ходил в израел добре знае как се държът евреите с нас,като с кучета.а сме спасили 50000 чифути от лапите на хитлер

Аз съм бил там и отношението към нас е повече от добро,което ме кара да мисля че ти никога не си ходил в Изрел и хвърляш опашати лъжи,явно омразата и злобата те заслепява която не се базира на лични контакти а на слухове.

Точно ти едва ли си спасил евреите, така че без да се изхвърляш. Били 9 жертвите от един кораб?- а защо от другите нямаше и един косъм паднал? Къде са тръгнали 500 турци? На почивка ли? Хайде стига тъпи политически изцепки. Ако искат и на арменския поп да се оплачат!- Опс, то не може-нали са го заколили преди това. И да попитам къде се бута болен журналист между шамарите? Утре на него може да му прилошее и да е виновен капитана на кораба, нали?

Ню Йорк / Брюксел - Световният еврейски конгрес (WJC) изразява искрено съжаление за насилието и загубата на живота на хора по време на опита от страна на израелската армия на 31 май 2010 да поеме контрол върху кораба, нарушил Израелската легална военноморска блокада в международни води, плавайки към контролираната от Хамас ивица Газа. Израел е издал многократни предупреждения за предотвратяване на конфликта. Той нито иска, нито провокира подобен резултат. WJC едновременно изразява съжаление за този изблик на осъждение на Израел в медиите и в голяма част от международната общност, преди всички факти да са известни. Известно е обаче, че организаторите на така наречената " флотилия Свобода " умишлено търсят конфронтация с Израел. " Активисти за Мир " атакува израелските войници с железни пръти и други потенциално смъртоносни инструменти - включително брадви, ножове и пистолети, започвайки по този начин насилието. Освен това за голямо съжаление е и е възмутително, че голяма част от международните медии продължават да обрисуват такъв тип буйстващи активисти като хуманитаристи. Това беше една линч тълпа и е задължение на отговорните наблюдатели да представят ясно това. Една от основните спонсориращи групи на борда на кораба е турската IHH Международен фонд за подпомагане - една екстремистка група, чиито връзки с радикални ислямистки терористични организации е призната от много западни разузнавателни служби, включително ЦРУ. WJC е обезпокоен също, че по-широкия контекст, в който се извърши тази операция до голяма степен отсъства в повечето от медийното отразяване. Газа се управлява от "Хамас" - една въоръжена, финансирана и направлявана от Иран терористична организация, посветена на унищожаването на Израел. Целта на тази флотилия беше затягането на контрола на Хамас в Газа под претекста предоставяне на хуманитарна помощ за населението на Газа. Държавата Израел е действала в рамките на международно санкциониращото й законово право и морална отговорност за поддържане на морска блокада - за предотвратяване на достигането до "Хамас" на оръжия и други незаконни материали. Въпреки, че над 12 000 ракети и минохвъргачки, са изстреляни по Израел, след едностранното му оттегляне през 2005, Израел е позволил да преминат хиляди тонове хуманитарни доставки за Газа. Сред стоките, доставени на цивилни в Газа само за една седмица от 23 май са включени 810 209 литра тежкотоварно дизелово гориво, 21 камиона за мляко на прах и бебешка храна; 897 тона газ за готвене; 66 камиона плодове и зеленчуци; 51 камиона пшеница ; 27 камиона с месо, пиле и рибни продукти; 40 камиона млечни продукти; 117 камиона с храни за животни; 36 камиона продукти за лична хигиена; 38 камиона с дрехи, 22 камиона захар и 4 товарни автомобила с лекарства и медицинско оборудване. Това беше една типична седмица. Освен това, 781 пациенти и придружаващите ги лица от Ивицата Газа са преминали в Израел, за да получат лечение в различни болници. WJC осъжда използването на тази ситуация от палестинските власти и техните поддръжници за скалъпването на още една атака срещу легитимността на Израел. Израел вече провежда разследвания за изясняване подробностите (във връзка с инцидента). Отговорните наблюдатели би трябвало да се въздържат от подстрекателски отчети и да изчакат, докато разследването приключи.

нападението е извършено в неутрални води,мисля че е нормално да ва посрещнат с тояги.все едно командоси да влезнат в твоя дом в 5 часа сутринта.повечето жертви са убити в гърба,атрима са застреляни в тила.големи мъже сте бе чифути.мирни хора да избивате

Очевидна е провокацията, за да се дръпне световното обществено мнение и да се обвини Израел. Световната общественост е на страната на Палестина. До тук добре. Все пак, палестинците са като нашите цигани - нищо не работят, само искат. Добре, че Европа ги издържа! Но властта в Палестина е на ХАМАС. Това е радикална ислямска организация, която е против съществуването на еврейска държава и е против европейската цивилизация като цяло. Въпреки че, средствата за хуманитарните доставки са предимно от ЕС. А сега, какво? Следва ли закриването на държавата Израел по искане на Хамас?

хамас е създадена с помоща на мосад.израел чрез тях свали правителството

напоследък хамас изобщо не е толкова силна и страшна, колкото преди. информираи се малко преди да величаеш горките евреи

Да бе да, световната общественост била на страната на Палестина. Само на думи е така. Всеки път, когато Израел направи някакво изстъпление, европейските държави разкритикуват Израел, но не правят нищо по същество, за да предотвраятят подобни такива инциденти. Тихичко си продължават търговията и бизнеса с Израел и Израел нищо не губи от техните лицемерни критики.

Ами хайде отивай да помагаш на братята си муслумани, какво чакаш? Вземай на прадядо си ятагана и тръгвай и ти да колиш неверниците, както турските ти братя... така като те гледам, сигурно си от ония които се считат за отделна нация, помашката. Няма ли да поискате една държавица като Газа скоро, ей Родопите вече са на път да станат такава?? Затова не се учудвам че толкова ти е жал за братята ти муслимани...

поинтересувай се малко как, поради какви причини и върху чия територия е създадена държавата Израел. След това помисли защо палестинците са против съществуването на Израел.

ХАМАС е на власт само в Газа!Дали има връзка крайната мизерия с крайния радикализъм? Как беше- Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба................

май добре ти плащат от еврежското посолство

Той ни увери и ние се затърчахме да му повярваме... а дали не послъгват наистина за Холокоста? Т.нар. холокост.

думи, парфюми, лъжи, мазаници... не вярвам думичка после на евреин. 19 убити в международни води, и дали ще има осъдени или не - тези хора са УБИЙЦИ и пирати. И големи лъжци.

Този път Израел наистина прекали.Като християнин им симпатизирам по принцип,но политиката им в близкият изток е изключително агресивна и нехуманна.Тази агресия е насочена и към света.Не може да нападаш хуманитарни кораби в МЕЖДУНАРОДНИ води.Когато един кораб се намира в международни води,няма никаква гаранция,че ще влезе в което и да е пристанище.Може да реши в последният момент да промени курса си.

Този път Израел наистина прекали.Като християнин им симпатизирам по принцип,но политиката им в близкият изток е изключително агресивна и нехуманна.Тази агресия е насочена и към света.Не може да нападаш хуманитарни кораби в МЕЖДУНАРОДНИ води.Когато един кораб се намира в международни води,няма никаква гаранция,че ще влезе в което и да е пристанище.Може да реши в последният момент да промени курса си.

само не разбрах какво общо има това, че си християнин със симпатията ти към израел?

Да ти разясня - разочарован е човека.

Ти може да им симпатизираш, ама те не те смятат за човек, заблудени човече. Такава им е религията на тия гадове. За тях ти си "гой" и нямаш място на земята като човек, самчо като работен добитък.

Сега САЩ ще бомбардират Израел и ще наложат мир и демокрация!!!

ЧАКАЙ И СЕ НАДЯВАЙ. ТУК, В САЩ ВСИЧКИ КОМЕНТАТОРИ СЕ ИЗКАЗВАТ В ПОДКРЕПА НА ИЗРАЕЛ. САМО СЕ ЧУДЯ, ЧИЙ Х.Й СА ТЪРСИЛИ НАШИТЕ ДВАМА ЖУРНАЛИСТИ ОТ БТВ. И ИНТЕРЕСНО, ЧЕ ЗА ТЯХ НЕ СЕ СПОМЕНАВА НИТО ДУМА.

Коментари - Турци и американец жертви на израелската атака | Днес.dir.bg

Турци и американец жертви на израелската атака

Осем граждани на Турция и един американец от турски произход са убитите при нападението срещу международна флотилия с помощи за палестинците в ивицата Газа.

Обратно в новината

Коментари - Турци и американец жертви на израелската атака | Днес.dir.bg

Коментари

мoже би в българия да не знаете какво се пише в турските коментари: "това беше една добре изиграна акция от която сега трябва да извлечем максимални изгоди" ясна е работата. като ще плават под турско знаме и от турско пристанище ако не са искали провокация трябваше да ги проверят а не да им позволят да се тренират. ако трябва да се пренесат 1000 тона продоволствие не трябва цяла флотилия а ми един единствен кораб с десетина души екипаж а не 500.

Какво правят тези пехливани в размирната зона, защо не се подчиняват на военните? Били в неутрални води! Тя и колата-бомба, дето уби нашите войници в Ирак, преди да влезе в лагера бе в неутрална територия! Или си мислят, че това им е БЪЛГАРИЯ, да си разиграват катъра нашироко! Бой по фесовете по целия свят!Браво на Израел! Б Р А В О!

Какво пък толкова, блокада като блокада! Щом я има трябва да се спазва, особено ако си по-слабата страна. В 1961 години, когато US Army блокираха Куба, ращъните не посмяха да минават, а мирно и на пръсти се изнесоха като насрани.

Не ти ли е мъчно за твоите?

Сега е моментът Турция да поиска новини на турски език в Държавата Израел ;)

Интересно, чия ли страна ще заемат САЩ. Най-логичното е да се опитат да помирят враждуващите, но това ще стане трудно като се вземе предвид втвърдяването на Израел напоследък и проиранския курс на Турция затъваща в исляма. Решението е наистина трудно като се вземе предвид, че Израел няма алтернатива е Близкия Изток и е подкрепян явно и неявно от целия западен свят. От другата страна е Турция, която до скоро беше галеното дете на Великите сили заради стратегическото си положение. В това си качество, тя получаваше много помощи, капитали и всякаква помощ което и позволи да се нареди сред първите 20 икономики в света. Турците обаче се помислиха за голямата работа и започнаха открито да пренебрегват в много случаи съюзниците си. Последният случай а най-красноречивият пример за това. Не било учудващо ако се опитат да ангажират и НАТО срещу Израел. Този път обаче са си направили сметката без кръчмаря и пантюркските им амбиции ще им скроят лоша шега. Най-вероятно ще им врътнат малко кранчето за да ги накарат да слязат на земята. А ако това не стигне ще им покажат и по друг начин, че на хората им е писнало от луди дето се опитват да глътнат света.

Турция няма моралното право да говори за потъпкване на международни закони, държавен тероризъм, права и т.н. Това е държавата, която окупира част от суверената република Кипър и провъзгласи някаква измислена Севернокипърска република призната само от тях. Това е държавата, която избива хиляди кюрдски борци за свобода и независимост, както и много цивилни и жени и деца и дори нахлува в чужди държави (Ирак) за да ги бомбардира и избива. Това е също така държавата, която провокира Възродителния процес и Голямата екскурзия в България и дори изпращаше въоръжени групи на наша територия за да вършат саботажи. Употреби най-безскрупулно българското мюсюлманско население, а сега се опитва да направи същото и с палестинците. Тази държава се интересува единствено от болните си пантюркски амбиции и за нея няма нищо свято - дори живота на собствените и граждани.

Всички евреи да се заселят в САЩ !

Да би мирно седяло не би чудо видяло. Тоя турски башибозук като се е нахвърлил да ги трепе какво си е мислел, че евреите като по-низши и гяури, сами ше си подложат главите, като на ония видеозаписи на Ал Кайда? Само че са сбъркали адреса. Драйфа ми се като чета колко тъпаци пишат тука в защита на турците, които последно са ни клали преди по-малко от 100 години (в Беломорска Тракия) все едно че не са били достатъчни 500 години преди това. Пуснаха разни лигави турски сериали по телевизията и всички заобичаха Турция... прост и безпаметен народ!!

Copy/Paste: "Талмуда е правния кодекс, който съдържа еврейските религиозни закони, и е учебник, който се използува за подготовка на равините". В книгата си "Фактите са факти" Бенджамин Фридман казва: "От рождението на Исус Христос та до днес никъде не са били регистрирани по-злобни, отвратителни и порочни хули по отношение на Христос, християните и всички народи, неизповядващи еврейската вяра, отколкото между кориците на тези прочути 63 книги, които са правния кодекс на еврейския религиозен закон".

Перфектното решение: всички евреи да се заселят в САЩ !!!

Интересно ще посмее ли Турция да придружи с военни кораби следващия конвой.Турция го репетира това с нас като съдиха граничар Михаил Цонков и България взе да се извинява че турска гемия браконерствала в водите ни , но с Израел работат е съвсем друга. Аз мисля че Турция се пени и плаши защото още не е рабрала последствията които ще претърпи заради тази правокация

Имаше една известна кръчмарска песен: "Брала мома къпини". Там е вединия куплет се казваше: "Кат' си попска уника, кому хуя дириш тука... " В този смисъл кой каквото търсил това и намерил. Тероризмът няма цвят, но в момента е предимно ислямски. И след като някой се е вдигнал да ходи някъде, където е военна зона значи че е поел всички рискове. Когато въоръжен човек ти каже: "стой, ще стрелям" вдигаш ръцете и я караш по-кротко. Иначе те чака дървения костюм. Особено ако имаш неблагоразумието да нападнеш този въоръжен човек. Ако пък имаш наглостта да му вземеш оръжието и да стреляш, на тези, които са с него (също въоръжени) не им оставяш никаъв избор освен да стрелят на месо. По тебе. Такава е картинката на събитията. Да, евреите са патриоти и мса научени да защитават държавата Израел. Те нямат и друг избор. И всеки, който се опита да ги провокира ще си го получи. Кой по-голям, кой не толкова, но във всички случаи както се казва "---........дебел от Израел"

Брей, много си бил печен бре? Така ли говорят холивудските герои? Твърд си като кремък, а? Не е зле да пробваш и дали ти става пишката....

Ого е виден представител на червената сган. Може би на младите социалисти, или младите онанисти, не знам. Но е сериозен защитник на БКП - БСП, СССР, Русия и червената номенклатура като цяло. Пише в стил Азер Меликов, съветника на Станишката, и както говорят злите езици и негов тъпкач. Но да не клюкарствам, а направо на въпроса. Има един лесен начин Ого да разбере дали на KGB му става пишката. първо трябва да си събуе гащите. После да се надупи. По същия начин по който Станишко се надупи на Доган и ДПС-то. Да си разтвори бузките. Ако не зна е как може да попита видни долно леви педали. Като Гей Дмитриевич. И в момента в който усети горещ дъх във врата и остра болка в гъза ще разбере че да се ебаваш с KGB е не само опасно, но понякога и болезнено. За всеки случай може да си намаже дупенцето с вазелин. Понякога помага, но не винаги. Е, Ого пък може би отдавна е минал "на другия бряг", омекотил е китката и вазелин на него точно не му трябва. Но в такава ситуация все пак е по-добре да се вземат някои превантивни мерки. Че комбинацията от голяма пишка и самонадеян пердераст понякога води до сцепен задник.

КАКВОТО СА ТЪРСИЛИ, СА СИ ГО НАМЕРИЛИ. КАТО СЕ БУТАТ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ, ТАКА ЩЕ Е .

Абе Моше, а какво ще кажеш за издевателствата над българските журналисти? Да искаш да ти върнат животоспасяващите лекарства, а израелския войник да ти покаже среден пръст!!! И стига с тези еврейски номера. Тук не става дума за България и Турция, а че евреите се държат като SS спрямо българите. Сигурно знаеш, че Хамас е създадена от израелското разузнаване за да подкопе позициите на Ясер Арафат, но после излиза из под контрола на тайните им служби. Позната история - ЦРУ - Бин Ладен.Между впрочем, първата фундаменталистка ислямска организация е била създадена в Пакистан от английското разузнаване, след като Индия се освободи от британското владичество

няколко от жертвите на кораба са застреляни в тила,а някои в гърба.как мислите-коъ кого е нападнал

Първо:убитите не са 19 ,а 9!Разликата е голяма!Второ:има провокация от страна на Турция,която като мюсюлманска държава -защитава палистинците.Трето:точно така трябва да се отговаря на провокациите-с твърдост и решимост!Друг път да се замислят като се канят да провокират- какво ги очаква!!!

Политиката на Изрел, е изключително агресивна! Нима забравихте, събитията по Велик Ден, където отказаха достъп на хиляди хора дошли на поклонение... "Бого избрания" народ се самозабравя и фанатизира! Всяка една държава основана на религия е котили за фанатизъм и тероризъм! В случаят на Изрел, обаче се наблюдават богати терористи с явната подкрепа на САЩ.... Някой можели да посочи, военна акция на Изрел последните години, след която да не е имало скандал за цивилни жертви?

коъто е ходил в израел добре знае как се държът евреите с нас,като с кучета.а сме спасили 50000 чифути от лапите на хитлер

Аз съм бил там и отношението към нас е повече от добро,което ме кара да мисля че ти никога не си ходил в Изрел и хвърляш опашати лъжи,явно омразата и злобата те заслепява която не се базира на лични контакти а на слухове.

Точно ти едва ли си спасил евреите, така че без да се изхвърляш. Били 9 жертвите от един кораб?- а защо от другите нямаше и един косъм паднал? Къде са тръгнали 500 турци? На почивка ли? Хайде стига тъпи политически изцепки. Ако искат и на арменския поп да се оплачат!- Опс, то не може-нали са го заколили преди това. И да попитам къде се бута болен журналист между шамарите? Утре на него може да му прилошее и да е виновен капитана на кораба, нали?

Ню Йорк / Брюксел - Световният еврейски конгрес (WJC) изразява искрено съжаление за насилието и загубата на живота на хора по време на опита от страна на израелската армия на 31 май 2010 да поеме контрол върху кораба, нарушил Израелската легална военноморска блокада в международни води, плавайки към контролираната от Хамас ивица Газа. Израел е издал многократни предупреждения за предотвратяване на конфликта. Той нито иска, нито провокира подобен резултат. WJC едновременно изразява съжаление за този изблик на осъждение на Израел в медиите и в голяма част от международната общност, преди всички факти да са известни. Известно е обаче, че организаторите на така наречената " флотилия Свобода " умишлено търсят конфронтация с Израел. " Активисти за Мир " атакува израелските войници с железни пръти и други потенциално смъртоносни инструменти - включително брадви, ножове и пистолети, започвайки по този начин насилието. Освен това за голямо съжаление е и е възмутително, че голяма част от международните медии продължават да обрисуват такъв тип буйстващи активисти като хуманитаристи. Това беше една линч тълпа и е задължение на отговорните наблюдатели да представят ясно това. Една от основните спонсориращи групи на борда на кораба е турската IHH Международен фонд за подпомагане - една екстремистка група, чиито връзки с радикални ислямистки терористични организации е призната от много западни разузнавателни служби, включително ЦРУ. WJC е обезпокоен също, че по-широкия контекст, в който се извърши тази операция до голяма степен отсъства в повечето от медийното отразяване. Газа се управлява от "Хамас" - една въоръжена, финансирана и направлявана от Иран терористична организация, посветена на унищожаването на Израел. Целта на тази флотилия беше затягането на контрола на Хамас в Газа под претекста предоставяне на хуманитарна помощ за населението на Газа. Държавата Израел е действала в рамките на международно санкциониращото й законово право и морална отговорност за поддържане на морска блокада - за предотвратяване на достигането до "Хамас" на оръжия и други незаконни материали. Въпреки, че над 12 000 ракети и минохвъргачки, са изстреляни по Израел, след едностранното му оттегляне през 2005, Израел е позволил да преминат хиляди тонове хуманитарни доставки за Газа. Сред стоките, доставени на цивилни в Газа само за една седмица от 23 май са включени 810 209 литра тежкотоварно дизелово гориво, 21 камиона за мляко на прах и бебешка храна; 897 тона газ за готвене; 66 камиона плодове и зеленчуци; 51 камиона пшеница ; 27 камиона с месо, пиле и рибни продукти; 40 камиона млечни продукти; 117 камиона с храни за животни; 36 камиона продукти за лична хигиена; 38 камиона с дрехи, 22 камиона захар и 4 товарни автомобила с лекарства и медицинско оборудване. Това беше една типична седмица. Освен това, 781 пациенти и придружаващите ги лица от Ивицата Газа са преминали в Израел, за да получат лечение в различни болници. WJC осъжда използването на тази ситуация от палестинските власти и техните поддръжници за скалъпването на още една атака срещу легитимността на Израел. Израел вече провежда разследвания за изясняване подробностите (във връзка с инцидента). Отговорните наблюдатели би трябвало да се въздържат от подстрекателски отчети и да изчакат, докато разследването приключи.

нападението е извършено в неутрални води,мисля че е нормално да ва посрещнат с тояги.все едно командоси да влезнат в твоя дом в 5 часа сутринта.повечето жертви са убити в гърба,атрима са застреляни в тила.големи мъже сте бе чифути.мирни хора да избивате

Очевидна е провокацията, за да се дръпне световното обществено мнение и да се обвини Израел. Световната общественост е на страната на Палестина. До тук добре. Все пак, палестинците са като нашите цигани - нищо не работят, само искат. Добре, че Европа ги издържа! Но властта в Палестина е на ХАМАС. Това е радикална ислямска организация, която е против съществуването на еврейска държава и е против европейската цивилизация като цяло. Въпреки че, средствата за хуманитарните доставки са предимно от ЕС. А сега, какво? Следва ли закриването на държавата Израел по искане на Хамас?

хамас е създадена с помоща на мосад.израел чрез тях свали правителството

напоследък хамас изобщо не е толкова силна и страшна, колкото преди. информираи се малко преди да величаеш горките евреи

Да бе да, световната общественост била на страната на Палестина. Само на думи е така. Всеки път, когато Израел направи някакво изстъпление, европейските държави разкритикуват Израел, но не правят нищо по същество, за да предотвраятят подобни такива инциденти. Тихичко си продължават търговията и бизнеса с Израел и Израел нищо не губи от техните лицемерни критики.

Ами хайде отивай да помагаш на братята си муслумани, какво чакаш? Вземай на прадядо си ятагана и тръгвай и ти да колиш неверниците, както турските ти братя... така като те гледам, сигурно си от ония които се считат за отделна нация, помашката. Няма ли да поискате една държавица като Газа скоро, ей Родопите вече са на път да станат такава?? Затова не се учудвам че толкова ти е жал за братята ти муслимани...

поинтересувай се малко как, поради какви причини и върху чия територия е създадена държавата Израел. След това помисли защо палестинците са против съществуването на Израел.

ХАМАС е на власт само в Газа!Дали има връзка крайната мизерия с крайния радикализъм? Как беше- Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба................

май добре ти плащат от еврежското посолство

Той ни увери и ние се затърчахме да му повярваме... а дали не послъгват наистина за Холокоста? Т.нар. холокост.

думи, парфюми, лъжи, мазаници... не вярвам думичка после на евреин. 19 убити в международни води, и дали ще има осъдени или не - тези хора са УБИЙЦИ и пирати. И големи лъжци.

Този път Израел наистина прекали.Като християнин им симпатизирам по принцип,но политиката им в близкият изток е изключително агресивна и нехуманна.Тази агресия е насочена и към света.Не може да нападаш хуманитарни кораби в МЕЖДУНАРОДНИ води.Когато един кораб се намира в международни води,няма никаква гаранция,че ще влезе в което и да е пристанище.Може да реши в последният момент да промени курса си.

Този път Израел наистина прекали.Като християнин им симпатизирам по принцип,но политиката им в близкият изток е изключително агресивна и нехуманна.Тази агресия е насочена и към света.Не може да нападаш хуманитарни кораби в МЕЖДУНАРОДНИ води.Когато един кораб се намира в международни води,няма никаква гаранция,че ще влезе в което и да е пристанище.Може да реши в последният момент да промени курса си.

само не разбрах какво общо има това, че си християнин със симпатията ти към израел?

Да ти разясня - разочарован е човека.

Ти може да им симпатизираш, ама те не те смятат за човек, заблудени човече. Такава им е религията на тия гадове. За тях ти си "гой" и нямаш място на земята като човек, самчо като работен добитък.

Сега САЩ ще бомбардират Израел и ще наложат мир и демокрация!!!

ЧАКАЙ И СЕ НАДЯВАЙ. ТУК, В САЩ ВСИЧКИ КОМЕНТАТОРИ СЕ ИЗКАЗВАТ В ПОДКРЕПА НА ИЗРАЕЛ. САМО СЕ ЧУДЯ, ЧИЙ Х.Й СА ТЪРСИЛИ НАШИТЕ ДВАМА ЖУРНАЛИСТИ ОТ БТВ. И ИНТЕРЕСНО, ЧЕ ЗА ТЯХ НЕ СЕ СПОМЕНАВА НИТО ДУМА.